En omfattende VPN med noen imponerende tilleggsfunksjoner
PureVPN har operert i VPN-markedet siden 2007, noe som forklarer deres omfattende liste over funksjoner.

Tjenesten leverer det meste av det grunnleggende: sterk kryptering med OpenVPN og IKEv2 (WireGuard er for tiden i beta), beskyttelse mot DNS- og IPv6-lekkasjer, støtte for torrents, delt tunneling for å kontrollere hvilke applikasjoner som bruker VPN, samt en effektiv kill-switch for å sikre tilkoblingen ved VPN-brudd.
Plattformstøtte er et av høydepunktene, med dedikerte apper for Windows, Mac, iOS, Android og Linux, samt utvidelser for Chrome og Firefox. I tillegg finnes det en rekke veiledninger og nedlastinger for å hjelpe deg med installasjon på rutere, Kodi, Android TV, Amazons Fire TV Stick, og mer.
KLIKK HER FOR Å KJØPE PUREVPN MED 68 % RABATT (2 års abonnement)
*Rabatten gjelder kun ved kjøp av et 2-års abonnement

Du kan bruke tjenesten på opptil 10 enheter samtidig, og en unik fordel er at PureVPN lar deg dele disse 10 tilkoblingene med familie. For eksempel kan fire familiemedlemmer med telefoner installere og bruke PureVPN med sine egne pålogginger, samtidig som du har seks ledige plasser for andre enheter hjemme.
Denne omstruktureringen innebar angivelig fjerning av tregere virtuelle servere, noe som ikke nødvendigvis er negativt. Selv med redusert antall lokasjoner, tilbyr PureVPN fortsatt flere servere enn mange konkurrenter. (Som eksempler har StrongVPN 46 lokasjoner i 35 land, og Mozilla VPN har 40 lokasjoner i 30 land).
Nylige forbedringer inkluderer oppgradering av flere servere fra 10 Gbps til 20 Gbps. Et blogginnlegg annonserte oppgraderingen av servere i London, Manchester og Washington DC, og PureVPN hevder at flere lokasjoner vil bli oppgradert i løpet av året.
Selskapet har også flyttet hovedkontoret fra Hong Kong til De britiske jomfruøyer. Det viktigste er at de har gjennomført en ny revisjon av retningslinjene for loggføring (mer om dette senere).
PureVPN Priser

Startprisen er litt høyere enn gjennomsnittet, med $10,95 per måned fakturert månedlig.
Årsplanen virker gunstig med $3,74 per måned, spesielt med tanke på at den dekker opptil 10 familiemedlemmer. Men denne prisen inkluderer en engangsrabatt, og fornyelsen koster $5,83.
En spesiell toårsplan koster $2,91 per måned, som også virker gunstig. Likevel fornyes denne også til den vanlige årsprisen på $5,83 per måned.
Ved bestilling ble det tilbudt flere tilleggsfunksjoner, som dedikerte IP-adresser, portvideresending og DDOS-beskyttelse. Vi klikket på kjøpsalternativet for hver av disse, men det dukket opp bokser som ba oss velge et land, uten at det kom opp en landliste. Dermed var det ikke mulig å fullføre kjøpet. Vi forsøkte både i Chrome og Edge, i vanlige og inkognitovinduer, for å utelukke nettleserproblemer, men funksjonen fungerte ingen steder.
Personvern og Loggføring

PureVPNs retningslinjer for personvern starter lovende, med en lang liste over informasjon som ikke logges: «Vi registrerer IKKE nettlesingsaktivitet, tilkoblingslogger, VPN-IP-er som er tildelt deg, din originale IP-adresse, tilkoblingstid, nettleserhistorikk, besøkte nettsider, utgående trafikk, innhold eller data du har tilgang til, eller DNS-spørringer som er generert av deg.»
