10 beste Wi-Fi-nettverk for større hjem

Det kan hende du har hatt problemer med Internett-tilkobling mens du sitter inne i huset ditt på grunn av flere enheter koblet til samme ruter. Du har kanskje også slitt med å styre signalstyrken og få den til å nå alle rom i hjemmet ditt.

For å løse dette problemet kan du sette opp et mesh-nettverk over hele hjemmet ditt slik at du og familiemedlemmene dine kan få tilgang til uavbrutt internett hele dagen. La oss utforske de beste tilgjengelige mesh-nettverkene du kan sette i hjemmet ditt, slik at du aldri møter tilkoblingsproblemer igjen.

Hva er et trådløst mesh-nettverk?

Et trådløst mesh-nettverk omfatter radionoder arrangert i en mesh-topologi. Et mesh-nettverk betyr en rik sammenkobling av enheter eller noder.

Trådløse mesh-nettverk omfatter mesh-klienter, gatewayer og mesh-rutere. Topologien til et trådløst mesh-nettverk er statisk for å sikre riktig levering av data til den endelige destinasjonen. Trådløse mesh-nettverk dannes og helbredes uavhengig og er kompatible med forskjellige trådløse teknologier.

Hvorfor bør du ha et mesh-nettverk for større hjem?

Et mesh-nettverk lar enhetene dine kommunisere trådløst og hjelpe all trafikk med å nå Wi-Fi-tilgangspunktet. Et Wi-Fi mesh-nettverk er enkelt å sette opp. Bortsett fra dette, er noen andre fordeler med et trådløst mesh-nettverk fremstilt nedenfor.

Selvkonfigurasjon

Det trådløse mesh-nettverket konfigurerer automatisk hundrevis av noder i et nettverk. Dette sparer deg for det ekstra arbeidet du må gjøre mens du konfigurerer alle nodene manuelt.

Flott dekning

Du kan enkelt endre størrelsen på et nettverk i et trådløst mesh-nettverk. Tilføyelse og fjerning av noder skjer etter eget ønske. Du kan bruke enheter i et nettverk for reoverføring av signaler for tilkobling av sensorer i et stort område. Den selvoptimaliserende egenskapen til mesh-nettverk vil finne en optimal måte å sende data til enheter effektivt.

Selv helbreding

Det trådløse mesh-nettverket er spenstig og kan gjenopprette fra feil uavhengig. Nodene til et trådløst mesh-nettverk oppdager automatisk baneendring og finner en ny bane for å nå destinasjonen i tilfelle feil på en node.

Nå som du vet bedre hvorfor det kan være nyttig å ha et mesh-nettverk, kan du se på de tilgjengelige alternativene. Noen av de beste Wi-Fi-mesh-nettverkene er oppført nedenfor.

TP-Link Deco Wi-Fi 6 Mesh-system

TP-link Deco Wi-Fi-systemet sikrer at du mottar uavbrutt Wi-Fi-tilførsel så langt som 5800 kvadratfot. Du kan koble til så mange som 150 enheter samtidig uten å gå på bekostning av Wi-Fi-hastigheten. Det gir tilstrekkelig hastighet til å håndtere buffering, nettspill og streaming.

Funksjoner

 • Wi-Fi-hastigheten er så mye som 1,8 Gbps.
 • Leveres med 2 gigabit Ethernet-porter.
 • Den holder deg koblet til nettverket selv når du streifer fra ett rom til et annet.

Oppsettet og administrasjonen av TP-link Deco Wi-Fi System er enkelt og sikrer at du får en sømløs Wi-Fi-opplevelse.

Eero 6+ Dual-Band Mesh Wi-Fi 6-system

Eero 6+ dual-band mesh utvider 160Hz Wi-Fi-støtte, slik at du aldri trenger å bekymre deg for dårlig signalkvalitet. Eero 6 er et godt kjøp blant mesh-rutere som støtter Wi-Fi 6, med et tredelt system som koster $279 og et todelt system som koster $199.

Som andre mesh-systemer er Amazons Eero 6 beregnet for enkel installasjon og et stort dekningsområde for husholdninger med flere rom. Dette nye systemet er imidlertid også Wi-Fi 6-kompatibelt, inneholder en smarthjem-gateway og er rimelig.

  Slik lukker du åpne vinduer på iPhone 11

Funksjoner

 • Støtter Wi-Fi-hastighet opp til gigabit.
 • Øker Wi-Fi-effektiviteten med så mye som 160Hz.
 • Reduserer dødpunkter og frafall ved å forbedre effektiviteten til Wi-Fi.
 • Dekker opptil 4500 kvm.

Du kan enkelt administrere Wi-Fi-bruk for hele familien uten å hemme hastigheten og kvaliteten på nettverket. Eero 6+ dual-band mesh fungerer med Alexa, noe som gjør administrasjonen mer uanstrengt.

