Slik oppdaterer du Telegram Linux-skrivebordsappen

Er du spent på de nyeste Telegram Desktop-funksjonene, men Linux-klienten din er utdatert? Trenger du å vite hvordan du oppdaterer Telegram til det nyeste og beste på din Linux-PC, men kan ikke finne ut av det? Vi kan hjelpe! Følg med når vi går gjennom hvordan du oppdaterer Telegram på Linux!

Ubuntu-oppdateringsinstruksjoner

For å oppdatere Telegram-skrivebordsapplikasjonen på Ubuntu, må du bruke kommandoen apt update. Åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på skrivebordet, eller søk etter «Terminal» i appmenyen og åpne den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent, bruk kommandoen apt update for å oppdatere Ubuntus programvarekilder (og se etter oppdateringer). Denne kommandoen skal kjøre raskt, og den vil fortelle deg når oppdateringer er tilgjengelige.

sudo apt update

Når apt update-kommandoen er fullført, kjør apt upgrade-kommandoen. Det vil installere alle oppdateringene dine, inkludert Telegram-skrivebordsoppdateringene. Vær oppmerksom på at du bør lukke Telegram før du oppdaterer.

sudo apt upgrade

Etter å ha installert oppdateringene, start Telegram på nytt, og din Ubuntu PC vil ha de nyeste funksjonene. Hvis Telegram ikke var i stand til å oppdatere, bør du vurdere å installere det på nytt i stedet med kommandoen nedenfor.

sudo apt install telegram-desktop --reinstall

Debian-oppdateringsinstruksjoner

Debian Linux har Telegram Desktop tilgjengelig i programvarekildene, men den dårlige nyheten er at den er sørgelig utdatert. Hvis du vil ha en nyere utgivelse, avinstaller Debian Linux-versjonen av Telegram. Følg deretter Flatpak-instruksjonene i stedet.

  Slik spiller du Doom: Eternal på Linux

Arch Linux-oppdateringsinstruksjoner

Hvis du bruker Arch Linux, har du sannsynligvis allerede den siste installasjonen av Telegram installert. Men hvis du er ny på Arch og ikke vet hvordan du oppdaterer, er dette hva du skal gjøre.

Først åpner du et terminalvindu på Arch Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søke etter «Terminal» i appmenyen. Når den er åpen, bruk kommandoen pacman -Syyu.

Pacman -Syyu-kommandoen vil se etter oppdateringer, oppdatere pakkekilder og oppgradere systemet på en gang. Arch Linux oppdaterer ofte, så du april få mange pakker sammen med Telegram-oppdateringer.

sudo pacman -Syyuu

Hvis du ikke ser Telegram-oppdateringer, kan du april må installere appen på nytt. For å gjøre det på Arch Linux, gjør følgende kommando.

sudo pacman -S telegram-desktop

Fedora-oppdateringsinstruksjoner

Fedora Linux får alltid oppdateringer med en gang, så Telegram bør alltid være oppdatert. Imidlertid, hvis du trenger nye Telegram Desktop-funksjoner og ikke har oppdatert Fedora på lenge, må du oppdatere.

  Hvordan spille Project CARS 2 på Linux

For å oppdatere på Fedora, start med å starte et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan gjøre dette ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent, bruk kommandoen dnf update for å oppdatere Fedoras programvarekilder og installere de siste oppdateringene og oppdateringene. Husk; dette april ta litt tid da Dnf kan være treg.

sudo dnf update 

Ser du ingen Telegram-oppdateringer i Fedora? Du april ikke har Telegram installert. For å fikse det, kan du installere det på nytt med:

sudo dnf install telegram-desktop

OpenSUSE-oppdateringsinstruksjoner

OpenSUSE gleder seg over relativt nye oppdateringer til Telegram Desktop-applikasjonen. Som et resultat vil du sannsynligvis ha de nyeste Telegram-funksjonene allerede konfigurert. Når det er sagt, hvis du ikke har oppdatert systemet på en stund og trenger å oppdatere det, er det her hvordan du gjør det.

  Hvordan spille Splitgate (Beta) på Linux

Først åpner du et terminalvindu på OpenSUSE-skrivebordet. Du kan åpne den ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller ved å søke etter «Terminal» i appmenyen. Når terminalvinduet er åpent, bruker du kommandoen zypper update for å installere alle oppdateringene som er tilgjengelige for systemet.

sudo zypper update

Når du har installert oppdateringene, skal Telegram ha de nyeste funksjonene. Hvis du av en eller annen grunn ikke har Telegram-skrivebordet på ditt OpenSUSE Linux-system, kan du bruke zypper installeringskommandoen nedenfor for å installere det på nytt.

sudo zypper install telegram-desktop

Flatpak oppdateringsinstruksjoner

Telegram Desktop-appen kommer i Flathub-appbutikken, som gjør den tilgjengelig for enkel installasjon med nesten alle Linux-brukere som har tilgang til Flatpak. Hvis du ikke har oppdatert Flatpak på en stund, og går glipp av de nyeste Telegram-funksjonene, er dette hva du skal gjøre.

Først åpner du et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T eller ved å søke etter «Terminal» i appmenyen. Bruk deretter kommandoen flatpak update for å oppdatere Flatpak og installere de siste oppdateringene.

sudo flatpak update