tipsbilk.net

10 beste konfigureringspristilbud (CPQ) programvare i 2022

Hvis selskapets salgsrepresentanter bruker mer tid på ikke-salgsaktiviteter som å lage forslag, utarbeide tilbud og få tilbudsgodkjenning, kan inntektsveksten avta. Du kan snu dette ved å distribuere CPQ-programvare.

Å analysere tilpassede ordrekonfigurasjoner, sette en pris for det og oppgi det samme til kunden er noen av de viktige oppgavene som fører til inntektsvekst. Forretningseksperter har imidlertid funnet ut at de fleste bedrifter bruker programvare eller verktøy som ikke er dedikert til slikt arbeid.

Det kan skyldes mangel på kunnskap om verktøyet. Les videre for å lære mer om konfigurering, pris, tilbudssystemer og noen av de beste verktøyene som passer for enhver bedrift. Derfor kan du få et forsprang på konkurrentene dine ved å implementere et digitalisert CPQ-verktøy.

Hva er Configure Price Quote (CPQ)?

CPQ er en bransjebetegnelse for salgsteam fra ethvert produksjons- eller utviklingsselskap. Den fullstendige formen for CPQ er Konfigurer, Pris og Tilbud. I et nøtteskall er CPQ ganske enkelt en automatisert programvaretjeneste eller løsning som lar salgsteamet ditt nøyaktig konfigurere, prissette og gi tilbud på tjenestene/produktene dine fra hvor som helst.

Noen robuste CPQ-apper går et ekstra skritt og lar deg lage nettapper for selvbetjente tilbud, slik at bedriftskunder, forbrukere og leverandører kan få raske tilbud selv.

CPQ-programvare vs. Manuelt prissystem

Konfigurering, pris, tilbudsprogramvare eller CPQ-løsning er et salgsverktøy som bedrifter bruker for å tilby nøyaktige priser og tilbud for alle produkt-/tjenestekonfigurasjonene kundene søker etter. Et business-to-business (B2B) salgsøkosystem består av tilpassede priser avhengig av konfigurasjonen som kreves av kunden, kundeforhold, ordrevolum, kontraktslengde, etc.

Å utarbeide og godkjenne et pristilbud basert på ulike punkter er kjedelig og feilutsatt. Så igjen, utviklings- eller produksjonsselskaper jobber for flere kunder på et gitt tidspunkt. Derfor er manuelle verktøy som Excel, Google Sheets, etc. ikke egnet.

Her kommer CPQ-applikasjoner som fungerer som en magi. Din salgssjef eller representanter trenger bare å velge klienttype, navn, konfigurasjoner osv. og få et personlig tilbud for hver klient uten noen sjanse for menneskelige feil. Siden applikasjonen er digital og sentralisert, kan ledere umiddelbart gjennomgå og godkjenne tilbud for raskere avtaler.

Fordeler med å bruke en CPQ-programvare

#1. En CPQ-app gir salgsrepresentantene dine mulighet til å lage feilfrie, nøyaktige og høykvalitets pristilbud fra hvor som helst.

#2. Verktøyene kommer med en rekke tilpassede felt som du kan konfigurere mot bedriftskunder eller forbrukere for å gi spesialiserte rabatter, tjenester og salgsstøtte.

#3. Salgsteamet trenger ikke kaste bort tid på å søke gjennom selskapets produkt-/tjenestebrosjyrer. Alle dataene er digitalt tilgjengelige i CPQ-applikasjonen.

  8 ISP proxy-tjenester å bruke akkurat nå

#4. Bedriften din kan enkelt og raskt oppdatere prisdatabasen for produkter/tjenester basert på tilpassede konfigurasjoner. Salgsteamet kan også få tilgang til den nye databasen etter hvert som informasjonen oppdateres. Du trenger ikke å sette salgsteamet offline.

#5. Regneark og dokumenter er ikke sikre siden noen kan gjøre endringer ved hensikt eller feil. Hvis du stoler på slike filer, kan forretningsinntekter ta store tap. Tvert imot kommer CPQ-programvare med sikkerhet på bedriftsnivå for forretningsdata når som helst og hvor som helst.

