Øk utviklingsproduktiviteten med disse 14 Git-klientene for Windows og Mac

Hvis du starter et programvare-/apputviklingsprosjekt og ikke vet hvilke git-klienter eller git-grensesnitt som passer perfekt, her er de beste 14 git-verktøyene for deg.

Programvare, mobilapper eller nettutviklingsprosjekter må håndtere flere kildekoder eller programmeringsskript. Når det gjelder å skrive de tekniske dokumentene for disse programmene, går forfattere til slutt gjennom flere iterasjoner som resulterer i mer enn ett dokument.

I utviklingsprosjekter trenger organisasjoner et versjonskontrollsystem eller Git. Prosjektledere, utviklere og tekniske skribenter må synkronisere arbeidsstasjonene sine til enhver Git-server eller pakkevertsrepos for forking. Det er her du må bruke git GUI-ene eller git-klientene.

Fortsett å lese for å finne ut noen av de populære git-klientene.

Hva er en Git-klient? 🖥️

Git-klienter er i hovedsak dataprogramvare som samhandler med din lokale eller eksterne pakkevertsrepos. Disse verktøyene er de grunnleggende kravene for ethvert utviklingsprosjekts teknologistabel.

Under programvareutviklingsiterasjoner utfører utviklingsteamet git clone, git fetch, git pull, git commit, git stash og andre oppgaver relatert til versjonskontroll. En git GUI automatiserer disse oppgavene for deg og ditt DevOps-team, så det er færre menneskelige feil.

Du lurer kanskje på hvordan GitHub-kommandolinjegrensesnittet (CLI) skiller seg fra enhver dedikert git-klient. De fleste git-plattformer tilbyr en CLI for å samhandle med programvarepakkene fra et IDE eller integrert utviklingsmiljø.

Men git-klientene tilbyr en grafisk visualisering av git-en din og krever ikke komplekse programsyntakser for å utføre git-commit eller -henting eller andre oppgaver.

Hvordan øker Git-klienter utviklingsproduktiviteten? ⏲️

Git-klienter eller GUI-verktøy er de moderne appene som tilbyr flere fordeler når du bruker dem i DevOps-prosjektene dine. Her er de beste fordelene:

 • En git GUI kan spare deg for å kaste bort tid på å løse uventede git-problemer og feil. Du vil ikke se teamet ditt involvert i å løse git-repository-problemer når de kunne ha kodet en programvaremodul.
 • Git CLI er bra for grunnleggende oppgaver. Du bør definitivt øve på disse oppgavene for å bli en trygg utvikler. Det kan imidlertid være lurt å bruke git-klientene til komplekse rutineoppgaver som å administrere grener, rebase, trekke, slå sammen eller skyve.
 • Sammenslåingskonflikter er plagsomme, og feilsøking av disse feilene er lettere på en git GUI i stedet for git CLI.
 • Git-klienter er nyttige når du tar med en nybegynner programmerer til et pågående utviklingsprosjekt.

Nå som du har funnet ut mer om git-klienter, er det på tide å kjenne til de beste git-grensesnittene der ute for effektive DevOps-prosjekter:

GitFinder

GitFinder er en git GUI for macOS-datamaskiner som kjører på macOS 10.11.5+ operativsystemer. Den kombinerer et versjonskontrollsystem eller Git med en Finder-modul. Når du importerer git-filer i Finder-verktøyet, viser det statusen til disse filene med beskrivende ikoner og merker.

Dens GUI tilbyr også en forseggjort verktøylinjemeny. Dermed kan du utføre git commit, git pull, git push, git blame og mange andre aktiviteter med et klikk på en museknapp. Dessuten kommer den med en tilpassbar kontekstuell meny.

  "Hvordan vil du åpne denne filen" på Windows 10

Repository-nettleservinduet gir en utvikler enorm kraft under programutvikling. Repository-nettleseren kan vise eksterne grener, lokale grener, undermoduler og tagger.

