Slik bruker du høyttalernotater i PowerPoint

Å legge til foredragsnotater til en PowerPoint-presentasjon gir referansemateriale for foredragsholderen når de presenterer en lysbildefremvisning, slik at de kan holde seg på sporet uten å glemme viktige meldingspunkter. Slik legger du til og bruker foredragsnotater.

Legg til høyttalernotater i PowerPoint

For å legge til foredragsnotater i PowerPoint, må du først være i normalvisningen. Hvis du ikke allerede er der, kan du bytte til normal visning ved å gå til «Vis»-fanen og deretter velge «Normal» i gruppen «Presentasjonsvisninger».

  Hvordan telle fargede celler i Excel

Deretter, i ruten til venstre, velger du lysbildet der du vil legge til foredragsnotater.

Klikk deretter på «Notater»-knappen nederst i vinduet.

En liten boks med «Trykk for å legge til notater» vises under lysbildet. For Mac-brukere vil dette si «Klikk for å legge til notater.»

Nå skriver du bare inn høyttalernotatene for det lysbildet. Gjenta denne prosessen for hvert lysbilde du vil legge til notater til.

Bruk foredragsnotater under en PowerPoint-presentasjon

Det er to måter å bruke foredragsnotater under en presentasjon: ved å presentere på en sekundær skjerm eller ved å skrive ut foredragsnotater.

  Hvordan finne klistremerker i Telegram

Bruke en sekundær monitor

Det er trygt å anta at de fleste presentasjoner vil bli presentert på en sekundær skjerm. Hvis dette er tilfellet for deg, er det ikke så mye du trenger å gjøre.

Det første du må gjøre er å endre visningen til lysbildefremvisning. Du kan gjøre dette ved å velge lysbildefremvisning-ikonet nederst til høyre i vinduet.

I denne visningen vil publikum bare se lysbildene mens du går gjennom presentasjonen. På hovedskjermen din vil du imidlertid se gjeldende lysbilde, en forhåndsvisning av det kommende lysbildet og høyttalernotatene for gjeldende lysbilde.

Dette er en praktisk måte å ha en virtuell kopi av foredragsnotatene mens du holder en presentasjon, men det skader aldri å ha en papirkopi.

  Slik endrer du Disney+-profilbildet ditt

Skrive ut høyttalernotater

For å skrive ut foredragsnotatene til presentasjonen, velg først «Fil»-fanen på båndet.

I ruten til venstre velger du «Skriv ut»-knappen.

I «Innstillinger»-gruppen velger du alternativet som sier «Full Page Slides.»

En rullegardinmeny vises. Her velger du «Notatersider» i «Utskriftsoppsett»-gruppen.

Til slutt klikker du på «Skriv ut».

Du vil nå ha en fysisk kopi av høyttalernotatene dine.