#6. CPQ-apper integreres enkelt med forretningsverktøy som forskjellige avdelinger bruker i bedriften din. Dermed kan alle avdelingene samarbeide effektivt i stedet for å jobbe i siloer.

Nå som du har fått grunnleggende kunnskap om CPQ og CPQ-verktøy, er det på tide å kjenne appene som sparer millioner av dollar og øker inntektene for bedrifter.

Conga CPQ

Conga CPQ er en skybasert programvare for konfigurering, pris og tilbud for multi-kanals salgsstyringsløsninger. Conga-utviklingsteamet har designet det for å hjelpe produksjons- og servicebedrifter med å konfigurere produkter og generere pristilbud basert på en oppdatert prisdatabase for din bedrift.

Den kommer med rollebasert verktøytilgang slik at ansatte på toppnivå effektivt kan administrere CPQ-arbeidsflyten. Samtidig føler frontlinjesalgsrepresentantene seg sterkere når de samhandler med en potensiell kjøper.

Administratorer kan for eksempel lage maler for tilbudsdesign, produktkonfigurasjonssammendrag og tilbudsfornyelser basert på en forhåndsinnstilt prispolicy for selskapet. Lenger ned i salgspipelinen kan salgsteamledere også redigere, opprette, kopiere og slette buntede eller frittstående produkter.

Til slutt, når tilbudsdataene kommer til salgsrepresentantene, kan de ekskludere, inkludere, anbefale, erstatte og verifisere produktkonfigurasjoner og relevante priser. Du må imidlertid angi spesifikke produktsalgsregler og veilede salgsoppslag på Conga CPQ-verktøyet.

Salesforce Revenue Cloud

Salesforce Revenue Cloud er nok en pålitelig CPQ-løsning som gjør det mulig for virksomheter å avslutte avtaler på raskest mulig tid for å holde inntektsstrømmen flytende. Det er et av de mest robuste CPQ-verktøyene og kommer med fem særegne funksjonalitetsmoduler som hjelper deg med salgspipelines.

For det første lar avtalekonfigurasjonsmodulen deg raskt lage komplekse produktspesifikasjoner og prissammensetninger. Den har underfunksjoner som prismotor, løsningskonfigurator, tilbudsgenerering og salgsrepresentanters favorittguidet salg.

For det andre holder risiko- og samsvarsstyringsmodulen alle salgstilbud og avtaler i samsvar med forretningsretningslinjene dine. For å hjelpe deg videre, er det underfunksjoner som dynamiske vilkår og betingelser, avanserte godkjenninger osv.

Bortsett fra disse viktige funksjonene, får du ekstra uunnværlige funksjoner som en kundebaseadministrasjonsportal, et klientlivssyklusautomatiseringssystem og dataanalyse.

Konfigurer pristilbud – Infor CPQ

Hvis du planlegger å integrere produksjons-, ingeniør-, samsvars- og priskunnskap i én app til fordel for salgsagenter, forhandlere eller ledere i frontlinjen, må du prøve Infor CPQ. Infor CPQ-pakken er en regelbasert og visuell konfiguratorapplikasjon som integreres med førsteklasses verktøy for kundeforholdsadministrasjon (CRM) som Infor CRM.

Dermed kan salgsteamet ditt fokusere på å nå ut til potensielle kunder og presentere produkter/tjenester i stedet for å grave gjennom firmahåndbøker og brosjyrer for å finne et tilbud. Det samlede resultatet er raskere produktkonfigurasjon, prissetting og sitering til kundene og øker muligheten for en vellykket avtale.

  Slik bruker du Google Passordsjekk

Du kan enten koble Infor CPQ Configurator med Infor CRM eller integrere CRM og Configurator med CPQ Enterprise Quoting. Til syvende og sist får salgsteamet mer kraft for hånden for direkte tilbudskonfigurasjon og oppretting av tilbudsdokumenter for raskere salg.

