Youtube

Slik ser du blokkerte YouTube-videoer

YouTube er den mest populære videostrømmeplattformen på internett. Folk kan se, like, dele, kommentere og laste opp videoer gratis. Mer enn 30 millioner mennesker bruker denne appen daglig. Mens du kan se de fleste videoene uten avbrudd, er det tilfeller av at noen videoer er begrenset eller blokkert. Det er fordi skaperne av videoen har blokkert dem i visse land, noe som begrenser videoen fra å være tilgjengelig på noen geografiske steder. Vi har imidlertid løsninger som kan være svaret på hvordan du kan se blokkerte YouTube-videoer. I denne artikkelen vil du også lese om hvordan du kan se blokkerte YouTube-videoer i landet ditt, siden det er land som Kina, Vietnam, Iran og mange flere hvor YouTube er forbudt.

Slik ser du blokkerte YouTube-videoer

Du kan følge listen over metoder nevnt nedenfor for å se blokkerte YouTube-videoer.

Metode 1: Bruk VPN og proxy-server

Å bruke et VPN (Virtual Private Network) er en av de sikreste og enkleste metodene for å se en blokkert YouTube-video. En VPN kan veldig praktisk maskere IP-adressen din og gi deg tilgang til ulike geo-lokasjoner der den nødvendige videoen ikke er blokkert. Derfor kan du se den begrensede videoen som en lokal fordi bruk av VPN vil kryptere tilkoblingen din for å gjøre den privat og sikker.

Proxyen fungerer på samme måte som VPN. Det gjør det mulig for brukere å se blokkerte videoer fra en annen IP-adresse. Du kan imidlertid ikke forvente at de skal være trygge mens du ser på begrenset innhold.

Sjekk vår artikkel om beste gratis VPN for Windows 10 og beste gratis VPN for Windows 11. Du kan bruke en VPN-programvare og endre serverplasseringen for å se de blokkerte videoene.

Metode 2: Omgå YouTube Regional Filter

Å omgå YouTubes regionale filter kan gjøres på to måter for å se blokkerte YouTube-videoer. Begge måter er oppført nedenfor:

Alternativ I: Endre URL-adressen til YouTube-videoen

Å endre YouTube-videoens URL er en av de enkleste metodene man kan følge. Alt du trenger å gjøre er å redigere videoens URL. Dette er for eksempel nettadressen til den blokkerte videoen.

https://www.youtube.com/watch?v=P9ZaXT5LuML

Du må erstatte watch?v= med v/, nå blir URL-en,

https://www.youtube.com/v/ P9ZaXT5LuML

Slik ser du blokkerte YouTube-videoer i landet ditt.

  8 Data Science Influencers på Youtube å abonnere på

Merk: Hvis du fortsatt ikke kan se den begrensede videoen, kan du følge neste metode som er nevnt nedenfor.

Alternativ II: Bruke Hooktube

Hooktube er en nettside/app som er kjent for å dele YouTube-videoer uten å gi dem visninger. Den lar deg se blokkerte YouTube-videoer ved å omgå restriksjoner for alder og geografisk plassering. Det er et av alternativene for YouTube og kalles også en YouTube-speilside. Den laster inn videoer raskere enn YouTube og gjør det mulig for brukere å se videoene uten noe oppstyr. Hooktube lar også brukere laste ned blokkerte YouTube-videoer. Du kan enten skrive inn navnet på videoen i søkefeltet i appen eller omdirigere lenken fra YouTube til Hooktube.

Merk: Hooktube-nettstedet eksisterer ikke lenger. Du kan imidlertid laste ned appen fra tredjeparts nettsteder på egen risiko.

Metode 3: Bruk Smart DNS

En av måtene å se blokkert innhold på YouTube er å bruke en smart DNS. Den kombinerer DNS- og proxy-servere. DNS-delen av systemet tar ansvar når en bruker ønsker å se blokkert eller begrenset innhold og ruter deretter forespørselen gjennom proxy-serveren. Den forfalsker posisjonen din på nettet ved å omdirigere trafikken din via forskjellige servere. Det fungerer raskere enn proxy-servere da tilkoblingene gjennom smart DNS ikke er kryptert. Les guiden vår for å endre DNS-innstillinger på Windows 10.

Metode 4: Bruk Tor-nettleseren

Tor er en nettleser som du kan bruke til å se begrenset innhold. Tor-nettleseren er kjent for sin effektivitet i å gi brukerne en privat nettleseropplevelse ved å la dem være anonyme på nettet. Tor er forkortelsen for The Onion Router. En av de særegne funksjonene til nettleseren er at nettleserhistorikken tømmes automatisk etter hver økt. Tor-nettleseren hjelper brukere med å få tilgang til geobegrenset innhold. Den krypterer informasjon mellom brukeren og serveren. En VPN anbefales for å laste ned nettleseren. Nettleseren er også kompatibel med Windows, Mac og Linux. En innebygd annonseblokkering gjør det mulig for brukerne å ha en uavbrutt nettleseropplevelse. Nettleseren er også kompatibel med Firefox-tillegg. Derfor kan dette være et av de beste alternativene dine for å se nettsted for blokkerte YouTube-videoer.

Metode 5: Bruk Hola Browser Extension

Hei er en VPN-nettleserutvidelse som gir tilgang til begrenset innhold uten å avsløre identiteten din og nettaktivitetene dine. Dermed kan du bruke den til å se blokkerte YouTube-videonettsteder. Likevel ble utvidelsen trukket tilbake i 2021 på grunn av påstander om at den var infisert med skadelig programvare. Men nå er den tilbake. Du kan laste ned og prøve det på egen risiko.

