Slik sletter du Instagram-konto permanent

La oss innse det, Instagram kan til tider være overveldende.

Med mengden videoinnhold du ser daglig, føles det nesten som å rulle har blitt en ustoppelig vane fordi du ikke vil gå glipp av den «neste interessante rullen.» En time med rulling blir til 4 timer i rask tid, og hvis du er som kusinen min, kan skjermtiden til og med berøre taket.

Enten du er lei av avhengighet av sosiale medier eller du bare føler at Instagram ikke tjener noen hensikt for deg lenger, virker det å slette kontoen din som en logisk idé.

Problemet er at det ikke er en så enkel prosess som den pleide å være. Tidligere ville du bare gå over til Innstillinger og se alternativet for å slette kontoen din med en gang. Sånn er det ikke lenger.

Prosessen er litt forvirrende i dag, spesielt etter de få siste oppdateringene. Du kan imidlertid lene deg tilbake og følge med mens jeg legger ut trinnene på den mest enkle måten i dette innlegget.

Hvis du foretrekker å se en trinn-for-trinn veiledning av prosessen i stedet, her er en rask video:

La oss lære mer.

Hvorfor du kanskje vil slette Instagram-kontoen din

Uansett hvor vanedannende Instagram kan være, er det situasjoner der sletting av kontoen din virker som den beste tingen å gjøre. Her er noen grunner til at du kanskje vil slette Instagram-kontoen din.

  Slik sletter og deaktiverer du Instagram: En trinn-for-trinn-veiledning

#1. Sammenlign livet ditt med andre 👥

Det er lett å bli fanget av den perfekte verden som portretteres av brukerne av Instagram, noe som ikke er en realitet mesteparten av tiden. Du kan også være lei av å sammenligne livet ditt med andres vakre øyeblikk og ønske deg hvorfor du ikke levde den typen liv.

Dette er et stort problem i samfunnet vårt, og jo raskere vi innser virkningen av det, jo bedre for oss.

Les også: Lær en ny ferdighet med disse appene

#2. Trenger en pause 🌴

Å ta pauser er nødvendig, og det gjelder alle aspekter av livet. Hvis du føler at du virkelig trenger en pause fra sosiale medier, kan det å slette kontoen din være et godt skritt i det.

Å bli konstant bombardert med varsler og behovet for å være tilkoblet «alltid» kan være mentalt slitsomt for de fleste.

#3. Bruker for mye tid om dagen ⌛

Hvis du bruker for mye tid på å rulle på Instagram, er det en stor mulighet for at det påvirker timeplanen din. Du kan legge merke til at du bruker Instagram selv når det er på tide å jobbe eller sove.

Sikkerhetskopiere dataene dine

Før vi fortsetter med sletteprosessen, kan du sikkerhetskopiere og laste ned hele kontoen din ved å gå til profilen din, trykke på de 3 linjene, trykke på Din aktivitet og til slutt trykke på Last ned informasjonen din.

Dette lar deg laste ned kontoens data, for eksempel historier, bilder, ruller, arkiverte innlegg, etc.

Slik sletter du Instagram-konto permanent

Her er trinnene du må følge for å slette Instagram-kontoen din permanent.

Trinn 1: Åpne Instagram og trykk på profilikonet.

Trinn 2: Trykk på de tre linjene øverst til høyre.

Trinn 3: Trykk på Innstillinger og personvern.

Trinn 4: Rull ned til du ser Hjelp. Trykk på den.

  Hvordan arkivere eller avarkivere innlegg på Instagram

Trinn 4: Trykk på Hjelpesenter.

Trinn 5: Du bør se en skjerm som dette. Du må trykke på de tre linjene øverst til høyre.

Trinn 6: Trykk på Administrer kontoen din.

Trinn 7: Trykk på Slett kontoen din.

Trinn 8: Herfra må du trykke på der det står, «Deaktiver Instagram-kontoen din midlertidig.»

