10 beste IVR-programvare for små og mellomstore bedrifter

IVR, et akronym for Interactive Voice Response-programvare, er en automatisert programvare for forretningssamtaler som fungerer som et grensesnitt mellom innringerne og bedriften din for øvrig.

Har du noen gang ringt et kundeservicenummer til et selskap for å få hjelp angående et problem, og en forhåndsinnspilt profesjonell stemme hilste og ba deg velge ett av alternativene fra menyen? Programvaren som spiller av den forhåndsinnspilte meldingen og tar innspill fra deg er en IVR.

Når en kunde ringer bedriften din for et spørsmål eller for å få noe forretningsrelatert informasjon, hilser IVR-programvaren dem velkommen og presenterer dem med en meny med alternativer for å velge ett alternativ fra det og fanger deres valg.

Når den som ringer legger inn sitt valg, utfører programvaren ytterligere trinn basert på hva brukeren har valgt via mobiltastaturet eller talesvaret. Derfor vil det ikke være feil å si at kunden er ansvarlig for IVR, og det er derfor de føler seg verdsatt. Basert på hva de trenger, kan IVR gi dem litt forhåndsinnspilt informasjon eller overføre anropene til et støtteteammedlem hvis problemet er komplekst og den som ringer trenger ytterligere hjelp.

Fordeler med Interactive Voice Response Software (IVR)

Å velge IVR-programvare kan vise seg å være en velsignelse for virksomheten din i det lange løp; la oss se hvordan:

Forbedre bedriftens kundestøtte

IVR-programvare sørger for at ikke alle anrop omdirigeres til live-agentene med en gang, siden mer enn halvparten av støtteanropene er unødvendige.

Dessuten kan du registrere detaljene om selskapet ditt som kundene dine ofte spør om, for eksempel åpningstider, kontoradresse og mer. Dermed kan støtteteamet delta på mer verdifulle samtaler; de forhåndsinnspilte meldingene kan svare på anrop som trenger slik informasjon.

Populære IVR-er har en selvrutingsfunksjon som kan gi kundene et valg om å lytte til forhåndsinnspilt informasjon eller snakke med en live-agent.

Forbedre potensielle konverteringer av virksomheten din

IVR-programvare hjelper deg med å få nye kunder raskere og på noen enkel måte enn uten en, siden den forbedrer ansattes effektivitet og bidrar til å styrke forholdet til kundene dine.

En sofistikert IVR kan håndtere IVR-brukstilfeller, de viktigste er IVR på flere nivåer, Automatisk rooting, Voicemail-verktøy og Videresend-til-telefon-bruk. Med henvisning til disse brukstilfellene kan IVR løse kundeproblemene og konvertere flere potensielle kunder for virksomheten deres.

La oss ta en titt på dette eksemplet; når du omdirigerer kundens samtale til en dyktig agent, som allerede har en liste over alle problemene han har hatt tidligere, vet han at selskapet verdsetter ham, og på denne måten begynner han å stole på bedriften din.

Og hvis støtteteamet ditt ikke er tilgjengelig for øyeblikket, vil han fortsatt ha et alternativ for selvbetjening eller å legge igjen spørsmålet som en talemelding som kan adresseres av teamet ditt senere.

Behold kundene, optimaliser tiden og tjen fortjeneste

Å være effektiv vil spare tid og kutte kostnader i det lange løp. I denne fartsfylte verdenen må kundestøttesentre optimalisere den gjennomsnittlige tiden brukt på å løse kundens spørsmål.

Enhver sint kunde vil ikke la seg vente, og det er større sjanse for at de kan avstå fra å kjøpe noe produkt. Denne situasjonen kan til og med bli verre, og de kan forlate deg og gå til en av dine konkurrenter som fokuserer på «kundeorientert» service. I gjennomsnitt kan IVR-programvare redusere den gjennomsnittlige samtalevarigheten med opptil 40 %. På denne måten kan støtteteamet hjelpe kundene dine, løse spørsmålene deres og verifisere transaksjonene deres mye raskere.

