Virker ikke Netflix? Her er 7 måter å fikse Netflix-problemer på

Netflix er en av de mest populære strømmetjenestene der ute, og serverer over 200 millioner brukere hver måned. Med sin samling av spennende filmer og TV-serier, samt flere språkalternativer for innhold, har strømmegiganten skåret en plass for seg selv i over 190 land rundt om i verden. Men uansett hvor bra det er, er det tider når Netflix begynner å opptre uberegnelig. Så hvis du står overfor Netflix-problemer, her er 7 måter å fikse problemer med «Netflix fungerer ikke» på på enhetene dine.

Løs «Netflix fungerer ikke»-problemer (2022)

Netflix er tilgjengelig på ulike plattformer som smarttelefoner, Windows, nettlesere, smart-TVer, spillkonsoller og mer. Derfor må Netflix sørge for at brukerne deres på hver plattform får en uavbrutt opplevelse. De fleste Netflix-problemer oppstår på grunn av ustabil appytelse, internettproblemer eller ødelagt cache-minne. La oss se hvordan du feilsøker slike Netflix-problemer og fikser dem for godt.

Generell feilsøkingsveiledning for Netflix

La oss starte med de vanligste problemene som forårsaker ustabil ytelse på Netflix. Disse problemene oppstår vanligvis i nettlesere og Netflix-apper på smarttelefoner og Windows 11 eller Windows 10. Hvis problemet ikke er fra Netflix-servere, kan du raskt fikse problemet ved å følge feilsøkingsveiledningen.

1. Sjekk om Netflix er nede

Først og fremst er det viktig å sjekke om Netflix-serveren fungerer som den skal før du sjekker andre problemer. Sjekk den offisielle Netflix-statussiden (besøk), der selskapet oppdaterer hvis det er et problem med tjenesten. Netflix oppdaterer aktivt brukeren hvis de møter problemer med serveradministrasjon. Hvis alt fungerer som det skal, bør du se følgende skjermbilde når du besøker siden.

Du kan finne det utfordrende å besøke Netflix offisielle nettsted hvis de har serverbrudd. I slike tilfeller, prøv Down Detector (besøk) for å sjekke om Netflix fungerer som det skal.

2. Sjekk Internett-tilkoblingen din

Netflix krever en stabil internettforbindelse for å streame favorittprogrammene dine uten avbrudd. Uten det vil Netflix forårsake problemer på hver enhet. Vanligvis buffer Netflix hvis du har tregt internett. Eller, Netflix vil spørre «du er ikke koblet til internett» på Netflix-apper hvis du har en feil internettforbindelse. Så du bør sjekke om du har en fungerende internettforbindelse med den foretrukne hastigheten. Jeg finner fast.com (besøk) enkel å bruke og se om internett mitt fungerer som det skal. Dessuten er den drevet av Netflix, så det er en definitiv måte å sikre at internetthastigheten din er opp til merket for strømmetjenester som Netflix.

For å streame online-show anbefaler Netflix å ha minimum 3 Mbps internett for Standarddefinisjon (SD), 5 Mbps for High Definition (HD) og 25 Mbps-tilkobling for 4K/Ultra HD (UHD).

3. Start enheten på nytt

Noen ganger kan Netflix vise ustabil oppførsel hvis enheten din ikke fungerer som den skal. Det gjelder strømmeenheter som smart-TV, Xbox Series X|S, PlayStation 5, Fire TV Stick, Roku streamingstick og andre. For å fikse Netflix-problemer som er forårsaket av tilfeldige feil på enheten din, bør du prøve å starte den på nytt for å se om det løser ting.

  uTorrent sitter fast ved tilkobling til jevnaldrende: Slik fikser du det

4. Logg av og logg på igjen på Netflix

Det kan høres ut som et klisjétrinn. Vel, ikke så klisjé som å starte enheten på nytt. Det som imidlertid overrasker meg er effektiviteten til denne metoden som fungerer for mennesker. Når du logger av og logger på igjen, starter Netflix-økten på nytt på enheten, og kan løse eventuelle mindre feil som får Netflix til å fungere brått.