Andre viktige funksjoner som GitFinder tilbyr er Quick diffs, Merge-konflikter, Filhistorikk, Pull-forespørsler, Simple blames, Tastatursnarveier, Slett/opprett eksterne reposer, Cherry-pick og Revert.

GitUp

GitUp er åpen kildekode-løsning for et git-lager og IDE-interaksjon på macOS-datamaskiner. Verktøyet er basert på et generisk Git-verktøysett kjent som GitUpKit. Dette verktøysettet kan gjenbrukes, og derfor kan du bygge din egen Git-app basert på GitUpKit.

En av de beste funksjonene til dette verktøyet er en sanntidsvisualisering av repo- eller kildekodeendringer. Selv om du gjør små eller betydelige endringer utenfor GitUp-miljøet, vil verktøyet vise en aktiv aktivitet for å påpeke endringene.

Du kan også bruke Snapshots-funksjonen for å gå tilbake i tid hvis du trenger en gammel versjon av programvaren. Dessuten er det et lynrask git-grensesnitt siden det kan laste og gjengi visualiseringen av 40 000 forpliktelser av Git-repoen på under et sekund.

Gitbox

Gitbox er en annen dedikert git-klient for macOS-datamaskiner. Den lar deg utføre git pull, push og commit med ett klikk. Du kan også utføre andre komplekse oppgaver som angre Git-kommandoer, avansert historikksøk, grentilbakestilling, rebase og cherry-picking uten å bruke Git CLI.

Brukergrensesnittet (UI) holder programmeringsoppgavene fokusert ved å visualisere alle de vitale delene på én skjerm.

Dermed kan du velge funksjonen du trenger uten å se gjennom ulike vinduer i programmet. For eksempel viser brukergrensesnittet til Gitbox følgende:

 • Nåværende gren
 • Trekk, skyv, slå sammen og rebase
 • Ekstern eller lokal målavdeling
 • Tekstbasert historikksøkeboks
 • Lagre
 • Forplikter seg
 • Filer og endringer

Den tilbyr også ulike tredjeparts verktøyintegrasjoner for diff-sjekking. For eksempel kan Gitbox synkronisere med diff-verktøy som Kaleidoscope, DiffMerge, Xcode FileMerge og Changes.

TortoiseGit

Hvis du elsker å jobbe på en Windows-datamaskin for utviklingsprosjekter, må du prøve ut TortoiseGit verktøy. Det er et åpen kildekode-program og belaster derfor ikke prosjektet med ekstra kostnader når du legger dette verktøyet til programmeringsteknologistabelen din.

Det er egentlig et TortoiseSVN-basert Windows Shell UI til Git. Det er enkelt å bruke forskjellige Git-kommandoer siden du trenger å samhandle med et kjent brukergrensesnitt – Windows Explorer-kontekstmenyen.

Du står fritt til å bruke TortoiseGit med alle utviklingsprogrammer du foretrekker siden det ikke er en IDE-spesifikk integrasjon for Eclipse, Visual Studio og så videre. Det er perfekt for store DevOps-prosjekter siden du også kan integrere verktøyet med problemsporingssystemer.

Gaffel

Hvis du vil prøve noe nytt og friskt, Gaffel bør være på listen din. Den er tilgjengelig for både macOS- og Windows-arbeidsstasjoner. Du kan enten få den gratis evalueringseksemplaret for grunnleggende oppgaver eller få en betalt lisens hvis du trenger kraftigere utviklingsfunksjoner.

Denne git-grensesnittet tilbyr en ekstremt nyttig fanebasert navigasjon slik at du enkelt kan organisere git-administrasjonsoppgavene dine. Også, hvis du ser etter git-klienter som lar deg åpne appen eller nettstedet som utvikles på det samme verktøyet, bør du igjen velge Fork.