Du kan oppnå disse målene ved å implementere en sanntids live chat-funksjon eller automatisk ruting. Som du kan se, er raskere tid for å løse spørsmål avtalebryteren her. Dessuten, hvis du kan håndtere transaksjonene raskere, vil det hjelpe deg med å øke bedriftens fortjeneste, og hvis du ikke kan gjøre det, kan det få kunden til å tenke seg om. Dessuten vil en fornøyd kunde sannsynligvis benytte seg av flere tjenester i fremtiden, noe som gir et løft til virksomheten din.

I denne oversikten har vi lagt ned listen over den beste IVR-programvaren som kan forbedre effektiviteten til støtteagenter og være en velsignelse for virksomheten din.

Aircall

Aircall er en skybasert plattform som hjelper salgs- og kundestøtteteamene med å effektivisere og administrere kundeinteraksjoner. Det hjelper brukerne med å sette opp en tydelig kommunikasjonskanal med kundene sine uten problemer i mer enn 100+ land.

Den er designet for små og mellomstore bedrifter for å inkorporere IVR-funksjonaliteten i klientrelasjonsadministrasjonen (CRM) og helpdesk-programvaren slik at det er mulig å administrere ettersalgssamtalene.

Aircall inneholder tonnevis av innovative funksjoner, inkludert talepost, kø, opptak, delt innboksfunksjon, kontaktadministrasjon, direktemeldinger, konferansesamtaler, programvaresammenkobling, samtaleopptak, automatiserte e-poster, tilordning, merking og legge til kommentarer. Det er også mulig å gruppere de ansatte basert på deres plassering, arbeidsoppgaver, kompetanse. Denne funksjonen hjelper til med å utvikle forretningsstrategier og forbedre teamets effektivitet og kommunikasjonsevner.

  7 beste programvare for fjernovervåking og administrasjon (RMM) for SMB

Du får også telefonnumre som kan sette opp samtaler fra alle steder og til og med få tilgang til live-feeden under samtalene. Aircall kan dyktig integrere med flere tredjepartsprogramvare som Salesforce, Zendesk, Pipedrive og Slack er de populære.

Aircalls fleksible taleløsningspakkepriser starter på $30 per bruker per måned for nødvendighetspakken og $50 per bruker per måned for den profesjonelle pakken som faktureres årlig. Det er også mulig å ta en live demo og prøve programvaren gratis før du kjøper den.

CloudTalk

CloudTalk er et utmerket valg for å øke virksomhetens salg og forbedre ferdighetene til støtteteamene dine. Det er et intuitivt og brukervennlig IVR-verktøy. Det kan forbedre kundeopplevelsen og teamenes ytelse betraktelig til startups, oppskaleringsselskaper, små og mellomstore bedrifter og andre e-handelsselskaper.

For å hjelpe til med å nå målet, tilbyr CloudTalk mer enn 50 avanserte ringefunksjoner som samtalekø, interne samtaler, telefonnummeretiketter, personlige meldinger, hilsener, samtalemaskering, 3-veis oppringing og mer.

CloudTalk kan sømløst integreres med tredjeparts forretningsverktøy som CRM, Helpdesk og andre e-handelsplattformer, inkludert Zendesk, Freshdesk, Salesforce, Pipedrive, Hubspot, Intercom, etc. og andre. Denne brukersentrerte programvaren gjør det lettere for selskapene å gi sårt tiltrengt hjelp til sine kunder og øke fortjenesten betraktelig.

