Slik får du tilgang til Group Policy Editor i Windows Home

Viktige takeaways

 • Group Policy Management er vanligvis bare tilgjengelig i Professional-, Enterprise- og Education-utgavene av Windows, men hjemmebrukere kan aktivere Local Group Policy Editor med noen justeringer eller bruke tredjepartsverktøy for mer omfattende innstillinger.
 • Nylige Windows 10- og 11-versjoner har separate innstillinger tilgjengelig i Local Group Policy Editor, som kanskje ikke påvirker systemet ditt når det endres.
 • Artikkelen gir to alternativer for å få tilgang til redigeringsprogrammet for lokal gruppepolicy: gjennom Kjør-menyen eller søkefeltet.

Group Policy Management er en funksjon reservert for Professional-, Enterprise- og Education-utgavene av Windows. Men med noen få justeringer kan hjemmebrukere aktivere Local Group Policy Editor i Windows 10 og 11, eller du kan bruke et tredjepartsverktøy for å få tilgang til et mer omfattende sett med innstillinger. Vi viser deg begge alternativene.

Oppdatering: Nyere versjoner av Windows 10 og 11 har frakoblede innstillinger tilgjengelig i Local Group Policy Editor i Windows Home. Du kan fortsatt se alle innstillingene som er nevnt nedenfor, men det å endre dem påvirker kanskje ikke systemet ditt.

Hvordan åpne den lokale gruppepolicyredigereren

Du kan få tilgang til Local Group Policy Editor på flere måter.

Her er de to mest praktiske:

 • Trykk Win + R for å åpne Kjør-menyen, skriv inn gpedit.msc og trykk Enter for å starte den lokale gruppepolicyredigereren.
 • Trykk Win for å åpne søkefeltet, eller hvis du bruker Windows 10, trykk Win + Q for å tilkalle Cortana, skriv inn gpedit.msc og åpne det respektive resultatet.
 • Hvis dette ikke fungerer, har du enten ikke administratorrettigheter, eller så kjører du Windows Home og har ikke tilgang til redigeringsprogrammet for lokal gruppepolicy.

    Hvordan fikse Desktop Window Manager høy minnebruk i Windows 10

  Heldigvis trenger du ikke å oppgradere til Pro-utgaven av Windows for å justere gruppepolicyer. Vi forklarer hvordan du aktiverer Local Group Policy Editor på Windows Home nedenfor, men vi anbefaler å sjekke ut følgende tredjepartsverktøy først.

  Hvordan konfigurere Windows-innstillinger uten Group Policy Editor

  Før du aktiverer Local Group Policy Editor, bør du vurdere å bruke et mer praktisk og kraftig alternativ. Policy Plus er et åpen kildekodeverktøy som gir deg tilgang til Group Policy Editor og Windows-registerinnstillingene.

  Policy Plus er kompatibel med alle Windows-utgaver. Det krever .NET Framework versjon 4.5 eller nyere. Vi anbefaler å installere den mer stabile versjonen. Når den er installert, går du til Hjelp > Hent ADMX-filer, dobbeltsjekker målmappen og klikker på Begynn for å laste ned flere administrative maler.

  Hvis du noen gang har drevet med den opprinnelige Windows Group Policy Editor, vil grensesnittet til Policy Plus se kjent ut. Men kategoriene i venstre kolonne følger en litt annen logikk som vi synes er lettere å navigere.

  Hvis du bruker Windows Home-utgaven, bytt til kun å se innstillinger i kategorien Datamaskin siden systemet vil ignorere endringer i gruppepolicyobjekter per bruker; du må gjøre disse endringene i Windows-registeret i stedet.

  Å endre innstillingene fungerer akkurat som det gjør i gruppepolicyredigereren; mer om det nedenfor. Merk at hvis du bruker Windows Home, må du starte på nytt eller logge av og på igjen for å aktivere endringer.

  Slik aktiverer du den lokale gruppepolicyredigereren i Windows Home

  Enten du er på Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 eller Windows 11 Home, kan du aktivere Group Policy Editor ved å bruke en av de to løsningene nedenfor.

  Løsning 1: Bruk Add GPEDIT.msc Installer

  Riktig installasjon med dette verktøyet krever et par justeringer og .NET Framework versjon 3.5 eller høyere.

  Gå først til C:\Windows\SysWOW64 og kopier disse elementene:

  • GroupPolicy-mappen
  • GroupPolicyUsers-mappen
  • gpedit.msc filen

  Åpne deretter C:\Windows\System32 og lim inn elementene du nettopp kopierte.

    Slik fikser du en musepeker som forsvant på en Windows-PC, Mac eller Chromebook

  last ned Add GPEDIT.msc ZIP-filen fra DeviantArt-brukeren Drudger og installer den på datamaskinen din. Du trenger en DevianArt-konto.

  Etter installasjonen finner du verktøyet under C:\Windows\Temp\gpedit. Du må kanskje navigere til den mappen manuelt.

