tipsbilk.net

Øk salget med smarte FOMO-markedsføringsstrategier

Har du noen gang kjøpt et produkt bare minutter før flash-salget ble avsluttet? Hvis ja, gjorde du det på grunn av FOMO-markedsføring – frykt for å gå glipp av noe.

FOMO er en markedsføringstaktikk som tvinger kunder til å ta en spesifikk handling. Det påvirker sinnet deres ved å få dem til å tro at passivitet vil føre til at de går glipp av noe ekstraordinært. Vanligvis motiverer denne strategien forbrukerne ved å forkorte salgssyklusen.

Likevel må markedsførere kjenne den fine linjen mellom å være innflytelsesrik og påtrengende for å få det riktig. Du kan se et løft i salget med en skikkelig forståelse av typene FOMO-markedsføring og ulike effektive triks.

Hva er FOMO Marketing?

Det er en type markedsføring som utnytter kjøperens vilje til å gripe enhver mulighet. Gjennom denne taktikken presenterer bedrifter produktet pakket inn i hastverk og frykt for anger. Derfor ender forbrukere opp med å gjøre impulskjøp i de fleste tilfeller.

Siden mennesker er lei av risiko og ønsker å unngå dem for enhver pris, er denne markedsføringsstrategien svært effektiv. Selv om det betyr å sette pengene inn i et produkt du kanskje ikke trenger umiddelbart, eller noe du kanskje ikke har kjøpt er en normal situasjon, ender du ofte opp med å kjøpe når annonsøren eller markedsføreren kan installere FOMO i deg.

FOMO leker også med menneskets frykt for fremtidig anger. Når produkter er tilgjengelige med rabatt i kort tid, kjøper kjøpere ofte av frykt for å angre på dem i fremtiden. FOMO-markedsførere prøver å skape denne panikken blant kjøperne og utnytte den til å øke salget.

FOMO Marketing and Micro-Influencers

Bedrifter som ønsker å få mest mulig ut av FOMO, tar ofte bistand fra mikro-influencers. Dette er folk med mindre enn 50 000 følgere.

Til tross for at de har et mindre publikum, har de et bedre engasjement. Siden de er rimelige og tilgjengelige, er det svært effektivt å bruke dem i FOMO-strategien. Du kan også ta hjelp fra flere mikro-påvirkere samtidig for å markedsføre produktet ditt.

Merkevarer jobber i disse dager med hundrevis av mikro-påvirkere for å presse publikum til å kjøpe produktene deres. FOMO blir ekte når en kunde ser at mange influencere de følger promoterer et produkt. Legg den til med en kampanjekode når noen ruter fra influensernes innlegg, og du kan se en økning i salg og inntekter.

FOMO Marketing er den nye normalen for markedsføring

Markedet har blitt mer konkurransedyktig enn noen gang før. Derfor sliter bedrifter ofte med å selge produkter og tjenester på grunn av de utallige konkurrentene. Takket være den høye suksessraten har FOMO blitt en del av enhver markedsføringsstrategi.

  Adobe InCopy: Kostnader, funksjoner og nedlasting

Som en kundesentrert markedsføringsstrategi, spiller FOMO med følelsene til kundene og kan ende opp med å presse dem til å gjøre et impulsivt kjøp.

Du kan ta eksempelet med direktesalg på Facebook. Når en influencer viser en designer brudekjole med noen få stykker igjen, føler alle seerne at det haster med å handle og kjøpe det som bare noen få mennesker kan eie. Det er et perfekt eksempel på FOMO-strategien.

Typer FOMO-markedsføring

#1. FOMO-bevis for sosiale medier

Bevis på sosiale medier har blitt en populær type FOMO-markedsføring. Her viser bruk av sosiale medier brukernes opplevelse av et produkt eller en tjeneste.

Når folk ser at andre kjøper eller abonnerer på et produkt eller en tjeneste, anser de det som validering og tar kjøpsbeslutninger basert på disse anmeldelsene. Derfor kjøper folk ofte produkter med positive anmeldelser og videotester.

Denne FOMO-strategien bruker den generelle tendensen til forbrukerne som ikke vil gå glipp av trender. Det har blitt en overbevisende metode for å påvirke folk til å ta kjøpsbeslutninger for kostbare produkter.

#2. FOMO haster

Med denne FOMO-markedsføringsstrategien prøver markedsførere å skape en følelse av at det haster blant kjøperne, slik at de umiddelbart tar grep for et produkt eller en avtale. Målet er å strukturere markedsføringsbudskapene som får kjøpere til å tenke at det er nødvendig med umiddelbar handling med mindre de vil gå glipp av en god handel.

