Slik konfigurerer du skjermtid for barn på iPhone

Som forelder er du mer opptatt av sikkerheten til barnet ditt enn noen gang før. Enten det er tilstedeværelsen av eksplisitte bilder og videoer eller ondsinnede nettsteder med støtende innhold eller lyssky apper og spill med tvilsomme dokumenter, er ditt uskyldige barn omgitt av enorme trusler. Koble disse truslene med smarttelefonavhengighet og rollen din som ansvarlig forelder blir veldig kritisk. Den gode tingen er at Apple har bygget en robust foreldrekontrollsuite kalt «Skjermtid» som du kan bruke til å beskytte barnet ditt mot eksplisitt innhold og til og med holde oversikt over aktiviteten deres med ønsket kontroll. Så hvis du er klar til å få mest mulig ut av denne foreldrekontrollfunksjonen, la meg vise deg hvordan du setter opp skjermtid for barn på iPhone og iPad.

Sett opp skjermtid for barnet ditt på iPhone og iPad (2022)

Hva er skjermtid for barn og hvordan fungerer det?

Skjermtid, introdusert i iOS 12 (2018), er designet for å hjelpe deg med å få detaljert innsikt om enhetsbruk. Med fullt tilpassede ukentlige rapporter gir det en bedre måte å spore fremgang og finne ut områdene som trenger umiddelbar oppmerksomhet.

For forbedret kontroll lar Apple deg opprette en egen skjermtidsprofil for barnet ditt på iPhone og iPad. Dessuten kan du også gi et annet familiemedlem navn til en forelder/verge, slik at det er mer praktisk å spore enhetens bruk av barnet ditt. Dessuten kan det også spille en viktig rolle for å holde deg og en annen verge (som din ektefelle eller lærer) på samme side.

Som verge kan du lage en egendefinert tidsplan for tid borte fra skjermen og også sette daglige tidsbegrensninger for ulike appkategorier som underholdning, utdanning, spill og mer. Det kan hjelpe barnet ditt med å bli kvitt iPhone-avhengighet.

  Slik fikser du piltaster som ikke fungerer i Excel – arkiv

Enda bedre, Screen Time lar deg også implementere et ganske solid innhold og personvernbegrensning for å avverge uanstendig innhold. Du kan sette opp kommunikasjonsgrenser for å sikre at barnet ditt ikke kommuniserer med fremmede og til og med sette på et generelt forbud mot nakenbilder og videoer gjennom den nylig introduserte sikkerhetsfunksjonen Meldinger.

Sørg for at du har opprettet en konto for barnet ditt

Først og fremst må du sørge for at barnet ditt har en konto. Merk at denne barnekontoen vil være en del av familien din til barnet er minst 13 år gammelt.

1. Start Innstillinger-appen på iPhone og trykk på profilen din.

2. Trykk nå på Familiedeling.

3. Deretter velger du Skjermtid og klikker på Opprett en konto for et barn. Deretter følger du instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen.

Konfigurer og tilpass skjermtid for barnet ditt på iPhone og iPad

1. Åpne Innstillinger-appen på iOS/iPadOS-enheten og trykk på Skjermtid.

2. Trykk nå på Slå på skjermtid for å komme i gang. På neste skjerm får du grunnleggende informasjon om skjermtid, hvordan den lar deg holde oversikt over enhetsbruken og hva du kan gjøre for å forbedre personvernet samt begrense appbruken. Trykk på Fortsett-alternativet for å fortsette.

3. Nederst på skjermen trykker du på Dette er mitt barns iPhone/iPad.

4. På nedetidsskjermen angir du en tidsplan for tid borte fra skjermen. Vær oppmerksom på at det vil kreve din tillatelse for å tillate mer skjermtid på enheten din. Avhengig av dine behov kan du tillate at viktige apper sammen med samtaler og meldinger er tilgjengelige på enheten.

Når du har tilpasset nedetiden, trykker du på Angi nedetid for å fortsette.

5. Deretter kan du angi daglige tidsbegrensninger for appkategorier du vil administrere. Når en tidsgrense er nådd, vil tillatelsen din være nødvendig for å gi mer tid. Trykk på Vis alle kategorier for å få tilgang til alle kategoriene, inkludert sosialt, spill, utdanning, underholdning.

Etter at du har valgt de foretrukne kategoriene, trykker du på Tidsbeløp og deretter angir tidsgrensen. Trykk deretter på Angi appgrense.

6. Deretter tilpasser du innhold og personverninnstillinger i Skjermtid. Du kan for eksempel blokkere eksplisitt og voksent innhold i App Store, iTunes, musikk og nettsteder. Dessuten kan du også gjøre det obligatorisk å kreve din tillatelse for å gjøre endringer i personverninnstillingene. Trykk på «Fortsett» for å gå videre til neste trinn.

  Slik holder du bildene dine trygge mens du er ute og fotograferer

7. Nå vil du bli bedt om å opprette en skjermtidskode som er nødvendig for å gi mer tid og foreta endringene i skjermtidsinnstillingene. Så opprett en skjermtidspassord og skriv deretter inn Apple-IDen/passordet ditt slik at du kan tilbakestille/gjenopprette skjermtidspassordet. Trykk deretter på OK øverst til høyre for å fortsette.

