10 beste Scrum-verktøy for en oppstart til mellomstor bedrift

Scrum-verktøy har blitt ganske kjent innen prosjektledelse. De hjelper deg med å administrere teamet og prosjektene dine effektivt og muliggjør jevnt samarbeid og raskere time-to-market, blant andre fordeler.

Disse verktøyene legger til rette for scrummetodikk som omfatter engasjement, respekt, mot, fokus og åpenhet – verdier som etablerer en god forretningskultur. Bortsett fra å tilby kvalitetsprodukter, må bedrifter innlemme disse verdiene som kan føre dem til å bygge høyere kundetillit.

Heldigvis har bedrifter i dag begynt å gjenkjenne disse konseptene og omfavne smidige og Scrum-metoder. Dette har gitt opphav til veksten av scrum-verktøy, og nå kan du finne mange alternativer.

Og for å gjøre det enkelt for deg å velge det beste scrum-verktøyet for virksomheten din, har jeg kommet med denne artikkelen. Den forklarer noen få ting om Scrum, scrum-verktøy, deres fordeler for virksomheten din og de beste verktøyene å sammenligne.

Hva er Scrum Tools?

Scrum-verktøy er programvaresystemer som brukes til prosjektledelse. De er basert på et scrum-rammeverk – en del av den smidige metodikken som brukes spesielt for programvareutvikling.

Scrum-verktøy tilbyr funksjoner og muligheter som er skreddersydd for å forbedre prosjektledelsesprosessen, produktkvaliteten og teamsamarbeid basert på scrum-teknikker som sprints, burndown-diagrammer, historiepoeng, scrum-møter og mer. Disse verktøyene lar team planlegge, spore og administrere scrum-prosjekter effektivt ved å tilby et enkelt dashbord for å håndtere alle prosessene.

Men hva er Scrum?

Nå, for å forstå scrum-verktøy, er det relevant å ha en ide om Scrum.

Scrum, i prosjektledelse, er et rammeverk som hjelper programvareutviklingsteam å jobbe sammen på en strømlinjeformet måte. Det er en metodikk for å utvikle, bygge og levere produkter med bedre hastighet, kvalitet og effektivitet.

I denne metodikken blir komplekse prosjekter brutt ned i mindre deler, og arbeidsmengden er også delt inn i kortere perioder kalt «sprints». Dette gir en effektiv måte å administrere prosjekter på, med vekt på rask tilbakemelding og kontinuerlig forbedring.

Anta for eksempel at et team er vitne til ineffektivitet i en prosess. I så fall kan de løse det raskt ettersom oppgaven er delt opp i mindre deler, og det holdes daglige møter for gjennomgang. På denne måten kan teammedlemmer få rask tilbakemelding fra ansvarlige interessenter for å forbedre. Scrums grunnleggende enhet er et lite team, som inneholder:

 • En produkteier som er ansvarlig for å maksimere teamleveransen og sørge for lyd
 • En scrum-mester som er ansvarlig for å eliminere hindringer for teamet slik at de kan nå produktmålene innen tid
 • Utviklere eller teammedlemmene som hjelper til med å bygge produktene

Utviklere er ikke bare programvareutviklere. I stedet gjelder dette begrepet for alle teammedlemmer som programmerere, forskere, designere, arkitekter, analytikere, statistikere, ingeniører, testere, dataspesialister, etc.

Bortsett fra programvareutvikling, brukes scrum-metodikk også på andre felt som nye teknologier, salg og markedsføring, forskning og mer.

Hva er bruken av Scrum Tools?

Scrum-verktøy brukes for prosjektledelse, et bredt begrep med mange oppgaver og prosesser. Det kan innebære:

 • Running sprints: Scrum-verktøy hjelper et team til å kjøre sprints ved å la dem administrere etterslepet, tildele oppgaver og dele komplekse oppgaver i mindre oppgaver.
 • Samarbeid: Scrum-verktøy jobber med scrum-teknikker som hjelper til med effektivt samarbeid mellom teammedlemmene dine. Det holder hele teamet fokusert og motivert og gjør tilbakemeldinger enkle å innlemme slik at utviklerne kan forbedre der det er nødvendig.
 • Aktiverer åpenhet: Scrum-verktøy tilbyr åpenhet ved å følge scrum-verdiene. Den vil vise hvem som jobber med hvilken oppgave og fremdriften. Det vil holde alle medlemmene på samme side for større åpenhet.
 • Akselererer arbeidet: Du kan se på dashbordet og forstå statusen til alt arbeidet som pågår, fullført og venter. Det vil hjelpe deg å finne ut om du mangler hastigheten til å forbedre den for å få leveringen til rett tid med kvalitet.