For å skape en følelse av at det haster blant brukerne, bruker markedsførere spesifikke handlingsfremmende uttrykk for å presse kjøpere mot et kjøp, for eksempel:

 • Kjøp nå!
 • Begrenset lager er tilgjengelig.
 • Kun (x beløp) gjenstår.
 • Skynd deg før det er for sent.

#3. FOMO tidsbegrensning

Ingenting fungerer som en bedre FOMO-teknikk enn en tidsbegrensning som går ut. Den projiserer et scenario foran potensielle kjøpere som de må ta grep innen en bestemt tid. I slike tilfeller er det mest sannsynlig at folk iverksetter tiltak for å velge en spesifikk avtale eller mulighet.

Denne FOMO-taktikken sees vanligvis på nettmarkedsplasser der enkelte produkter kommer med en nedtellingsklokke. Det viser at du er forpliktet til å foreta et kjøp, ellers vil avtalen utløpe. Unødvendig å si at det er gunstig å selge digitale produkter.

#4. FOMO tapte mulighet

Den tapte muligheten er en vanlig FOMO-markedsføringstaktikk. Den spiller med suksess med følelsene dine og får deg til å innse hvordan du ville føle deg i tilfelle en tapt avtale eller mulighet.

Siden ingen ønsker å gå glipp av mye, tar folk grep i disse tilfellene.

Denne markedsføringsstrategien plasseres vanligvis i ferier når bedrifter markedsfører produktene sine med salgsrabatter. Denne FOMO-markedsføringsstrategien inkluderer setninger:

 • Ignorer hvis du ikke vil ha trafikk.
 • Ikke gå glipp av denne fantastiske avtalen.
 • Klikk nå for å låse denne prisen.
 • Skille seg ut i mengden.

Eksempler på FOMO-markedsføring

 • Livet antall besøkende
 • Kundeanmeldelser og attester
 • Sitater og live samtaler
 • Folk kjøpte også denne varen
 • Antall gjenværende varer
 • Sosialt bevis
 • Tidlig rabatt
 • Innelukket innhold
 • Etterspurt produkt
 • Tidsbegrenset gratis frakt
 • Tilbud ved pakkekjøp
 • Lite lager
 • Siste dag for spesialprisen

FOMO markedsføringsstrategier

For å implementere ulike typer FOMO-strategier for å øke salget, forbedre merkekjennskapen og selskapets vekst, kan man bruke en eller flere av disse teknikkene:

  Løs Gmail-feil 78754 på Outlook

Sitat av kjendis eller influencer

Hvis du ønsker å promotere merkevaren eller produktet ditt, kan ingenting være bedre enn å ta med influencere eller kjendiser for promotering. Du kan bruke sitatene deres som inkluderer å rose produktene dine på nettstedet ditt for å gi annonsekampanjen din et løft.

Å bruke denne klubbet med FOMO-metoder vil gjøre underverker for salget og forretningsveksten. I tillegg til å øke salget, vil influencere skaffe deg mer nettstedtrafikk og lead samtidig som du øker merkevaretilliten.

Plasser imidlertid sitatet i den høyre delen av nettstedet slik at de besøkende enkelt kan se dem. Å legge dem til på landingssiden og produktsiden din vil også hjelpe.

Angi tidsgrenser

Hvis du implementerer FOMO-markedsføring, er det obligatorisk å sette opp en frist. Enhver tidsfrist, selv på et e-handelsnettsted, setter brukere under press til å handle umiddelbart. Mens de tar kjøpsbeslutninger, gjør folk ofte impulsive kjøp ettersom tiden renner ut.

Du kan også bruke den til å gjøre noen raske salg. Men du må sørge for at fristen er absolutt. Hvis kundene merker at du fortsetter å utvide, vil de venne seg til det, og metoden vil ikke fungere.

Smart meldinger

I FOMO-markedsføring er det svært viktig å presentere budskapet ditt for kundene. Du må lage ditt budskap taktfullt for å indusere en følelse av at det haster hos målgruppen din. Selv om meldingen skal presse dem mot kjøpet, må det ikke føles ubehagelig.

Å bruke selvsikkert språk og sterke verb er ofte den beste måten å markedsføre FOMO på. Følgende setninger er gode eksempler på hvordan du kan få brukerne til å handle umiddelbart.

 • Ikke gå glipp av dette tilbudet.
 • Kun X flekker er igjen.
 • Siste sjanse til å kjøpe.
 • Tiden renner ut!

Flere kanaler

Som merkevare må du ta en omnikanal-tilnærming for å nå hele målgruppen din gjennom markedsføring. I dag bruker folk forskjellige sosiale plattformer for å samhandle med merkevarer, og å ikke ta dette til din fordel ville være en stor feil.

