Uvirkelig vs Unity – Hva er best for spillutvikling?

La oss prøve å avgjøre denne eldgamle debatten, Unreal vs Unity. Funksjonene, sammenligningen og til slutt å bestemme den du velger fremfor den andre.

Unity og Unreal er to av de beste spillmotorene i hele bransjen. Men som nybegynner er det ikke lett å velge mellom de to.

Og det er åpenbart, gitt at du har mange mennesker på hver side av gjerdet.

Så det er ikke lurt å utstede generelle uttalelser som favoriserer noen, og de videre delene angir noen få faktorer som hjelper deg å finne den beste spillmotoren for ditt bruk.

Uten videre, la oss gå inn på slagmarken.

Om Unreal

Unreal Engine ble først vist i 1988, og har kommet langt og er populær blant bransjeeliten. Unreal er utviklet av Epic Games, som er en amerikansk spillutvikler og utgiver.

Denne spillmotoren er basert på C++, men du kan også distribuere det visuelle skriptverktøyet Blueprints for å lage kodefritt. Å gå uten kode gir imidlertid noen begrensninger, typisk for alle spillbyggere uten kode.

Unreal blir ofte hyllet for den realistiske grafikken og standardverktøyene og ressursene den leveres med. På toppen av det er det gratis til spillet ditt når $1 million i inntekt, hvoretter en 5% royalty starter på den overskytende inntekten.

Likevel er det tilpassede lisensieringsalternativer hvis du vil frafalle royaltyene helt.

Den brukes hovedsakelig til å lage i 3D; Du kan imidlertid også lage 2D-titler med Unreal. Men noen vil kanskje hevde at det er et bedre (nåværende) alternativ.

Om Unity

Unity ble startet i 2005 som en spillmotor spesielt bygget for macOS X, og har utvidet seg til andre plattformer.

Unity Technologies er morselskapet bak denne spillmotoren. Dette ble startet i Danmark som Over The Edge Entertainment (OTEE) rundt 2004 og byttet senere til sitt nåværende hovedkvarter i San Francisco, USA.

Unity lar deg kode i C# og har innebygde verktøy som hjelper deg å bygge spill visuelt. Spesielt har Unity oppnådd denne bragden ved å integrere et tredjepartsverktøy, Bolt, for å forbli attraktivt for ikke-programmerende spillutviklere.

Når du kommer til abonnementer, kan du starte gratis med en versjon med begrensede funksjoner og migrere til de betalte planene for å låse opp mer godhet. Spill laget med Unity er royaltyfrie, noe som gjør det fristende hvis man er villig til å betale for abonnementene på forhånd.

  Slik deltar du i et Zoom-møte: logg på med passord

Unity kan hjelpe deg med å lage i 2D og 3D. Men per nå oppfattes superkreftene dens å favorisere 2D-spillutvikling, spesielt for mobile plattformer.

Uvirkelig vs Unity

Etter den korte introduksjonen er det på tide å veie disse to på noen avgjørende aspekter. Nærmere bestemt er dette oppgjøret fra et nybegynnerperspektiv uten bakgrunn i spillutvikling.

#1. Brukervennlighet

Unreal Engine pakker de fleste verktøyene rett ut av esken, mens Unity kommer som en minimal installasjon med plugins for å integrere etter behov.

I dette tilfellet har det vært tilfeller der nybegynnere var mer komfortable med Unreal siden det begrenser den første frem og tilbake. På den annen side var noen få forvirret på grunn av de mange verktøyene de hadde tilgang til og elsket Unitys minimalistiske tilnærming.

Dessuten mener mange C++ (Unreal) er komplisert sammenlignet med C# (Unity). Imidlertid regnes C++ som det beste programmeringsspråket for spillutvikling, også mye brukt utenfor Unreal. Derfor kan det å bli skitne til hendene med C++ åpne flere dører (les jobber) enn å være en C#-ekspert.

Dessuten anser utviklere Blueprints (Unreal) som langt overlegne Bolt (Unity). Dermed er valget klart i Unreal hvis visuell skripting er alt du bryr deg om.

En annen make-or-break-peker kan være antall opplæringsprogrammer og guider på en av disse spillmotorene. Unity har betydelig større markedsandel (mer enn fire ganger), noe som resulterer i et stort fellesskap og et gigantisk bibliotek med hjelpeveiledninger.

Til slutt har denne delen ingen klar vinner og er rent subjektiv til dine preferanser og ambisjoner.

#2. Dimensjoner og grafikk

Unity er en klar vinner hvis 2D-spill er din styrke. Det er mange maler til å begynne med, og du ville ha det mye enklere med Unity.

3D er imidlertid et vanskelig domene å krone mesteren med en gang. Begge er 3D-kompatible, og det er knapt noe du ikke kan gjøre i Unity som du kan gjøre i Unreal, og omvendt.

I tillegg avhenger dette også av om ditt neste spill blir et eventyr i åpen verden eller innendørs. Åpen verden-spill blir bedre ivaretatt av Unreals evner, som sanntidsbelysning, mens interiørinnstillinger kan gjøres vakkert med begge.

Dette bringer oss til … Grafikk!

Begge kan brukes til å designe fantastiske spill. Du kan ace anime-miljøer i alle; fotorealisme er imidlertid et domene der Unreal har overtaket.

Mens Unity tar igjen fort, er oppmerksomheten på detaljer som tilbys av Unreal Engine uovertruffen. Og det er hovedgrunnen til at det er favoritten til Triple-A-spillindustrien og de beste Hollywood-studioene.