Oracle Configure, Price, Quote (CPQ)

Hvis du vil ha en helautomatisert salgspipeline der kunder legger inn sine egne bestillinger gjennom en interaktiv nettapp, må du prøve Oracle CPQ applikasjon. Den mest anerkjente funksjonen er å veilede forbrukere, leverandører og B2B-kunder gjennom en ordre-til-kontant-prosess (O2C).

Noen av de bemerkelsesverdige funksjonene er:

 • Veiledet salg for å hjelpe salgsrepresentantene
 • Intuitiv konfigurasjon for ett-klikks tilbud
 • Sanntids prisdatabase
 • Intelligent programmering for avtaleadministrasjon
 • Tilbudsdokumentdesigner og kontraktshåndtering

I selvbetjent arbeidsflyt konfigurerer klienten sine produkter/tjenester online og legger inn en detaljert PO eller innkjøpsordre. CPQ-verktøyet tilbyr kundene umiddelbart tilpassede tilbud med passende salgsvilkår, betingelser og rabatter. Så snart kundene aksepterer tilbudene, vil Oracle CPQ videresende de nye ordrene lenger ned i salgspipelinen.

FPX Intelliquip

Hvis du driver med utstyrsproduksjon og ser etter CPQ-programvare som enkelt kan integrere tekniske spesifikasjoner med priser og klientforespurte konfigurasjoner, kan du også prøve FPX Intelliquip CPQ.

Du kan raskt generere spesialkonfigurerte produktkataloger, komplekse konstruerte produkt-/tjenesterløsninger, produktstrukturtegninger og oppdaterte prislister ved å bruke denne CPQ-løsningen.

Den er spesialbygd for bedrifter som produserer mekanisk utstyr eller jobber som distributører. Dermed kan du forvente enkel tilgang til alle CPQ-funksjoner som er spesifikke for denne nisjen.

FPX CPQ kommer med tre karakteristiske moduler: konfiguratoren, prismotoren og velgeren. Alle disse modulene er nært knyttet til hverandre. Derfor, når din salgsrepresentant velger et produkt, får de automatisk et tilpasset tilbud basert på kundens spesifikasjoner.

SAP CPQ

SAP CPQ er det skybaserte programvare-som-en-tjeneste-tilbudet (SaaS) fra SAP. SAP-utviklingsteamet har spesielt utviklet verktøyet for å hjelpe salgsteam med å lage komplekse produktkonfigurasjoner, utarbeide utkast til personlige salgstilbud og formulere priser.

Verktøyet er like effektivt for konfigurerbare og enkle produkter/tjenester. Videre gjør SAP CPQ-løsningen din bedrift i stand til å overvinne følgende salgspipeline-utfordringer:

 • Motta komplekse produkt-/tjenestekonfigurasjoner fra klienter og svare på forespørsler på lavest mulig behandlingstid.
 • Den manuelle tilbudsprosessen krever mange produktive timer. Unngå det med det automatiserte tilbudssystemet fra SAP CPQ.
 • Reduser manuell overhead som salgsrepresentanter som venter på spesialrabatter, produktsammenligningsark eller tilbudsgodkjenning gjennom sentralisert og online behandling.
 • En guidet salgsfunksjon som hjelper frontlinjeagenter med å selge produkter raskere enn den manuelle salgspipen.
 • Sett sammen produkter og tjenester med attraktive rabatter og utfør mersalg fra samme applikasjon.

PROS Smart CPQ

PROS Smart CPQ er det perfekte verktøyet som kombinerer produktsalgsvitenskap, kunstig intelligens (AI) og maskinlæringsteknologi (ML) i én intuitiv applikasjon. Når du implementerer verktøyet og kjører salgspipeline, ser bedriften din en økt hastighet i salgsprosessen.

AI/ML-algoritmen gjør verktøyet perfekt for omnikanalprodukter/tjenester som selger erfaring fra salgsagenter i frontlinjen. Videre gir verktøyet også dataanalyse og handlingskraftig datainnsikt for effektiv salgsutførelse og til slutt konstant inntektsvekst.

