tipsbilk.net

Nettkriminelle retter seg mot betatesting av apper, og dette er det du bør se etter

Viktige takeaways

  • Vær forsiktig med uønskede meldinger som tilbyr betatilgang til apper. Svindlere kan bruke datingapper for å etablere tillit før de overbeviser deg om å laste ned en ondsinnet app.
  • Sjekk utviklerens historie og anmeldelser. Unngå apper med en historie med dårlige anmeldelser eller hvis du ikke finner informasjon om utvikleren. Mangel på anmeldelser, dårlige anmeldelser eller mistenkelig positive anmeldelser er røde flagg.
  • Vær oppmerksom på forespørsler om apptillatelser. Hvis en forespørsel virker urimelig eller gjør deg ukomfortabel, unngå appen. Kryptovalutabørser bør for eksempel ikke kreve tilgang til kontaktene dine eller kameraet.

Beta-testing av mobilapper kan være en spennende og givende opplevelse. Før du dykker inn, bør du vite at det kommer med noen få cybersikkerhetsrisikoer. Det viktigste er at kriminelle kan bruke falske beta-tester for å stjele data eller penger.

Her er en nærmere titt på disse ordningene og hvordan du unngår dem.

Hvordan fungerer betatesting av mobilapper?

august 2023 FBI-kunngjøring advarte brukere om en trend innen svindel med appbetatesting. Ofre starter med å laste ned en tilsynelatende uskyldig app som skaperne vil at du skal tro er en betaversjon av en kommende utgivelse. Det er imidlertid lite mer enn en phishing-front. De fleste ofre blir lokket inn i betatesting-svindel av falske profiler på datingapper som etablerer tillit hos ofrene før de overbeviser dem om å laste ned beta-testing-appen.

  10 grunner til at du bør velge Kinsta som vert for WordPress-nettsteder

De ondsinnede appene muliggjør tyveri av personlig identifiserbar informasjon (PII), tilgang til finanskontoer eller overtakelse av enheter. Appene kan virke legitime ved å bruke navn, bilder eller beskrivelser som ligner på populære apper.

Hvordan svindelappene stjeler fra deg, avhenger av hva slags tjeneste den utgir seg for å være. Utveksling av kryptovaluta er en av de mest misbrukte svindelene med beta-apper. Når den først er lastet ned, når offeret prøver å kjøpe krypto, går det rett til de kriminelle, og de får ingenting eller en verdiløs falsk token i retur. Andre svindelapper installerer skadelig programvare i bakgrunnen, inkludert keyloggere, spyware eller fjerntilgangstrojanere (RAT) som henter sensitive data fra telefonen din, for eksempel banklegitimasjon, passord for sosiale medier og så videre.

Beta-apper er ideelle for kriminelle fordi appbutikker ikke behandler disse programmene som de gjør de endelige versjonene. Som et resultat er det mye lettere å komme unna med en «beta»-app enn å få et ferdig produkt fra en offisiell butikk. Imidlertid fortalte en Google-talsperson Blødende datamaskin at hver app går gjennom den samme testprosessen, beta eller ikke, så det gjør ingen forskjell.

  Slik sletter du et innlegg på OfferUp

Det virker mer sannsynlig at ofre får tilsendt en ondsinnet APK på Android for å installere utenfor Play Store-miljøet, og unngår all innebygd beskyttelse fra Googles appbutikk.

4 røde flagg av farlige apper

Hvis du vil betateste apper, er det viktig å forstå risikoen og lære hvordan du oppdager beta-appsvindel.

1. Noen kontakter deg og tilbyr betatilgang

Det største røde flagget for å oppdage en svindelbeta-app er at noen kontakter deg ut av det blå på en hvilken som helst plattform, ikke bare dating- og romantikkapper. Selv om du har chattet med noen en stund, hvis de plutselig snur samtalen til krypto eller foreslår at du bruker en ny, ikke-utgitt versjon av en app, er det ekstremt sannsynlig at det er svindel av en eller annen type.

Disse meldingene kan også være knyttet til en følelse av at det haster, som «Bruk den nå før appen utløper» eller «Prøv den før kontoen din stenges» eller noe lignende.

2. Mistenkelig utviklerhistorie og begrensede anmeldelser

En av de beste måtene å oppdage en svindelapp er å se på utvikleren. Hvis selskapet har en historie med dårlige anmeldelser, er det best å unngå dem. Det er like mistenkelig hvis du ikke finner informasjon om det.

Sjekk også appens anmeldelser hvis mulig. Betaversjoner vil naturligvis ha færre anmeldelser enn ferdige produkter, men hvis det ikke er noen i det hele tatt, er det et rødt flagg. Det gjelder spesielt apper med høye nedlastingstall. Dårlige anmeldelser bør også styre deg unna, og det samme bør gode anmeldelser som høres raskt skrevet eller robotaktige ut. Du kan også finne ut at du ikke kan legge igjen en anmeldelse i det hele tatt, noe som er et annet dårlig tegn.

  9 beste filkomprimeringsverktøy for PDF, video, bilder

3. Urimelige forespørsler om tillatelse

Tillatelsesforespørsler som ikke virker rimelige eller ikke gir mening for appens tjeneste er et annet rødt flagg. Det er ingen grunn til at en kryptovaluta-børs skal ha tilgang til kontaktene dine eller kameraet ditt. Som en tommelfingerregel bør du unngå appen hvis en forespørsel virker merkelig eller gjør deg ukomfortabel.

4. Dårlige beskrivelser

Du bør også se på appens beskrivelse. Nettkriminelle lager ofte innhold raskt fordi kvaliteten ikke betyr så mye for dem. Følgelig er det mer sannsynlig at svindel har stavefeil eller dårlig grammatikk enn noe fra en legitim virksomhet, som er et rødt flagg i hele sikkerhetsverdenen. Vage beskrivelser, altfor generiske bilder og verdiutsagn bør også vekke alarm.

Se opp for svindel med apptesting

Svindel med betatesting av apper er mer vanlig enn du kanskje tror, ​​men du kan oppdage dem hvis du vet hva du skal se etter. Når du vet at disse truslene eksisterer og hvordan de normalt ser ut, kan du finne ekte apper å teste uten å risikere sikkerheten din.

x