Dette bør imidlertid ikke påvirke deg som indie-spillutvikler fordi Triple-A-nivåspill ikke er noe du vil gjøre alene med et lite budsjett.

  Topp 5 Open Source-verktøy for å administrere OpenStack Server

Så til syvende og sist er Unity bedre egnet for 2D-spill, og Unreal er best for 3D-sjangre i åpen verden som trenger flotte og virkelige effekter.

#3. Asset Store

De fleste indie-utviklere ender opp med å bruke aktivamarkedsplassen for rask spillutvikling. Unity og Unreal har begge sin markedsplass for å hjelpe deg med dette.

Men på grunn av den betydelig store brukerbasen, presenterer Unity stor variasjon, noe som viser seg i det totale aktivavolumet.

Når dette skrives har Unreal Engine-markedsplassen 29 200 varer, mens Unity slår dette med sine 81 990 eiendeler. Nå trenger dette kanskje ikke å gjøre noe med kvaliteten siden det avhenger av den spesifikke aktivapakken; uansett, tallene taler for seg selv.

I tillegg, som nybegynner, vil du kanskje ikke bruke på betalte eiendeler med ordet «gratis» som fanger oppmerksomheten ganske ofte. I et slikt tilfelle hvor budsjett spiller en betydelig rolle, har Unity 7810 gratis aktiva sammenlignet med 1100 Unreal Engine.

Følgelig har Unity store en bemerkelsesverdig fordel fremfor Unreal for nybegynnere med et stramt budsjett.

Men det som gjør markedskampen interessant, er at Unreal gjør tilgjengelig noen få betalte eiendeler gratis hver måned. Dette er generelt høykvalitetspakker som blir betalt etter en bestemt periode. Så dette gir deg tilgang til premiummateriale uten engang å betale for dem.

Det eneste man trenger å gjøre er å sjekke Unreal-markedsplassen en gang i måneden.

Avslutningsvis vinner Unity med det store volumet, men Unreal har en liten fordel ved å gi deg eksklusivt innhold gratis.

#4. Andre nøkkelfaktorer

Unreal er åpen kildekode, mens Unity ikke er det. Selv om dette ikke er det avgjørende elementet for de fleste, kan du hente Unreals kildekode og endre den for ditt bruk.

Dette er noe du bør vurdere seriøst hvis du starter spillutviklingsstudioet ditt.

En annen ting å huske er Epic Games (Unreals forelder) er i den seriøse spillutviklingsbransjen med noen få Triple-A-titler som Fortnite allerede på navn.

Så Unreal blir ofte sett på som spillmotoren av utviklerne for utviklerne.

Tvert imot har Unity Technologies bygget noen få pedagogiske prosjekter, men ingen konkurrerer med det Epic Games har oppnådd med deres spillmotor.

Til slutt kan Unity kjøre på en relativt lite kraftfull PC, mens Unreal trenger kraftig databehandling til din disposisjon. Så sjekk om du oppfyller systemkravene før du velger en.

Hvilken bør du bruke?

Dessverre er det ikke noe klart svar. Begge er kraftige og kan hjelpe deg å bringe liv til fantasien din.

  Hvordan endre Yahoo e-postadresse

Når det er sagt, kan Unity kjøre på en low-end PC, har et stort fellesskap, og bør være det ideelle valget for utviklere som retter seg mot mobile plattformer, spesielt i 2D.

Unreal er for folk som ønsker å være en del av store spillstudioer eller utelukkende sikter på 3D. Og selv om Unity kan gjøre 3D, vil Unreal tjene deg bedre og raskere.

Imidlertid er det tilfeller der folk lærte begge eller startet med en, for så å bytte til rivalene senere. Så velg enten basert på dine nåværende krav og bytt om nødvendig.

Vanlige spørsmål

Hvilken er best for nybegynnere?

Unitys enorme fellesskap gjør det enkelt for nybegynnere. Det vil hjelpe deg med å få svar på dine spesifikke spørsmål, og YouTube-opplæringen vil garantert gi deg et sårt tiltrengt forsprang.
Unreal Engines visuelle skriptverktøy er imidlertid overlegent Unitys, noe som gjør at ikke-koderne går med det tidligere valget.

Hva er vanskeligere å lære?

Unreal er basert på C++, som er mer komplisert enn C# (Unity). Så prøv Unity hvis du skal distribuere kode for den største fleksibiliteten og ikke har blitt utsatt for programmeringen ennå.
For ikke-kodende folk som er klare for visuell skripting, pakker Unreal mer kraft.

Hvor mye koster det å lage et spill?

Dette er det samme som å spørre hvor mye en bil koster. Det kommer an på! Basert på nivået på visuell kunst, lyd, brukergrensesnitt, markedsføring, teamstørrelse, lisensiering osv., kan det ta alt fra noen få tusen dollar til hundrevis av millioner.

Bør jeg lære C# eller C++ for spillutvikling?

C# er lett å lære, mens C++ er litt mer komplekst. C++ er imidlertid det mest brukte programmeringsspråket for spillutvikling og kan tilby flere jobbmuligheter for brukerne.

PS: Jeg vil ikke legge til den mulige ubesluttsomheten, men det er noen flere spillbyggerverktøy du kan sjekke ut. Og selv om du kanskje allerede har spilt Made with Unity-spill siden mer enn 70 % av mobilspillene bruker dem, kan du sjekke ut noen få titler som utnytter kraften til Unreal Engine 5.

x