Smarthjem blir stadig mer utbredt, og smarte enheter er nå tilgjengelige for den vanlige forbrukeren. Likevel, å etablere et smarthjem er noe som krever planlegging. Uten tilstrekkelig omtanke kan du fort gjøre noen vanlige feil.
Uhensiktsmessig Navngiving og Gruppering av Enheter
Her har jeg navngitt hver lyspære i henhold til dens plassering i rommet.
Det er spennende å skaffe seg sin første smarte lyspære. Hele prosessen virker så enkel: bare skru inn pæren og koble den til en app. For ekstra bekvemmelighet kan du til og med ha en smart høyttaler for å styre lyset med stemmen. Før du vet ordet av det, har du flere lyspærer fordi den første fungerte så bra.
Det er da den enkle bruken forsvinner. Hvis du opplever frustrasjon fordi du ikke husker hva du skal si for å kontrollere et bestemt lys i et bestemt rom, mangler du noen viktige oppsetts trinn.
Hvis du ikke er nøye med valg av navn, kan det være vanskelig å huske navnene på smarthjemenhetene. Enten du valgte «Grønn pære» eller «Lys 1», gjør du det vanskelig for deg selv. Velg heller navn som beskriver hvor pæren er plassert, for eksempel «lampe» eller «vinduslys». Unngå å nummerere lysene med mindre du planlegger å gruppere dem som ett lys, for eksempel hvis du har fire pærer i en gulvlampe.
Når vi snakker om gruppering, bør du gruppere smartlysene dine etter rom. Hvis du har en talehøyttaler i samme rom og gruppe, trenger du ikke å huske hva du skal si. Du kan bare si «slå av lyset». Men hva med rom uten smarte høyttalere?
For Få Smarte Høyttalere
Det kan være fristende å bare bruke én smart høyttaler for stemmekontroll. I begynnelsen er det ikke en dårlig idé, men de beste talekommandoene er enkle og lette å huske.
Med riktig grupperte lys og smarte høyttalere kan du enkelt si «slå av lysene». Men for at det skal fungere, må du ha en smart høyttaler i samme rom som smartlysene. Hvis du bare har én smart høyttaler i stuen, vil ikke denne kommandoen fungere på kjøkkenet.
Vi anbefaler å kjøpe flere Ekko prikker eller Google Home Minis og plassere dem rundt i huset, spesielt i rom med smarte lys og smarte plugger. Det forenkler stemmestyringen.
For Mange Typer Smarte Høyttalere
Med en Homepod har jeg hele settet!
Selv om vi anbefaler å ha flere smarte høyttalere, unngå feilen med å ha for mange ulike typer. Google, Amazon, Apple og til og med Microsoft tilbyr smarte høyttalere for hjemmet. Hver har sine styrker og svakheter (Microsofts Invoke er for det meste svakheter), og du bør nøye vurdere hvilke du skal ha i hjemmet ditt (om noen).
Når du velger en smart høyttaler, bør du holde deg til det samme merket. Hvis stuen din har en Google Home, kjøkkenet en Amazon Echo og soverommet en Homepod, vil du raskt bli forvirret. Hver krever et eget vekkeord, og det siste du vil er å rope «Hey Google» når du mente «Hey Siri».
I tillegg øker du arbeidsmengden din ved å legge til ulike smarte høyttalere. Du gjør livet ditt mer komplekst, og du må legge til alle smarte enheter i den nye høyttalerappen, lære kommandoene og håndtere planlegging og rutiner i flere forskjellige apper.
Velg en stemmeassistent og hold deg til den. Hvis du ombestemmer deg og bestemmer deg for at du heller burde ha valgt Google eller Alexa, bør du bytte helt fra den ene til den andre, selv om du bytter gradvis. Ikke slå deg til ro med å ha forskjellige stemmeassistenter i forskjellige rom.
Glemmer Lysbrytere
Hvis du ikke bruker smarte brytere, går du glipp av noe.
Hvis du har smarte pærer i hele huset, har du sikkert innsett at lysbrytere kan være et problem. I det øyeblikket noen trykker på en lysbryter som kontrollerer en smartpære, mister du all intelligensen. Du kan ikke slå på pæren igjen med stemmen eller appen; du må slå på bryteren igjen.
