Hei alle sammen! 🙋 Her kommer dagens nyheter og oppdateringer! 📣
Microsoft passerer 2,6 billioner dollar i markedsverdi og inntar andreplassen globalt
Microsoft har befestet sin posisjon som en pioner innen integrering av kunstig intelligens (AI) i programvaresektoren, mye takket være den omfattende investeringen i OpenAI. OpenAI, en raskt voksende oppstartsbedrift fra San Francisco, er mest kjent for sin anerkjente chatbot, ChatGPT.
Aksjene i Microsoft Corp opplevde en betydelig oppgang torsdag, med en økning på 3,2 prosent til 348,10 dollar per aksje. Denne økningen førte til en ny rekordhøy markedsverdi på 2,59 billioner dollar, drevet av den økende optimismen rundt fremtidsutsiktene for kunstig intelligens.
Dermed har Microsoft nådd andreplassen blant verdens største selskaper, etter Apple Inc, som innehar en markedsverdi på imponerende 2,93 billioner dollar.
Rapporter antyder at Microsoft har investert rundt 10 milliarder dollar i OpenAI.
Synthesia sikrer 90 millioner dollar til AI-drevne, tilpassede avatarer
Synthesia, en hurtigvoksende AI-bedrift, tilbyr en plattform for rask produksjon av videoinnhold. Med over 140 forskjellige AI-avatarer kan selskapet generere profesjonelle videoer på mer enn 120 språk.
Selskapet har opparbeidet seg tillit hos over 50 000 kunder, inkludert ledende selskaper som Accenture, Reuters, PWC, Xerox og Amazon. Nylig sikret Synthesia seg 90 millioner dollar i en serie C-finansieringsrunde, ledet av Accel og andre investorer.
Brukere kan enkelt skrive inn tekst for å skape egne AI-avatarer og videoer, som kan tilpasses individuelle behov. Disse videoene brukes til en rekke formål, blant annet opplæringsvideoer innen læring og utvikling, salgstrening, teknisk opplæring og kunnskapsbasevideoer.
Instagram lanserer kanalfunksjon for meldingskringkasting
Instagram har kunngjort lanseringen av den globale funksjonen «Broadcast Channels» på sin firmablogg. Denne funksjonen, som tidligere var tilgjengelig for et begrenset antall brukere i land som India og Brasil, gir muligheten for rask meldingskringkasting blant brukere, i likhet med funksjonaliteten i WhatsApp.
Meta opplyser at kringkastingskanalene muliggjør deling av tekst, videoer og bilder til hele følgerbasen. Kanalene tilbyr også et forum for publikumsengasjement gjennom stemmenotater og avstemninger.
Selv om det kun er innholdsskapere som kan initiere meldinger i kringkastingskanalene, har følgerne muligheten til å reagere på innhold og aktivt delta i avstemninger.
For flere nyheter og oppdateringer, sjekk gjerne ut kategorien «Siste teknologi».