Oppdater telefonen din – En trinn-for-trinn-veiledning for tilbakestilling av iPhone til fabrikkstandard

Det kommer en tid da det blir nødvendig å tørke iPhone-minnet.

Kanskje du vil tilbakestille det før du selger eller få en jevnere opplevelse ved å oppdatere hele systemet. I slike tilfeller (sammen med andre), er det en god idé å tilbakestille iPhone til fabrikkstandard.

En tilbakestilling av fabrikk betyr å bringe iPhone tilbake til de opprinnelige innstillingene. Det gjør enheten din så god som ny fra innsiden, og etterlater ingenting.

Hvis du har ønsket å tilbakestille iPhone til fabrikkstandard for å gi den en sårt tiltrengt oppdatering, har du landet på rett sted. Vi vil vurdere noen av de beste (og enkleste) måtene å gjøre det på.

Fordeler med å tilbakestille iPhone til fabrikkstandard

Avhengig av grunnen til å tilbakestille iPhone til fabrikkstandard, kan det være flere fordeler med det. Her er noen av dem:

#1. Forbedrer den generelle ytelsen

Enkelt min favorittfordel og den viktigste, når du tilbakestiller iPhone og slår den på igjen, vil du legge merke til at enheten føles mye bedre når det gjelder ytelse.

Det blir jevnere og forsinkelsesfritt. Dessuten vil lastetidene bli bedre, nesten som om du kjøpte den 5 minutter tilbake fra butikken.

Årsaken bak dette er at å utføre en tilbakestilling av fabrikken blir kvitt det lagrede rotet fra alle unødvendige data og avinstallerte apper.

Les også: Slik tømmer du buffer på iPhone med eller uten renere apper

#2. Beskytter din sensitive informasjon

Hvis du planlegger å selge din iPhone, er det aldri lurt å bare overlevere enheten uten å tørke dataene dine. En tilbakestilling av fabrikken vil tømme hele minnet og beskytte deg mot enhver form for datamisbruk.

  14 beste ARK-serververt for alle

Det siste du ønsker er at dataene dine havner i hendene på en hacker.

#3. Løser frustrerende problemer

Problemer med iCloud, Airdrop eller til og med iPhone-skjermen som sitter fast på Apple-logoen kan være utrolig frustrerende. Den gode nyheten er at en tilbakestilling av fabrikken kan løse det mesteparten av tiden, siden det er et flott «siste utvei»-alternativ for å løse spesifikke mindre eller til og med store problemer.

Ting å gjøre før fabrikktilbakestilling av iPhone

Før du fortsetter med tilbakestillingen av fabrikken, er det to hovedting du må gjøre.

#1. Sikkerhetskopier dataene dine

Dette er elefanten i rommet. Det er viktig å sikkerhetskopiere dataene dine før du fortsetter, slik at du kan gjenopprette dem etter at tilbakestillingen er fullført. Selv om du ikke trenger det, er det en god praksis å holde på det en stund, for sikkerhets skyld.

Du kan enkelt sikkerhetskopiere dataene dine til iCloud ved å gå til Innstillinger > [Your Name] > iCloud og slå deretter på iCloud Backup-alternativet.

Dette vil overføre alle dataene på enheten din til iCloud.

#2. Logg av iCloud

Hvis du planlegger å selge telefonen din, er den største tjenesten du kan gjøre for din fremtidige kjøper å logge ut av iCloud. Hvis du ikke gjør det, vil ikke kjøperen kunne bruke den fordi enheten vil ha en aktiveringslås.

Når du logger av iCloud, fjerner den kontoen din fra kontoen. På denne måten kan kjøperen starte på nytt uten problemer.

Du kan gjøre dette ved å gå til Innstillinger > [Your Name] > Logg ut.

Dette vil fjerne iCloud-kontoen din fra enheten. Husk at du bare gjør dette hvis du planlegger å selge eller gi bort telefonen til noen andre. I alle andre tilfeller er det ikke nødvendig.

La oss nå gå inn på de forskjellige måtene å tilbakestille iPhone til fabrikkstandard.

  Kan du kansellere en Walmart-hentebestilling?

Tilbakestill fra innstillinger

Dette er den enkleste måten å tilbakestille iPhone på, og det tar ikke mer enn noen få sekunder. Alt du gjør er å gå til Innstillinger > Generelt og deretter bla ned til du ser Overfør eller Tilbakestill iPhone.