Funksjonene til CloudTalk er som følger:

 • Samtaleopptaksfunksjonen hjelper med å overvåke den ansattes ytelse
 • Forhåndsvis kundens detaljer før du svarer på anropet og gjør anropet mer personlig.
 • Integreringsfunksjon til CRM og annen helpdesk-programvare som Pipedrive, Helpscount og Shopify
 • Sanntidsovervåking eller salgs- og støtteteamene.
 • Støtter tilpassede felt for å innhente relevante data fra brukeren for å oppfylle kravene til en individuell kunde
 • Støtter anropsruting gjennom Automated Call Distribution (ACD), IVR-meny og ferdighetsbasert ruting.
 • Mulighet for å merke klientene og identifisere dem gjennom taggene senere

Cloudtalk tilbyr tre premiumpakker – Starter, Essential og Expert som koster henholdsvis USD 25 per bruker per måned, USD 30 per bruker per måned og USD 50 per bruker per måned. Du kan registrere deg for en 14-dagers gratis prøveversjon og teste programvaren før du kjøper en av planene ovenfor.

Freshdesk

Freshdesktidligere kjent som Freshworks, er en enkel, men robust skybasert IVR-programvare som gir en hjelpende hånd til små og mellomstore bedrifter for å samhandle med kundene sine på en budsjettvennlig måte.

Grensesnittet er populært i mer enn 90 land, og er brukervennlig og gjør det mulig for små og mellomstore bedrifter å konfigurere deres virtuelle kundesenter med bare noen få klikk; uten å bruke en krone på telefonmaskinvare. Freshdesk kan integreres med flere CRM- og helpdesk-verktøy via API; dermed gjør det mulig for støtteteamene å jobbe sammenhengende uten å påvirke arbeidsflyten.

Freshdesk lar støtteteamet koble seg til kundene via deres stasjonære datamaskiner, bærbare datamaskiner og til og med telefonen deres, både Android og iOS. På denne måten kan teamet operere eksternt, men er tett forbundet. Dens grundige rapporter og analyseverktøy hjelper veilederne med å få innsikt i kundens spørsmål og ytelsen til deres ansatte i sanntid.

Noen av de unike egenskapene til Freshdesk er som følger:

 • Spill en tilpasset melodi for kunder satt på vent
 • Modul for generering av kvalitets- og ytelsesrapporter
 • Evne til å konfigurere en automatisert tilstede for å ta opp samtaler i tilfelle de ansatte ikke er tilgjengelige
 • Voice over Internet Protocol (VoIP)-nummer som er tilgjengelig fra hvor som helst

Denne moderne og pålitelige IVR-programvaren tilbyr fire premium-planer som starter på USD 13 for å møte kravene til ulike forretningsnivåer. Du kan registrere deg for en 21-dagers gratis prøveperiode før du kjøper noen av disse planene.

Bare ring

Bare ring er et av de raskeste, men uanstrengte IVR-systemene som er ryggraden i kundestøtteavdelingen for din bedrift. Den har ikke strenge maskinvarekrav; en rask internettforbindelse med denne programvaren er alt du trenger. JustCall er svært tilpassbar, og du som bedrift kan sette opp en intuitiv IVR-programvare som fanger inn input som sifre fra kundene dine.

Dessuten er det også mulig å viderekoble samtaler direkte til den aktuelle avdelingen.
Å sette opp denne IVR er ganske grei; enten porter ditt eksisterende telefonnummer eller få et nytt og konfigurer kundestøtten din for mer enn 70 land. Du kan også integrere JustCall med bedriftens CRM og Helpdesk og styrke supportavdelingen ytterligere.

Noen av de bemerkelsesverdige funksjonene er som følger:

 • Sett opp multi-level IVR-funksjon for å automatisere samtalene som bidrar til å øke arbeidsflyten og videresende samtaler til de spesialiserte teamene
 • Innebygd integrasjon med 100+ CRM-er og helpdesk-programvare som Zendesk, Zoho-CRM, Hubspot, Salesforce, Slack og mer
 • Anropssporing og opptaksfunksjon
 • Ring og motta anrop fra datamaskiner, mobiler og nettappen

JustCall tilbyr tre premiumversjoner, standard for USD 25 per bruker per måned, Premium USD 50 per bruker per måned og en Enterprise-plan som kan tilpasses etter ditt behov.

