PC vil ikke koble til TV HDMI (fast)

Smart-TV-er har en tendens til å være dyre, og selv navnemerker som Samsung vil legge til bloatware til TV-ens OS. I mange tilfeller vil en HD-TV brukt med et mediasenter eller en datamaskin som kjører Windows 10 gi deg en bedre opplevelse. Du kan bruke den til å spille spill, se filmer og TV-serier, og du kan bruke den fra omtrent hvilken som helst annen datamaskin.

En TV og en datamaskin kobles normalt sammen over en HDMI-port. Selve TV-en kan ha en VGA- eller DVI-port i tillegg til en HDMI-port, men moderne bærbare og stasjonære datamaskiner har sjelden alle tre portene.

En HDMI-port er standard på et Windows 10-system uansett om det er en bærbar datamaskin eller en stasjonær, og om du har en dedikert GPU på systemet eller ikke. Alt som er koblet til via HDMI vil være plug & play fordi skjermdriverne er installert sammen med grafikkdriverne.

PC-en gjenkjenner ikke TV-HDMI

Windows 10 kan oppdage når en ny enhet er koblet til en port. I de fleste tilfeller vil den klargjøre enheten og sette den opp for bruk, for eksempel når du kobler en masselagringsenhet til systemet ditt, vil du se en filutforsker-forespørsel som ber om å åpne stasjonen. Den samme regelen gjelder for en TV; når den er koblet til, vil Windows 10 utvide skrivebordet til det eller duplisere det.

  Hvordan slå av Cortana, helt

Hvis Windows 10-PC-en din ikke gjenkjenner TV-HDMI-en, kjør gjennom disse grunnleggende kontrollene og prøv deretter rettelsene vi har listet opp nedenfor.

PC vil ikke koble til TV HDMI (full guide)

Grunnleggende kontroller

Pass på at HDMI-kabelen ikke er kveilet for stramt. Det er best hvis kabelen ikke er for lang og ikke er pakket inn. Hvis du håndterer ledningsrot ved å kveile lengden på kabelen, bør du prøve noe annet.
Pass på at pinnene på HDMI-kabelen ikke er skadet. HDMI er utrolig følsomt.
Prøv å bruke en annen HDMI-kabel for å koble til TV-en og Windows 10-PCen.

1. Aktiver projeksjonsmodus

Windows 10 skal automatisk oppdage en ny HDMI-tilkobling, men hvis den ikke gjør det, er det enkelt å aktivere det.

På Windows 10-skrivebordet trykker du på Win+P-hurtigtasten.
I panelet som åpnes velger du enten Utvid eller Dupliser.
Windows 10 vil begynne å vises på TV-en.

  Alt-i-ett-fotograferingsappen tilbyr direkteredigering, filtre og tekst

2. Velg inngangskilde fra TV

På samme måte som Windows 10 kan sende et videosignal, kan TV-en selv motta et, men fordi det er langt mer sannsynlig at en TV har mer enn bare én skjermport, vil den kanskje ikke automatisk oppdage det innkommende signalet.

Gå til innstillingspanelet på TV-en. Dette panelet kan være tilgjengelig via fjernkontrollen til TV-en eller ved å trykke på en fysisk knapp på selve TV-en.
Se etter inngangskildemenyen og velg HDMI.

3. Fjern andre tilkoblinger, brytere og huber

Mange brukere liker å koble flere systemer til en TV. De administrerer disse systemene ved hjelp av HDMI-huber og brytere som lar en bruker bytte inngangskilden, dvs. datamaskin ved å snu en bryter på huben. De kan skape problemer. Prøv å fjerne dem og koble Windows 10-PC-en direkte til TV-en med en HDMI-kabel.

Hvis du har andre porter i bruk, f.eks. VGA- eller DVI-porten, kobler du fra den. Selv om du bare har en ledning tilkoblet og selve ledningen ikke er koblet til et system, fjern den. Det kan forstyrre TV-ens evne til å oppdage inngang.

4. Oppdater skjermdrivere

Grafikkdrivere er generelt oppdatert, men hvis du har blokkert Windows 10-oppdateringer på systemet ditt, er det mulig at driverne er utdaterte og hindrer TV-en i å oppdage et signal.

  Hvordan fikse Outlook unntakskode 0xc0000005 (fullstendig veiledning)

Åpne Enhetsbehandling.
Utvid Skjermadaptere.
Høyreklikk på grafikkbrikken og velg Oppdater drivere.
Søk på nettet etter drivere og installer de som er tilgjengelige.

Merk: Hvis du har en dedikert GPU, oppdater drivere for den også.

5. Kjør feilsøking for maskinvare

Windows 10 har en innebygd feilsøking for generell maskinvare, og den kan kanskje oppdage og løse problemer med eksterne skjermer som egentlig er det TV-en er.

Åpne ledetekst med administratorrettigheter.
Kjør denne kommandoen: msdt.exe -id DeviceDiagnostic.
Maskinvarefeilsøkeren åpnes. Kjør den og bruk alle rettelser som den anbefaler.

6. Installer drivere i kompatibilitetsmodus

Denne løsningen krever at du laster ned skjermdriverne som frittstående filer. Normalt er disse filene EXE-filer som du kan hente fra datamaskinprodusentens nettsted.

Last ned skjermdrivere for ditt Windows 10-system.
Høyreklikk på EXE-filen og velg Egenskaper fra hurtigmenyen.
Gå til Kompatibilitet-fanen.
Aktiver «Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for» og velg Windows-versjonen som driveren er ment for, dvs. Windows 8 eller Windows 7. Hvis Windows 10 er oppført som et alternativ, velg det.
Installer driveren.
Start systemet på nytt.

Konklusjon

En HDMI-TV skal fungere med et Windows 10-system uten problemer. I noen tilfeller kan TV-en ha en separat HDMI-port for lyd og video. I dette tilfellet må du bruke en adapter siden Windows 10-systemer vanligvis bare har én HDMI-port som sender ut både lyd og video. Bortsett fra dette, bør TV-en din fungere hvis du følger rettelsene som er oppført ovenfor.