Windows

Slik får du tilgang til Group Policy Editor i Windows Home

Viktige takeaways

 • Group Policy Management er vanligvis bare tilgjengelig i Professional-, Enterprise- og Education-utgavene av Windows, men hjemmebrukere kan aktivere Local Group Policy Editor med noen justeringer eller bruke tredjepartsverktøy for mer omfattende innstillinger.
 • Nylige Windows 10- og 11-versjoner har separate innstillinger tilgjengelig i Local Group Policy Editor, som kanskje ikke påvirker systemet ditt når det endres.
 • Artikkelen gir to alternativer for å få tilgang til redigeringsprogrammet for lokal gruppepolicy: gjennom Kjør-menyen eller søkefeltet.

Group Policy Management er en funksjon reservert for Professional-, Enterprise- og Education-utgavene av Windows. Men med noen få justeringer kan hjemmebrukere aktivere Local Group Policy Editor i Windows 10 og 11, eller du kan bruke et tredjepartsverktøy for å få tilgang til et mer omfattende sett med innstillinger. Vi viser deg begge alternativene.

Oppdatering: Nyere versjoner av Windows 10 og 11 har frakoblede innstillinger tilgjengelig i Local Group Policy Editor i Windows Home. Du kan fortsatt se alle innstillingene som er nevnt nedenfor, men det å endre dem påvirker kanskje ikke systemet ditt.

Hvordan åpne den lokale gruppepolicyredigereren

Du kan få tilgang til Local Group Policy Editor på flere måter.

Her er de to mest praktiske:

 • Trykk Win + R for å åpne Kjør-menyen, skriv inn gpedit.msc og trykk Enter for å starte den lokale gruppepolicyredigereren.
 • Trykk Win for å åpne søkefeltet, eller hvis du bruker Windows 10, trykk Win + Q for å tilkalle Cortana, skriv inn gpedit.msc og åpne det respektive resultatet.
 • Hvis dette ikke fungerer, har du enten ikke administratorrettigheter, eller så kjører du Windows Home og har ikke tilgang til redigeringsprogrammet for lokal gruppepolicy.

  Heldigvis trenger du ikke å oppgradere til Pro-utgaven av Windows for å justere gruppepolicyer. Vi forklarer hvordan du aktiverer Local Group Policy Editor på Windows Home nedenfor, men vi anbefaler å sjekke ut følgende tredjepartsverktøy først.

    Hvordan fikse Desktop Window Manager høy minnebruk i Windows 10

  Hvordan konfigurere Windows-innstillinger uten Group Policy Editor

  Før du aktiverer Local Group Policy Editor, bør du vurdere å bruke et mer praktisk og kraftig alternativ. Policy Plus er et åpen kildekodeverktøy som gir deg tilgang til Group Policy Editor og Windows-registerinnstillingene.

  Policy Plus er kompatibel med alle Windows-utgaver. Det krever .NET Framework versjon 4.5 eller nyere. Vi anbefaler å installere den mer stabile versjonen. Når den er installert, går du til Hjelp > Hent ADMX-filer, dobbeltsjekker målmappen og klikker på Begynn for å laste ned flere administrative maler.

  Hvis du noen gang har drevet med den opprinnelige Windows Group Policy Editor, vil grensesnittet til Policy Plus se kjent ut. Men kategoriene i venstre kolonne følger en litt annen logikk som vi synes er lettere å navigere.

  Hvis du bruker Windows Home-utgaven, bytt til kun å se innstillinger i kategorien Datamaskin siden systemet vil ignorere endringer i gruppepolicyobjekter per bruker; du må gjøre disse endringene i Windows-registeret i stedet.

  Å endre innstillingene fungerer akkurat som det gjør i gruppepolicyredigereren; mer om det nedenfor. Merk at hvis du bruker Windows Home, må du starte på nytt eller logge av og på igjen for å aktivere endringer.

  Slik aktiverer du den lokale gruppepolicyredigereren i Windows Home

  Enten du er på Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 eller Windows 11 Home, kan du aktivere Group Policy Editor ved å bruke en av de to løsningene nedenfor.

  Løsning 1: Bruk Add GPEDIT.msc Installer

  Riktig installasjon med dette verktøyet krever et par justeringer og .NET Framework versjon 3.5 eller høyere.

  Gå først til C:\Windows\SysWOW64 og kopier disse elementene:

  • GroupPolicy-mappen
  • GroupPolicyUsers-mappen
  • gpedit.msc filen

  Åpne deretter C:\Windows\System32 og lim inn elementene du nettopp kopierte.

  last ned Add GPEDIT.msc ZIP-filen fra DeviantArt-brukeren Drudger og installer den på datamaskinen din. Du trenger en DevianArt-konto.

    Slik fikser du en musepeker som forsvant på en Windows-PC, Mac eller Chromebook

  Etter installasjonen finner du verktøyet under C:\Windows\Temp\gpedit. Du må kanskje navigere til den mappen manuelt.