Dette høres bra ut! Men det er en forenkling. Selskapet hevder øverst på siden at de ikke lagrer tilkoblingslogger, men lenger ned finnes en seksjon med tittelen «Informasjon inkludert i VPN-tilkoblingslogger» som spesifiserer hvilke detaljer som faktisk samles inn. Det omfatter dagen du koblet til et bestemt sted, din internettleverandør, tilkoblingstid, antall tilkoblinger og total båndbredde (antagelig ikke per tilkobling).
Det logges ingen opprinnelses-IP, destinasjons-IP, spesifikt tilkoblingstidspunkt eller aktiviteter i etterkant, så disse begrensede dataene vil sannsynligvis ikke utgjøre noen trussel for personvernet ditt. Men det virker ulogisk å hevde «vi loggfører ikke tilkoblingslogger» øverst på siden, for deretter, litt lenger ned, liste opp hvordan tilkoblinger faktisk loggføres.
Retningslinjene sier også at PureVPN bruker «noen få verktøy» i sine applikasjoner for å «utføre VPN-diagnostikk og overvåke krasjrapporter». Videre spesifiseres Google Analytics, iTunes, Crashlytics, Apptentive, Firebase, New Relic, MixPanel og Facebook Pixel, noe som kan være mer enn du forventer.
Denne typen krasjrapportering er ikke uvanlig, men vi mener at det bør være valgfritt, noe det ikke er her. Det finnes ikke noe alternativ for «Send krasjdata?» i Innstillinger – PureVPN sender det uansett (og dersom du ikke leser retningslinjene for personvern, ville du aldri vært klar over dette).
Revisjon av Ingen Loggføring
I 2020 kunngjorde PureVPN at de hadde gjennomført en revisjon av retningslinjene for ingen loggføring utført av KPMG, som konkluderte med at tjenesten ikke logger brukernes opprinnelses-IP-adresse, en brukers tildelte VPN-IP, det spesifikke tidspunktet en bruker kobler seg til en VPN-server, eller logger brukerens aktiviteter via VPN-tilkoblingen.
PureVPN hevder også at de har en «alltid-på»-revisjonspolicy, som innebærer at KPMG kan «initiere en uplanlagt personvernrevisjon når som helst i løpet av året, uten forvarsel». I august 2021 rapporterte selskapet at de hadde bestått en ny revisjon for ingen loggføring.
Disse kontrollene synes å være grundige, og PureVPN hevder at de inkluderer «inspeksjon av vår komplekse infrastruktur, serverkonfigurasjoner, kodebase, tekniske datalogger og globale servere» samt «intervjuer med vårt personell som er involvert i servervedlikehold og databasehåndtering.»
Rapportene er ikke offentliggjort, så du kan ikke selv kontrollere detaljene. De er også bare ment for å bekrefte hovedregelen om ingen loggføring – de ser ikke etter generelle personvernproblemer.
Likevel er vi ikke negative: Selv med disse begrensningene er det mye mer sikkerhet her enn det du får med de fleste VPN-tjenester. Forhåpentligvis vil PureVPN fortsette med jevnlige revisjoner, og gjøre de fullstendige rapportene tilgjengelige, i stedet for bare å dele en setning eller to.
Apper

Det er enkelt å registrere seg hos PureVPN, og vi var fornøyde med at selskapet har gjeninnført muligheten til å betale med Bitcoin (via CoinGate), i tillegg til kredittkort og PayPal.
Etter å ha betalt, ble vi ledet til nedlastingslenker for Windows, Mac, iOS, Android, Linux, nettleserutvidelser, og mer. Vi lastet ned Windows-klienten, og mens den lastet ned, mottok vi en e-post med påloggingsinformasjon.
Appgrensesnittet er enkelt og oversiktlig, faktisk i stor grad bare tomrom. Et statuspanel viser den anbefalte plasseringen, og ved å klikke på plasseringslisten vises flere alternativer. Det er en stor av/på-knapp for å koble til og fra, og noen mindre sidefeltikoner for andre appområder (Innstillinger, Hjelp, Konto).
