Multi-Factor Authentication (MFA) forklart på 5 minutter eller mindre

Multifaktorautentisering er en av de sikreste metodene for å beskytte data mot tyveri og hackere.

Hva er Multi-Factor Authentication (MFA)?

Har du noen gang vært borti et scenario der du ble bedt om å oppgi ytterligere informasjon etter å ha skrevet inn brukernavnet og passordet ditt for å få tilgang til et nettsted, en bankapp eller en annen enhet eller et annet system? Navnet på dette systemet er «multi-factor authentication» (MFA).

Multi-faktor autentisering (MFA) bekrefter en brukers identitet ved å bruke to eller flere faktorer, for eksempel en kode, token, PIN, biometriske data eller en kombinasjon av disse, før de gir tilgang til data eller et system.

Bildekreditt: Microsoft

Enkel autentisering krever ett stykke data, for eksempel et passord. Flerfaktorautentisering bruker mer enn én faktor for å få tilgang til en ressurs for å øke sikkerheten.

Med tanke på dagens nettverden og den økende forekomsten av datatyveri, er MFA en avgjørende komponent i ethvert sikkerhetssystem for å beskytte brukerens private informasjon mot uautorisert tilgang.

I dag er de fleste internettkontoer, inkludert bank- og sosiale medier-kontoer, og dingser som telefoner og bærbare datamaskiner sikret med MFA.

MFA legger til et ekstra lag med sikkerhet ved å kreve tilgang til en av tilleggsfaktorene, selv om brukerens passord ble kompromittert. Dette betyr at selv om noen skulle lære brukerens passord, ville de fortsatt trenge tilgang til en av tilleggsfaktorene for å få tilgang.

Det er betydelig vanskeligere for hackere å få tilgang til kontoer når mer enn én autentiseringsfaktor brukes, siden de trenger å kjenne til mange deler av informasjonen.

Enkeltpersoner og offentlige organisasjoner bruker ofte MFA og andre selskaper for å beskytte sensitive data og sikre at kun autoriserte personer har tilgang til systemene eller dataene deres for å øke sikkerheten.

MFA blir stadig mer populært, spesielt ettersom bedrifter bytter fra å bruke standard passord til mer robuste teknikker for identitetsverifisering. Multi-factor authentication (MFA) er et kraftig verktøy for å forhindre ulovlig tilgang til nettverk og brukerdata ved å bruke flere stadier av identitetsverifisering.

MFA er avgjørende for å beskytte brukerinformasjon i dagens sammenkoblede nettverk og økende datatyverisaker. Det vil bidra til å redusere risikoen for identitetstyveri, datainnbrudd og andre nettangrep.

Dette innlegget vil se på andre aspekter av MFA, inkludert noen plattformer som tilbyr MFA-tjenester.

Hvordan fungerer MFA?

Før du gir noen tilgang til et system eller en konto, verifiserer et sikkerhetstiltak kalt MFA personens identitet ved hjelp av ulike autentiseringsmetoder. Det er ment å gjøre det mye vanskeligere for angripere å få tilgang til sensitiv informasjon eller ressurser.

MFA kombinerer et fysisk element – ​​for eksempel en kode levert til telefonen din – med noe du vet – for eksempel et passord. Den kan også bruke biometriske data, for eksempel fingeravtrykk, for å etablere identitet.

Sluttbrukere legger vanligvis inn brukernavn og passord når de logger på en konto ved hjelp av multifaktorautentisering. Etter det vil de bli bedt om å autentisere identiteten sin, vanligvis med noen få ekstra valg.

  Hvordan kan du slette Adobe-konto

Engangspassord (OTP) levert via SMS eller koder som legges inn via autentiseringsapper er andre alternativer.

Du kan også bruke en autentiseringsapp for å sende inn biometrisk informasjon som et fingeravtrykk eller ansiktsskanning. Noen bedriftsfirmaer kan kreve at brukere autentiserer seg via et fysisk token, for eksempel en nøkkel eller et sveipekort.