Noen ganger er det nyttig å lage FOMO blant brukerne dine på én kanal ved å informere dem om at bestemt innhold eller tilbud bare vil være tilgjengelig på andre kanaler. Dette vil påvirke dem til å abonnere på andre kanaler også. Dermed kan man øke følgerbasen deres på ulike sosiale medier.

Sosialt bevis eller attester

Sosialt bevis er en annen måte å lykkes med å trigge FOMO blant brukerne. For å få de beste resultatene, må du vite hvordan og når du skal bruke den. I de fleste tilfeller er det beste stedet å bruke det på slutten av kjøpstrakten eller rett før beslutningsfasen.

Å legge inn positive anmeldelser fra eksisterende kunder på sosiale innlegg påvirker publikum i stor grad. Sosialt beviste verktøy for å vise popup-varsler på nettstedet ditt om nylige handlinger skaper også FOMO.

Produktpakker

Flere bransjer bruker produktbunter for mersalg. Det betyr at når noen kjøper flere produkter eller tjenester i stedet for én, får de rabatt på pakken. Disse pakkene fungerer som belønninger til kundene som kjøper flere produkter samtidig.

  Din neste SSD kan være tregere (Takket være QLC Flash)

Dessuten kan du legge til en nedtellingsklokke på toppen av produktpakken for å øke det haster. Foruten høytider og festivaler, bruker bedrifter ofte denne FOMO-markedsføringsteknikken for å rydde produkter med lav holdbarhet.

Spesialtilbud for begrenset tid

Det tidsbegrensede salget bruker også temaet knapphet for å indusere FOMO. Mange bransjer søker tilflukt i periodisk salg for å redusere lagringskostnadene, fjerne overflødig lager og tjene raske inntekter.

Selv om du kan bruke sesongsalg når som helst på året, må du være intelligent for å konstruere slike tilbud riktig. For eksempel kan selskaper tilby en rabattert pris eller lage en unik pakke. Til og med å tilby dem et produkt gratis er en god idé. Uansett hva du gjør, prøv å presentere dem noe de ikke vil gå glipp av for verden.

Exit-Intent Pop-up

Nettsteder for e-handel og detaljhandel lider i disse dager på grunn av brukernes utsettelse og begrenset oppmerksomhetstid. Noen ganger lukker folk et vindu uten å foreta et kjøp eller forblir på det uten å gjøre noe. Du kan løse problemet i begge tilfeller ved å vise et popup-vindu med avslutningsintensjon.

Det beste stedet å vise denne popup-vinduet er prissiden eller kassen. Sørg for at popup-vinduet inneholder en avtale som kun er tilgjengelig for den tiden. Å kombinere den med en nedtellingstidtaker vil fungere som en ekstra fordel. Siden det gir publikum noe uventet, kjøper de ofte produktet på impuls.

Vis knapphet

FOMO-markedsføring utnytter ofte ved å fremheve begrenset tilbud. Selv om det ikke er essensielt, handler forbrukerne ofte ut fra impuls når de ser at bare noen få personer kan eie et produkt.

Ved å vise populariteten og verdifullheten til et produkt, fungerer knappheten på begge måter for å få kundene til å kjøpe det.

Ikke bli overrasket hvis vi forteller deg at denne tilnærmingen alene fungerer selv uten å stille inn en nedtellingsklokke. Reiselivs- og bookingselskaper bruker det til å skape en frykt for å gå glipp blant reisende og turister. Du kan imidlertid også bruke denne varslingen om lite lager på e-handelsnettstedet ditt.

Eksklusivitet

Å tilby eksklusivitet er en måte å indusere FOMO blant brukerne på. Bedrifter kan bruke det til å tvinge folk til å dele e-postadressene sine indirekte. Uavhengig av markedsføringsstrategien er det nødvendig å ha en e-postadressedatabase med svært engasjerte abonnenter.

Høy avkastning gjennom e-postmarkedsføring er ikke den eneste fordelen med en e-postliste. Det lar deg også kategorisere kundene og analysere dem riktig.

Ettersom streng regulering mot spam har gjort det mer utfordrende å få påmeldinger, kan du bygge e-postlisten din ved å gi ekte tilbud og unikt innhold til abonnentene. Ved å tilby dem nyheter om de beste tilbudene dine, kan du få flere til å registrere seg med e-postadressene deres.

Avsluttende ord

Essensen av FOMO er å generere en følelse av at det haster i kjøperens sinn. Derfor er det mer potent enn noen annen markedsføringstilnærming. Overbruk av FOMO vil imidlertid gjøre at den mister sin styrke.

Dette innlegget lar deg mestre alle de utmerkede FOMO-markedsføringsstrategiene og det grunnleggende og få flere kunder til å kjøpe produktene dine. Dessuten kan det være lurt å fokusere på videomarkedsføring som markedsføringsstrategi.

x