Sette opp Mac-en for produktivitet uten tredjepartsapper

Vi liker alltid å snakke om hvordan Mac OS X er et robust operativsystem med en underliggende UNIX-arkitektur. Det er en hyper nerdete rundkjøringsmåte å si, Mac OS X er bra. Denne guiden er ikke laget ut fra en blind fanboy-lojalitet til et selskap; det eksisterer på grunn av Mac OS Xs medfødte evner som tilpasninger, både ut av esken og tredjeparter, et bredt utvalg av tredjepartsapper og den kraftige terminalen. Hva om du måtte lage et miljø på Mac-en din som setter deg på vei til å få ting gjort uten noen tredjepartsapper? Vi har noen ideer.

I denne veiledningen vil vi behandle enhver app som ikke leveres med Mac OS (selv om den er laget av Apple) som en tredjepartsløsning. Vi forstår fullt ut og setter pris på hvordan Mac OS X kommer med en myriade av alternativer som er deaktivert som standard, noen skjult i terminalen, noen gjemmer seg i synlige omgivelser. Vi har allerede dekket de skjulte egenskapene til søkelys, la oss nå se på noen få ting du kan gjøre for å hjelpe deg med arbeidet ditt.

Varme hjørner

Dette er en funksjon som nå vises selv i Windows 8. Bare pek med musen mot et hjørne av skjermen og gjør alt fra å starte startpanelet til å sette systemet i dvale. Dette presenterer et 50-50 problem med hardnekte brukere, spesielt hvis du nylig har portet fra Windows, er hjørnene fortsatt et hyppig besøksområde og kan utløse useriøs oppførsel. Men hvis dette ikke gjelder deg, vil du sette pris på at du ikke lenger trenger å klikke hvor som helst for å få umiddelbar tilgang. På Mavericks kan dette oppnås gjennom Systemvalg > Oppdragskontroll > Hot Corners. Den finner du i nedre venstre hjørne av vinduet. For eldre OS X-versjoner kan du finne den i Systemvalg > Eksponering og mellomrom. Vi anbefaler ikke å konfigurere det øverste venstre hjørnet for dvale, vi har hatt for mye problemer mens vi prøvde å lukke et fullskjermsvindu og ved et uhell satte Mac-en i dvale.

  Hva er G Suite, uansett?

Mappesnarveier på Dock

Dock er tilsvarende Windows-oppgavelinje i Mac OS X, her ligger de mest kritiske appene dine, klare til å distribueres med et enkelt klikk. Det er ingen grense for hvor mange apper du kan beholde her nede, men etter et visst antall har det en tendens til å bli overfylt. Så du kan legge til hele mapper, snarveier eller hva du vil for å aktivere rask tilgang og gjøre det samtidig økonomisk og effektivt.

Selv om en godt organisert startrampe er like effektiv, er det greit å ha flere alternativer.

Vedlikehold

Vedlikehold ser ut til å være en komplisert prosess på Mac uten tredjepartsapper, men du kan fortsatt gjøre det på egen hånd med litt arbeid.

• Konfigurere påloggingselementer: hvis du føler at Mac-en blir treg, gå til Systemvalg > Brukere og grupper > Påloggingselementer. Fjern merket for alt du kan leve uten, og du vil merke en betydelig forskjell i ytelse.

• Deretter kan du tømme innholdet i minnet med en enkel kommando. Noen inaktive prosesser har en tendens til å forsøple minnet, og bremse det ned uten grunn. For å rette på det, start terminal og skriv inn kommandoen nedenfor (skriv inn passordet ditt hvis/når du blir bedt om det), og du vil nok en gang kunne bevege deg mer komfortabelt.

sudo purge

• For å overvåke systemet i sanntid, åpne Activity Manager, høyreklikk/ctrl klikk på ikonet> Dock-ikon og velg hvilken tilbakemelding du ønsker fra listen. Den vil vise denne informasjonen direkte på dockikonet.