Tredjeparts autentiseringsapplikasjoner (TPA) som Google, som vanligvis viser en autentiseringskode som ofte endres og produseres tilfeldig, gir multifaktorautentisering.

Faktorer i et MFA-oppsett

Autentisering skjer når noen ønsker å få tilgang til en ressurs som et nettverk, enhet eller applikasjon. For å bruke det endelige produktet (systemet eller tjenesten), må brukeren gi hjelp med identifisering og verifisering av kravet om denne identiteten.

Organisasjoner og enkeltpersoner kan implementere multifaktorautentisering ved å bruke autentiseringsfaktorene som er oppført nedenfor:

MFA-faktorene kan grupperes i tre aspekter:

  • Kunnskapsfaktor: Noe du vet, for eksempel passord eller PIN-kode
  • Besittelsesfaktor: Noe du har, for eksempel en maskinvaretoken eller USB-dongle
  • Iboende faktor: Noe du har, for eksempel et fingeravtrykk, øye- eller ansiktsskanning

E-postkoder: Brukeren som søker tilgang via e-post vil motta disse kodene. En av de mest typiske formene for MFA er å få en kode via e-post.

Tekst-tokens: En av de mest populære MFA-faktorene er tekst-tokens. Et engangspassord (OTP) i form av en PIN-kode vil bli sendt til telefonen din når du skriver inn brukernavn og passord.

Virtuelle tokens: Multifaktorautentiseringsaktiverte mobilautentiseringsapper øker sikkerheten ved å logge på nettkontoer og nettsteder. Microsofts Authenticator-app tilbyr tilfeldig generert og ofte endret kode, lik Googles. Den genererte koden fra mobilautentiseringen må legges inn etter brukerens brukernavn og passord for å få tilgang til ønsket system eller tjeneste.

Verifikasjon ved hjelp av biometri: Verifisering ved hjelp av biometri kan innebære alt fra ansiktsgjenkjenning til fingeravtrykksidentifikasjon. Brukere av PC-er eller smartenheter kan dra nytte av denne teknologien for å forbedre deres online sikkerhet.

Hardware Tokens: Denne teknikken produserer koder ved hjelp av en liten gadget. En av de sikreste MFA-teknikkene er denne. Det brukes mye i bedrifter, banktjenester og andre svært visse applikasjoner.

Hvis du vil ha tilgang til informasjon på en mobilenhet, kan du bruke en USB- eller USB-C-dongle.

Sikkerhetsspørsmål: Velkjente spørsmål kan av og til bli stilt som en del av MFA. Når du oppretter kontoen din, kan du bli bedt om å velge et sikkerhetsspørsmål som:

  • Hva het ditt første kjæledyr?
  • Hvilken gate vokste du opp i?
  • Hva er din mors pikenavn?
  • Hva var kallenavnet ditt i barndommen?

Du må først skrive inn brukernavn og passord for å få tilgang til kontoen din og svare på et sikkerhetsspørsmål. Men fordi lignende informasjon enkelt kan samles inn fra andre sosiale medier-verktøy, må MFAer av denne typen oppdateres.

MFA vil være trygt og sikkert hvis tokens, passord, PIN-koder, biometrisk skanning osv. implementeres dynamisk.

MFA vs. 2FA

La oss undersøke hvordan MFA (Multi-Factor Authentication) og 2FA (To-Factor Authentication) varierer:

Bruken av flere faktorer for å bekrefte en persons identitet mens du søker tilgang til en ressurs, nettside eller annen applikasjon er kjent som multifaktorautentisering eller MFA.

Multifaktorautentisering gir mer sikkerhet for at brukere er den de sier de er ved å kreve mer enn én form for identitetsbekreftelse, noe som reduserer risikoen for uønsket tilgang til sensitive data. Multifaktorautentisering er derfor definert som enhver kombinasjon av to eller flere faktorer.

