En Dybdegående Analyse av OysterVPN: Er Det Verdt Din Oppmerksomhet?
Populariteten til VPN-tjenester varierer, men de forblir et essensielt verktøy for å beskytte deg mot diverse sikkerhets- og personvernrisikoer. Enten du er opptatt av personvern eller ønsker tilgang til geografisk begrenset innhold, kan et abonnement på en tjeneste som OysterVPN gi deg en følelse av trygghet når du surfer, laster ned filer og håndterer personlige data.
OysterVPN er kanskje ikke like kjent som noen av de etablerte VPN-leverandørene, men den tilbyr de grunnleggende funksjonene du forventer, inkludert en innebygd annonseblokkering, beskyttelse mot IP- og DNS-lekkasjer, servere i flere land, og muligheten til å koble til flere enheter samtidig.
Hva er OysterVPN?
OysterVPN er en leverandør av virtuelle private nettverk med base i Dublin, Irland, som hevder å tilby «personvern for ditt digitale liv». Tjenesten fokuserer på å beskytte brukernes personvern på nettet, gi tilgang til innhold som er begrenset geografisk, og øke sikkerheten mens du surfer.
Som de fleste VPN-er, er hovedformålet med OysterVPN å gjøre deg anonym og skjule din fysiske plassering. Når du registrerer deg og bruker OysterVPN, kan du velge mellom flere sikre VPN-servere lokalisert i 17 forskjellige land. Mer om dette senere.
En av fordelene med OysterVPN er at du kan koble opptil fem enheter samtidig. Dette gir deg beskyttelse på alle dine enheter. Apper er tilgjengelige for Windows, macOS, Android og iOS. Det mangler imidlertid støtte for Linux og nettleserutvidelser i denne omgang, men OysterVPN kan konfigureres på en kompatibel ruter.
Et viktig aspekt ved ethvert VPN-abonnement er datalogging og personvern. OysterVPN hevder å ha en policy uten loggføring, noe som betyr at de ikke samler inn mer data enn nødvendig for å drive tjenesten.
OysterVPNs Serverplasseringer
La oss se nærmere på plasseringen av OysterVPNs servere. Valget av server påvirker din nettleseropplevelse, inkludert tilgang til innhold på strømmetjenester.
OysterVPN har servere i følgende land:
- Australia
- Canada
- Frankrike
- Tyskland
- Hong Kong
- India
- Irland
- Israel
- Japan
- Nederland
- Russland
- Singapore
- Sør-Afrika
- Sveits
- USA (med spesifikke servere i byer som New York, Los Angeles og Miami)
- Storbritannia
- Ukraina
Med over 150 servere fordelt på disse landene, skal du kunne finne en server som passer dine behov og opprettholde en rask tilkobling. Det er verdt å merke seg at dette er fysiske serverplasseringer, ikke virtuelle.
Selv om OysterVPN ikke har like mange serverplasseringer som ledende VPN-leverandører som NordVPN eller ExpressVPN, er utvalget tilstrekkelig for de fleste brukere.
OysterVPNs Personvern- og Sikkerhetsfunksjoner
Personvern er en avgjørende faktor for enhver VPN-tjeneste, og OysterVPN tilbyr en rekke funksjoner for å beskytte deg på nettet.
Alle OysterVPNs servere bruker AES-256-kryptering som standard. Dette er en av de sterkeste offentlige krypteringsmetodene som brukes for å sikre diverse nettjenester. Det er svært vanskelig for uvedkommende å bryte gjennom AES-256-krypteringen, da det ville ta millioner av år med en «brute-force»-angrep.
Det er viktig å merke seg at bruken av AES-256 ikke gjelder eldre VPN-protokoller, som PPTP. OysterVPN støtter de fleste vanlige VPN-protokoller, inkludert:
- OpenVPN
- IKEv2
- PPTP
- L2TP/IPSec
Dessverre mangler støtte for Wireguard, den mest moderne VPN-protokollen, som er kjent for sin kombinasjon av hastighet og sikkerhet. De andre protokollene fungerer også godt, men Wireguard ville vært et positivt tillegg for OysterVPN.
Kill Switch og Beskyttelse Mot IP- og DNS-Lekkasjer
OysterVPNs sikkerhetsfunksjoner er designet for å beskytte deg dersom det skulle oppstå et problem under bruken. For eksempel vil den innebygde kill-switchen automatisk koble fra internett hvis tilkoblingen til VPN-serveren brytes. Dette hindrer at din aktivitet blir avslørt til internettleverandøren eller andre overvåkende parter.
