Windows

Slik sentrerer du ikonene på oppgavelinjen i Windows 10

Viktige takeaways

 • Tilpass Windows 10-oppgavelinjen ved å sentrere ikonene dine for et estetisk utseende uten tredjepartsprogramvare.
 • Følg enkle trinn for å sentrere oppgavelinjeikonene ved å høyreklikke på oppgavelinjen og åpne oppgavelinjeinnstillingene.
 • Hvis du vil tilpasse oppgavelinjen ytterligere, bør du vurdere å bruke Taskbar X eller Stardocks Start11-verktøy, som gir mulighet for ikonstilingsalternativer og gir en lignende startmenyopplevelse som Windows 11.

Windows-oppgavelinjen er en fin måte å få tilgang til programmene og viktige tjenester som Bluetooth. Som standard plasserer Windows 10 de viktigste ikonene til høyre i systemstatusfeltet, mens du har all plass i midten for å feste programikonene dine. Hvis du bare har noen få å feste, kan du sentrere dem på oppgavelinjen for et mer estetisk utseende.

  Hvordan laste ned Windows 8.1 ISO-fil

Denne artikkelen viser deg hvordan du sentrerer ikonene på oppgavelinjen i Windows 10 uten tredjepartsprogramvare.

Hvorfor sentrere Windows 10-oppgavelinjeikonene?

Det er ikke mange grunner til å flytte hurtigtilgangsikonene til midten av oppgavelinjen. Den primære grunnen er estetikk, som får Windows 10 til å se ryddigere ut. Faktisk er Microsoft enig i denne følelsen så mye at standard Start-menyen og oppgavelinjeikonplasseringen i Windows 11 er sentrum.

Men noen verdsetter også estetikk, i tillegg til å ha en kraftig datamaskin for å starte opp ressurskrevende programmer. Dessuten, hvis du regelmessig bytter mellom Mac og Windows, hjelper konsistensen i plasseringen av oppgavelinjen (eller Dock i Mac)-ikonene.

Hvordan sentrerer jeg ikonene på oppgavelinjen?

Som standard er Windows 10-ikoner venstrejustert. Du kan endre grunnleggende oppgavelinjeinnstillinger for å flytte ikonene til midten.

 • Høyreklikk på oppgavelinjen i Windows 10.
 • Velg Oppgavelinjeinnstillinger, og fjern merket for Lås oppgavelinjen.
 • Deretter setter du oppgavelinjeplasseringen til Bunn under Oppgavelinjeplassering på skjermen.
 • Under Kombiner oppgavelinjeikoner velger du Alltid, skjul etiketter.
 • Høyreklikk på oppgavelinjen igjen, velg Verktøylinjer og trykk på Linker for å slå på.
 • Når koblingsdelen er slått på, vises to vertikale linjer. Dra den høyre vertikale linjen ved siden av Links til venstre forbi oppgavelinjeikonene og den venstre vertikale linjen.
 • Oppgavelinjeikoner vil nå vises på høyre side av oppgavelinjen. Dra den vertikale linjen ved siden av ikonene for å flytte ikonene til en ideell midtposisjon på oppgavelinjen.
 • Når ikonene er sentrert, høyreklikker du på oppgavelinjen og velger Lås oppgavelinjen fra hurtigmenyen.
 •   Slik starter du Windows Filutforsker på "OneDrive" i stedet for "Rask tilgang"

  For å forbedre estetikken til oppgavelinjen, bruk Taskbar X for å tilpasse Windows 10-oppgavelinjen ytterligere med ikonstilingsalternativer, animasjoner og mer. Men hvis du skyter etter noe som ligner på Windows 11s startmeny, kan du bruke Stardocks Start11-verktøy.

  Selv om det ikke er gratis, gir det enkel tilgang til den nye startmenyen hvis PC-en din ikke oppfyller Windows 11s minimumskrav. Men hvis du er av typen som elsker å fikle med enhetene dine, er det en måte å omgå minimumsinstallasjonskravene for Windows 11. På den måten kan du bruke den nye startmenyen uten et tredjepartsverktøy.

    Hvordan ta opp Zoom-møte uten tillatelse i Windows 10

  Tilpass Windows 10-oppgavelinjens ikonposisjon

  Windows 10-oppgavelinjen venstrejusterer ikoner som standard, og de fleste brukere holder seg til denne justeringen. Du kan imidlertid sentrere ikonene for et mer estetisk utseende uten å bruke tredjepartsprogramvare. Videre kan du bruke samme metode for å skyve oppgavelinjeikonene til høyre ved siden av systemstatusfeltet.

  x