Slik installerer du ICC-profil på Windows 10

Ordet ICC-profiler høres kjent ut med mindre du har prøvd å finne ut hva det er eller har prøvd å installere det. ICC-profiler brukes hovedsakelig når du må koble til et kamera eller en skriver. Hvis du er en som ofte driver med bilderedigering eller bruker verktøy som kalibrerer farger. Da bør du spesielt lære om ICC-profilplassering Windows 10 og hvordan du installerer ICC-profil Windows 10. Vi har gitt deg en hel guide som forklarer prosessen for å legge til ICC-profil Windows 10.

Slik installerer du ICC-profil på Windows 10

Fortsett å lese denne artikkelen for å vite om hvordan du installerer og laster ICC-profilen i Windows 10 PC i detalj.

Hva er en ICC-profil?

En ICC-profil er et sett med data som brukes av Windows-operativsystemet for å komplementere skjermfargeverdiene til eksterne enheter. Enkelt sagt er fargepresisjonen til de eksterne enhetene kalibrert av ICC-profilen. ICC-profilen aktiveres så snart du kobler til en ekstern enhet som et kamera eller en skriver. Brukerne må velge sine ICC-profiler nøye, da det å ikke ha en kan resultere i forskjellige nyanser av lignende farge på skjerm og utskrift. Sørg for å laste ned ICC-profilene for offisielle nettsteder. ICC-profiler som er lastet ned fra et tredjepartsnettsted kan inneholde skadelig programvare, som vil skade PC-en din. Du kan også lese artikkelen vår om Hvordan kalibrere skjermens skjermfarge i Windows 10 for å vite mer om fargekalibrering.

  21 beste gratis VPN for Windows 10

Trinn for å installere ICC-profil på Windows 10

Nå som du har forstått hva en ICC-profil er, les raskt gjennom trinnene nevnt nedenfor for å lære hvordan du installerer og laster inn ICC-profilen Windows 10.

1. Last ned den nødvendige .icc-profilen du vil installere.

2. Høyreklikk på ICC-profilikonet og klikk på Installer profil.

Dette var bare to enkle trinn for å installere ICC-profilen din. Nå må vi gå til hoveddelen hvor du lærer å aktivere eller laste inn ICC-profilen i windows 10. Trinnene for å laste inn ICC-profilene er listet opp nedenfor:

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Fargebehandling, og klikk deretter på Åpne.

2. Velg riktig skjerm i tilfelle du har mer enn én.

3. Klikk for å merke av i boksen til venstre for Bruk mine innstillinger for denne enheten.

4. Klikk på alternativet Legg til i vinduet Fargebehandling.

5. Velg ICC-profilen du nettopp installerte.

6. Klikk på OK for å bekrefte.

7. Velg ICC-profilen igjen og klikk på Angi som standardprofil.

Dette var trinnene for å legge til ICC-profil Windows 10. La oss på samme måte ta en titt på trinnene som følges for å avinstallere en ICC-profil fra Windows 10.

Slik avinstallerer du ICC-profilen fra Windows 10

Trinnene for å avinstallere ICC-profilen fra Windows 10 er like enkle som å installere ICC-profilen Windows 10. Les videre for å lære prosessen for å avinstallere disse profilene.

1. Skriv inn fargebehandling i søkefeltet nederst på Windows 10-skjermen.

  Microsoft forklarer hvordan "Cloud Download" installerer Windows 10 på nytt

2. Klikk på alternativet Fargebehandling i søkeresultatet.

3. Velg ICC-profilen du vil fjerne.

4. Klikk på alternativet Fjern.

Dette var trinnene som vil gjøre deg i stand til å fjerne en ICC-profil. Denne metoden vil imidlertid bare fjerne ICC-profilen fra alternativene. For å fjerne dem helt må du følge trinnene nedenfor.

1. Gå til C Drive.

2. Klikk på Windows-mappen.

3. Klikk på System 32-mappen.

4. Klikk på Spool-mappen.

5. Klikk på drivere-mappen.

6. Klikk på fargemappen.

7. Velg de uønskede ICC-profilene.

8. Høyreklikk på den valgte filen og klikk på Slett-alternativet.

På denne måten kan du enkelt kvitte deg med uønskede ICC-profiler.

Slik kommer du til ICC-profilplasseringen på Windows 10

Ettersom du allerede har lest avsnittet ovenfor om hvordan du avinstallerer en ICC-profil i Windows 10, kan det ha forklart tvilen din angående ICC-profilplassering Windows 10. Bare i tilfelle du ikke har forstått, kan du følge trinnene i siste del av hvordan avinstallere ICC-profilen fra Windows 10 fra 1 til 8 for å nå ICC-profilplasseringen. Med enkle ord, gå til C:WindowsSystem32spooldriverscolor. La oss gå videre for å lære mer om å finne den riktige ICC-profilen.

Er det noen ICC-profilalternativer?

ICC-profiler har alternative apper som kan brukes til å installere og installere flere ICC-profiler på nytt og bytte mellom dem. Noen få slike applikasjoner er:

  • DisplayCal-profillaster: Det er et gratis program som kan brukes til å bruke ICC-profilen du angir på nytt når et annet program eller Windows går tilbake til standard profilinnstilling.
  • Vis profil: Med denne appen kan du holde flere ICC-profiler lagret og bytte dem til bruk etter behov. Det lar brukere finne alle forhåndsinnstillingene i ICC-profilplassering Windows 10.
  Fiks VLC-undertekster som ikke fungerer i Windows 10

Hvordan finne riktig ICC-profil

Offisielle nettsteder er det beste alternativet du kan vurdere å laste ned ICC-profilen fra. De fleste av produsentene har ICC-profiler på sine offisielle nettsider som kan lastes ned og installeres. For eksempel, hvis du har en HP-skriver, kan du laste ned ICC-profilen fra den offisielle nettsiden til HP. Dette er imidlertid ikke tilfelle med alle enheter. Du må laste ned ICC-profilen fra tredjeparts nettsteder. Sørg alltid for å laste ned fra autentiske nettsteder og avstå fra å laste ned fra nettsteder som ser lyssky ut, da de kan inneholde skadelig programvare. Kjør gjennom et antivirus når filen er lastet ned. ICC-profiler kommer alltid i en zippet fil, du kan pakke ut filene og installere dem som instruert i metoden ovenfor.

***

Ved hjelp av denne artikkelen håper vi at du nå har en grundig forståelse av ICC-profiler og svar på forespørsler, for eksempel hvordan du installerer ICC-profiler Windows 10. Du kan gi oss spørsmål eller forslag om ethvert annet emne du vil at vi skal gjøre en artikkel om. Slipp dem i kommentarfeltet nedenfor for at vi skal vite det.

x