Slik roterer du Nokia X, installer Play Store og Google Now Launcher

Nokias kunngjøring på MWC angående nye Android-telefoner kom ikke så mye overraskende som det selskapet gjorde med Android som kjører på enhetene sine. Det er som det finske selskapet – nå eid av Microsoft – prøver å lage Android uten Google, og erstatter Mountain View-selskapets tilbud med Microsofts. Faktisk er Nokia X-smarttelefonen, selv om den er basert på AOSP, fullstendig blottet for Google Apps, fra å se på enheten, vil du ha vanskelig for å si at det er Android. Men alt håp er ikke ute, for takket være det aktive Android-utviklerfellesskapet er det en måte å ikke bare roote Nokia X på, men også installere Google Play Store og Google Now Launcher på enheten. Detaljer forbi hoppet.

  Ribbon UI, flere faner, delt redigering og mer

Før vi kommer til detaljene om hvordan du kan endre Nokia X for å gjøre alle disse tingene, må du forstå at enheten ennå ikke er tilgjengelig i produksjonsmarkeder. Hacket kommer med tillatelse fra seniormedlemmet fra XDA Developers Kashamalaga, som fikk en Nokia X på MWC og tok den i bruk. Derfor, all takk til ham for å bringe denne fantastiske løsningen for tidlige brukere.

Vennligst forstå at denne metoden er forskjellig fra konvensjonell rooting, siden Nokia X bootloader ser ut til å være delvis låst og det ikke er en fungerende tilpasset gjenoppretting for enheten heller.

Ansvarsfraskrivelse: Instruksjonene her skal følges på egen risiko, da wdzwdz ikke tar noe ansvar for skader på enheten din.

  Slik sletter du LinkedIn-kontoen din [Permanently]

Krav

Før vi begynner, la oss ta en titt på hva du trenger

Framaroot-appen
En filutforsker på rotnivå (for eksempel Root Explorer eller ES File Explorer)
Nokia GApps-pakke (tilgjengelig på kildelenken på slutten)
NokiaX_SomeGoogleApps.zip (tilgjengelig på kildelenken på slutten)

Bruksanvisning

1. Du må begynne med å roote Nokia X først. Siden det ikke er en fungerende gjenoppretting, kan root bare oppnås via Framaroot-appen. Sidelast Framaroot APK og få tilgang på rotnivå via disse enkle trinnene.

2. Deretter sidelaster du rotfilutforskeren du ønsker for å aktivere endring av tillatelser for systemfiler.

3. Last ned og pakk ut innholdet i NokiaX GApps ZIP-filen, og kopier alle APK-ene i pakken til /system/app-katalogen på Nokia X ved å bruke filutforskeren du nettopp installerte.

  Slik legger du til skjermopptak til Google Slides

4. Sett tillatelsene for APK-ene til å «lese» for alle og «skrive» for bare den første fra toppen, i henhold til skjermbildet nedenfor.

5. Start enheten på nytt, og installer nå alle APK-ene fra den andre ZIP-filen (NokiaX_SomeGoogleApps) på vanlig måte, som du ville gjort for alle programmer.

Det er stort sett alt som skal til – Nokia X-smarttelefonen din er nå ikke bare forankret, men kan også kjøre Google Now Launcher og Play Store. Start sistnevnte for å skrive inn Google-kontoinformasjonen din og laste ned alle appene du manglet!

For mer informasjon og støtte, vennligst besøk XDA-utviklerforumtråden nedenfor.

[via XDA-Developers]