Slik bruker du Apple Watch Low Power Mode

Apple Watches har aldri hatt lang batterilevetid. Selv om Apple hevder et «heldagsbatteri», oppgir de fortsatt bare 18 timers batterilevetid på den nylig lanserte Apple Watch Series 8. Nå, mens klokken faktisk varer mye lenger enn de påståtte 18 timene, er den fortsatt ikke den beste i når det gjelder batterilevetid og overlater mye å være ønsket. Og det er her den nye Low Power Mode kommer inn. Så neste gang du er på tur og ikke kan lade klokken, ikke glem å bruke Apple Watch lavstrømsmodus.

Apple Watch Low Power Mode (strømreserve)

Med utgivelsen av watchOS 9 har Apple gjort et par endringer i batterisparemodusen i Apple Watch. I eldre versjoner av watchOS var Power Reserve den eneste måten å sikre at Apple Watch kunne overleve lenger enn noen få dager uten å bli ladet opp. Med watchOS 9 kan du imidlertid bruke den nye lavstrømsmodusen for å forlenge batterilevetiden.

I denne artikkelen skal vi ta en titt på hvordan du aktiverer og deaktiverer lavstrømsmodus på klokken din. I tillegg vil vi også ta en titt på funksjonene lavstrømmodus vil slå av for å spare batteri og en rask sammenligning mellom den nye lavstrømmodusen og den gamle strømreservemodusen.

Hvordan aktivere lavstrømmodus

Hvis Apple Watch går tom for batteri, kan du raskt aktivere lavstrømsmodus. Det er to måter å gjøre dette på.

Bruker kontrollsenteret

 • Åpne kontrollsenteret på klokken ved å sveipe opp fra bunnen av startskjermen. Trykk her på batteriprosenten.
  Bruk Rotten Tomatoes-vurderinger for å finne filmer på Netflix

 • Rull ned og aktiver bryteren ved siden av «Low Power Mode».

 • Trykk på «Slå på». Alternativt kan du trykke på «Slå på for» og deretter velge en varighet du vil aktivere lavstrømmodus for. Du kan slå den på i 1 dag, 2 dager eller 3 dager.

Bruke innstillinger

 • Åpne Innstillinger-appen på klokken og trykk på «Batteri».

 • Rull ned og aktiver bryteren for «Low Power Mode».

 • Trykk på «Slå på». Alternativt kan du trykke på «Slå på for» og deretter velge en varighet du vil aktivere lavstrømmodus for.

Merk: Når lavstrømmodus er aktivert, vil du se et gult sirkelikon på Apple Watch.

Bruk lavstrømsmodus når batteriet går under 10 %

Når Apple Watch har lite batteri (10 % lading gjenstår), vil den be deg om å enten lade Apple Watch eller sette den i lavstrømsmodus. Hvis du aktiverer lavstrømsmodus via denne ledeteksten, slås den automatisk av når Apple Watch har blitt ladet opp til 80 %.

Slik deaktiverer du lavstrømmodus

I tilfelle du ikke vil bruke lavstrømmodus lenger, kan du enkelt deaktivere den også. Nok en gang er det to måter du kan gjøre dette på.

via kontrollsenteret

 • Åpne kontrollsenteret og trykk på batteriprosenten (den skal være gul hvis lavstrømsmodus er på).

 • Her, deaktiver bryteren ved siden av «Lavstrømmodus».

via Innstillinger

 • Åpne Innstillinger-appen og gå til «Batteri».

 • Her, deaktiver bryteren ved siden av «Lavstrømmodus».

Det er alt; Lavstrømsmodus er nå deaktivert på Apple Watch, og den vil fortsette å fungere som vanlig.

Hva gjør lavstrømmodus?

Det oppsummerer ganske mye opplæringsdelen, men hvis du er nysgjerrig og lurer på hvordan lavstrømmodus sparer og forlenger batterilevetiden til Apple Watch, la oss ta en rask titt på hva som skjer bak kulissene.