  Slik blokkerer du telefon- og FaceTime-anrop på iPhone og iPad

En av de mest avgjørende programmeringsalgoritmene er Churn-prognoser. Denne AI-programmeringen gjenkjenner synkende mønstre i klienters atferd. Videre identifiserer og fjerner den sesongmessige salgsmønstre. Til slutt får salgsrepresentanten nøyaktige salgsanbefalinger for maksimal suksess.

Cincom CPQ er nok en populær applikasjon for konfigurering, pris og tilbud (CPQ) spesialbygd for produksjonsbedrifter. Andre virksomheter som tilbyr enkle, komplekse og konfigurerbare produkter/tjenester kan også bruke denne CPQ-programvaren.

Med Cincom CPQ har du både lokale og skybaserte distribusjonsalternativer. Derfor, hvis du trenger mer smidighet i salgsarbeidsflytene dine og ønsker å imøtekomme eksterne ansatte, hold deg til nettappen.

Tvert imot kan du velge den lokale installasjonen og verktøyet for ekstra sikkerhet. Skjønt, skyversjonen er også like sikker. I likhet med konkurrentene inkluderer dens bemerkelsesverdige funksjoner tilbudsforberedelse, produktkonfigurasjon, sending av salgsforslag og administrasjon av priser for produkter/tjenester.

Cincom tilbyr også verdiøkende funksjoner som administrasjon av tilbudsrevisjoner og en automatisk arbeidsflyt for tilbudsgodkjenning. I tillegg kan du også integrere salgspartnerkanalene dine som forhandlere, distributører og outsourcede byråer i systemet gjennom rollebasert tilgang.

Experlogix CPQ

Hvis du leter etter en rask og intuitiv konfigurerings-, pris- og tilbudsapplikasjon på skyen som de ansatte kan få tilgang til fra eksterne steder, Experlogix CPQ er et passende alternativ.

Dens CPQ-administrasjonsfunksjoner hjelper deg med å administrere tilbuds- og bestillingsprosessene. Experlogix CPQ er spesiell siden den støtter både B2B og business-to-consumer (B2C) salgsprosesser.

Videre er applikasjonen egnet for et bredt spekter av forretningsoperasjoner som produksjon, IT og IT-aktiverte teknologitjenester, transport og produksjon av tungt utstyr. Hvis virksomheten din har å gjøre med en eller alle de ovennevnte nisjene, vil det derfor være tilstrekkelig med ett CPQ-verktøy.

ServicePath CPQ

Ønsker du å gjøre komplekse produktkonfigurasjoner sendt av kunder til enkle tilbud? Du må prøve ServicePath CPQ. Dens automatiserte CPQ-arbeidsflyter sikrer at virksomheten din nøyaktig fanger opp kundenes behov og spesifikasjoner.

Lenger ned i salgspipelinen hjelper CPQ-verktøyet deg også med å matche det tilpassede produkt-/tjenestekravet med beholdningen din for en rask oppfyllelse av innkjøpsordrer.

Verktøyet er en skybasert app som er tilgjengelig fra et bredt spekter av enheter som stasjonære datamaskiner, bærbare datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner. Noen av de bemerkelsesverdige funksjonene som hjelper deg med CPQ-prosessen er:

 • Et detaljert dashbord for lukkede og åpne avtaler
 • Klar til bruk tilbudsmaler
 • En selvbetjent webapp gjør det mulig for kundene å konfigurere sine egne produkter/tjenester.
 • Integrerer med tredjeparts CRM-er og ERP-verktøy (Enterprise Resource Planning).

Siste ord

CPQ-programvare blir sett på som en av de avgjørende oppgraderingene for selskaper fra det 21. århundre som driver med produkt-/tjenesteutvikling og produksjon.

Du kan kontrollere alle bevegelige deler av salgskanalen ved å implementere hvilken som helst av de ovennevnte CPQ-løsningene for din små, mellomstore og bedriftsnivå. Dessuten vil salgsteamet ditt få mer tid til å henvende seg til nye kunder og foreta salg

x