Slik bytter du batterier i Oculus-kontrolleren

Å oppleve VR med Oculus Quest 2 er en storslått affære. Å gå inn i virtuell virkelighet og ha kontroll er en av de beste opplevelsene en spiller kan ha. Men hva om den fantastiske opplevelsen din ble avbrutt av et varsel om lavt batteri? Ingenting er mer irriterende enn en avbrutt spilløkt. Så, vil du vite hvordan du bytter batterier i Oculus-kontrolleren? Hvis ja, er du på rett sted! I denne artikkelen gir vi deg den perfekte guiden for å lære hvordan du bytter batterier Oculus Quest 2-kontrolleren. Les til slutten for å forstå hvordan du bytter ut Oculus Quest-kontrollerbatteriet.

Slik bytter du batterier i Oculus-kontrolleren

Oculus Quest 2, nå kjent som Meta Quest, gir deg en kabelfri VR-opplevelse og forbedrer opplevelsen din med en kraftigere prosessor, et lettere design og en skarpere skjerm. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du bytter batterier i Oculus-kontrolleren.

Hvorfor går Oculus Quest 2-batteriet ned så raskt?

Lithium-Ion-batteriene som kreves i hodesettet for Oculus Quest 2 brytes ned over tid, noe som fører til at de går raskere ut. Holder du batteriene fulladet? Egentlig er det ikke ideelt å ha batteriet fulladet. En Quest 2 som holdes på 100 % ladning vil ende opp med dårligere batterilevetid etter et år eller to. Så å holde batteriene på 80 % er det beste valget.

Hvor lenge varer Oculus?

Med svært kort batterilevetid er Oculus Quest 2 en oppladbar enhet, og hele settet må lades ofte, spesielt headsettet, siden kontrolleren ikke kommer med et innebygd batteri. Selv om du vet hvordan du bytter batterier i Oculus-kontrolleren, når den er fulladet, kan du forvente at headsettet går i omtrent to til tre timer, noe som ikke er mye sammenlignet med hyppig lading.

  Krypter filer og sett tidsplan for en slettedato for dem

Foto av Remy Gieling på Unsplash

Hvordan sjekker jeg Oculus batterilevetid?

Vi vet alle at Oculus Quest 2 er et fantastisk VR-system som gir en enorm opplevelse for spillere, men dens viktigste og mest alvorlige feil er den korte batterilevetiden. Du må koble til batteriet mens du bruker VR-settet. Uansett hvor mange ekstra batterier du har eller hvor mange du kobler til, forblir batteriprosenten en kilde til bekymring.

Heldigvis kan du overvåke batteriprosenten. Slik sjekker du batterinivået i Oculus Quest 2.

Metode 1: I Oculus Quest 2 Headset

1. På hjemmevisningen, pek kontrolleren mot Hurtiginnstillinger-feltet for å trekke opp menyen.

2. Pek deretter kontrolleren på toppen av menyen for å se batteriprosenten.

Metode 2: På Oculus Mobile App

1. Åpne Oculus app på telefonen.

2. Trykk på kategorien Enheter.

3. Trykk deretter på VR-ikonet for å se batteriprosenten.

Hvordan bytte batterier Oculus Quest 2-kontroller?

Meta Quest 2 touch-kontrollere har blitt oppgradert med forbedret ergonomi og en ny tommelstøtte som legger til stabilitet når det er nødvendig. Quest 2-kontrollerne har ikke et innebygd batteri som hodesettet og har svært kort batterilevetid. Brukeren må manuelt bytte de enkelte AA-batteriene hver gang batteriene går tom for strøm. Du kan bytte batterier Oculus Quest 2-kontroller eller bytte ut batteriene i batterirommet skjult bak kontrolleren.

  Hvordan fungerer internetthastighetstester? (og hvor nøyaktige er de?)

Oculus Quest 2 batteribytte er enklere enn du trodde. Slik bytter du batterier i Oculus-kontrolleren.

1. Hold kontrolleren med utløserikonet pekende opp.

2. Skyv batteridekselet oppover med et lite trykk.

3. Ta ut det nåværende batteriet og bytt det ut med et nytt batteri.

4. Skyv dekselet tilbake på plass.

5. Gjenta disse trinnene med den andre kontrolleren.

Hvis du har oppladbare AA-batterier, kan du kombinere dem med en kompatibel batterilader for et mer miljøvennlig alternativ. Ved å gjøre dette kan du ha to sett med utskiftbare batterier til enhver tid uten at det går på bekostning av spillingen.

Hvordan aktiverer jeg Oculus på PC?

Etter å ha lært hvordan du bytter batterier i Oculus-kontrolleren, la oss se hvordan du aktiverer Oculus på PC. Å oppleve VR er en utrolig opplevelse som ikke er begrenset til VR-headsettet ditt; du kan oppleve det på din PC også. Men for det må PC-en din være VR-kompatibel, noe som betyr et oppsett med minst et Windows OS og en USB 3.0-port. PC-en din må være kraftig nok til å kjøre VR-innhold uten problemer. Hvis PC-en din er kompatibel, kan du senke deg inn i VR gjennom PC-en din også, noe som betyr at PC-en din vil gjøre all prosessering, sporing av data og gjengivelse.

Vil du vite om PC-en din oppfyller kravene eller ikke? Ta en titt på gjeldende krav.

  • CPU: Intel i5-4590/ AMD Ryzen 5 1500X eller høyere
  • OS: Windows 10
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 970/ AMD Radeon R9 290
  • RAM: 8 GB
  • VERTEX SHADER: 5.1
  • PIXEL SHADER: 5.1
  • DEDIKERT VIDEO RAM: 3 GB
  Forstå samsvar SOC 1 vs SOC 2 vs SOC 3

Og nå som du kjenner kravene, vil du åpenbart overgå dem.

Før du fortsetter, må du laste ned og installere Meta Quest 2 på din PC. Deretter:

1. Slå på Oculus Quest 2-hodesettet.

2. Koble USB-C-enden til hodesettet og USB-enden til PC-en/den bærbare datamaskinen.

3. I Oculus-appen velger du Tillat.

4. Velg deretter Aktiver for å aktivere Oculus-koblingen.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Hvordan kan jeg vite om den bærbare datamaskinen min kan kjøre VR?

Ans. Hvis den bærbare datamaskinen din kan oppfylle kravene ovenfor, kan den sikkert kjøre VR.

Q2. Krever Oculus en spillkonsoll?

Ans. Nei, Oculus krever ikke en spillkonsoll eller en PC, selv om du kan koble den til PC-en, tilbyr hodesettet alene tonnevis av spill å spille.

Q3. Hvilket batteri brukes til Oculus Quest 2?

Ans. Oculus Quest 2-hodesettet har en 3640mAh oppladbar litiumion-batteripakke, og kontrolleren krever ikke-oppladbare enkeltstående AA-batterier.

***

Her har du det! Nå vet du hvordan du bytter batterier i Oculus-kontrolleren og hvordan du bytter ut Oculus Quest-kontrollerens batteri. Vi håper du hadde det gøy å lære prosedyren for batteribytte av Oculus Quest 2-kontrolleren. Spør gjerne dine tvil og ikke glem å legge til forslagene dine i kommentarfeltet nedenfor.

x