tipsbilk.net

WordPress.org vs. WordPress.com: Fremhev viktige forskjeller

WordPress er et av de største innholdsstyringssystemene (CMS) i den moderne verden. De fleste kan imidlertid ikke si hvilken side de skal gå i debatten om WordPress.org vs. WordPress.com. Hvis du skriver inn WordPress-søkeordet i nettleseren din, får du et med .org og et annet med .com-utvidelse.

Bør du bruke WordPress.com eller WordPress.org for ditt neste nettsted? Denne artikkelen vil utforske hva WordPress.com og WordPress.org er og vise likhetene og forskjellene deres for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning.

Hva er WordPress.org

WordPress.org presenterer seg som en publiseringsplattform, bloggverktøy og CMS. Du kan også definere det som et ressurssenter som lar deg laste ned WordPress-programvare. Du må imidlertid bruke et tredjeparts vertsselskap for å være vert for nettstedet ditt. Du installerer WordPress fra vertens plattform og konfigurerer alt basert på vertens plattform.

WordPress.org serverer et fantastisk fellesskap for WordPress åpen kildekode-fellesskap. Det er en flott plattform for å samhandle med WordPress-entusiaster, lære om WordPress eller bidra til utviklingen. Denne plattformen tilbyr imidlertid ikke tjenester for webhotell eller nettstedoppretting.

Hva er fordelene med å bruke WordPress.org?

 • Full kontroll over hvor du kjøper domenet ditt, hostingen din og hvordan du designer nettstedet.
 • WordPress.org er designet for å være skalerbar, og imøtekomme dine behov etter hvert som nettstedet vokser.
 • Denne nettsiden har et stort fellesskap du kan stole på i tilfelle du blir sittende fast.
 • Åpen kildekode som du kan tilpasse for å passe dine behov.
 • WordPress.org er designet som et SEO-vennlig nettstedshub, noe som gjør det enkelt å rangere nettstedene dine på søkemotorer.

Hva er begrensningene ved bruk av WordPress.org?

 • Å sette opp et nettsted ved hjelp av WordPress.org kan være teknisk, spesielt hvis du bruker forskjellige leverandører for ditt domenenavn og hosting.
 • Brukere må være på vakt mot sikkerhetstrusler ettersom WordPress.org overlater sikkerhetsadministrasjon til nettstedeiere.
 • For mye frihet til tilpasning kan være en ulempe for de som ikke forstår PHP, HTML og CSS.
 • WordPress.org-brukere må overvåke nettstedets oppetid og tilgjengelighet.

Hva er WordPress.com

WordPress.com er en plattform som lar brukere bygge nettsteder ved å bruke forhåndsinstallert WordPress-programvare. WordPress.com tar seg av vedlikehold og sikkerhet og passer dermed for de som ønsker funksjonelle nettsider med lite teknikaliteter.

WordPress.com er designet med alle grunnleggende funksjoner og verktøy ut av esken. For eksempel er alle nettsteder som lanseres ved hjelp av denne plattformen SEO-klare. Du kan imidlertid fortsatt bruke SEO-plugins hvis du abonnerer på riktig plan. Du kan måle nettstedets ytelse gjennom den interne statistikken. Betalte pakker lar deg også legge til verktøy som Google Analytics for omfattende rapporter.

  Apache 2.4.6 Installasjon på Unix

Plattformen tilbyr også administrert nettstedshosting, som lar deg velge et domene for nettstedet ditt. Plattformen har en gratis plan med begrensede funksjoner, og domenenavnet bruker en .wordpress.com-utvidelse.

Hva er fordelene med å bruke WordPress.com?

 • Den er enkel å bruke da du får alt under samme tak.
 • Automatiske oppdateringer og vedlikehold fra kjernemotoren.
 • Du kan eksperimentere med gratisplanen, lære hvordan den fungerer og kjøpe premiumversjoner senere.
 • Du kan nyte ulike innebygde funksjoner som sosial deling og SEO

Hva er begrensningene til WordPress.com?

 • WordPress.com tilbyr begrensede tilpasningsmuligheter til brukere.
 • Lave nivåer på denne plattformen tilbyr begrenset støtte for tilpassede plugins som du kan bruke for å utvide nettstedets funksjonalitet.

WordPress.org vs. WordPress.com

Matt Mullenweg var med å grunnlegge WordPress.org og WordPress.com. Selv om de to også har store og aktive fellesskap, ble de skapt for å betjene ulike markedssegmenter. La oss ta et dypdykk i funksjonene som skiller de to:

#1. Tilpasning og temaer

Hver nettsideeier må tilpasse et nettsted for å passe deres merkevare. Tilpasningen kan variere fra oppsett og farger til fonter.