Google Wi-Fi – AC1200 – Mesh Wi-Fi-system

Google Wi-Fi lover å gi deg en uavbrutt internettilgang, slik at du ikke trenger å bekymre deg for problemer med buffering og etterslep. Legg til så mange Google Wi-Fi-punkter du trenger, og utvide Wi-Fi-dekningen til hver krok og hjørne av huset ditt.

Funksjoner

 • Gir Wi-Fi-dekning for omtrent 4500 kvadratfot.
 • Enkelt og enkelt oppsett, slik at du ikke trenger å bekymre deg for prosedyren og det tekniske.
 • Smart Wi-Fi-teknologi hjelper deg med å prioritere enhetene dine, sette opp et gjestenettverk og sjekke internetthastigheten din.

Du kan legge til Google Wi-Fi i det eksisterende nest-nettverket og legge til flere punkter for å øke effektiviteten og tilkoblingen. Den har også foreldrekontrollfunksjoner som hjelper deg med å begrense skjermtid og hindre barna dine i å få tilgang til voksent innhold.

Google Nest Wi-Fi-ruter

Google Nest Wi-Fi Router er utformet for å sikre at du får tilgang til det beste. Det sikrer at du mottar Wi-Fi-signaler i hvert hjørne av huset uten avbrudd eller svekkelse av Wi-Fi-signaler. Du kan bruke tre rutere for å gi et nettverk på 6600 kvadratfot.

Funksjoner

 • Utvider Wi-Fi-tilkobling over 6600 kvadratfot.
 • Google Nest Wi-Fi sjekker bufring og internettkvalitet, slik at du aldri trenger å bekymre deg for dårlig internettforbindelse.
 • Google Nest kan håndtere 200 tilkoblede enheter samtidig uten å påvirke kvaliteten på nettverket.
 • 15W strømadapterporter er inkludert sammen med hver node.

Begge kameraene tar opp i 1080p og gir push-varsler til telefonen din når bevegelse oppdages i synsfeltet. De inkluderer også innebygde høyttalere og mikrofoner slik at du kan høre hva som skjer og kommunisere med de i den andre enden.

Google Nest arbeider med smartteknologi som automatisk oppdaterer seg selv for å gi deg tilgang til alle de nyeste funksjonene. Internett-tilkoblingen er så god at du kan gå fra et rom til et annet uten å svekkes eller koble fra nettverket.

Netgear Nighthawk Whole Home Mesh Wi-Fi 6-system

Netgear Nighthawk Home Mesh Wi-Fi System sikrer at du kan fortsette online streaming og spille spill uten avbrudd. Det gir internettforbindelse til store hjem og sikrer at ingen hjørner av huset ditt forblir avholdende fra godt internett.

Funksjoner

 • Det gir Internett-tilkobling så langt som 4500 kvadratmeter.
 • Den sikrer en internetthastighet på 100 Mbps, slik at du ikke trenger å bekymre deg for tilkoblingsproblemer.
 • Plasser satellitter i hele hjemmet ditt for å eliminere eventuelle døde soner.
 • Den kombinerte Wi-Fi-hastigheten kan gå så høyt som 1,8 Gbps, slik at du aldri lider av buffering og lagging.

Netgear Nighthawk Whole Home Mesh gir Wi-Fi-tilkobling til husets hjørner. Ved å bruke dette mesh-nettverket vil du aldri klage på redusert internetthastighet eller problemer med etterslep. Det sikrer god internettdekning over hele huset ditt, fra inngangsdøren til bakgården.

TCL Mesh Wi-Fi-system

TCL Mesh Wi-Fi System gir pålitelig, høyhastighets internett som redder deg fra døde soner rundt i huset. Det sikrer at alle tilkoblede enheter har samme internetthastighet uten bufring, etterslep eller tilkoblingsproblemer. Du kan enkelt administrere nettet med TCL-appen og få tilgang til alle toppfunksjonene.

Funksjoner

 • Koble til 100 enheter samtidig uten å oppleve noen problemer.
 • Den har en 1 Gigabit LAN-port, slik at du får tilgang til internett uten avbrudd.
 • Den tilbyr 1200 Mbps internetthastighet.
 • Den tilbyr funksjoner for foreldrekontroll og gjestekontroll.
 • Den kommer sammen med fire innebygde signalforsterkere.

Få tilgang til førsteklasses signalkvalitet med pålitelige og utmerkede Wi-Fi-signaler med TCL Mesh-internett. Si farvel til internettforstyrrelser og fortsett å overstadig se, spille spill eller videoringe dine nære og kjære.