Å logge av Netflix er en enkel prosess på alle enheter. Gå til alternativmenyen og velg Logg av. Slik finner du alternativet på noen få enheter.

 • På nettet: trykk på profilikonet
 • Android/ iOS-app: trykk på profilikonet
 • Windows-app: Klikk på de tre horisontale prikkene øverst til høyre.
 • PlayStation: trykk «O» og velg tannhjulikonet.
 • Smart-TVer: Trykk på venstre knapp, velg Innstillinger og logg av.

Husk at du må være på Netflix-startskjermen for at trinnene ovenfor skal fungere. Deretter trykker du på Logg på-knappen på neste side og logger på igjen ved å skrive inn legitimasjonen din.

5. Tøm hurtigbufrede data i nettleseren

Sletting av nettleserdataene vil tilbakestille nettleseren for godt og løse eventuelle problemer på grunn av dårlig bufret minne. Nettleseren din kan forsinke av flere årsaker, og fjerning av alle unødvendige data vil helt sikkert forbedre nettleserens ytelse og dermed slutte å forsinke problemer på Netflix. Det vil imidlertid slette alle dataene dine, og du må logge inn på hvert nettsted på nytt. Vel, det vil resultere i forbedret sikkerhet, så det er en vinn-vinn-situasjon. Slik sletter du hurtigbufferdata i nettleseren din.

 • Åpne nettleseren og trykk Ctrl+Shift+Delete samtidig (Shift+Command+Delete for Mac). Det vil åpne alternativet for å slette nettleserdata.
 • Gå nå til Avansert og velg «Hele tiden» under alternativet Tidsrom. Kryss av alle boksene også.

 • Til slutt klikker du på «Slett data»-knappen for å fjerne alle bufrede data fra nettleseren din.

Logg inn på Netflix igjen og se om det fortsatt henger. Hvis ja, prøv å bruke en annen nettleser hvis du tror at nettleseren din ikke fungerer som den skal. Eller oppdater nettleseren din hvis problemet vedvarer.

Hvis du ikke vil slette alle dataene dine fra nettleseren, har Netflix en løsning. Besøk følgende lenke: https://www.netflix.com/clearcookies. Den vil slette alle informasjonskapslene relatert til Netflix i nettleseren din og logge deg ut av nettstedet. Fortsett med å tømme alle bufrede data hvis det ikke fungerer.

6. Fjern Netflix-appdata på smarttelefonen

Netflix anbefaler at du sletter appdataene på smarttelefonen din hvis du står overfor en frysende skjerm på enheten. Når du sletter appdataene fra smarttelefonen, fjerner den all den lagrede informasjonen og tilbakestiller tillatelsene. Derfor kan det se ut som om du har installert appen på ny. Følg trinnene nedenfor for å slette Netflix-appdataene fra smarttelefonen din.

 • Fra startskjermen på enheten din, naviger til Innstillinger.

 • Velg Generelt. Hvis du ikke ser Generelt, fortsett til neste trinn.
 • Velg Apper eller Applikasjoner.

 • Velg Administrer applikasjoner, Applikasjonsbehandling eller Administrer alle apper. Hvis du ikke ser disse valgene, fortsett til neste trinn.
 • Rull ned og velg Netflix. Hvis du ikke ser Netflix, sjekk Nedlastet-fanen.
  Hvor mange mennesker har Netflix?

 • Velg Lagring. Hvis du ikke ser Lagring, fortsett til neste trinn.

 • Velg Tøm data eller Tøm lagring, og deretter OK.

Denne metoden vil fjerne alle Netflix-dataene dine, og du kan starte på nytt. Merk at det vil fjerne alle programmer du lastet ned i Netflix også. Selv om det ikke skal ødelegge noen undertekstinnstillinger i profilen din, hvis det gjør det, kan du slå av undertekster på Netflix igjen etter å ha logget på.