WordPress.org gir deg en rekke temaer som passer dine behov. Noen av de høyt betalte pakkene lar deg installere tilpassede temaer eller til og med få tilgang til avanserte tilpasningsalternativer. Du kan endre nettstedets layout, fonter og farger for å passe dine behov. Noen temaer lar deg også legge til tilpasset CSS-kode på nettstedet ditt

WordPress.coms tilpasningsnivå vil avhenge av pakken du bruker. Hvis du er på gratisplanen, er du begrenset til noen få temaer med begrensede tilpasningsmuligheter.

#2. Brukervennlighet

Vi har forskjellige typer nettsideeiere: teknisk kunnskapsrike og nybegynnere. Disse to plattformene har forskjellige vanskelighetsgrader:

WordPress.orgs brukervennlighet vil avhenge av webhotellplattformen du velger. Du kan kreve middels kunnskap for å sette opp nettstedet ditt, endre DNS-innstillinger, tilpasse det og holde det sikkert. Heldigvis har de fleste webverter dybdeveiledninger som tar deg gjennom.

WordPress.com er designet som en nybegynnervennlig nettstedbygger. Imidlertid har plattformen fortsatt alle nødvendige funksjoner hvis du er en avansert bruker.

#3. Prissetting

Kostnaden for å lansere og drive et nettsted er en viktig faktor for enhver bedriftseier. De to plattformenes prismodeller er forskjellige på følgende måter:

WordPress.org er en gratis publiseringsplattform. Du må imidlertid betale for domenenavnet, hosting, e-poster og SSL-sertifikat. Kostnaden for alle disse vil avhenge av plattformen du velger. For eksempel, hvis du tar en plattform som Namecheap, vil du pådra deg fra $10,28/år for et .com-domene mens du vil pådra deg fra $6,88/måned for hosting.

  8 beste programvare for phishing-simulering for å fremtidssikre bedriftens sikkerhet

WordPress.com har en gratis plan, men domenet ditt vil ha en wordpress.com-utvidelse. Hvis du for eksempel kaller butikken «UShop», vil domenenavnet ditt være «UShop.wordpress.com». Denne plattformen har også 5 betalte planer, fra $ 4 per måned. Alle de betalte planene kommer med et gratis domene i ett år.

#4. Inntektsgenerering

Det er drømmen til enhver nettside/bedriftseier å tjene penger. Slik sammenlignes de to:

WordPress.org lar brukere nyte ulike alternativer for inntektsgenerering som visningsannonser og tilknyttet markedsføring. Du må imidlertid også sørge for at nettstedet ditt er kvalifisert for noen programmer som Amazon Associates, Google AdSense og Ezoic for å tjene penger på nettstedet ditt gjennom dem

WordPress.com er begrenset på inntektsgenereringsdelen. Hvis du for eksempel velger gratisplanen, vil nettstedet ditt ha annonser som ikke tjener penger. Du kan søke om programmer som AdWords når du abonnerer på betalte pakker.

#5. Integrasjon av sosiale medier

Moderne brukere samhandler mye med sosiale medieplattformer. Nettstedseiere må finne en måte å dele produktene sine på sosiale medier.

WordPress.org lar deg integrere nettstedet ditt med sosiale medieplattformer ved hjelp av ulike plugins. Heldigvis er det mange å velge mellom i plugin-katalog.

WordPress.coms sosiale medieintegrasjon er innebygd når du abonnerer på de betalte alternativene. Du kan også integrere gratisversjonen med ekstra innsats.

#6. Brukerstøtte

Nettstedet ditt kan gå ned, eller du kan støte på en feil.

WordPress.org-brukere er avhengige av vertens støtte for alle henvendelser. WordPress.org har også et stort forum med mange ressurser som du kan bruke til å feilsøke nettstedet ditt.

WordPress.coms støttenivå du får vil avhenge av pakken du bruker. Betalte alternativer gir deg et 24/7 chat-alternativ og e-postvindu for å sende meldingene dine.

#7. Plugins

Du kan utvide funksjonaliteten til nettstedet ditt gjennom ulike plugins.

WordPress.org har et stort bibliotek med plugins. Noen er betalt, mens andre er gratis. For eksempel kan du få en plugin for å optimalisere nettstedet ditt for SEO.

WordPress.com har mange innebygde funksjoner for å minimere behovet for plugins. Du kan imidlertid fortsatt bruke plugins hvis du har kvalifiserte planer. Imidlertid kontrollerer plattformen oppdateringene av pluginene du installerer.