  12 Ressurser/studieveiledninger for forberedelse av Terraform-sertifiseringseksamen

Twilio

Twilio er en kraftig kundeengasjementplattform som baner vei for et bedre kommunikasjonsmedium for bedrifter. Den utnytter kanal-APIer, distribuerbare serverløse verktøy, sammen med fullt programmerbare løsninger for å bygge inn telefoner, VoIP og meldingsfunksjoner i bedriftens nett-, skrivebords- og mobilapp.

Twilio bruker den universelt støttede sky-API-en for å eliminere behovet for komplekse telekommunikasjonsverktøy samtidig som den setter opp en svært sofistikert kommunikasjonsstruktur.

Den mest imponerende egenskapen til Twilio er dens evne til å skalere seg selv angående bedriftens behov. Twilio ber deg betale fra kun det du trenger; ingen langsiktig forpliktelse, og du kan oppgradere premiumplanen din etter hvert som virksomheten din skalerer opp.

Twilio kan skryte av å forbedre kundeengasjementopplevelsen for mer enn 220 000 virksomheter over hele verden, og mer enn 10 millioner utviklere bruker det til å bygge opp sine kundestøtteplattformer. Twilio er klarert i mer enn 180+ land, og de mest brukte applikasjonsscenariene inkluderer tekstmarkedsføring, interaktive stemmeresponssystemer (IVR), eskaleringer og kontaktsentre.

Høydepunktene til Twilio er som følger:

 • Tillater integrering av skykommunikasjonsfunksjoner i bedriftsappen
 • Støtter høyhastighets API-anrop, noe som tillater raskere kommunikasjon
 • Flere kommunikasjonsmedier støttes, for eksempel SMS, tale, video og mer.
 • Mulig å integrere live chat-funksjonen i forretningsapplikasjonen
 • Støtter live streaming på flere plattformer samtidig

Twilio følger betal-etter-du-gå-prismodulen og sørger derfor for at du ikke blir fanget i forpliktelser. Den tilbyr mer enn femten prisscenarier som du kan tilpasse etter dine behov.

Zendesk

Zendesk er den nettbaserte kundeportalen bygget med det eneste formål å forbedre den generelle kundeopplevelsen til virksomhetene. Det tilbyr kraftige og tilpassbare produkter for kundeservice og engasjement som kan oppfylle kravene til enhver bedrift. Zendesk styrker stadig kommunikasjonskanalen til bedrifter ved å bistå kunder på mer enn 60 språk.

Det dynamiske grensesnittet inkluderer alle verktøyene som kreves for kundekommunikasjon, inkludert web-widgets, billettsvarmaler og kundens klagehistorikk.

Automatiserte støtteverktøy kan dyktig hjelpe kundene så snart de trenger hjelp. Zendesk inkluderer også live chat-analyse som gir innsikt angående kundens tilfredshet og effektiviteten til støtteteamene dine.

En annen imponerende funksjon ved Zendesk er evnen til å bygge opp en kunnskapsbase som holder styr på de gjentatte spørringene og gir en liste over ofte stilte spørsmål (FAQs) slik at kunder kan gå gjennom dem før de tar opp problemet generelt. Front-end-portalen er svært fleksibel og kan enkelt integreres med andre apper, som Salesforce og Google Analytics.

De viktigste fordelene med Zendesk er som følger:

 • Gir raskeste kundestøtte og enkel å distribuere
 • Forbedrer kundeinteraksjoner på tvers av flere kommunikasjonskanaler som web, e-post, chat og sosiale medieplattformer
 • Robust rapportering og avansert analyse med mer enn 20 forhåndsdefinerte dashboards og rapporter
 • Kan integreres med annen forretningsprogramvare som Salesforce, Google Apps, WordPress og mer

Zendesks Support Only-planer starter på USD 19 per agent per måned, og Suite Team-planene vil koste deg USD 49 per agent per måned. Det er også mulig å registrere seg for en gratis prøveperiode før du kjøper en plan som passer dine behov.