  Dessuten, hvis Windows-brukernavnet ditt inneholder mer enn ett ord, kan det hende du må justere installasjonen. Høyreklikk x64.bat eller x86.bat, avhengig av om systemet ditt er 64-bit eller 32-bit, og velg Åpne med… > Notisblokk eller Rediger (Windows 10). Legg til sitater til de seks forekomstene av %username%, dvs. endre %username% til «%username%», lagre endringene, høyreklikk deretter BAT-filen igjen, og velg Kjør som administrator.

  Hvis du fortsetter å få feilmeldingen «MMC kunne ikke opprette snap-in», prøv å erstatte «%username%» med «%userdomain%\%username%».

  Løsning 2: Bruk GPEDIT Enabler BAT

  Hvis du ikke finner en gpedit.msc-fil på systemet ditt, eller hvis den forrige metoden ikke fungerte, prøv denne.

  Åpne Notisblokk, skriv inn koden nedenfor, og lagre filen som Enabler.bat.

   @echo off
  pushd "%~dp0"
  dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~3<em>.mum >List.txt dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientTools-Package~3</em>.mum >>List.txt
  for /f %%i in ('findstr /i . List.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%\servicing\Packages\%%i" pause

  Høyreklikk deretter BAT-filen du nettopp opprettet og velg Kjør som administrator. Et kommandovindu åpnes, og BAT-filen vil kjøre gjennom flere installasjoner. Vent til du ser Trykk på en tast for å fortsette nederst; Hvis du gjør det, lukkes kommandovinduet.

  Prøv nå å åpne gpedit.msc som beskrevet ovenfor. Hvis du ikke finner gpedit.msc ved å bruke søket, prøv å åpne det ved å bruke Kjør-vinduet.

  Med høflighet til ITEKTIKK for å vise oss denne metoden.

  Hvordan endre innstillinger for gruppepolicyredigering

  Nå som du har tilgang til Local Group Policy Editor, hva skal du gjøre med det?

  Antallet tilgjengelige innstillinger i Group Policy Editor har krympet, og ting du pleide å kunne gjøre nå krever en registerjustering. Men du kan fortsatt oppdage noen få perler, og vi viser deg hvordan.

  Inne i gruppepolicyredigereren kan du finne innstillinger som påvirker datamaskinkonfigurasjonen eller brukerkonfigurasjonen og tre underkategorier for hver. Bla gjennom de administrative malene for å finne de mest interessante innstillingene.

    Fiks Windows 10 Update Error 0XC1900200

  Endre Windows Update-innstillinger

  La oss ta en titt på Datamaskinkonfigurasjon > Administrative maler > Windows-komponenter > Windows Update, alles favoritt Windows-funksjon.

  På Windows 11 bør du se fire mapper:

  • Eldre retningslinjer
  • Administrer sluttbrukeropplevelse
  • Administrer oppdateringer som tilbys av Windows Server Update Service
  • Administrer oppdateringer som tilbys fra Windows Update.

  Du vil finne at de fleste, om ikke alle, av innstillingene i disse mappene er Ikke konfigurert.

  Vi skal dykke ned i den siste, Administrer oppdateringer som tilbys fra Windows Update. Her dobbeltklikker du på en innstilling, går gjennom de tilgjengelige innstillingene i egenskapsvinduet som dukker opp, og endrer dem til dine preferanser. For eksempel, under Aktiver valgfrie oppdateringer, når du bytter fra Ikke konfigurert til aktivert, kan du velge mellom følgende alternativer:

 • Motta automatisk valgfrie oppdateringer (inkludert CFR-er)
 • Motta automatisk valgfrie oppdateringer
 • Brukere kan velge hvilke valgfrie oppdateringer som skal mottas
 • Hjelpevinduet til høyre forklarer hva hver konfigurasjon gjør. Velg ønsket innstilling og klikk på Bruk.

  Group Policy Editor pleide å tilby innstillinger for å sette Windows Update på pause eller stoppe, men dette er ett av mange fjernede alternativer.

  Juster Windows Installer-standarder

  Deler du datamaskinen din med andre og vil hindre dem i å installere programvare? Gå til Datamaskinkonfigurasjon > Administrative maler > Windows-komponenter > Windows Installer > Deaktiver/slå av Windows Installer** og aktiver dette alternativet kun for ikke-administrerte apper eller alltid.

  Andre Windows Installer-relaterte innstillinger du kan aktivere inkluderer:

  • Installer alltid med forhøyede rettigheter
  • Forby tilbakerulling
  • Forby fjerning av oppdateringer
  • Forby brukerinstallasjoner
  • Hindre brukere fra å bruke Windows Installer til å installere oppdateringer og oppgraderinger

  Sørg for å lese hver beskrivelse for å forstå hva hver innstilling gjør. Husk at innstillinger som brukes i Computer Configuration, gjelder for alle brukere. Hvis du bare vil begrense spesifikke brukere, bytt til brukerkonfigurasjonssporet i stedet.

  Opp på nivå med Windows gruppepolicy

  Group Policy Editor er en skattekiste av kraftige Windows-innstillinger. Selv om betydningen har avtatt siden introduksjonen av Windows 10 og vil miste betydningen ytterligere når Windows 11 lanseres, tilbyr den fortsatt mange måter å tilpasse Windows-oppsettet på. Og nå har hjemmebrukere tilgang til disse innstillingene også.