Noen av de bemerkelsesverdige funksjonene til dette verktøyet er bildediff, flettekonflikter, Cherry-pick, Submodules, Git LFS, Git-flow, Interactive rebase og Repository manager.

  Hvordan endre skjermbilde-mappeplassering i Windows 11

Aurees Git-klient

For eksterne og distribuerte team som bruker forskjellige arbeidsstasjoner for DevOps-prosjekter, Aurees Git Client kan være et klokt valg. Årsaken er at verktøyet støtter de fleste Windows-, macOS- og Linux-datamaskiner. Dermed kan teamet ditt jobbe med ett enkelt verktøy og levere mer konsistent arbeid.

Aurees bruker en GitHub-konto. Derfor må brukerne logge på den GitHub-kontoen for å bruke denne git GUI-klienten. Etter å ha logget inn, kan du undersøke alle programmeringskodeendringene, tagger, IDer og forfattere knyttet til disse modifikasjonene.

Det er et levedyktig gratis alternativ til den komplekse Git CLI siden du kan utføre nesten alle Git-relaterte oppgaver på dette verktøyet. Dessuten hjelper de fargerike taggene deg med å navigere enkelt gjennom Git-depotet.

Git Cola

Git Cola er en Git desktop-klient primært laget for Linux-distribusjoner. Det er et åpen kildekode-verktøy og bør allerede være tilstede på din Linux-arbeidsstasjon. Senere, ettersom populariteten vokste, ga verktøyutviklerne ut kompatible versjoner for Windows og macOS.

En av de beste funksjonene er robust tilpasning av grensesnittet. Du kan bare beholde alternativene du bruker ofte og skjule alle andre funksjoner for å holde kodegrensesnittet ryddig. Dermed kan du fokusere mer på koding enn å spille med unødvendige Git-kommandoer.

GitKraken-klient

GitKraken er et annet toppverktøy blant git-klienter på grunn av dets effektivitet, pålitelighet og stilige brukergrensesnitt (UI). Verktøyet er like populært blant ekspertutviklere og nybegynnere.

Men hvis du trenger å gi en nybegynner utvikler en plass i DevOps-prosjektet ditt, bør GitKraken være førstevalget.

Sammen med de nødvendige funksjonene for Git-administrasjon, tilbyr den en editor for å gjøre endringer i de eksisterende programmeringskodene. Du kan også starte et nytt prosjekt uten å forlate skrivebordsklienten.

Nye og eksisterende oppgaver synkroniseres automatisk, og derfor er dette det ideelle verktøyet for organisert teamarbeid på programvare- eller apputvikling.

Tower Git-klient

Tower Git-klient hjelper deg med å administrere store utviklingsprosjekter og er også ideell for prosjekter som trenger oppskalering. Det er en premium git GUI-klient for Windows- og macOS-datamaskiner.

Selv om du trenger å foreta en innledende investering på dette verktøyet, vil det raskt gi deg avkastningen ved å øke prosjektproduktiviteten.

Den kommer med mange robuste funksjoner som Repository Management, Commit History, Submodules og læringsressurser. Du kan også enkelt synkronisere tjenestekontoer til plattformen siden den støtter GitLab, Bitbucket, GitHub, Azure DevOps og så videre.

Sourcetree Git-klient

Kildetre er et git GUI-verktøy fra huset til Atlassian, IT-teknologiselskapet som også utviklet Bitbucket og Jira. Sammenlignet med andre lignende verktøy, tilbyr Sourcetree et kraftigere grafisk brukergrensesnitt (GUI.)

I likhet med konkurrentene, letter det sømløs utførelse av de grunnleggende Git-relaterte oppgavene som lokal/eksternt depotkloning, trekking, committing, pushing og sammenslåing av programmeringskodeendringer.

Sourcetree støtter ekstraordinært store Git-filer. Verktøyet laster og gjengir raskt forgreningsdiagrammer eller commit-grafer for slike store pakkelager uten å bremse arbeidsflyten.

