Slik aktiverer og bruker du live-teksting på Windows 11

Microsoft lanserte nylig en ny Windows Insider-konstruksjon med en rekke funksjoner, inkludert startmeny-appmapper, nye berøringsbevegelser og mye mer. Av de nylig lagt til funksjonene, er en praktisk funksjon som gikk under radaren live-teksting. Ja, du leste riktig. Windows 11 har nå live-teksting, en populær funksjon på Android-smarttelefoner (også tilgjengelig i Google Chrome). Funksjonen fungerer offline, og taledata behandles på enheten din uten skyintervensjon. Med det sagt, her er hvordan du kan konfigurere og bruke live-teksting på Windows 11.

Bruk Live Caption på Windows 11 (2022)

På tidspunktet for skriving av denne artikkelen er funksjonen for live-teksting kun tilgjengelig på Windows 11 Insider build 22557 og nyere. Derfor vil du ikke se funksjonen hvis du bruker Windows 11 i den stabile kanalen. Når det er sagt, er det forventet at funksjonen kommer til den stabile versjonen en gang i fremtiden. Hvis du kjører en kompatibel versjon på PC-en din, følg trinnene nedenfor for å komme i gang med live-teksting på Windows 11.

  Slik sjekker du den trykte dokumenthistorikken i Windows 10

Hva er Live Captions i Windows 11?

Som navnet forteller, er Live Captions en tilgjengelighetsfunksjon som konverterer lyd du spiller på PC-en til tekst. Funksjonen fungerer uten en aktiv internettforbindelse, og taledatabehandling gjøres direkte på din Windows 11-maskin. For øyeblikket er funksjonen for direkteteksting kun tilgjengelig på engelsk (USA), med flere språk som forventes å komme snart.

Aktiver Live Captions på Windows 11 fra Innstillinger

1. Åpne Innstillinger-appen og bytt til «Tilgjengelighet»-fanen fra venstre sidefelt. Under «Hørsel»-delen klikker du på «Teksting».

2. Aktiver nå den nye «Live captions»-bryteren for å få live-teksting på PC-en din. Du kan alternativt bruke Windows 11-tastatursnarveien «Win+Ctrl+L» for å slå på live-teksting. Som nevnt tidligere, støtter Windows for øyeblikket Live-teksting kun på engelsk (USA) språk.

3. Fra popup-vinduet som vises øverst på skjermen, klikk «Jeg godtar» for å bekrefte den lokale behandlingen av taledataene dine. Microsoft sier at dataene dine ikke deles med skyen.

Tilpass Live Caption på Windows 11

Nå som du har satt opp live-teksting, kan du velge å tilpasse noen få aspekter av grensesnittet, nemlig bildetekstboksposisjon, filtrere banning, tillate mikrofonlyd og endre bildetekststil. Slik justerer du dem:

  Hvordan fikse TeamViewer kommersiell bruk oppdaget i Windows 10

1. Klikk på Innstillinger-ikonet øverst til høyre i bildetekstboksen og klikk på «Posisjon». Nå kan du velge å plassere bildetekstboksen øverst, nederst eller la den flyte hvor som helst på skjermen.

2. Alternativet er også tilgjengelig for å filtrere banning og inkludere mikrofonens lyd i bildetekstene. Du kan klikke på Innstillinger-ikonet igjen og velge «Tekstalternativer» for å kontrollere disse innstillingene.

3. Deretter har vi muligheten til å endre bildetekststilen. De tilgjengelige alternativene inkluderer hvitt på svart, små bokstaver, stor tekst og gult på blått. Det er også mulig å tilpasse fargen og opasiteten til teksten, bakgrunnen og bildetekstvinduet. Du kan sjekke ut hvordan bildetekststilen ville se ut i forhåndsvisningsvinduet for temaet.

Legg til direktetekstsnarvei til hurtiginnstillinger

Etter at du har konfigurert live-teksting, kan du aktivere eller deaktivere funksjonen direkte fra Windows» Hurtiginnstillinger-fliser. Slik får du tilgang til direkte teksting på Hurtiginnstillinger:

1. Du trenger hurtiginnstillingsflisen «Tilgjengelighet» for å få tilgang til Live Captions. Hvis du ikke allerede har det, klikker du på blyantikonet for å legge det til i Hurtiginnstillinger-feltet.

  Slik tar du opp skjermen på Windows 11 (4 metoder)

2. Klikk på «Legg til» for å se listen over tilgjengelige fliser.

3. Velg «Tilgjengelighet» fra listen over tilgjengelige fliser. Mens du er i gang, kan du også velge å legge til andre fliser hvis du finner dem nyttige.

4. Når du har valgt flisene, klikk «Ferdig» for å bruke endringene.

5. Klikk nå på Tilgjengelighet-flisen du nettopp la til.

6. Fra listen over alternativer som vises, aktiver «Live-teksting»-bryteren for å aktivere funksjonen. Du kan følge de samme trinnene for å deaktivere live-teksting senere.

Direktetekster på Windows 11: Innledende visninger

Live-tekstingsfunksjonen fungerer overraskende bra på Windows 11. Bortsett fra sporadiske særheter som de fleste tale-til-tekst-tjenester står overfor, virker funksjonen pålitelig nok til å bruke hver dag. Vi liker også det faktum at den får skilletegn riktig også. Hvis du vil se funksjonen i aksjon, sjekk ut den korte eksempelvideoen nedenfor:

Prøv Live Captions på Windows 11

Så, det er slik du kan aktivere og bruke live-teksting på Windows 11. En annen tilgjengelighetsfunksjon i Windows 11 vi anbefaler at du sjekker ut er stemmetilgang. Vi har en dedikert artikkel som forklarer hva som er taletilgang i Windows 11, og du kan gå gjennom den ved å bruke den vedlagte lenken. I mellomtiden, hvis Windows-PCen din har blitt tregere i det siste, ikke gå glipp av guiden vår som beskriver hvordan du kan øke hastigheten på Windows 11 og forbedre ytelsen.