  Dessuten, hvis Windows-brukernavnet ditt inneholder mer enn ett ord, kan det hende du må justere installasjonen. Høyreklikk x64.bat eller x86.bat, avhengig av om systemet ditt er 64-bit eller 32-bit, og velg Åpne med… > Notisblokk eller Rediger (Windows 10). Legg til sitater til de seks forekomstene av %username%, dvs. endre %username% til «%username%», lagre endringene, høyreklikk deretter BAT-filen igjen, og velg Kjør som administrator.

  Hvis du fortsetter å få feilmeldingen «MMC kunne ikke opprette snap-in», prøv å erstatte «%username%» med «%userdomain%\%username%».

  Løsning 2: Bruk GPEDIT Enabler BAT

  Hvis du ikke finner en gpedit.msc-fil på systemet ditt, eller hvis den forrige metoden ikke fungerte, prøv denne.

  Åpne Notisblokk, skriv inn koden nedenfor, og lagre filen som Enabler.bat.

   @echo off
  pushd "%~dp0"
  dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~3<em>.mum >List.txt dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientTools-Package~3</em>.mum >>List.txt
  for /f %%i in ('findstr /i . List.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%\servicing\Packages\%%i" pause

  Høyreklikk deretter BAT-filen du nettopp opprettet og velg Kjør som administrator. Et kommandovindu åpnes, og BAT-filen vil kjøre gjennom flere installasjoner. Vent til du ser Trykk på en tast for å fortsette nederst; Hvis du gjør det, lukkes kommandovinduet.

  Prøv nå å åpne gpedit.msc som beskrevet ovenfor. Hvis du ikke finner gpedit.msc ved å bruke søket, prøv å åpne det ved å bruke Kjør-vinduet.

  Med høflighet til ITEKTIKK for å vise oss denne metoden.

  Hvordan endre innstillinger for gruppepolicyredigering

  Nå som du har tilgang til Local Group Policy Editor, hva skal du gjøre med det?

  Antallet tilgjengelige innstillinger i Group Policy Editor har krympet, og ting du pleide å kunne gjøre nå krever en registerjustering. Men du kan fortsatt oppdage noen få perler, og vi viser deg hvordan.

  Inne i gruppepolicyredigereren kan du finne innstillinger som påvirker datamaskinkonfigurasjonen eller brukerkonfigurasjonen og tre underkategorier for hver. Bla gjennom de administrative malene for å finne de mest interessante innstillingene.

    Fiks Windows 10 Update Error 0XC1900200

  Endre Windows Update-innstillinger

  La oss ta en titt på Datamaskinkonfigurasjon > Administrative maler > Windows-komponenter > Windows Update, alles favoritt Windows-funksjon.

  På Windows 11 bør du se fire mapper:

  • Eldre retningslinjer
  • Administrer sluttbrukeropplevelse
  • Administrer oppdateringer som tilbys av Windows Server Update Service
  • Administrer oppdateringer som tilbys fra Windows Update.

  Du vil finne at de fleste, om ikke alle, av innstillingene i disse mappene er Ikke konfigurert.

  Vi skal dykke ned i den siste, Administrer oppdateringer som tilbys fra Windows Update. Her dobbeltklikker du på en innstilling, går gjennom de tilgjengelige innstillingene i egenskapsvinduet som dukker opp, og endrer dem til dine preferanser. For eksempel, under Aktiver valgfrie oppdateringer, når du bytter fra Ikke konfigurert til aktivert, kan du velge mellom følgende alternativer:

 • Motta automatisk valgfrie oppdateringer (inkludert CFR-er)
 • Motta automatisk valgfrie oppdateringer
 • Brukere kan velge hvilke valgfrie oppdateringer som skal mottas
 • Hjelpevinduet til høyre forklarer hva hver konfigurasjon gjør. Velg ønsket innstilling og klikk på Bruk.

  Group Policy Editor pleide å tilby innstillinger for å sette Windows Update på pause eller stoppe, men dette er ett av mange fjernede alternativer.

  Juster Windows Installer-standarder

  Deler du datamaskinen din med andre og vil hindre dem i å installere programvare? Gå til Datamaskinkonfigurasjon > Administrative maler > Windows-komponenter > Windows Installer > Deaktiver/slå av Windows Installer** og aktiver dette alternativet kun for ikke-administrerte apper eller alltid.

  Andre Windows Installer-relaterte innstillinger du kan aktivere inkluderer:

  • Installer alltid med forhøyede rettigheter
  • Forby tilbakerulling
  • Forby fjerning av oppdateringer
  • Forby brukerinstallasjoner
  • Hindre brukere fra å bruke Windows Installer til å installere oppdateringer og oppgraderinger

  Sørg for å lese hver beskrivelse for å forstå hva hver innstilling gjør. Husk at innstillinger som brukes i Computer Configuration, gjelder for alle brukere. Hvis du bare vil begrense spesifikke brukere, bytt til brukerkonfigurasjonssporet i stedet.

  Opp på nivå med Windows gruppepolicy

  Group Policy Editor er en skattekiste av kraftige Windows-innstillinger. Selv om betydningen har avtatt siden introduksjonen av Windows 10 og vil miste betydningen ytterligere når Windows 11 lanseres, tilbyr den fortsatt mange måter å tilpasse Windows-oppsettet på. Og nå har hjemmebrukere tilgang til disse innstillingene også.

  x