SmartGit

Hvis du leter etter en cross-platform git GUI, kan du prøve SmartGit. Du kan enkelt installere programvaren på macOS-, Linux- eller Windows-datamaskiner. Dessuten kjører verktøyet jevnt på enheten din uten å bremse den.

  Slik kjører du Task Manager som Admin i Windows 10

Den kommer med alle Git-funksjonene du måtte trenge for programvareutviklingsprosjektet ditt. Den har også en spesiell funksjon som automatisk løser for å slå sammen konflikter.

Du kan imidlertid også visualisere to kildekoder side ved side for en grundig studie av programmeringskodendringene.

Eksperter liker dette verktøyet for robust integreringsstøtte. Du kan enkelt koble verktøyet til BitBucket Server- og GitHub-kontoene dine. Du kan også bruke tilleggene Distribuerte anmeldelser for sanntidsgjennomgang av programmeringskoder fra eksterne kontorer.

Sublim sammenslåing

Sublim sammenslåing lar deg forplikte deg raskere, gjennomgå programkoder bedre, søke effektivt i hele depotet og automatisk finne løsning av flettekonflikter.

Verktøyet støtter også Linux-, macOS- og Windows-enheter slik at utviklingsteamet ditt ikke trenger å jobbe med det samme prosjektet med forskjellige git-klienter.

Noen av de bemerkelsesverdige Git-relaterte funksjonene til dette verktøyet er utheving av tekstsyntaks, linje-for-linje iscenesettelse, commit-redigering, undermoduladministrasjon, kommandopalett og Git Flow-integrasjon.

Sublime Merge gir deg følelsen av den ekte Git siden du kan visualisere de nøyaktige kommandoene du ser i Git.

GitHub Desktop

GitHub Desktop er den globale standarden for arbeid med Git-relaterte oppgaver i et grafisk brukergrensesnitt (GUI). Det er et åpen kildekodeverktøy og dermed helt gratis å bruke for alle slags prosjekter. Den er tilgjengelig for både Windows og macOS stasjonære og bærbare datamaskiner.

GitHub Desktop lar deg:

 • Opprett raskt lokale depoter
 • Samarbeid med interne eller eksterne utviklere
 • Skriv enkelt koder med syntaksforslag
 • Spor visuelt alle kildekodeendringer, versjoner og deres forfattere.

Det er et stort utviklerfellesskap som dedikerer talent og innsats for å holde GitHub Desktop funksjonell og oppdatere hele tiden.

Git

Git er et enestående versjonskontrollsystem siden det støtter en hel haug med enheter som Windows, Linux, macOS, iOS og Android. Derfor, hvis teamet ditt elsker å administrere git på smarttelefonenheter, vil du kanskje prøve Git.

Selv om Git primært tilbyr en CLI for git-administrasjon, har den også to innebygde GUI-verktøy for Git-relaterte oppgaver. Git-GUI er spesifikk for committing, mens gitk er for repository-surfing.

For andre git-administrasjonsoppgaver må du integrere Git med tredjepartsverktøy som GitHub Desktop, SourceTree, TortoiseGit, og så videre.

Konklusjon 👩‍🏫

Git-klienter er effektive verktøy som øker produktiviteten til et hvilket som helst kommersiellt eller ikke-kommersielt nettsted/app/programvareutviklingsprogram. De diskuterte verktøyene er de foretrukne git-grensesnittene som mange veteranprogramvareutviklere stoler på.

Alle disse verktøyene vil tilby de grunnleggende funksjonene som ethvert utviklingsprosjekt trenger for å samhandle med git-repositoriene. Noen av de ovennevnte kan inneholde spesialiserte eller premium-funksjoner som git-klienter med åpen kildekode kanskje ikke tilbyr.

Dermed kan du velge verktøyet som passer ditt utviklingsprosjekt. Dessuten kan du bruke et AI-drevet kodefullføringsverktøy for ytterligere assistanse i programvareutvikling.

x