Det er vanskelig å bryte vanen med å bruke lysbrytere, spesielt når flere bor i samme hus. Det er viktig å håndtere dette problemet for å få mest mulig ut av smartlysene dine, og du har flere alternativer.
I stedet for smarte pærer, kan du bruke smarte brytere som erstatter den vanlige lysbryteren. Smarte brytere ligner padlebrytere, men i stedet for å låse i en opp eller ned posisjon, tilbakestilles de til nøytral. Elektronikken inne i bryteren bestemmer om strøm skal passere (og dermed slå lyset av og på).
Uansett hvordan du slår på lyset – med stemme, app eller lysbryter – forblir alt synkronisert. Det er imidlertid noen ulemper. Du må koble bryteren til, og de fleste smarte brytere krever en nøytral ledning i bryterboksen, noe som ikke finnes i alle hus. Og du mister fargevalgene som følger med smarte pærer.
Hvis du ønsker fargene fra smarte pærer, eller du ikke kan eller ønsker å bytte ut lysbryterne, er målet å hindre bruk av den vanlige bryteren. Hvis du har Philips Hue smartpærer, tilbyr Lutron Aurora Switch. I stedet for å installere en ny bryter, festes Aurora over den eksisterende bryteren. Den fungerer da som en dimmerbryter.
Hvis du ikke har Philips Hue, kan du vurdere å dekke til den vanlige bryteren for å hindre at noen bruker den. Hvis smartpærene dine har en fjernkontroll, bør du vurdere å montere den ved siden av de vanlige bryterne.
Mange Merker med Ulike Apper
Jeg har 17 smarthus-apper installert, noe som uten tvil er for mange.
Smarthus-enheter er svært populære. Det virker som om det dukker opp en ny produsent hver dag med sin egen tolkning av de nyeste smarte gadgetene. Hvis du ikke er forsiktig, vil du snart ha Wyze pærer, Kasa Wi-Fi-plugger, en Ecobee termostat og en Google Home.
Hver av disse enhetene kommer med sin egen app, og plutselig vil du oppleve at du hopper mellom apper og prøver å huske hvilken app du skal bruke når.
For å redusere dette problemet, bør du bruke samme merke på tvers av enheter så ofte som mulig. Hvis produsenten av smartpærene dine også lager smarte plugger, bør du prøve å bruke disse. Hvis du er fornøyd med pærene dine, er sjansen stor for at du også vil være fornøyd med pluggene fra samme produsent.
Når alt annet mislykkes, bruk én app til å kontrollere alt. Dette vil sannsynligvis være appen for stemmeassistenten din, som Alexa eller Google Assistant. Hvis du har en smart hub som SmartThings eller Hubitat, kan du bruke den appen for kontroll.
Du må fortsatt installere de andre appene, men for det meste kan du skjule disse appene etter at installasjon og sammenkobling er fullført.
Tror Du Trenger Mye Utstyr
Du kan kjøpe mange enheter på én dag, men du bør ikke gjøre det.
Noen ganger starter problemet allerede før du kjøper den aller første smarthus-dingsen. Hvis du har unngått smarthus fordi det hørtes for dyrt ut, eller du gruer deg til tanken på å bytte ut hver eneste pære, bryter og apparat i huset, kan du slutte å bekymre deg.
Du trenger ikke å bytte ut alt på én gang. Selv om du kunne, burde du ikke det. Å kjøpe så mange enheter og prøve å få dem satt opp slik at hele familien kan bruke dem, vil være overveldende.
Start heller i det små med bare noen få enheter. Noen få smarte pærer, en smart plugg og en videoringeklokke er mer enn nok for et smarthus i startfasen. Det kan være billigere enn du tror å komme i gang.
Vurder å velge bare ett rom til å begynne med. Et smart soverom eller et smart kjøkken er gode steder å begynne, og de vil gi deg ideer til hvordan du kan utvide til andre deler av huset.
Smarte hjem trenger ikke å være kompliserte og skal ikke være frustrerende. Hvis du ikke er fornøyd med hvordan smarthjemmet ditt fungerer for deg, ta et skritt tilbake og undersøk hvorfor det ikke fungerer bra. Løsningen kan være enklere enn du tror, og med noen få endringer kan du få et smarthjem som er mye enklere og mer praktisk å bruke.