  13 ultrabrede skjermer å kjøpe akkurat nå

Mens bare å bruke to faktorer refereres til som 2FA. Den enkleste og mest effektive metoden for å legge til et sikkert lag med autentisering på toppen av påloggingsinformasjonen er tofaktorautentisering (2FA).

Etter inntasting av legitimasjonen må brukere bekrefte identiteten sin ved å bruke en annen faktor, for eksempel en kode innhentet via e-post eller SMS, sikkerhetsspørsmål, osv. Selv om noen stjeler en kundes passord på ondsinnet måte, forhindrer disse protokollene mistenkelige påloggingsforsøk til systemet .

Hvilken type autentisering som brukes avhenger helt av sensitiviteten til dataene og andre omstendigheter. For eksempel brukes MFA når systemet eller data er relatert til finans eller bank, men enkel 2FA brukes når du får tilgang til e-posttjenester.

Ulempen med MFA

Å adoptere og bruke MFA har ingen andre ulemper enn mental letthet. MFA har ingen ulemper hvis du kan administrere flere sikkerhetstiltak. MFA-tiltak er generelt nødvendige for å beskytte dataene dine og sikre systemet ditt.

MFA vil kun konstant be deg om å angi sikkerhetstiltak hvis du logger ut fra din første pålogging. Derfor, så lenge du er logget inn i systemet, er det ingen mulighet for ulempe.

Innloggingskravene må finne en balanse mellom sikkerhet og bekvemmelighet for å sikre sikker og pålitelig tilgang. De bør imidlertid være håndterbare for å unngå å forårsake overdreven vanskeligheter for brukerne.

MFA-apper

Microsoft Multifactor-autentisering i Azure AD

En identitetsadministrasjonsløsning som gjør det mulig for bedrifter å kontrollere brukertilgang til applikasjoner og tjenester, er Microsofts Azure Active Directory (AD). Azure AD har funksjoner som multifaktorautentisering (MFA).

Et viktig sikkerhetslag for å sikre forretningsnettverk, apper og data er Microsofts Azure AD MFA. MFA krever at brukere logger på med to eller flere identitetsbekreftende dokumentasjon.

Det gjør det mulig for brukere å komme inn på kontoene sine ved å bruke både noe de vet (passordet deres) og noe de har (en autentiseringskode). Med begge deler av informasjon, kan brukerkontoer nås takket være den ekstra grad av sikkerhet.

Ved å kreve en eller flere former for autentisering når en bruker logger på, gir Microsofts Azure AD MFA brukerkontoer et ekstra lag med sikkerhet. Dette gir et forsvar mot uautorisert tilgang så vel som ondsinnede tilgangsforsøk. MFA kan settes opp for spesifikke brukerkontoer eller som en generell policy for alle brukere i en bedrift.

Ved å gjøre autentisering mer utfordrende for potensielle angripere, reduserer denne autentiseringsmetoden muligheten for at en uautorisert person får tilgang til en brukers konto.

Akamais Multi-Factor Authentication (MFA)

Multi-Factor Authentication (MFA) fra Akamai er en brukervennlig, skybasert autentiseringsløsning som tilbyr en trygg, profesjonell opplevelse.

Akamais MFA er et skybasert system med enkle og greie funksjoner, som automatisert distribusjon av engangspassord (OTP), multifaktormuligheter og direkte applikasjonsinteraksjon.

Akamais unike MFA-teknologi gjør det enkelt å autentisere brukere ved å bruke deres stemme, ansikt, fingeravtrykk eller andre biometriske faktorer ved å gi uovertruffen innsikt og kontroll over brukeridentiteter.

Organisasjoner kan enkelt og raskt sette opp en sikker autentiseringsløsning med Akamai MFA som er skreddersydd til deres unike krav samtidig som de tilbyr brukerne en enkel og strømlinjeformet opplevelse. MFA-plattformen er svært tilpassbar og utvidbar, noe som gjør det enkelt å møte behovene til ulike brukergrupper.