En annen viktig funksjon for en VPN-tjeneste er beskyttelse mot DNS- og IP-lekkasjer. Når du bruker en VPN, stoler du på at VPN-leverandøren håndterer dine data og internettaktivitet sikkert. Det er overraskende hvor mange leverandører som ikke klarer å tilby en fullgod beskyttelse.
- IP-lekkasje: VPN-leverandøren avslører ved et uhell din IP-adresse til de nettjenestene du bruker, noe som kan avsløre din identitet og posisjon.
- DNS-lekkasje: VPN-leverandøren sender dine DNS-forespørsler til din vanlige internettleverandør, som kan eksponere deg for overvåkning, sensur og sporing.
OysterVPN krypterer alle tilkoblinger og beskytter deg mot disse risikoene.
Null-Loggføringspolicy
Uansett hva du bruker en VPN til, er det viktig å velge en leverandør som ikke logger eller sporer dine data. Alle VPN-tjenester håndterer data som din IP-adresse for å fungere korrekt.
En VPN med null-loggføring (også kjent som en no-log VPN) sletter alle data etter bruk og lagrer ikke informasjon om dine søk, besøkte nettsteder eller annen nettaktivitet.
OysterVPN hevder å være en no-log VPN, men uten en uavhengig tredjepartsrevisjon er det vanskelig for brukere å bekrefte dette.
Annonse- og Skadevareblokkering
OysterVPN har en integrert blokkering for annonser og skadelig programvare, som er praktisk når du surfer på nettet. Annonseblokkeringen fungerer greit, men noen annonser klarer fortsatt å slippe gjennom. Likevel, å fjerne noen av annonsene fra tunge nettsider forbedrer brukeropplevelsen.
Skadevareblokkeringen til OysterVPN var også nyttig og hindret meg fra å besøke ondsinnede nettsteder og potensielt skadelige nedlastinger. Det skal nevnes at jeg ikke testet tjenesten med en enorm mengde ondsinnede nettsteder og filer, men resultatene var stort sett positive.
OysterVPNs Hastighet
Ved siden av personvern og sikkerhet, er hastighet også en viktig faktor. Det er ikke mye vits i en sikker tilkobling hvis du ikke får tilgang til de nettstedene og tjenestene du trenger.
Jeg har vært imponert over OysterVPNs hastigheter i testperioden. For å få et godt bilde av den generelle hastigheten, har jeg testet tjenesten på en stasjonær datamaskin, en bærbar datamaskin med en Android-smarttelefon som hotspot og Android-appen alene på to forskjellige steder (Storbritannia og Sveits).
Noen av hastighetsresultatene var overraskende, med en mobil hotspot-tilkobling som økte betydelig i hastighet med OysterVPN.
OysterVPN Hastighetstester på Desktop
OysterVPN fungerte bra på min stasjonære tilkobling. Uten VPN hadde jeg en hastighet på 43 Mbps. Denne hastigheten falt til 25 Mbps når jeg koblet til London 01-serveren, noe som er en betydelig reduksjon for en relativt treg tilkobling. Reduksjonen var mindre merkbar da jeg koblet til en server i Sveits, da falt hastigheten til 34 Mbps.
OysterVPN Hastighetstester med Android-Appen
OysterVPN Android-appen er lett å bruke. (iOS-appen ligner, men jeg har ikke testet den på en Apple-enhet). Etter nedlastning og innlogging, velger du en VPN-server fra nedtrekksmenyen og trykker på den store tilkoblingsknappen. Det er veldig intuitivt.
Når det gjelder tilkoblingshastigheter, vil dine mobile VPN-hastigheter alltid være begrenset av type tilkobling og signalstyrke. For å gjøre testen konsekvent, sto jeg på samme sted for å få samme tilkobling. Dessverre var ikke dette tilfellet, men det har ingenting med OysterVPN å gjøre, men heller med den dårlige signalstyrken i mitt område.
Likevel hadde det å bytte til OysterVPN ingen merkbar effekt på min dårlige tilkoblingshastighet. Den høyeste hastigheten jeg oppnådde var 34 Mbps da jeg var koblet til London 01-serveren, og 22 Mbps med den Sveits-baserte serveren.
OysterVPN Hastighetstester med Mobil Hotspot
OysterVPN-testen med mobil hotspot var et av de mest interessante resultatene.
Ved å bruke Android-smarttelefonen min som hotspot fikk jeg en nedlastningshastighet på 32 Mbps og en opplastningshastighet på 13 Mbps. Etter at jeg aktiverte OysterVPN og koblet til London 01-serveren, steg nedlastningshastigheten til rundt 90 Mbps og opplastningshastigheten forble på 13 Mbps.
Det er også verdt å merke seg at disse hastighetene ble oppnådd på et tog som gikk i 200 km/t.
Er OysterVPN Rask?