Plage

Nuance Conversational IVR hjelper til med å håndtere innkommende telefonforespørsler. Nuance kan forutse kundenes behov og til og med hilser dem med personlige meldinger. Det motiverer også kundene til å sette i gang selvbetjening, og gir dermed kundene de svarene de trenger.

En annen imponerende funksjon som fanget meg var at denne IVR-programvaren raskt kunne endre samtalestilen basert på konteksten til samtalene. Det er også mulig å konfigurere Nuance til å håndtere førstegangsspørringene basert på kunnskapsbasen; På denne måten vil støtteteamet stå fritt til å løse mer komplekse problemer for kundene.

Her er de potensielle fordelene ved å velge Nuance som din IVR-programvare:

 • Nuance motiverer kundene til å ta opp selvbetjening; på denne måten kan samtaleagenter håndtere mer verdifulle samtaler
 • Automatisert spørringshåndtering og selvbetjening bidrar til å redusere ansettelses- og opplæringskostnader for ansatte
 • Takket være Nuance Mix er det mulig å tilpasse programvaren enkelt og dermed redusere utviklingstiden
 • Støtter IVR og biometriske autentiseringsfunksjoner for å verifisere kundenes identitet og redusere svindelanrop
 • Reduser eierkostnadene ved å forbedre inneslutningshastigheten og oppmuntre til automatisering ved hjelp av selvbetjeningsfunksjoner
 • Integrer Nuance IVR sømløst med forretningsprogramvaren din og kutt ned all ekstra arbeidsbelastning

Nuance tilbyr tilpassede IVR-planer basert på bedriftens behov. Du må kontakte dem for å få tilbudene dine.

Fem9

Fem9 er en skybasert komplett løsning for et kundesenter som hjelper mer enn 2000 selskaper over hele verden. Ved å utnytte kraften til AI tilbyr den flere verktøy som administrering av innkommende og utgående samtaler, prediktiv oppringer, progressiv oppringer, sosial kundeservice, automatisk samtalefordeling (ACD) og andre.

Ved å bruke de førsteklasses automatiserte verktøyene reduseres belastningen av de aktive agentene og gir en forhøyet kundeorientert opplevelse, og reduserer samtidig de totale servicekostnadene. Ved å administrere samtaler med mer enn fem milliarder minutter årlig, gir Five9 kundesentrene potensialet til AI. Den streber hele tiden etter å hjelpe sine kunder med å gi en bedre kundeopplevelse til sine kunder. Utstyrt med sofistikerte verktøy som fire forskjellige smarte oppringere, hjelper den støtteteamet ditt å styre unna ubesvarte anrop og opptattsignaler; dette bidrar til å spare tid betraktelig.

  Google Nyheter SEO-tips for å øke nettstedets synlighet

Rutingmekanismen kan automatisk omdirigere samtalene til de tiltenkte agentene. Five9 trekker også ut informasjonen knyttet til innringerne og hans tidligere problemer. Det hjelper anropsagentene til å vite neste skritt. Den oppfordrer også til selvbetjening blant innringerne for å forsterke kundeopplevelsen på alle kommunikasjonskanaler som telefon, chat, mobil, e-post, sosialt og mer. Dessuten holder de dynamiske dashbordene oversikt over sanntids- og tidligere analyser og rapporter.

De viktigste fordelene ved å bruke denne IVR-programvaren er:

 • Enkel å konfigurere og ingen stive programvarekrav
 • Ubetydelige vedlikeholdskostnader og ingen kostbart utstyr kreves
 • Anropsruting og smarte oppringere
 • Enkel å integrere med annen programvare
 • Resultatrapportering i sanntid i dashbordene

Five9-priser varierer mye, basert på ulike faktorer som antall agenter og produktvarianter. For å få et tilpasset pristilbud for din bedrift, må du kontakte dem personlig.