Deaktiverte funksjoner

I utgangspunktet deaktiverer lavstrømmodus en haug med funksjoner som ikke er avgjørende for hvordan Apple Watch fungerer. Som sådan slår den av funksjoner som har lav prioritet, men likevel høye på batteribruk:

 • Alltid utstilt
 • Kontinuerlige (bakgrunns) pulsmålinger
 • Pulsvarsler for lav puls, høy puls, uregelmessig rytme
 • Bakgrunnsmålinger av oksygen i blod (kun serie 6 og senere)
 • Treningspåminnelser
  5000+ morsomme Kahoot-navn

Dessuten, hvis iPhone-en din ikke er i nærheten av Apple Watch, går lavstrømmodus enda lenger og deaktiverer to ting til på klokken:

 • Innkommende anrop og varsler
 • WiFi og mobiltilkoblinger

Merk: Apple sier at varsler om innkommende anrop og andre varsler fortsatt vil bli sjekket med jevne mellomrom av Apple Watch i lavstrømsmodus.

Funksjoner som kan bli berørt

Hvis du bruker Apple Watch i lavstrømsmodus, vil du kanskje legge merke til at visse andre funksjoner ikke fungerer normalt også. Her er Apple Watch-funksjonene som kan påvirkes av lavstrømsmodus.

 • Oppdateringsfrekvensen for bakgrunnsappen er kraftig redusert
 • Komplikasjoner oppdateres ikke så ofte
 • Animasjoner og rulling kan virke mindre jevne
 • Siri kan svare tregere og ta lengre tid å behandle forespørsler

Lavstrømmodus (watchOS 9) vs Power Reserve (watchOS 8)

Du lurer kanskje på hvorfor Apple bestemte seg for å endre Power Reserve til Low Power Mode. Er det egentlig en oppgradering eller ikke? Vel, la oss ta en rask titt på forskjellene mellom de to funksjonene.

Power Reserve er funksjonen for å forlenge batterilevetiden i watchOS 8 og eldre. Denne funksjonen kan aktiveres ved å gå inn i batteriinnstillingene til Apple Watch. Dette ligner på den nye Low Power Mode, både når det gjelder hvorfor funksjonen eksisterer, og hvordan den er aktivert.

Imidlertid pleide Power Reserve å deaktivere hver enkelt funksjon på Apple Watch bortsett fra tidsvisningen. Dette resulterte i en ekstremt lav strømtilstand for klokken, men gjorde også Apple Watch ganske ubrukelig.

På den annen side deaktiverer ikke Low Power Mode hver eneste funksjon på klokken. I stedet slår den av noen batteriintensive funksjoner og styrer andre på en måte som gjør at batterilevetiden kan forlenges.

  5 grunnleggende Excel-funksjoner som gjør arbeidet uendelig mye enklere

På samme måte var det ingen enkel prestasjon å deaktivere Power Reserve-modus. Du måtte trykke og holde inne sideknappen på Apple Watch for å starte klokken på nytt for å deaktivere funksjonen. På den annen side er det veldig enkelt å slå av lavstrømsmodus og ender ikke opp med å frustrere deg.

Det kan sies at Power Reserve var en bedre funksjon fordi den virkelig forlenget batterilevetiden med stormskritt. Jeg har personlig satt klokken min på Power Reserve i en hel uke, og den varte hele veien. Med Low Power Mode kan du imidlertid fortsette å bruke Apple Watch som en smartklokke, om enn med noen manglende funksjoner.

Bruk lavstrømmodus for å forlenge batterilevetiden på Apple Watch

Vel, det er slik du kan bruke den nye lavstrømsmodusen på Apple Watch i situasjoner der du ikke kan lade klokken på en stund. Som du kan se, er det ganske enkelt å aktivere funksjonen, og det beste er at det er like enkelt å deaktivere den senere. Selv om det vil ta litt tid før jeg trygt kan si om lavstrømmodus fungerer eller ikke, virker det som en lovende oppdatering av strømreservefunksjonen på watchOS 8. Så, hva synes du om lavstrømmodusen i watchOS 9? Gi oss beskjed i kommentarene.

x