Hvorfor bør du bruke Scrum Tools?

Du tror kanskje å bruke ett ekstra programvareverktøy i virksomheten din vil være kostbart, utfordrende å administrere og komme i veien for utviklingen din. Det er imidlertid ikke tilfelle.

Her er grunnen til at bruk av scrum-verktøy kan være til fordel for nystartede bedrifter til mellomstore bedrifter.

Bedre produktkvalitet

Hvert prosjekt har et bestemt mål. Bruk av prosjektstyringsprogramvare som scrum-verktøy kan hjelpe deg med å oppnå dette målet enkelt og raskt, og sikre kvalitetsleveranser som sluttbrukerne eller kundene dine elsker. Disse verktøyene tilbyr de riktige metodene og prosjektrammeverket for å hjelpe deg med å planlegge, utføre og fullføre oppgaven med kvalitet.

  Lag enkelt visuelt imponerende grafer fra regnearkdata

Det kan fungere som et enkelt referansepunkt for å klargjøre prosjektkravene, slik at teammedlemmene ikke har noen forvirring eller føler behov for å spørre de overordnede flere ganger om bedre klarhet.

Effektivt samarbeid

Hele teamet kan jobbe effektivt sammen med en definert produkteier, scrummaster og utviklere. Det vil lette daglige scrum-møter slik at oppgaver kan gjennomgås daglig. Det kan hjelpe teamet med å forstå hvor de skal forbedre seg og hvor de skal gå videre. De kan også søke veiledning der de føler seg nødvendige og bli bevisste på oppgavenes fremdrift.

Raskere tid til markedsføring

Scrum-verktøy hjelper til med å akselerere prosjektutvikling sammenlignet med tradisjonelle oppsett. Det er en av de to komponentene i det smidige rammeverket for programvareutvikling som legger vekt på hastighet med kvalitet.

Dermed kan du levere produktet raskt i markedet og se hvordan det presterer. Det vil gi deg god tid til å ta tilbakemeldinger fra sluttbrukerne og forbedre produktet, noe som vil bidra til å levere mer verdi til kundene og føre til høyere tilfredshetsrater.

Økt ROI

Når du leverer verdi til kundene dine, kan du se høyere bruk av produktene dine i markedet. Det vil bidra til å øke avkastningen på investeringen, og du kan tjene gode penger. Det er fordi du kan levere produktene raskt, motta tilbakemeldinger tidlig og gjøre forbedringer i tide for å glede kundene.

Virker det interessant?

Her er noen av de beste scrum-verktøyene du kan vurdere for ditt neste prosjekt.

Jira

Jira er et av de beste utviklingsverktøyene som brukes av smidige team. Den er bygget for å lette arbeidet for hvert teammedlem med å spore, planlegge og utvikle gode produkter. Den hjelper deg med å lage problemer og brukerhistorier, distribuere oppgaver og designe sprints på tvers av teamet ditt, samt prioritere teamenes arbeid og diskutere i full sammenheng med full synlighet.

Sørg for at det du har alltid er oppdatert, slik at du kan sende med bedre selvtillit. Du kan også forbedre teamenes ytelse basert på visuelle data og sanntidsdata og la dem jobbe med den delen for forbedring. Hvert medlem har en unik prosess, og hvert team er forskjellig i fraktprogramvare. Dette er grunnen til at Jira lar deg lage en arbeidsflyt eller bruke en klar arbeidsflyt for å matche operasjonene dine.

Du kan forbedre produktet ved å bruke de beste integreringsverktøyene og la teamet ditt jobbe raskere og bedre. Bygg i tillegg smartere planer for medlemmene og organisasjonen for å sende mer pålitelig og raskere og holde fokus og jobbe bedre med Jira-automatisering for å spare mer tid.

Jira tilbyr deg trygg og sikker programvare for din organisasjon som kommer med løsninger i bedriftsklasse. Den støttes av tvungen 2-trinns bekreftelse, SAML SSO, automatisert brukerklargjøring og mer. De tilbyr også en oppetidsgaranti på 99,99 %, ubegrenset lagringsplass, premium-støtte og mer.

For opptil 10 brukere er Jira-programvaren GRATIS hver måned. Hvis lagstørrelsen din er mellom 1-100, er prisen $7,50/måned, gratis i 7 dager.