  Slik aktiverer du mørk modus på YouTube [On Any Device]

Metode 6: Bruk Google Translate

Ved å bruke Google Translate kan du se begrenset innhold ved å bruke den som en proxy-server for å omgå brannmuren. Du kan følge trinnene nedenfor for å lære hvordan du ser blokkerte YouTube-videoer i landet ditt ved hjelp av Google Translate.

1. Åpne Google Oversetter på skrivebordet ditt.

2. Lim inn URL-en til den blokkerte videoen i venstre sidepanel på skjermen.

3. Klikk på spansk eller et annet språk på høyre side av panelet.

4. Klikk på URL-en på høyre side av panelet.

5. URL-en vil omdirigere deg til YouTube, og du vil kunne se videoen.

Metode 7: Bruk frakoblet nedlasting

Å bruke offline nedlasting på YouTube er en slik funksjon som lar deg laste ned blokkerte YouTube-videoer. Med dette mener vi, hvis du reiser et annet sted enn din region hvor du kan få tilgang til det blokkerte innholdet, kan du ganske enkelt laste ned videoen offline for å se den senere. Noen videoer kan kun lastes ned hvis du har et YouTube-abonnement. Denne metoden vil imidlertid ikke fungere hvis du bor i et land der YouTube er forbudt. Du kan bruke metodene ovenfor og nedenfor for å forstå hvordan du kan se blokkerte YouTube-videoer i landet ditt.

Metode 8: Bruk YouTube Video Downloaders

Hvis de ovennevnte metodene ikke fungerer i din favør, kan du prøve å bruke YouTube-nedlasteren for å se blokkerte YouTube-videoer. Du kan laste ned hvilken som helst av YouTube-nedlasterne som er tilgjengelige på internett og installere dem på din PC. Kopier og lim inn URL-en til videoen og last den ned. Disse appene er gratis og enkle å bruke. Du kan velge kvaliteten og oppløsningen du vil at videoen skal lastes ned i. Vi har nevnt noen av de mest populære YouTube-videonedlasterne som du kan bruke til å laste ned begrenset innhold:

 • SaveFrom.Net
 • MiniTool uTube-nedlaster
 • iTubeGo
 • Y2Mate.com
 • SnapDownloader
 • Ved å klikke på Downloader
 • Online videonedlasting
 • SaveTheVideo.com
 • Gi FastLink
 • ssyoutube
 • deturl.com

Sjekk artikkelen vår om 22 beste gratis videonedlastere for å vite mer om nedlasting av YouTube-videoer.

Online videonedlastere er nettsteder som muliggjør nedlasting av YouTube-videoer. Du kan finne det nyttig hvis du vil se begrenset eller blokkert innhold på YouTube. Disse er gratis og lar deg laste ned de nødvendige videoene med bare noen få klikk. Bortsett fra å laste ned disse nettstedene har også flere funksjoner som å konvertere videofilformater, komprimere videoer og mye mer. Alt du trenger å gjøre er å kopiere og lime inn videoens URL og klikke på last ned. Du kan også velge kvalitet og oppløsning på videoen før du laster den ned.

  Slik sletter du YouTube-seerloggen

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Hvilke land har forbudt YouTube?

Svar: YouTube er forbudt i følgende land:

 • Armenia
 • Kina
 • Eritrea
 • Finland
 • Iran
 • Indonesia
 • Nord-Korea
 • Sør-Sudan
 • Syria
 • Sudan
 • Turkmenistan
 • Tadsjikistan
 • Tyrkia
 • De forente arabiske emirater

Q2. Hvordan fjerne blokkering av YouTube på en telefon?

Svar: Du kan laste ned og installere alle de populære VPN-ene som NordVPN, ExpressVPN osv. fra Google Play-butikken. Opprett en konto og bytt posisjonen din til et hvilket som helst annet land. Dette vil oppheve blokkeringen av YouTube på telefonen din, og du vil kunne se videoer.

Q3. Hvordan fjerne blokkering av et nettsted?

Svar: Du kan bruke noen av de ovennevnte metodene for å oppheve blokkeringen av et nettsted. Du kan bruke disse metodene for å oppheve blokkeringen av et nettsted ved å bruke:

 • VPN
 • Proxy-server
 • Tor nettleser
 • Smart DNS
 • Google Oversetter

Q4. Hvordan se videoer som er blokkert overalt?

Svar: I slike tilfeller kan du benytte deg av VPN-er. Du kan laste ned hvilken som helst av de mye brukte VPN-ene som Nord, Surfshark, IPVanish, Private VPN og Express VPN og installere dem. Opprett en konto og velg din plassering i et hvilket som helst annet land. Hvis dette ikke fungerer, kan du bruke TOR-nettleseren.

Q5. Er det ulovlig å se blokkerte YouTube-videoer ved hjelp av en VPN?

Svar: Å bruke en VPN er lovlig de fleste andre steder enn landene som Kina og Iran som har blokkert YouTube av ulike moralske, religiøse og politiske grunner. Sjekk derfor landets regler og forskrifter før du bruker en VPN for å få tilgang til begrenset innhold.

***

Å se begrenset innhold på YouTube er ikke en avtale i det hele tatt, siden vi har de ovennevnte metodene som har forklart deg om hvordan du kan se blokkerte YouTube-videoer i landet ditt. Derfor må du være forsiktig med metoden du bruker. Vi håper denne veiledningen hjalp deg med å finne ut hvordan du kan se blokkerte YouTube-videoer. Del dine spørsmål eller forslag i kommentarfeltet nedenfor.

x