  6 måter å fikse Minecraft-feil Kan ikke lagre nedlasting

Meshforce Mesh Wi-Fi System M3s Suite

Meshforce Mesh Wi-Fi-systemet sikrer tilgang til internett av god kvalitet i hver krok og hjørne av huset ditt. Ved å bruke M3s-systemet utsetter du deg selv for internett av toppkvalitet og en sømløs Wi-Fi-opplevelse. Det bidrar til å lage et dobbelt Wi-Fi-bånd av høy kvalitet slik at du kan se alle filmer og videoer i HD uten forstyrrelser.

Funksjoner

 • Gir internettforbindelse til et område på 6000 kvadratfot.
 • Den gir deg tilgang til 1200 Mbps høyhastighetsinternett, slik at du aldri trenger å klage på hastigheten.
 • Kontroller mesh-nettverket med den brukervennlige og brukervennlige Mesh-appen.
 • Koble til opptil 60 enheter og nyt uavbrutt internettilgang.

Gi Internett-tilkobling over hele huset med den beste kvaliteten mesh-nettverksbehandleren, M3S. Det sikrer at du ikke har problemer med å få tilgang til internett. Det er et raskt, pålitelig og utvidbart internettnettverk.

Tenda Nova Mesh Wi-Fi-system

Beveg deg fritt rundt i hjemmet ditt med det suverene mesh-nettverket som sikrer deg tilgang til internett av toppkvalitet hver gang. Tenda Nova Mesh Wi-Fi-system sikrer at du ikke har problemer med å koble flere enheter til internettforbindelsen din eller flytte fra ett rom til et annet. Internettkvaliteten forblir alltid den samme og sparer deg for alle forstyrrelser.

Funksjoner

 • Gir Internett-tilkobling over et område på 3500 kvadratfot.
 • Gir 5GHz internettforbindelse over hele hjemmet ditt.
 • Støtter samtidig opptil 60 tilkoblede enheter.
 • Enkel håndtering av nettet med Tenda-appen.
 • Krypter Wi-Fi-nettverket og lagre det fra hackere.
 • Administrer barnets skjermtid og hold øye med nettaktiviteten deres med Tenda-appen.

Tenda Mesh Wi-Fi-systemet redder deg fra døde Wi-Fi-soner ved å sikre internettforbindelse når hver krok og hjørne av huset ditt. Du trenger ikke lenger å bekymre deg for hoppet over nettmøter eller videosamtaler; Tenda mesh-nettverket har dekket deg.

ASUS ZenWi-Fi AX6600 Tri-Band Mesh Wi-Fi 6-system

Nyt tilgang til rask og stabil Wi-Fi i hele hjemmet med ASUS Zen Mesh System. Internett-tjenesten av høyeste kvalitet sikrer at du kan få tilgang til uavbrutt internett hele dagen. Uansett hvor mange enheter som er koblet til ruteren, hemmes ikke kvaliteten, og du får utmerkede nettverkstjenester hver gang.

Funksjoner

 • Gir internettilgang til et område på 5500 kvm.
 • Sprer Wi-Fi-tilkobling over mer enn seks rom uten å hemme signalkvaliteten.
 • Den tilbyr avansert foreldrekontroll og internettsikkerhet slik at du kan holde et øye med barnets internettbruk.
 • Den tilbyr 160 MHz båndbredde, slik at du aldri trenger å bekymre deg for problemer med Internett-tilkobling.

Hvis du vil ha tilgang til pålitelig og uavbrutt internett, kan du velge ASUS Zen Wi-Fi og få internettforbindelsen du alltid har ønsket deg. Med ASUS får du uavbrutt internettilgang på soverommene, gangen, kjøkkenet, hageområdet og alle andre hjørner.

Mercku Wi-Fi Router Mesh Wi-Fi-system

Si farvel til døde internettsoner og videobuffring med Mercku Wi-Fi-ruteren som hjelper deg med å etablere et mesh-nettverk i hele hjemmet ditt. Du kan fjernstyre mesh-nettverket ditt ved hjelp av appen mens du sitter i et hvilket som helst hjørne av verden.

Funksjoner

 • Det gir internett-tilkobling over 5000 kvadratmeter.
 • Den leveres med 24/7 sikkerhetsbeskyttelse for Wi-Fi-nettverket ditt.
 • Den tilbyr foreldrekontrollfunksjoner som hjelper deg å holde et øye med barnets aktiviteter.
 • Den kommer sammen med fire noder som gjør installasjonen og bruken enkel.
 • Den gir internett på 2,4 GHz og 5 GHz internettbåndbredde.
 • Den gir internett så mye som 1 Gbps over Wi-Fi-nettverket.