Monday.com

Få fleksibel, smidig administrasjonsprogramvare som teamet ditt trenger i et dynamisk miljø. Monday.com gjør tverrfunksjonelt arbeid enkelt. Fra forhåndsplanlegging og utvikling til tilbakemeldinger fra brukere, vil alle få smidige metoder i en enkelt plattform. Det er enkelt for smidige team, nybegynnere og Scrum-mestere å sjekke arbeidet sitt i visninger, for eksempel et Kanban-brett.

Mandag gir sanntidsrapporter som viser teamets fremgang, kontinuerlige forbedringer og produktetterslep. Du kan spore feil og rapportere dem enkelt på ett enkelt sted og prioritere hvert problem med fargekodede etiketter slik at teamet ditt kan vite hvilke feil som er kritiske.

Planlegg sprint i henhold til teamet ditt og del arbeidet mellom medlemmene for å gjøre det mindre komplekst. I tillegg lanserer du produkter med suksess og planlegger hver fase. Det vil hjelpe deg med å finne ut hvem som jobber med hva og når.

Mandag er GRATIS for alltid for opptil 2 seter og koster $8/sete/måned hvis laget ditt er større.

Quickscrum

Quickscrum gir et effektivt Scrum-verktøy for team for å utføre sprintgrooming, sprintretrospektiv, sprintgjennomgang, daglig stand-up og sprintplanlegging. Det hjelper deg å administrere, prioritere og dele historier for å levere riktig verdi. Du kan til og med planlegge én eller flere oppgaver om gangen for å tilpasse teamvisjonen og levere raskere.

Bruk Quickscrum til å administrere tilgjengeligheten til medlemmer innenfor sprinten og visuelt spore fremgang fra Scrum-tavlen for å samarbeide med teamet ditt med nøyaktige resultater. Du kan også liste opp alle tilbakemeldingene og handle på dem umiddelbart for å forbedre tjenesten din.

Spor videre individuelle eller lags fremgang innenfor sprinten og velg en daglig helserapport for teamet. Du kan også enkelt se forskjellen mellom planlagt arbeid og utført arbeid. I tillegg vil du finne mange grunner til å velge Quickscrum, for eksempel et alt-i-ett Scrum-verktøy, kundesuksessansvarlig, gratis onboarding-opplæring, prosessrådgivning, coaching, tilpasning, integrasjon, datamigrering og mer.

  Hvordan fikse 0x97-feilen på Epson-skrivere

Quickscrum til $5/bruker/måned og ta den GRATIS prøveversjonen.

Hubstaff oppgaver

Nå høyere produktivitetsnivåer med Hubstaff oppgaver, en smidig prosjektstyringsprogramvare som lar teammedlemmene nærme seg mer med mindre innsats. Det vil bidra til å forbedre kommunikasjonen og samarbeidet mellom teamene.

Med Hubstaff Tasks kan du fullføre de store jobbene dine raskere, forhindre feil gjennom rutinemessige innsjekkinger, oppdage mindre problemer og fremme teamarbeid. Du vil også kunne oppdage den enkleste måten å planlegge spurter på og holde deg oppdatert på hva som blir gjort.

Angi egendefinerte arbeidsflyter for å flytte oppgavene dine raskere ved å unngå å tilordne oppgaver på nytt. Sjekk hva alle gjør, og be teamet ditt om å oppdatere med daglig eller ukentlig status. Du kan til og med lage dine personlige gjøremålslister for å sjekke hva som skal gjøres i dag, i morgen og neste uke.

Analyser hvor mye tid som trengs for hver oppgave, og få fullstendig innsikt gjennom Hubstaffs tidsporingsprogramvare. Det sparer også tid med 40+ tilpassbare maler for hver type prosjekt. Bytt mellom ulike visninger for å forstå teamets arbeid.

Hubstaff Tasks er GRATIS for maksimalt 5 brukere og koster deg $5/bruker for flere fordeler. Ta en 14-dagers gratis prøveversjon av den betalte planen for å forstå den bedre.

Miro

Miro er det definitive smidige verktøyet for smidige team som hjelper deg å sette ideene dine ut i virkeligheten med brett som Kanban, Jira, Asana og mer. I stedet for å jobbe hardt med dokumentasjon, engasjer eksterne brukere for sprintplanlegging og retrospektiver på nettet. Du kan også lage historiekart, organisere oppgaver og prioritere backlog til sprints ved å bruke Kanban-tavler.