Det er gjort! Du har konfigurert skjermtid for barnet ditt på iOS- eller iPadOS-enheten din. Hvis du noen gang ønsker å gjøre endringer i innstillingene, går du til Innstillinger-appen -> Skjermtid og gjør de nødvendige endringene.

Angi kommunikasjonsgrenser for barnet ditt på iPhone og iPad

For å forhindre at barnet ditt kommuniserer med fremmede eller ukjente personer, kan du sette opp kommunikasjonsgrenser. Det er viktig å merke seg at grensene gjelder for telefon-, FaceTime-, meldinger og iCloud-kontakter. Og kommunikasjon til kjente nødnumre som er identifisert av nettleverandøren din vil alltid være tillatt.

1. Åpne Innstillinger-appen -> Skjermtid på iPhone eller iPad.

2. Under Familie-delen, trykk på barnets navn og velg deretter Kommunikasjonsgrenser.

3. Deretter trykker du på Under skjermtid og skriver inn passordet for skjermtid.

Deretter kan du velge å tillate kommunikasjon med –

  • Bare kontakter: Velg det for å tillate en-til-en- og gruppekommunikasjon med personer som er i kontaktene dine.
  • Kontakter og grupper med minst én kontakt: Velg det for å tillate en-til-en-samtaler bare med personer i kontaktene dine og gruppesamtaler, inkludert minst én person i kontaktene dine.
  • Alle: Velg det for å tillate kommunikasjon med alle, inkludert ukjente numre.

Fra et sikkerhetsperspektiv vil jeg anbefale deg å gå med enten kun kontakter eller kontakter og grupper med minst én kontakt. Etter at du har valgt det foretrukne alternativet, trykker du på tilbake-knappen øverst til venstre på skjermen.

Merk:

  • Husk at endringer i kommunikasjonsgrensene ikke vil gjelde for barnets enhet/er før hans/hennes programvare er oppdatert.
  • Det krever også at iCloud-kontakter er slått på (Innstillinger-app -> profil -> iCloud -> Kontakter).

5. Deretter trykker du på Under nedetid -> skriv inn skjermtidspassordet ditt og velg å tillate kommunikasjon med kun spesifikke kontakter eller kontakter og grupper med minst én kontakt. Når du har valgt ønsket alternativ, trykker du på tilbakeknappen øverst til venstre på skjermen.

  Sitter du fast på CTRL+ALT+DEL-skjermen? Slik fikser du dette

6. Til slutt kan du velge å tillate/ikke tillate kontaktredigering og administrere barnets kontakter eksternt. Når du har finjustert kommunikasjonsgrensene, avslutter du innstillingen.

Aktiver Kids Communication Safety Feature på iPhone og iPad

Med iOS 15/iPadOS 15.2 eller nyere kan du aktivere kommunikasjonssikkerhetsfunksjonen for å beskytte barnet ditt mot å se og dele bilder som inneholder nakenhet i Messages-appen. Med meldingssikkerhetsfunksjonen aktivert, holder appen et øye med typen bilder som sendes/mottas.

Hvis meldingsappen noen gang oppdager at et barn mottar eller prøver å sende obskøne bilder, vil appen automatisk gjøre bildene uskarpe før de vises på barnets enhet. Det er ikke alt, appen gir også bedre veiledning og alderstilpassede ressurser for å hjelpe dem med å ta et tryggere valg. Om nødvendig, forenkler det til og med en mer diskret måte å kontakte en person de stoler på for å få råd.

Nå må du lure på personvernaspektet ved kommunikasjonssikkerhetsfunksjonen. Vel, Apple har hevdet at de ikke har tilgang til noen av bildene i Messages-appen. Dessuten gjøres hele prosessen på enheten for å finne ut om et bilde har nakenhet. Spesielt holder meldingsappen den sårt tiltrengte ende-til-ende-krypteringen intakt hele veien. Så du bør ikke bry deg om personvern.

Merk: Foreløpig er funksjonen for kommunikasjonssikkerhet kun tilgjengelig i USA. Apple vil sannsynligvis utvide den til andre regioner over tid.

1. Start Innstillinger-appen på iPhone eller iPad -> Skjermtid.

2. Rull nå ned og velg barnet du vil sette opp sikkerheten til meldingen for. Trykk deretter på Kommunikasjonssikkerhet -> slå på bryteren ved siden av Se etter sensitive bilder, og du er klar!

Tilpass skjermtid for å beskytte barnet ditt

Der går du! Når du har tilpasset skjermtid for barnet ditt på iOS-enheten din, kan du holde oversikt over enhetsbruken ved å gå til Innstillinger -> Skjermtid -> Se all aktivitet. Basert på dine behov kan du også gjøre de nødvendige endringene i appgrenser, nedetid, innhold og personvernbegrensninger.

Hvis du ønsker å øke sikkerheten for barnet ditt ytterligere, få mest mulig ut av den guidede tilgangen som lar deg låse barnet ditt inne i en app og til og med deaktivere berøringsskjermen, blokkere lyssky nettsteder, tvinge Siri til å slutte å bruke eksplisitt språk og skjule apper . I tillegg, hvis barnet ditt også har tilgang til bærbare datamaskiner, bør du begynne å bruke Foreldrekontroll på Windows 10/11 også. Vel, la oss få vite tankene dine om skjermtid og hva som gjør det til et bemerkelsesverdig verktøy for foreldre. Det ville også vært flott å vite hva slags forbedringer du vil se i den.