Min erfaring med OysterVPN har vært positiv når det gjelder tilkoblingshastighet. De fleste moderne VPN-er gir gode internetthastigheter, men du vil vanligvis oppleve en liten nedgang på grunn av de ekstra «hoppene» mellom din enhet, VPN-serveren og nettsiden eller tjenesten.
VPN-hastigheten avhenger også av serveren du kobler til og din egen internetthastighet i utgangspunktet. Mobil hotspot-hastigheten var et uvanlig resultat. Som en tommelfingerregel vil distansen mellom deg og VPN-serveren påvirke ytelsen.
Totalt sett er OysterVPNs hastighet bra og stabil under bruk.
Hva Koster OysterVPN?
Du kan få et ettårsabonnement på OysterVPN for $4,17 per måned, som faktureres $49,99 hvert 12. måned. Dette er en rimelig pris sammenlignet med andre VPN-tjenester. Det er billigere enn de store aktørene som NordVPN ($60-80 for et år) og ExpressVPN ($116 for et år), selv om det kan argumenteres for at disse leverandørene tilbyr flere funksjoner.
Hvis du ikke vil betale en formue og ønsker en VPN med god sikkerhet og hastighet, kan et ettårsabonnement på OysterVPN være et godt valg.
Hvis et helt år er for lang tid, har du to andre alternativer:
- En måned for $9,99 (med tre måneder gratis)
- Seks måneder for $5,00 per måned (faktureres $29,99 hvert sjette måned)
Månedsalternativet er nyttig for å teste OysterVPN.
Problemer med OysterVPN
Noen mindre feil trekker OysterVPN litt ned. For eksempel kunne ikke Android-appen gjenkjenne at jeg hadde et aktivt abonnement da jeg prøvde å kjøre en DNS-lekkasjetest. VPN-en var tilkoblet og aktiv på det tidspunktet, men valget av lekkasjetest utløste et autorisasjonsproblem med kontoen.
Andre ganger ble jeg bedt om å oppdatere både desktop- og mobilappene, selv om jeg brukte de nyeste versjonene.
Dette er småting som ikke påvirker brukeropplevelsen i stor grad, men det er ønskelig at en VPN-app fungerer som den skal. I tillegg er DNS-lekkasjetest tydelig tilgjengelig i mobilappen, men mangler i desktop-appen.
Som tidligere nevnt, ønsker jeg også å se OysterVPN introdusere Wireguard-protokollen. Det er en rask, sikker og en av de beste VPN-protokollene, og det ville styrke OysterVPNs sikkerhets- og personvernprofil.
OysterVPNs beliggenhet er også et moment. Irland er en del av EU, og selv om det ikke er medlem av Five-Eyes, kan de bli presset til å dele data under EUs regelverk for datadeling. Men hvis OysterVPNs påstander om null-loggføring er sanne, skal ikke dette være et problem. En uavhengig tredjepartsrevisjon som bekrefter dette vil øke OysterVPNs troverdighet.
Bør du Abonnere på OysterVPN?
OysterVPN er et godt alternativ for de som ønsker en rimelig og sikker VPN. Du betaler ikke en formue for et abonnement, og du kan være trygg på at tilkoblingen din forblir rask nok til å bruke den til strømming, spill og nedlastinger.
OysterVPN-appen er enkel å bruke og tilgjengelig for en rekke enheter, inkludert smarttelefoner, nettbrett og strømmeenheter. Støtten for opptil fem enheter med ett abonnement gir deg god dekning for alle dine enheter.
Det er noen problemer med OysterVPN, som jeg har diskutert tidligere. Noen av disse er ubetydelige, men andre ville forbedret kvaliteten på OysterVPN og gjort det til en bedre totalpakke. Jeg håper å se disse forbedringene i fremtiden.
Totalt sett, hvis du ikke vil bruke for mye penger, men ønsker å sikre og beskytte dine enheter og data, er OysterVPN verdt å prøve.
Ofte Stilte Spørsmål
Spørsmål: Kan jeg få tilgang til geobegrenset innhold med OysterVPN?
OysterVPN har servere i kun 17 land, så du kan omgå geoblokkeringer og få tilgang til begrenset innhold i disse landene. For eksempel kan du se Netflix Japan med OysterVPN, men du kan ikke få tilgang til innhold i land som Belgia, da OpenVPN ikke har servere der.
Spørsmål: Hvorfor er en tredjepartsrevisjon viktig?
Interne revisjoner kan være nyttige, men de utføres av VPN-selskapet selv. Tredjepartsrevisjoner utføres av uavhengige byråer. Dette fjerner mulige skjevheter som interne revisjoner kan inneholde, og det gir mer troverdighet om VPN-selskapets praksis.