Bruk over 120 maler for å starte reisen din og importer oppgaver fra Asana, Rally, Azure eller Jira til Miro og visualiser de store oppgavene for å koordinere og diskutere med teamet ditt. Du kan administrere arbeidsbelastninger, foreta justeringer og tegne avhengighetslinjer for å holde deg fokusert og på rett spor. I tillegg kan du bruke smidige metoder med fleksibilitet på tvers av lag, Scrum- eller stammelag og muliggjør arbeid på tvers av team i enkeltplattformen og skaleringsprosesser.

Miro er GRATIS for ubegrensede teammedlemmer, men grensen er om bord. Få mer samarbeidskraft i tillegg til ubegrensede brett for $8/medlem/måned.

Azure Boards

Diskuter, spor og planlegg arbeidet med teamene dine gjennom Azure Boards og rack hvert arbeid med Kanban-tavler, team-dashboards, tilpasset rapportering og etterslep. Du kan også kombinere omfattende sporbarhet med fleksible arbeidsartikler og dra-og-slipp sprintplanlegging for å få det perfekte idéhuset fra stort til smått.

Hold styr på ideene dine på hvert utviklingsstadium og samkjør teamet ditt med kodeendringene knyttet til arbeidselementene dine. Du kan også hjelpe lagene dine med å kjøre stand-ups og planlegge møter og sprints med innebygde scrum boards. Verktøyet gir innsikt i statusen og helsen til prosjektet med dashboard-widgets og kraftige analyseverktøy.

Koble til GitHub-depotet ditt, begynn å koble PR-er og forpliktelser til arbeidselementene, og bruk produktivitetsverktøy for å skalere virksomheten din. Prøv Azure Boards GRATIS eller få mest mulig ut av skyreisen din på hvert trinn.

Orangescrum

Fullfør prosjektet med suksess innenfor budsjett og i tide med Orangescrum og bli 47 % mer produktiv, øke opp til 61 % fortjeneste og forbedre opptil 69 % CSAT. Bryt oppgaven fra start til slutt og tildel hver oppgave til et annet teammedlem for å fullføre prosjektet. Det hjelper deg med å spore arbeidsmengden deres og ta den riktige avgjørelsen til rett tid.

Ta en fullstendig oversikt over ressurser og oppgaver med Scrum, Kanban-tavler og rapporter. Utfør hver oppgave med klarhet gjennom egendefinert status, oppgaveetiketter, oppgavetyper og oppgavekobling. Du kan også administrere brukerroller, oppgaver, spore tid, bruke ressurser, få oppgaverapporter, Gantt-diagrammer og mer.

Orangescrum hjelper deg med å administrere oppgaven, tiden og ressursene for å flytte organisasjonen din fremover og gjøre kundene fornøyde. De forhåndsbygde malene lar deg utvikle produktet, administrere innhold, spore feil og mer.

Ta en gratis prøveperiode på 14 dager og få all tilgang til funksjonene. Eller velg en plan for opptil 10 brukere til $8/måned og benytt deg av en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Det vil gi deg ubegrenset med prosjekter, oppgaver, deloppgaver, tidsregistrering og 100 GB lagringsplass for helt gratis opptil tre brukere.

Taiga

Lever lovet funksjonalitet innenfor budsjettet ditt og i tide med Taiga prosjektstyringsverktøy. Den har rike funksjoner og er veldig enkel å starte med det intuitive brukergrensesnittet. Definer leveranser med teamene dine og fang teams kunnskap for sikker buy-in.

  Viser alle enhetsdrivere som er installert på PC-en din

Juster leveranser og prioriter hver med sluttbrukeren og sørg for at den høyest prioriterte leveransen vil bli fullført innen tiden. Del fremgang og diskuter problemene for å skape et risikofritt miljø for individet og teamene.

Det lar deg tilby større åpenhet til sluttbrukerne og bedre forstå innsatsen din for hver leveranse. Endre arbeidsflyter ved behov og aktiver nye funksjoner for å forbedre produktiviteten. Du vil også få pålitelighet, kvalitet, uavhengighet, tilpasningsevne, fleksibilitet, åpenhet, ytelse, stabilitet og sikkerhet.

Scrum er det komplette settet med tavler for å vise og planlegge individuelle spurter fra backlog, inkludert EPICS og underoppgaver. Du vil også finne en sprintoppgavetavle sammen med svømmebaner for hver brukers zoomfunksjon og historie.