  Hvordan laste ned Google Meet

Egendefinert tekst

Du kan angi egendefinerte tastatursnarveier for å akselerere skriveprosessen. Gå til Systemvalg > Språk og region > Tastaturinnstillinger > Tekst. Det er her du kan kutte arbeidet ditt ved å korrigere repeterende feil. Det er hvordan vi skriver ⌘ i stedet for cmd og korrigerer grunnleggende feil som å skrive «teh» (den) eller «taht» (det)

Standard Mail.app

Dette er ikke så mye et tips som en påminnelse. I tillegg til å være nesten perfekt, er standard Mail-appen en one-stop-løsning for e-postene dine. Bare konfigurer den én gang og frigjør deg selv for ansvaret for å måtte logge på Gmail hele tiden. For ikke å snakke om at du får større fleksibilitet med oppsettet, spesielt reglene. Du kan også bruke den samme påloggingsinformasjonen til å kommunisere med Gmail-kontaktene dine via iMessage, noe som gir deg en grunn mindre til å åpne en nettleser.

Flytt filer umiddelbart

I stedet for å melke hvor sofistikert denne funksjonen er, vil vi bare fortelle deg. I et hvilket som helst åpent vindu, hvis du klikker på ikonet i 1 sekund, kan du dra det dit du vil, og det vil lage et alias (snarvei) for den filen uansett hvor du slipper den. Du trenger ikke å gå ut av filen og finne den, bare dra og slipp uten å forlate arbeidsområdet.

Det blir enda bedre, hvis du klikker på rullegardinpilen som vises når du holder musepekeren over filnavnet, får du opp en minimeny hvor du kan gi nytt navn til filen, legge til/fjerne tagger, og hvis du klikker på boksen ved siden av «Hvor «, endre plasseringen der du vil at filen skal lagres. Den vil automatisk flytte filen til den plasseringen mens du jobber med den, uten å måtte lukke den først.

Du kan også velge flere filer og slå dem sammen til en enkelt mappe. Velg filene du vil slå sammen, høyreklikk/ctrl+ klikk på utvalget og velg det første alternativet «Ny mappe med utvalg (N elementer)».

  Hvordan laste ned e-post fra Microsoft Outlook

Finjuster lysstyrke og volum

Standard lysstyrke, volum og tastaturbakgrunnslys (eksklusiv Macbook) er ganske funksjonelle, men hvis du føler at glidebryteren ikke er nok for deg, kanskje to prikker er for høye og en prikk er for stille, så trykk ⌥ + ⇧ + [adjuster key] (dvs. alt + shift + justeringstast) for å få større kontroll over hvor mye du vil justere systemet.

Hvis du også trykker på ⇧ mens du justerer glidebryterne, stopper de fra å lage sin varemerke tappelyd (som også kan slås av fra volumkontrollen).

Øyeblikkelig skriftendring

Nesten hver gang du har å gjøre med redigerbar tekst på en Mac, vil trykk på ⌘ + T åpne en skriftmeny, som lar deg justere mens du skriver. «Nesten» fordi enkelte apper kommer med sine egne fontadministrasjons-APIer.

Mellomrom

En vanlig, men ofte underutnyttet funksjon i Mac OS X er Spaces, som går hånd i hånd med Hot Corners nevnt tidligere. Det har en tendens til å tiltrekke seg bare ekstreme følelser; den vil enten bli elsket eller utskjelt. Det har utviklet seg over tid. På eldre versjoner av OS X kan du dele opp arbeidsområdene dine i seksjoner på skjermen. På Mavericks vil imidlertid et trykk på F3 gi deg tilgang til alle de tilgjengelige arbeidsområdene dine, du kan organisere disse områdene som du vil, du kan til og med legge til skrivebord for å øke arbeidsplassen. Du kan sveipe med fire fingre for å bytte mellom visninger. Det er som å feste flere skjermer på samme plass.

Listen ovenfor er for å hjelpe deg mens du jobber, alle filene dine er et søkelys unna, alle prioriteringene dine er en enkel tag unna og alt uten å måtte laste ned en eneste app. Nå, hvis du bruker dette med tredjepartsapper, forestill deg hvor mye raskere du kan få ting gjort.