7. Installer Netflix på nytt på enheten

Hvis du ikke finner alternativet for å slette Netflix-appdata, er det bedre å installere appen på nytt. Den vil fungere på samme måte som den siste metoden, og du får den nyeste versjonen av appen. Nå har hver enhet en annen tilnærming til å fjerne appene. Vi vil se hvordan du fjerner Netflix på Windows OS-, Android- og iOS-enheter.

På Android kan du installere Netflix på nytt ved å gjøre følgende:

 • Åpne enhetens programskuff og finn Netflix fra listen.

 • Nå trykker du lenge på appikonet til valgskjermen vises. Til slutt klikker du på Avinstaller og deretter Ok for å slette Netflix.

For iOS-brukere, følg veiledningen nedenfor for å fjerne Netflix:

 • På startskjermen finner du Netflix-appen fra listen. Hvis det ikke er på startskjermen, sjekk appbiblioteket ditt.

 • Nå, trykk og hold nede appikonet for å få tilgang til alternativmenyen. Klikk deretter på Fjern app.

 • Til slutt, bekreft valget ditt ved å trykke på Slett app-alternativet.

Følg trinnene nedenfor på en Windows-datamaskin.

 • Klikk på forstørrelsesglassikonet eller trykk Ctrl+S.

 • Søk etter «Netflix» og klikk på Avinstaller for å fjerne appen.

 • Til slutt klikker du på Avinstaller-knappen i popup-vinduet for å bekrefte valget ditt.

Etter å ha avinstallert Netflix fra enheten din, gå til appbutikken og installer Netflix-appen på nytt for å starte på nytt med appen. Jeg anbefaler kun å laste ned appen fra den offisielle appbutikken. Du kan åpne Netflix-appsiden direkte i Windows Store ved å ved å klikke her.

Vanlige Netflix feilkoder og løsninger

Oftest, når enheten din ikke er koblet til internett, viser Netflix oss popup-vinduet som nevner at du ikke er koblet til internett. Noen spesifikke feilkoder vises imidlertid på smart-TV-er eller strømmeenheter som Fire TV-pinnen eller Roku, som beskriver et bestemt problem med Netflix. Her er noen feilkoder Netflix viser og hvordan du løser problemet.

Netflix-feil 0041

Netflix-feilkoden 0041 vises vanligvis på Android-telefoner eller Amazons Kindle Fire-nettbrett. Feilen oppstår på grunn av problemer med Internett-tilkobling eller hvis dataene på enheten din må oppdateres. Bruk følgende feilsøkingstrinn for å løse Netflixs 0041-feil.

 • Bytt til en annen internettforbindelse hvis mulig.
 • Beveg deg rundt i huset for å få et bedre signal.
 • Prøv å oppdatere internettforbindelsen ved å sette telefonen i flymodus. Slå deretter av flymodus etter noen minutter.
 • Slett Netflix-appdataene på enheten din.
 • Start Wi-Fi-ruteren eller modemet på nytt.

Noen flere feilkoder som ligner på feil 0041 er feil tvq-st-120, feil UI-400, feil AIP-704, feil 12001, feil 11853, feil 5403, feil 1011, feil 1016, feil 1018, feil 1018, feil

Netflix-feil 100

Netflix-feilen 100 er spesifikk for Apple-enheter. Når du ser denne feilkoden, er den vanligvis ledsaget av meldingen «Beklager, vi kunne ikke nå Netflix-tjenesten. Prøv igjen senere. Hvis problemet vedvarer, vennligst besøk Netflix-nettstedet.» For å feilsøke denne feilen, må du enten starte enheten på nytt eller installere Netflix-appen på nytt ved å bruke trinnene nevnt tidligere i artikkelen.

  Slik løser du problemer med Slack-lyd

Hvis du bruker en Apple TV, her er hvordan du logger av Netflix på Apple TV, eller starter Apple TV på nytt.

Logg av på Apple TV

 • Start fra Netflix-startskjermen.
 • Velg Bytt profiler. Hvis kontoen din ikke har profiler, kan du fortsette til følgende trinn.
 • Velg Logg av.
 • Logg på igjen og prøv Netflix på nytt.