Plasseringsvelgeren er bedre enn de fleste, med en liste over nylige lokasjoner, et favorittsystem og en søkbar liste over land med pingtider som hjelper deg med å finne de raskeste.
Ved å klikke på en pil til høyre for et land, utvides listen til å vise alle byer. Det er en kjent funksjon, men de fleste VPN-apper viser bare denne typen «utvid»-indikatorer når et land har flere lokasjoner. PureVPN gjør det for alle land, så vi utvidet ofte en liste for å oppdage at den bare inkluderte én by.
Det er et annet problem med å velge en foretrukket P2P-lokasjon. «Velg en med et P2P-ikon,» sier PureVPNs nettside. Fint nok, bortsett fra at under vår gjennomgang, viste ikke Windows-appen P2P-merket. Dette var kun synlig i mobilappene.
Tilkoblingstidene var raske, ca. tre sekunder for IKEv2, og fire til fem sekunder for OpenVPN (vi har opplevd apper som har fått oss til å vente i 10 til 20 sekunder med OpenVPN). Skrivebordsvarsler varsler deg når du er tilkoblet.
Mobilapper
Vi undersøkte PureVPNs Android-app, og opplevde i stor grad det samme som i Windows-versjonen. Den har et nesten identisk grensesnitt, samme valg av protokoller (OpenVPN eller IKEv2) og et delt tunnelsystem.
Nettstedet hevder stolt at «PureVPN er en av de få beste VPN-leverandørene som tilbyr en Android Kill Switch som integreres og fungerer feilfritt», men vi fant ingen kill-switch i innstillingene. Det finnes heller ingen automatiske start- eller tilkoblingsalternativer.
iOS-appen har et litt annet grensesnitt, med en sidefelt til venstre for plasseringslisten og Connect-skjermen, men fungerer i hovedsak på samme måte.
Funksjonssettet er litt forskjellig. iOS-versjonen har muligheten til å koble til automatisk når du går inn på bestemte nettsteder (men ikke når du får tilgang til usikre nettverk), og til å koble til igjen automatisk dersom tilkoblingen brytes. Men den har ikke Androids delte tunnelsystem.
Det er bra at disse funksjonene finnes et sted i utvalget, men hvis du bruker apper på flere plattformer, vil disse forskjellene sannsynligvis være irriterende.
Samlet sett dekker PureVPNs apper det grunnleggende godt nok. Bare det å ha et favorittsystem og en liste over nylige lokasjoner gjør det enklere å koble til igjen, og plasserer appene foran mange konkurrenter. Men som vi har sett, er det også problemer her, og appene virker litt dårligere sammenlignet med de bedre mobilappene fra konkurrerende VPN-leverandører.
Testing av Windows-Appen
Vi har funnet flere tekniske problemer med PureVPNs Windows-app i tidligere vurderinger, men ville den nyeste versjonen være bedre?
IKEv2-tilkoblinger er nå konfigurert med best mulig sikkerhet. De krever kryptering, lagrer ikke legitimasjon lokalt, og IPv6 er deaktivert som standard.
Den uvanlige protokollhåndteringen vi observerte forrige gang (valg av OpenVPN UDP som førte til tilkobling via IKEv2) er utbedret. Velg ønsket protokoll, og det er den appen vil bruke. (Selv om den praktisk talt kan bytte til en annen protokoll dersom den første mislykkes.)
Til slutt testet vi appens kill-switch. I teorien skal denne blokkere internettilgang hvis VPN-tilkoblingen brytes, for å sikre at dataene dine ikke overføres via en usikret tilkobling. Men det fungerte ikke alltid på den måten.