Trinn 9: Rull ned til du ser en lenke med teksten «Slett Instagram-kontoen din.»

Trinn 10: Trykk på rullegardinmenyen for iPhone App Help.

Trinn 11: Trykk på Mobile Browser Help.

Trinn 12: Rull ned til du ser en lenke med teksten «Slett kontoen din.» Du må trykke på den.

Trinn 13: Herfra må du velge en grunn til hvorfor du vil slette kontoen din. Når du ser den mest passende årsaken, trykker du på den, eller trykker på alternativet «Noe annet».

Trinn 14: For å bekrefte, må du skrive inn passordet ditt.

Trinn 15: Til slutt, trykk på Slett, og du er ferdig.

Det var trinnene du måtte gjøre fra slutten. Deretter vil Instagram ta 30 dager å fullføre sletteprosessen. I løpet av disse 30 dagene, hvis du ombestemmer deg om å slette kontoen din, kan du ganske enkelt logge på igjen, og det vil oppheve slettingen.

I løpet av 30-dagersvinduet vil ikke kontoen din være synlig for offentligheten.

Slik deaktiverer du Instagram-kontoen din

Hvis du er usikker på om du vil slette Instagram-kontoen din permanent, anbefaler jeg å deaktivere den. Dette vil tillate deg å gå tilbake til kontoen din når du vil og unngå irreversibel skade.

Deaktivering er en flott midlertidig løsning for problemer som mental tretthet og en påvirket tidsplan på grunn av sosiale medier.

Trinnene for å deaktivere kontoen din er nesten de samme som å slette kontoen din, bortsett fra at på siden der du velger en grunn til å slette kontoen din, må du trykke på lenken med teksten «Deaktiver midlertidig.»

  Hvordan lage nære venneliste på Instagram

Velg årsaken til deaktivering på denne siden, skriv inn passordet ditt og trykk på midlertidig deaktiver-knappen.

Når du deaktiverer kontoen din, vil hele kontoen din, inkludert alle bildene, kommentarene og likes, være skjult til du logger på kontoen din igjen.

Tips for å slutte å føle deg overveldet mens du bruker Instagram

Noen ganger mer enn å slette eller deaktivere Instagram-kontoen din, trenger du bedre måter å administrere appbruken din på. Det ideelle scenariet er å ikke la appen konsumere deg. Her er noen raske tips for å hjelpe deg med å alltid holde deg oppdatert på appen.

#1. Slutt å følge unødvendige kontoer 👤

Hvis du merker at noen kontoer du følger får deg til å føle deg dårlig med deg selv eller ikke tilfører verdi til livet ditt, er det på tide å slutte å følge dem.

#2. Ta jevnlige pauser 🌴

Som nevnt i dette innlegget, er det nødvendig å ta en pause for alle mennesker. Overeksponering for sosiale medier kan være mentalt drenerende fordi det er for mye informasjon der ute, og hjernen vår trenger hvile fra tid til annen.

#3. Kvalitet > Kvantitet ✅

I stedet for å konsumere hvert eneste lille stykke innhold som dukker opp på skjermen din, prøv å engasjere deg med kontoene som virkelig gir verdi til livet ditt. Fokuser på kvalitet fremfor kvantitet.

#4. Bruk mute-funksjonen 🔇

Hver telefon har denne funksjonen, og takk Gud for den. Hvis du stadig føler deg overveldet av sosiale medier, må du bruke mute-funksjonen oftere for å redusere støyen.

Avsluttende tanker

Å slette Instagram-kontoen din kan virke som et stort skritt, og det kan holde deg tilbake. Men hvis du er sikker på at resultatet av det vil være gunstig for deg, anbefaler jeg at du fortsetter med det.

Hvis du er usikker, er det alltid et alternativ å deaktivere den eller prøve å bli bedre til å håndtere overveldelsen som følger med.

Deretter kan du lære hvordan du slår av en bedriftskonto på Instagram og flytter til en personlig konto.

x