Slik aktiverer du den sikre mappen på Samsung-telefoner

Secure Folder er en nyttig funksjon på Samsung-enheter som lar deg holde apper og filer ute av syne. Slik aktiverer og bruker du den.

Hvordan den sikre mappen fungerer

Samsungs Secure Folder er en app som lar deg skjule en del av telefonen. Den bruker Samsungs Knox-sikkerhetsplattform for å lage en ny startskjerm som er beskyttet av et passord eller enhetens biometri. Apper og filer du plasserer i mappen kan ikke nås med mindre du låser opp den sikre mappen.

Du kan legge til en eksisterende app på telefonen din i Secure Folder for å lage en kopi av appen. Denne appen vil ikke ha noen av dine eksisterende filer, hurtigbuffer og pålogginger, så det er egentlig en ny installasjon av appen. Du kan også legge til nye apper fra Galaxy Store eller Play Store for å installere dem bare i Secure Folder.

Filer i den sikre mappen din kan heller ikke åpnes uten autentisering. Disse filene vises ikke i vanlige filutforskere eller Galleri-appen din. Bare apper som allerede er i den sikre mappen kan få tilgang til de skjulte filene dine.

Aktiverer den sikre mappen på enheten din

Før du prøver å aktivere Secure Folder på enheten, må du først sjekke om enheten er kompatibel. Funksjonen fungerer med Samsung Galaxy Knox-aktiverte telefoner som kjører Android 7.0 Nougat og nyere. Disse telefonene er kompatible med funksjonen:

  NOTEify Ta notater under telefonsamtaler og administrer kontakter

Galaxy S Series, fra S6 til S10
Galaxy Note-serien, fra Note 8 til Note 10
Galaxy Fold
Galaxy A-serien, inkludert A20, A50, A70 og A90
Galaxy Tab S Series, fra S3

Før du setter opp Secure Folder, trenger du først en Samsung-konto. Følg Samsungs instruksjoner for å opprette en konto før du fortsetter.

På nyere Galaxy-telefoner, som S10 og Note 10, vil appen være forhåndsinstallert. Sjekk enhetens app-skuff for å bekrefte om du har den installert. Hvis telefonen din ikke har Secure Folder-appen, kan du laste den ned på Play Butikk eller Galaxy Store.

Gå til Innstillinger-appen på telefonen, og velg deretter Biometri og sikkerhet > Sikker mappe. På noen telefoner kan den første menyen være «Låseskjerm og sikkerhet» eller bare «Sikkerhet».

Det vil be deg om å logge på Samsung-kontoen din. Hvis du ikke allerede har laget en, lag en nå. Ellers logger du på kontoen din.

Vent til enheten oppretter din sikre mappe. Denne prosessen kan ta opptil ett minutt. Deretter velger du en låseskjermtype for din sikre mappe. Avhengig av enheten din kan du velge et mønster, en PIN-kode eller et passord, og aktivere enhetens innebygde fingeravtrykkbiometri også.

Din sikre mappe vil være tilgjengelig for deg å bruke som enhver annen Android-app på enheten din. Se etter Sikker mappe-appsnarveien på telefonens startskjerm eller i appskuffen.

  Hvorfor du ikke kan blokkere BitTorrent på ruteren din

Etter at den sikre mappen din er aktivert, er det en god idé å ta en titt gjennom innstillingene. Du får tilgang til innstillingene ved å trykke på knappen med tre prikker øverst til høyre på Secure Folder-skjermen. Herfra kan du administrere de sikrede appene dine og redigere låsetypen, innstillingene for autolås, kontoinnstillingene og varsler. Du kan også tilpasse utseendet og navnet på Secure Folder-ikonet i appskuffen.

Legge til apper i den sikre mappen

Du kan legge til apper i den sikre mappen din, og sikre at den sikre versjonen av appen ikke kan startes uten å låse opp mappen. For å gjøre dette, gå til din sikre mappe og trykk på «Legg til apper»-knappen. Herfra kan du enten legge til en app som allerede er på telefonen eller installere en ny app fra Googles Play Store eller Samsungs Galaxy Store.

Hvis du legger til en app som allerede er på telefonen din, opprettes i hovedsak en annen kopi av appen på enheten din med sin egen hurtigbuffer og lagrede filer. Hvis du dupliserer en meldingsapp som WhatsApp eller Telegram, kan du logge på en annen konto i den sikre mappen din. Disse appene beholder historikken og hurtigbufferen selv etter at du går ut av den sikre mappen.

Dette gjelder også for nettsurfing. Hvis du for eksempel installerer Chrome i den sikre mappen, kan du fortsatt beholde loggen, påloggingene og bokmerkene som er lagret i den sikre appen, i motsetning til inkognitomodus.

  Slik setter du opp din nye Mac

Hvis du legger til en app fra Galaxy Store eller Play Store, blir den bare tilgjengelig i den sikre mappen din. Det vil ikke lage en kopi i den primære listen over apper. Dette er nyttig for apper du ikke vil skal være synlig på hjemmesiden eller mens du blar gjennom skuffen.

Flytte filer til den sikre mappen

I tillegg til apper kan du også flytte visse filer fra telefonen til den sikre mappen. Dette kan gjøres på to måter.

Den første måten er å gå til Mine filer-appen eller Galleri-appen i appskuffen. Velg ønskede filer og mapper med et langt trykk. Trykk deretter på menyknappen med tre prikker øverst til høyre og velg «Flytt til sikker mappe.» Du blir bedt om å bekrefte identiteten din ved å bruke låseskjermen igjen, og deretter flyttes de. For å få tilgang til disse filene, bruk Mine filer eller Galleri-appen i Secure Folder.

Du kan også gå til din sikre mappe og trykke på «Legg til filer»-knappen. Herfra kan du velge enten Mine filer eller Utforskeren for bilder, video, lyd eller dokumenter. Du kan deretter velge en eller flere av filene, og trykke «Ferdig» nederst på skjermen for å flytte dem inn i den sikre mappen.

Vær oppmerksom på at filer som er lastet ned i den sikre mappen, for eksempel de fra meldingsapper eller nettlesere, kun kan nås med apper i mappen.

Du kan flytte filene dine ut av den sikre mappen på samme måte. Gå til Mine filer eller Galleri i Secure Folder, velg filene og trykk «Flytt ut av Secure Folder.»