Start Apple TV på nytt

 • Koble fra strømnettet til Apple TV og TV-en den er koblet til i minst 2 minutter.
 • Koble begge enhetene til igjen.
 • Slå på begge enhetene igjen.
 • Prøv Netflix igjen.

Netflix-feil 10023-5009

Netflix-feilen 10023-5009 er relatert til problemer med nedlasting av innhold. Det er vanligvis ledsaget av en melding, «Det var et problem med denne nedlastingen. Kontroller nettverkstilkoblingen og prøv igjen. (10023-5009)» Logg av Netflix fra enheten din og logg på igjen eller start Internett-tilkoblingen på nytt for å løse dette problemet.

Netflix-feil NQL.2303

Feilkoden NQL.2303 er knyttet til en nedlastingsfeil på enheten din. Den er ledsaget av en melding som sier: «Nedlastingsfunksjonen støttes ikke. For å laste ned TV-serier og filmer, må du bruke en annen enhet.» Problemet oppstår vanligvis med Android-enheter. Et bredt utvalg av enheter kjører på Android. Likevel kan ikke alle tilby nedlastingsalternativet på grunn av lagringsproblemer. Netflix anbefaler at du bruker en annen enhet som kan laste ned innhold som en smarttelefon eller Windows-datamaskin.

Netflix-feil NQM.407

Feilkoden NQM.407 vises ofte på Android-telefoner eller nettbrett og er ledsaget av «Kontobetalingsproblem. Kontoen din er på vent på grunn av et problem med tidligere betaling. Gå til netflix.com/payment for å oppdatere.» Problemet kan oppstå på grunn av en av følgende årsaker.

 • Betalingsmåten på Netflix sin database er ikke lenger gyldig eller har utløpt.
 • Finansinstitusjonen din, for eksempel banken eller en tredjepartstjeneste, godkjente ikke den månedlige belastningen.
 • Bare USA: Mismatch i postnummeret på kredittkortet ditt på Netflix og det som er oppført hos banken din.

For å løse dette problemet må du oppdatere betalingsinformasjonen din på Netflix. Du kan gå til følgende lenke for å oppdatere betalingsinformasjonen din: https://www.netflix.com/youraccountpayment

ofte stilte spørsmål

Hvorfor fungerer ikke Netflix på Smart TV?

Netflix kan vise buggy atferd på en smart-TV på grunn av en treg internettforbindelse, eller du må oppdatere dataene på TV-en. Prøv å starte Wi-Fi-modemet eller internettforbindelsen på nytt, eller installer Netflix-appen på nytt på TV-en. Ellers kan du slette Netflix-appdataene på smart-TV-en din hvis alternativet er tilgjengelig.

Hvorfor fungerer ikke Netflix med NordVPN?

NordVPN lar deg åpne Netflix-kontoen din ved å bruke et annet sted. Bufret data kan imidlertid forårsake problemer mens du laster Netflix via en VPN. Tøm derfor Netflix-appen og nettleserdataene dine for å fikse problemet. Til slutt kan du endre VPN-serveren fra NordVPN hvis du fortsatt ikke kan koble til Netflix.

Hvordan låser du opp Netflix?

Hvis enheten din sitter fast på en Netflix-skjerm og du ikke kan gjøre noe, slår du raskt av enheten. Du kan slå av TV-en eller strømmeenheten direkte fra stikkontakten. Eller trykk på strømknappen på smarttelefonen i minst 7 sekunder.

Hvordan fikse Netflix-problemer

Netflix kan forårsake problemer av flere grunner, og vi diskuterte de vanlige i denne artikkelen. Feilsøkingen fungerer vanligvis med enkle metoder som å slette appdata, installere Netflix-appen på nytt på enheten din eller sjekke internettforbindelsen din. Vi diskuterte også noen spesifikke feil som ufullstendig betaling og hvordan du løser problemet i denne artikkelen. Jeg håper du fant løsningen på Netflix-problemene dine. Kommenter gjerne alle spørsmål relatert til emnet eller en spesifikk feil du vil at vi skal legge til.