NICE inContact CXone

NICE inContact CXone er en utmerket skybasert IVR-plattform som hjelper en virksomhet med å administrere kommunikasjon med sine kunder på flere kommunikasjonsmedier som innkommende og utgående taleanrop, e-post, telefonsvarer, chat, sosiale medier og mange andre. Denne kundesenterprogramvaren tilbyr mange avanserte funksjoner som omnikanal-ruting, arbeidsstyrkeoptimalisering, automatisk samtaledistribusjon (ACD) og programvare for interaktiv stemmesvar (IVR).

NICE inContact er en komplett kundesenterpakke som består av flere verktøy for å behandle innkommende støtteforespørsler og hjelpe til med å maksimere bedriftens potensielle kunder, og samtidig minimere kostnadene for kundeoppbevaring. Bortsett fra å ha kundeinteraksjonsverktøy, har NICE inContact CXone også flere funksjoner som kan bidra til å optimalisere bedriftens arbeidsstyrke. Disse inkluderer løsninger for e-læring, ansettelse og arbeidsstyrkestyring.

En av de imponerende funksjonene til denne IVR er det automatiske oppringingsverktøyet laget spesielt for blandede callsentre. Den kan utføre mangefasetterte funksjoner, for eksempel samtaleblanding, oppringing av meldinger, undertrykkelse av anrop og automatisk oppringing. Dessuten kan den enkelt integreres med CRM-programvare som for tiden etterspørres, slik som Salesforce og Oracle Service Cloud.

Fordelene med NICE inContact CXone-programvaren er som følger:

 • Forenklet arbeid og delvis og fullstendig automatisering hjelper til med å organisere arbeidsflyten.
 • Motiverer kundene til å betjene seg selv; dette holder dem fornøyde og sparer deg penger samtidig.
 • Oppdag de gjentatte forespørslene for å rute dem til automatiserte verktøy og omdirigere de komplekse problemene til støtteagentene dine.

NICE inContact CXone tilbyr en gratis prøveversjon av deres IVR-programvare. Hvis du er interessert i å kjøpe programvaren deres for å effektivisere kundestøtteavdelingen din, må du kontakte dem for å be om et tilbud.

Min Operatør

Min Operatør er effektiv nettbasert programvare for kundesenteradministrasjon som hjelper til med å administrere både innkommende og utgående samtaler. MyOperator er pålitelig av mer enn 6000 merker over hele verden, og tilbyr flere avanserte funksjoner du neppe finner andre steder.

 • Få et gratisnummer til din bedrift som bidrar til å øke merkevarens image og la kundene nå ut til deg uten å bruke en krone.
 • Interactive Voice Response hilser kundene dine med en personlig melding og kan omdirigere anropene du som anropende agenter er tilstede på hvor som helst i landet.
 • Få tilgang til de automatiserte rapportene om teammedlemmene dine som jobber eksternt for å holde oversikt over ytelsen deres
 • Spor og lytt til samtalene mellom kunden og agenten fra praktisk talt hvor som helst i sanntid
 • Funksjoner for administrasjon av tapte anrop hjelper deg med å se anropene du har gått glipp av, slik at du kan ringe dem tilbake i tid og øke potensielle kjøpere.
 • Spor alle innkommende og utgående samtaler og forbedre effektiviteten til støttepersonellet.
 • Kan enkelt administrere innkommende og utgående samtaler fra din Android- og Apple-smarttelefon ved hjelp av MyOperators app.

MyOperator tilbyr deg tre dagers prøveperiode for deres IVR-system. Premiumversjonen av programvaren koster USD 33, som betales månedlig. Du kan enten gå for det gratisnummeret for å opprettholde merkevarens stemme eller velge et mobilnummer som forenkler samtalehåndtering.

Konklusjon 📞

Interactive Voice Response-programvare er avgjørende for støtteavdelingen til bedriften din for å administrere kundeinteraksjon og flere kanaler. Velg den som tjener formålet ditt og passer inn i budsjettet ditt.

Du kan også være interessert i anropssporingsprogramvare for markedsføring og salg og hvordan du får et virtuelt telefonnummer til bedriften din.
Interessert i å få en virtuell assistent? Ta en titt på virtuelle assistenter for virksomheten din fra disse plattformene.

x