#8. E-handel

De fleste bedrifter flytter på nett. Du kan selge digitale og fysiske produkter til folk i forskjellige deler av verden.

WordPress.org lar brukere velge mellom ulike plugins for å lage nettstedbutikker. Funksjonene du kan legge til butikken din vil avhenge av plugin-en du velger og hva du vil oppnå.

WordPress.com har begrenset støtte for e-handel. Det vil koste brukere $59 for å nyte e-handelsfunksjoner.

Her er en rask oppsummering av de beste WordPress.org vs. WordPress.com jeg skal diskutere nedenfor.

  Hvordan ekkoets "Alexa Guard" kan beskytte hjemmet ditt

FeatureWordPress.orgWordPress.comMål mot store bedrifter/ e-handelSmå bedrifter og personlige blogger BrukervennlighetPå en eller annen måte tekniskNybegynnervennligTemaerStort bibliotekLite bibliotekSosiale medieintegrasjon Tredjeparts plugins Innebygd CustomizationSvært tilpassbarModerat tilpasningAvhenger av din vert. Betalte planer starter fra $4/måned.InntektsgenereringMange alternativerBegrensetSupportVertsstøtteAvhenger av pakkeLagringAvhenger av vertenAvhenger av pakkenPluginsStort bibliotekLite bibliotekE-handelStor supportBegrenset støtte

Når skal du bruke WordPress.org

 • Du er ok med noen tekniske ting: Hvis du har å gjøre med WordPress.org, må du håndtere problemer som å sikre at domenet ditt peker til riktig DNS. De fleste vertsleverandører vil benytte ressurser på det samme.
 • Du vil ha kontroll over nettstedet ditt: Du kan kjøpe et domene fra leverandør Y og hoste nettstedet ditt med leverandør X. Du kan også bytte vert og kontrollere sikkerheten til nettstedet ditt.
 • Du vil glede deg over mange tilpasningsalternativer: WordPress.org lar deg tilpasse nettstedet ditt slik det passer deg. Rediger koden din, legg til nye plugins og forbedre funksjonaliteten til nettstedet ditt for å passe merkevarebehovene dine.
 • Du vil bygge et stort nettsted: WordPress.org er perfekt for å bygge et stort nettsted som en e-handelsplattform. Kostnaden for hosting vil avhenge av leverandøren du velger. Du kan deretter legge til de riktige plugins og begynne å selge produktene dine. Velg en vertsleverandør som kan tillate deg å øke diskplass og andre funksjoner etter hvert som nettstedet ditt vokser.
 • Du vil ha en rekke plugins: Du trenger ikke lage alt fra bunnen av, siden du kan bruke plugins for å forbedre funksjonaliteten til nettstedet ditt. Du kan også konfigurere nettstedet ditt med Google Analytics for å bestemme SEO og organisk trafikkytelse.
 • Få flere alternativer for inntektsgenerering: Et ideelt nettsted bør tjene penger. WordPress.org lar deg vise annonser fra annonsenettverk, bli med i tilknyttede nettverk eller selge produkter på nettet. Du kan også legge til passende plugins for e-handel og starte en digital butikk.

Når skal du bruke WordPress.com

 • Du vil ha alt under ett tak: WordPress.com lar deg få et domene, hosting og SSL-sertifikat under ett tak. Plattformen tar seg også av ting som sikkerhet og vedlikehold
 • Du vil ha en brukervennlig plattform: WordPress.com lar deg starte et nettsted selv om du er helt nybegynner. Den har også funksjoner som passer teknisk kunnskapsrike personer.
 • Trenger du en enkel nettside/blogg: Vil du starte din første enkle nettside eller blogg hvor du kan dele ideene dine? WordPress.com har alle funksjonene for å komme i gang. Plattformen har også tusenvis av plugins du kan få tilgang til med riktig betalt pakke.

Konklusjon

WordPress.org vs. WordPress.com-debatten er ikke basert på konkurranse. Som vi har sett, bør debatten handle om hva som tilbys og målmarkedet. De to har også de samme medgründerne.

WordPress.org passer perfekt hvis du vil nyte maksimal kontroll over nettstedet ditt, fleksibilitet og tilpasningsmuligheter. På den annen side er WordPress.com det beste alternativet hvis du er mindre teknisk kunnskapsrik og ser etter en brukervennlig nettstedbygger.

Sjekk ut artikkelen vår om WordPress vs. Wix nettstedbyggere.

x