  Hvordan sparke folk av Wi-Fi-nettverket ditt

Disse MFA-løsningene gir bedrifter avanserte autentiseringsfunksjoner som hjelper til med å forsvare nettverkene deres mot sofistikerte trusler og inntrenging. MFA-løsningene er laget for å garantere total overholdelse av industrikrav, noe som gjør dem til en av de sikreste autentiseringsløsningene på markedet akkurat nå.

Enkelheten i Akamais MFA gjør den til den perfekte løsningen for bedrifter i alle størrelser.

Duo multifaktorautentisering (MFA)

Beskyttelsen av digitale identiteter fra mulige angripere blir enklere takket være ny teknologi. Duo MFA Security, et Cisco-produkt, er for tiden den ledende MFA-løsningen.

Duo er en SaaS-basert, sikker null-tillit tilgangsplattform for virksomheter i alle størrelser som tilbyr tofaktorautentisering, enkel pålogging og sikker fjerntilgang.

Duo MFA legger til et lag med beskyttelse til enhver tjeneste eller nettside som krever autentisering. Den er designet for skyen og bruk på stedet.

Brukere må fullføre et ekstra trinn for å få sikker tilgang ved å bruke Duos Multi-Factor Authentication-løsning (MFA).

Dette ekstra trinnet er integrert i brukerens autentiseringsprosedyre og ber brukeren demonstrere identiteten sin ved å oppgi noe de vet (passord eller pinkode), noe de har (token eller smarttelefon), eller noe de er (fingeravtrykk eller ansikt).

Organisasjoner kan øke sikkerheten ved å skjerme brukere mot feilaktig legitimasjon, phishing-svindel og andre uønskede handlinger ved å bruke en komplett MFA-løsning fra Duo.

Lastpass multifaktorautentisering

Mange produkter er tilgjengelige fra Lastpass Multifactor Authentication for å beskytte brukerdata. LastPass-kontoen din er gitt ekstra sikkerhet, og garanterer at bare du har tilgang til dataene dine.

Ved å bruke multifaktorautentisering gir LastPass en enkel og sikker måte å beskytte nettkontoene dine på. Ved å bekrefte identiteten deres med en tilleggsfaktor, for eksempel en kode eller fingeravtrykk, gjør dette autentiseringssystemet brukere i stand til å legge til en ekstra grad av sikkerhet til sine kontoer.

I tillegg gir den passordadministrasjon slik at du kan logge på hvilken som helst enhet uten passord. Skyapper, VPN-er og tilgangspunkter kan alle sikres med LastPass.

Brukere kan raskt konfigurere multifaktorautentiseringsprosedyren med LastPass slik at kontoene deres alltid er sikre. Det gir forbrukerne tillit til at selv om hackere eller andre farlige aktører allerede kjenner passordene deres, vil de ikke få tilgang til kontoene deres.

Det blir vanskeligere for uautoriserte parter å få tilgang når mange autentiseringselementer brukes, for eksempel passord, biometri og sikkerhetsspørsmål. Brukere kan føle seg trygge ved å vite at dataene deres er trygge og private når de bruker disse produktene.

Det er enkelt å installere på tvers av alle størrelser av virksomheter takket være hovedfunksjonene, som adaptiv autentisering, enkel distribusjon, sentralisert, granulær kontroll og automatisering av brukerklargjøring med Microsoft AD, Google Workspace og Azure AD.

Siste ord

For å avklare, å legge til flere autentiseringselementer til autentiseringsprosessen er hva MFA innebærer. En undergruppe av MFA kjent som to-faktor bruker bare to legitimasjonsfaktorer. Du må installere MFA i organisasjonen din siden bruk av passord som eneste faktor må være sikrere.

Klokka tikker. Etter å ha lært forskjellene mellom 2FA og MFA og farene ved å bruke enkeltfaktorpassord for å få tilgang til bedriftens systemer, bør du prioritere å styrke sikkerheten for å beskytte dataene.

Deretter kan du utforske brukerautentiseringsplattformer.