Taiga er GRATIS for opptil 15 brukere, opptil 5 private prosjekter, ubegrensede offentlige prosjekter og opptil 300 MB lagringsplass. Få mer lagringsplass og ubegrensede funksjoner for bare $5/bruker/måned og ta den gratis prøveversjonen.

VivifyScrum

Lås opp det ubegrensede antallet brett, oppgaver, arbeidsområder med VivifyScrum. Det er et nettbasert prosjektstyringsverktøy for store organisasjoner og små smidige team som lar deg håndtere alle prosjektene fra ett sted.

VivifyScrum gir en alt-i-ett-løsning fra å administrere prosjekter til å sende fakturaer. Du vil få ubegrensede Kanban- og Scrum-brett sammen med ubegrensede elementer. Du kan også administrere prosesser effektivt ved å spore prosjektfremdrift og teams arbeid.

Sett opp det fullt tilpassbare Scrum-brettet og samarbeid effektivt med teamene dine. Du kan få fullstendig innsikt i hvert medlems tilgjengelighet og spore deres arbeidsmengde. I tillegg kan du bruke VivifyScrum Time Tracker-verktøyet for å spore tiden du bruker på automatiske arbeidsbelastninger og oppgaver.

Bruk hver funksjon for teamet ditt på opptil 10 medlemmer for bare $96/år og få ubegrenset med styrene, organisasjoner. Benytt deg av en 7-dagers GRATIS prøveperiode.

Asana

Administrer smidige prosjekter med Asana, et prosjektstyringsverktøy som gjør at teamet ditt kan bevege seg raskere og få effektive resultater. Det hjelper deg å planlegge, organisere og administrere Scrum-sprints i et samarbeidsverktøy som ditt team og fleksibelt.

Asana har alle funksjonene laget ditt trenger, fra brett og tidslinjer til avhengigheter og tilpassede felt. Spor iterasjoner og lanseringer, forenkle sprintplaner og smidige prosjektprosesser, og kommuniser effektivt med medlemmene dine for å forbedre virksomhetens vekst.

Spor og arkiver feil på ett enkelt sted og prioriter dem i henhold til tilgjengeligheten til medlemmene. Gi teamet ditt full åpenhet om arbeidsflyten for å unngå gjetting. Asana bringer mange applikasjoner sammen slik at du kan føle deg fri til å bruke hvilken som helst av appene for å administrere effektivt. Det bidrar til å redusere feil, bruke mindre tid på rutiner og strømlinjeforme prosessene.

For enkeltpersoner eller små team kommer Asana med en GRATIS plan og tilbyr ubegrensede oppgaver, prosjekter, meldinger, aktivitetslogger, fillagring og mye mer. Få avanserte funksjoner med en betalt plan til $10,99/bruker/måned.

Ting du bør vurdere før du velger et Scrum-verktøy 👇

Det er mange scrum-verktøy på markedet, hver med imponerende funksjoner og planer om å tiltrekke deg. Men hvordan ville du vite hvilken som passer best for bedriftens behov og budsjett?

Så la oss se på noen av faktorene du bør vurdere før du velger et scrum-verktøy.

 • Et godt scrum-verktøy skal hjelpe deg med å kjøre Sprints enkelt ved å la deg prioritere etterslep, dele komplekse oppgaver, tildele oppgaver og gå dypere inn i innsikt.
 • Det må tilby deg en enkel måte å lage etterslep som fungerer som tavler for å liste opp prosjektkrav, oppgaver, ansvar og andre detaljer. Det vil hjelpe deg å dele oppgavene og forstå betydningen deres mer, slik at du kan ta bedre beslutninger.
 • Scrum-verktøyet du velger må ha et brukervennlig grensesnitt for alle teammedlemmer, slik at de kan bruke det uten å trenge større tekniske ferdigheter.
 • Sjekk prisene, og finn ut de som er basert på budsjettet ditt. Du kan også sammenligne priser med funksjoner for å velge den beste kombinasjonen.

Konklusjon 👩‍💻

Scrum-verktøy kan hjelpe deg med å administrere prosjektene dine effektivt samtidig som de tilbyr mange fordeler som jevnt samarbeid, raskere tid til markedet, høyere avkastning og kundetilfredshet. Denne listen over de beste scrum-verktøyene vil hjelpe deg å velge den beste basert på budsjettet og funksjonskravene dine.

x