Vi kjørte et verktøy som gjentatte ganger sjekket og viste vår eksterne IP-adresse, og testet deretter ulike måter å koble fra tilkoblingen på. Ofte så vi vår vanlige IP-adresse dukke opp når VPN-en koblet fra, noe som indikerer at en forespørsel var vellykket (ubeskyttet) via vår vanlige tilkobling. Dette er ikke bra, men appen koblet seg i det minste raskt til igjen, og våre IKEv2-tilkoblinger ble vanligvis eksponert i maks åtte sekunder.
Ytelse
Vi målte PureVPN-hastigheter fra steder i USA og Storbritannia, ved å bruke flere nettsteder og tjenester for ytelsestesting (SpeedTests nettsted og kommandolinjeapp, TestMy.net, Netflix’s Fast.com og mer). Vi sjekker nedlastingshastighetene minst fem ganger fra hver lokasjon, før vi sjekker på nytt med en annen protokoll. Dette gjentar vi også på kveldstid.
Britiske OpenVPN-hastigheter var 270 Mbps, noe som plasserer PureVPN i det øvre midtsjiktet av våre nylige resultater. Selskapet kan ikke konkurrere med Hide.me (390 Mbps) eller
ProtonVPN (400-460 Mbps), men det er fortsatt bedre enn noen store aktører (IPVanish nådde 140-150 Mbps, og CyberGhost nådde 170-210 Mbps).
De britiske IKEv2-hastighetene var imidlertid dårlige, med 100-110 Mbps. Dette ligner på de 125 Mbps vi opplevde i vår forrige vurdering, noe som tyder på at det ikke bare er en tilfeldighet.
Et testproblem (vår feil, ikke PureVPNs) førte til at vi ikke har amerikanske IKEv2-tall, men OpenVPN-nedlastinger var litt lavere med 210-220 Mbps.
Dette er raskt nok for mange situasjoner, men PureVPNs toppytelse ligger etter konkurrentene. De fleste VPN-er med WireGuard-støtte når 400 Mbps i testing, og CyberGhost, IPVanish, Mozilla,
NordVPN og noen få andre har nådd 750 Mbps eller mer.
Husk at selv om vi tar over 100 hastighetsmålinger av hver VPN, kan du oppleve andre resultater avhengig av lokasjon og oppsett, så det kan være lurt å benytte deg av den 7 dagers prøveperioden og teste hastighetene selv.
Netflix og Strømming
De fleste VPN-er hevder å gi deg tilgang til geoblokkert innhold fra hvor som helst i verden, og PureVPN er intet unntak. «Filmer, TV-serier eller sportsbegivenheter; PureVPN gir deg umiddelbar og ubegrenset tilgang til favorittinnholdet ditt,» hevder nettstedet.
Appene har ingen spesialiserte strømmelokasjoner, så du kan velge en server i det landet du ønsker, koble til og sjekke om strømmetjenesten er tilgjengelig.
Dette fungerte fint med BBC iPlayer, hvor PureVPN ga oss full tilgang fra alle tre testforbindelsene.
Det var samme opplevelse med amerikanske Netflix, hvor vi strømmet innhold fra alle tre teststedene.
Selskapet klarte ikke å gi oss tilgang til Amazon Prime Video, dessverre, men testingen avsluttet positivt med at PureVPN greide å fjerne blokkeringen av Disney Plus, igjen fra alle tre teststedene, en anstendig ytelse alt i alt.
Men dersom fjerning av blokkering er høyt prioritert, har leverandører som CyberGhost, ExpressVPN, Hide.me, Private Internet Access,
ProtonVPN og Surfshark gitt oss tilgang til alle testlokasjonene.
PureVPN-Vurdering: Endelig Konklusjon
PureVPN tilbyr mye funksjonalitet og god valuta for pengene, spesielt om du har flere familiemedlemmer som trenger dekning. Men gjennomsnittlig hastighet, manglende imponerende støtte og ulike appproblemer hindrer denne tjenesten i å konkurrere med de beste VPN-leverandørene, slik som
ExpressVPN.