Slik bruker du ikoner og emoji for å organisere begrepssidene dine

Notion er et imponerende produktivitetsverktøy for å lage notater, organisere informasjon og lagre all slags skriving. Den er robust nok til å håndtere alt fra å administrere skoleoppgavene dine til å organisere hele livet ditt.

Men når du jobber i Notion og lager en haug med sider, notater og til og med tabeller og databaser, kan det hende du finner det vanskelig å skille mellom ulike deler av arbeidsområdet ditt med et øyeblikk. Heldigvis tilbyr Notion en smart måte å hjelpe med dette på: du kan enkelt legge til ikoner eller til og med emoji for å hjelpe sidene dine å skille seg ut fra hverandre.

Slik legger du til ikoner på begrepssidene dine

Vi antar at du allerede har en side eller et sett med sider du ønsker å tilpasse for formålet med denne artikkelen. Hvis du ikke gjør det, kan du enkelt opprette en ny side ved å klikke på Ny side eller Legg til en side-knappen i Notions sidefelt. Hvis du allerede har en side du vil endre, klikker du på tittelen for å åpne den.

Når du er inne, flytt musepekeren over tittelen på siden din i Notion. Du bør se tre alternativer vises over tittelen.

Fra disse alternativene klikker du på Legg til-ikonet. En emoji vil først bli valgt tilfeldig for å vises over tittelen på siden din, men du vil også se en valgmeny som kommer opp.

  15 kraftige instruksjoner for å heve ChatGPT-opplevelsen din

Øverst i valgvinduet finner du alternativer for emojier, ikoner og egendefinerte bilder. Valgmenyen vil som standard være «Emojis»-delen, og tilbyr en rekke emoji å velge mellom.

Det er imidlertid ikke det vi ønsker å legge til siden vår akkurat nå; vi ønsker å legge til et ikon. Så fra de tre alternativene som vises, velg Ikoner. Du bør se en rekke gråtoneikoner vises der emojiene var tidligere.

Det er mange ikoner å velge mellom, og du kan bruke litt tid på å bla gjennom dem hvis du vil. Hvis du allerede har noe mer spesifikt i tankene, kan du imidlertid bruke søkeboksen Filter… og begynne å skrive et bestemt ord.

Når du har funnet et ikon du liker, klikker du på det for å legge det til på siden din. Jeg har valgt «datamaskin»-ikonet som ser ut som en skrivebordsskjerm.

Før det gjelder, vil en siste popup vises, for å velge fargen på ikonet fra ett av ti alternativer. Velg en farge du liker – jeg valgte standard mørkegrå – og ikonet vises øverst på siden, over sidetittelen.

Du har kanskje lagt merke til to andre knapper ved siden av «Filter…»-søkefeltet. Den første ved siden av søkefeltet er «Random», som legger til et tilfeldig ikon, som ligner på det vi så da vi åpnet valgmenyen. Du kan også klikke på Tilfeldig flere ganger for å bla gjennom en rekke av de tilgjengelige ikonene.

Den andre knappen, til høyre, er Icon color, som lar deg angi fargen på ikonet ditt før du velger det. Den knappens utvalgsrute inneholder også en bryter for å slå av popup-vinduet for fargevalg når du klikker på et ikon.

  Slik sletter du alle bilder fra iPhone

Slik legger du til emoji på begrepssidene dine

For å legge til emoji på siden din, må vi gå inn i den samme menyen, men denne gangen går vi inn på den på en annen måte. I Notion-sidefeltet bør du se tittelen på siden din. Til venstre for det, vil du se et ikon av et ark med et hjørne brettet over, som representerer siden din.

Siden kan vises som tom eller med ekstra linjer på, avhengig av om du har skrevet noe inn på siden. (Det er en nyttig indikator, selv om det ikke spiller noen rolle for formålet med denne artikkelen.)

Når du holder musepekeren over dette sideikonet, vil du se at det faktisk er en knapp som leser Endre ikon.

Hvis du klikker på den, kommer du til valgmenyen for å legge til ikoner eller emoji. Den skal som standard være «Emojis»-delen, som før, men du kan alltid klikke på Emojis-delen hvis den ikke gjør det.

Som med ikoner-menyen, kan du bla gjennom alternativene, eller bruke søkefeltet Filter… for å finne noe spesifikt. Når du finner en emoji du liker, klikker du på den for å legge den til på siden din. Jeg valgte en dataskjerm igjen.

Du har kanskje sett at det fortsatt er to knapper ved siden av Filter…-søkefeltet når du velger en emoji, men en av dem er annerledes. Random legger til en tilfeldig emoji, som med ikoner før, men den andre knappen er nå Velg hudtone.

  Hva betyr pågående på Quadpay?

Denne knappen lar deg endre hudtonen til menneskebaserte emojier, som ansikter, hender og mennesker, mellom standard gul og en av fem forskjellige hudtoner. Denne funksjonen ligner på hvordan du kan endre hudtonen til emojiene dine i Slack eller på Zoom-reaksjonene dine.

Hvordan endre og fjerne ikoner eller emoji fra sidene dine i Notion

Hvis du vil endre ikonet eller emojien på siden din i Notion, start med å klikke på sidens gjeldende emoji eller ikon, enten i sidefeltet ved siden av sidetittelen, eller på selve siden over tittelen. Dette vil åpne valgmenyen igjen, og du kan deretter velge et annet ikon eller emoji som beskrevet ovenfor.

Hvis du ikke lenger vil at noen emoji eller ikon skal representere siden din, klikker du på Fjern-knappen i valgmenyen, over knappene «Tilfeldig» og «Velg hudtone» eller «Ikonfarge». Dette vil slette emojien fra toppen av siden din, og endre ikonet ved siden av sidetittelen i sidefeltet tilbake til siden med det brettede hjørnet.

Organiser med stil i begrepet

Emojis og ikoner i Notion tilbyr en allsidig og svært visuell måte å legge til et ekstra lag med organisering og klarhet til arbeidsområdet ditt. Du kan bruke dem til å dele sidene inn i seksjoner eller typer for enklere visning. Du kan lage et ikonbasert eller fargekodet system for å prioritere bestemt arbeid eller raskt spore fremdriften.

Eller du kan bruke ikoner og emoji for å bare ha det litt moro og piffe opp Notions brukergrensesnitt, som noen ganger kan føles litt sparsomt. Uansett hva du gjør med dem, vil de garantert bli et nyttig og verdifullt tillegg til måten du bruker Notion på.