OpenAI sparker administrerende direktør Sam Altman, men hva betyr det for ChatGPT?

Viktige takeaways

  • Sam Altman har fått sparken av OpenAI på grunn av bekymringer om hans kommunikasjon og åpenhet med styret, noe som potensielt kan påvirke selskapets utvikling.
  • Mira Murati, selskapets CTO, vil fungere som midlertidig administrerende direktør, men OpenAI kan søke en ny administrerende direktør fra teknologibransjen for å lede fremtidig produktutvikling.
  • Oppsigelsen av Altman har etterlatt usikkerhet om fremtiden for OpenAIs utvikling, spesielt fremdriften til ChatGPT og den potensielle etterfølgeren til GPT-4.

Sam Altman har fått sparken av OpenAI med umiddelbar virkning.

I en forberedt uttalelse utgitt av OpenAI fredag ​​17. 2023, ble det avslørt at Altman ikke lenger ville lede selskapets AI-utvikling, i løpet av denne tiden har han overvåket de enormt vellykkede lanseringene av GPT-3.5 og GPT-4, som driver ChatGPT.

  Slik fikser du Google-bilder som ikke sikkerhetskopieres på riktig måte

Det er et sjokktrekk, men hvorfor har OpenAI-styret avvist Altman nå?

Hvorfor har OpenAI sparket administrerende direktør Sam Altman?

OpenAIs offisielle uttalelse bekrefter at Sam Altmans avgang kommer etter en «bevisst gjennomgangsprosess av styret», noe som indikerer at Altmans oppførsel og ansvar i selskapet var under spørsmål. Det ser ut til at OpenAI-styret under gjennomgangen fant ut at Altman hadde holdt informasjon fra dem, noe som gjorde det vanskelig for styret å utføre sitt ansvar.

Altmans avgang følger en deliberativ gjennomgangsprosess av styret, som konkluderte med at han ikke var konsekvent ærlig i sin kommunikasjon med styret, noe som hindret dets evne til å utøve sitt ansvar. Styret har ikke lenger tillit til hans evne til å fortsette å lede OpenAI.

  8 tegn på at du ikke er ment å være programmerer

OpenAI ble strukturert for å gjøre selskapet i stand til å komme videre med sitt overordnede oppdrag om å utvikle kunstig generell intelligens – det vil si kunstig intelligens som effektivt kan utføre enhver oppgave uten problemer.

Uansett hva Altman gjorde eller holdt tilbake i sin kommunikasjon med OpenAI-styret, var det nok til å se ham umiddelbart fjernet fra stillingen, noe som potensielt drastisk endret utviklingsforløpet for en av verdens viktigste startups.

Hvem erstatter Sam Altman som administrerende direktør i OpenAI?

Som en del av den samme uttalelsen avslørte OpenAI at Mira Murati, selskapets teknologisjef, vil fungere som midlertidig administrerende direktør, med endringene som trer i kraft umiddelbart.

Murati har vært en del av OpenAI-lederteamet i fem år, og det er forstått at OpenAI verdsetter hennes eksisterende engasjement i hele selskapet.

  11 måter å fikse feilkode 523 på Roblox

Men siden Muratis utnevnelse er midlertidig, kan OpenAI godt vende seg til den bredere teknologiverdenen for å finne en ny administrerende direktør som skal lede utviklingen av hovedproduktet, ChatGPT, og den mistenkte utviklingen av GPT-5, etterfølgeren til GPT-4.

Hva er det neste for OpenAI? Vil dette påvirke ChatGPT?

Det ser ut til at OpenAI gjennomgår en restrukturering, som starter helt fra toppen. Selskapets uttalelse henspiller sterkt på spørsmål i kommunikasjon og tillit mellom de to partene; tilsynelatende kan den tilliten ikke gjenoppbygges, og derfor er Altman borte.

Hvordan dette påvirker OpenAIs utvikling av ChatGPT gjenstår å se. Det er enormt overraskende gitt Altmans fremtredende rolle på OpenAIs Dev Day i november 2023, hvor tilpassede GPT-er og GPT-4 Turbo ble avslørt.

Altman alene er selvfølgelig ikke ansvarlig for utviklingen av ChatGPT. Men gitt hans status innen OpenAI og den bredere kunstig intelligens-verdenen som helhet, vil sjokkbølgene av Altmans avfyring merkes sterkt.