Trykk på Slett alt innhold og innstillinger.

Du bør se en skjerm som dette.

Trykk på Fortsett, og du bør være ferdig. Dette vil slette alle dataene dine.

Tilbakestill eksternt

Hvis du har mistet enheten din og du frykter at noen kan misbruke dataene dine, kan du enkelt slette alt ved å gå til iCloud.com og logge på med legitimasjonen din.

Før du får tilgang til kontoen din, sender iCloud en bekreftelseskode til telefonnummeret som er koblet til iCloud.

Gå videre og skriv den inn. Hvis du ikke har tilgang til telefonnummeret også, må du kontakte Apples kundestøtte for å finne en løsning.

Når du er i dashbordet, klikker du på Finn min.

Klikk på Alle enheter og velg iPhone.

Klikk på Slett iPhone.

Igjen vil Apple sende en bekreftelseskode til det tilkoblede telefonnummeret, eller du kan sende den til en annen iPhone med samme iCloud-konto. Det burde være nok til å slette alle dataene på den tapte iPhonen.

Tilbakestill Via Finder på Mac

Hvis du har en Mac-datamaskin, kan du slette alle dataene på iPhone ved hjelp av Finder. Start med å koble iPhone til datamaskinen ved hjelp av en USB- eller USB-C-kabel.

På begge enhetene får du et varsel som spør om du ønsker å stole på denne enheten.

Bare klikk på Trust. Når innlastingen er fullført, bør du se en skjerm som dette:

Klikk på Gjenopprett iPhone, bekreft det i neste popup, og det er det. Husk at hvis Find My er slått på, må du slå den av før du kan fortsette med tilbakestillingen.

Tilbakestill via iTunes

Uansett om du har en Mac eller en Windows-datamaskin, kan du gjøre dette sømløst. Det beste med denne metoden er at du ikke trenger et passord for å tørke minnet ditt. Det eneste kravet er at du må ha synkronisert iPhone til iTunes én gang før.

  Fiks PS4-kontroller som blinker hvitt

Det er en veldig grei prosess. Start med å koble iPhone til datamaskinen ved hjelp av en USB- eller USB-C-kabel. Deretter åpner du iTunes, klikker på Sammendrag, og til slutt klikker du på Gjenopprett iPhone.

På popup-vinduet som vises, klikk på Gjenopprett for å bekrefte det, og det burde være nok.

Det er noen få tredjepartsverktøy som lar deg tilbakestille iPhone til fabrikkstandard raskt og enkelt.

#1. Tenorshare 4uKey

Tenorshare har en enorm samling verktøy som løser nesten hvert eneste problem for iOS-brukere, og 4uKey er ikke annerledes.

I tillegg til å være et verktøy for fjerning av skjermlås, lar det deg trygt tilbakestille iPhone til fabrikkstandard uten å skrive inn passordet ditt.

Prosessen er enkel og tar ikke mer enn noen få minutter.

#2. AnyFix

AnyFix er et alt-i-ett-verktøy for å gjenopplive Apple-enhetene dine, og er fullpakket med løsninger på frustrerende problemer. Det hjelper deg med å fikse mer enn 100 systemproblemer og iTunes-feil, og det teller ikke engang muligheten for å sømløst tilbakestille iPhone til fabrikkstandard.

Dette verktøyet er spesielt nyttig når du glemmer passordet og ønsker å tilbakestille det. Den lar deg tørke dataene dine og bringe enheten tilbake til den nye igjen uten å be om passord.

Den har et veldig responsivt kundestøtteteam som er tilgjengelig hver dag og når som helst hele året, slik at du kan kontakte dem når du støter på problemer.

#3. Dr.Fone Data Eraser

Fullfør feie av alle eksisterende data ved hjelp av Dr.Fone Data Eraser, et dedikert verktøy for å slette data fra iPhone permanent.

Det hjelper deg med å slette data som:

  • tekstmelding
  • Samtalehistorikk
  • Mediefiler
  • Appdata og søppel
  • Nettleserdata
  • Talememoer

Det tar bare 3 trinn og bare noen få minutter å fullføre prosessen.

Avsluttende tanker

Å utføre en fabrikktilbakestilling på iPhone trenger ikke å være en komplisert prosess. Heldigvis holder metodene ovenfor det enkelt og enkelt for deg å få jobben gjort uten å svette.

Deretter kan du sjekke ut de beste verktøyene for å gjenopprette data på iPhone og iPad.