Uansett hvor mange enheter som strømmer over internettforbindelsen din, kan du nyte en høyhastighets internettforbindelse på hver enhet uten at det går på bekostning av internetthastigheten. Det hjelper deg å unngå bufring og etterslep, og gir deg dermed en enkel måte å nyte internett av overlegen kvalitet.

Hvordan er mesh-systemer bedre enn tradisjonelle rutere?

Den mest avgjørende forskjellen mellom tradisjonelle rutere og mesh-systemer er at mesh-systemer er sentraliserte mens tradisjonelle rutere ikke er det. Med en tradisjonell ruter er all trafikk avhengig av ett enkelt tilgangspunkt.

  Slik sletter du alle bilder fra iPhone

Ruteren din kobles til en ADSL-tilkobling og overfører tilkoblingen til andre tilkoblede enheter. Enheter lenger fra ruteren opplever en nedgang i signalkvalitet, mens enhetene i nærheten opplever suveren signalkvalitet.

På den annen side gir et mesh Wi-Fi-nettverk deg flere tilgangspunkter. Dette lar mesh-nettverk tilby reell nettverksdekning og hastighet. Hvis du bor i et stort hus, vil du merke forskjellen i signalstyrke mens du bruker en tradisjonell ruter og et trådløst mesh-nettverk.

Nå må du forstå at det er fordelaktig å eie et trådløst mesh-nettverk sammenlignet med en tradisjonell Wi-Fi-ruter. Du kan få Wi-Fi-signaler til alle rom i huset uten forringelse av kvaliteten på samtaler, selv når du når fjerne hjørner av et hjem.

Er mesh-systemer bedre enn å legge til utvidere til ruteren din?

Selv om mesh-nettverk og Wi-Fi-forlengere begge fungerer for å forbedre dekningen til Wi-Fi-en din, er det mange ting som skiller de to. Mesh-nettverk er overlegne og mer innovative og fungerer på en bedre måte sammenlignet med Wi-Fi-forlengere. Du kan bruke et mesh-nettverk for å utvide Wi-Fi-nettverket og hjelpe det med å nå lengre steder enn en Wi-Fi-forlenger.

Mesh-nettverk er det foretrukne valget i tilfelle av:

Store boliger

Hvis du bor i et stort hus med flere etasjer, er det sjanser for at Wi-Fi kan finne flere døde soner i hjemmet ditt.

Mange foretrekker å kjøpe Wi-Fi-forlengere i slike situasjoner da de er et billigere alternativ, men flere forlengere danner flere nettverk som øker ulempen.

Flytting fra ett rom til et annet vil måtte bytte manuelt mellom nettverkene for å få dekning. Dette er ikke et problem med mesh-nettverk, siden de er problemfrie. Dessuten er den totale kostnaden for et mesh-nettverk billigere enn den totale kostnaden for flere utvidere.

Gaming

Mens du er midt i et spill, er det en ting du vil hate etterslep. Hvis forsinkelsen skyldes en forstyrrelse i nettverket ditt, kan du bruke et mesh-nettverk for å forbedre tilkoblingen. Du kan også tenke på å bruke en forlenger; En forlenger er imidlertid ikke sterk nok til å fikse etterslep-problemene.

Videostrømming

Du trenger kanskje en god internettforbindelse for å streame video av høy kvalitet. Mesh-nettverk vil løse tilkoblings- og kvalitetsproblemene for deg, mens en Wi-Fi-forlenger ikke vil kunne oppnå samme kvalitet for deg.

Dette er grunnene til at folk foretrekker mesh-nettverk fremfor Wi-Fi-forlengere.

Hvor enkelt er det å sette opp et mesh-system?

Å sette opp mesh-systemer krever mindre enn 15 minutter. Alt du trenger å gjøre er å koble disse til stikkontakter på forskjellige steder, og det trådløse mesh-nettverket aktiveres i løpet av kort tid.

Når oppsettet er fullført, kan du administrere disse nodene med en app på enheten din; derfor krever mesh-nettverk ikke mye tekniske ferdigheter og kunnskaper.

Konklusjon

Å bo i et stort hus har mange problemer med Internett-tilkobling, da en enkelt ruter ikke kan hjelpe internettforbindelsen med å nå hvert hushjørne. For å løse dette problemet må du etablere et mesh-nettverk på tvers av hjemmet ditt, slik at du ikke møter problemer som lagging, buffering eller avbrutt videosamtaler. Du kan koble alle enhetene hjemme med nettverket, og hastigheten forblir upåvirket.

Vi har nevnt noen av de mest kjente mesh-nettverksskaperne for å hjelpe med å etablere internett av god kvalitet i hele hjemmet ditt. Du trenger ikke lenger å bekymre deg for avbrutt internett-tilkobling og problemer med sakte tilgang; bare bytt til mesh wi-fi-nettverket og gjør livet ditt enkelt.

x