10 Chrome-utvidelser som hjelper deg med å skrive

Hvis du bruker et elektronisk dokumentopprettingsverktøy eller trenger å skrive e-poster ofte, kan mange Chrome-utvidelser hjelpe deg med å skrive opp.

Som forfatter bruker jeg flere Chrome-utvidelser som gjør det mye mer tilgjengelig å skrive innlegg. Enten jeg fikser grammatiske feil, tar skjermbilder eller undersøker emner, tar Chrome-utvidelser den vanskelige delen av det harde arbeidet mitt.

Enten du er en forfatter, en høyskolestudent eller en bedriftsleder som trenger å skrive ofte til kunder, vet jeg en haug med Chrome-utvidelser som kan gjøre skrivingen overraskende enklere for deg.

Nedenfor finner du noen av mine favoritt Chrome-utvidelser som gjør skrivingen enklere for meg og noen flere som jeg anbefaler på det sterkeste for deres kraftige funksjoner.

Grammatisk

Jeg skal begynne med favorittutvidelsen min som har fikset tusenvis av grammatikkfeilene mine de siste 5 årene. Grammarly hjelper deg med å fikse grammatikkfeil i oppskriftene dine ved å fremheve dem og fikse dem med et enkelt klikk. Gratisversjonen av Grammarly gjør en fantastisk jobb med å fikse oppskriftens punktum, stavemåter og generelle konsisitet.

For de fleste er gratisversjonen av Grammarly mer enn nok til å fikse vanlige skrivefeil og tegnsettingsfeil. Men hvis du ønsker å forbedre skrivingen din og gjøre den effektfull, vil ikke Grammarly Premium skuffe.

Premiumversjonen sjekker skrivingen din for klarhet, flyt, tone, bedre ordvalg, formalitetsnivå og plagiat. Alt gjøres automatisk mens du skriver i sanntid, og du kan fikse feil ved å velge riktig forslag fra Grammarly.

De grunnleggende funksjonene til Grammarly fungerer uten å registrere deg for en konto. Jeg vil imidlertid anbefale deg å opprette en gratis konto for å spore statistikk og få tilgang til flere funksjoner som å se synonymer og definisjoner av ord med et dobbeltklikk.

Bare les

Selv om du kan bruke et Chrome-flagg for å aktivere lesermodus i Chrome, Bare les er en flott Chrome-utvidelse hvis du vil ha mer kontroll. Utvidelsen vil fjerne alt distraherende innhold på en side og laste inn hovedinnholdet og bildene i et enkelt grensesnitt.

Det fjernede innholdet inkluderer knapper, annonser, bakgrunnsbilder, kommentarer og side- og bunnpanelinnhold. Dette etterlater et rent innlegg å lese uten forstyrrelser, noe som gjør det mye enklere å undersøke innhold siden du ikke vil bli overveldet av de ekstra tingene.

  Slik aktiverer du virtuelle skrivebordsbevegelser på Chrome OS

Interessant nok kan du endre grensesnittets utseende manuelt ved å justere skriftstørrelse, bakgrunnsfarge, innholdsbredde osv. Du kan også enkelt bytte mellom mørke og lyse temaer etter behov.

Lese høyt

Hvis du er sliten og ikke vil lese, kan en tekst-til-tale Chrome-utvidelse lese innholdet for deg. Lese høyt er en utvidelse som kopierer en sides innhold i grensesnittet og leser det høyt. Det er spill/pause, stopp, forover og tilbake-knapper for å kontrollere avspilling, og du kan også manuelt fremheve innhold for å lese høyt.

Utvidelsen støtter over 40 språk og stemmer fra Google Voice, Google Wavenet, Microsoft og mer. Selv om bare stemmer fra Google Voice er gratis, krever resten premium-kontoen eller Wavenet-tillatelse; du kan les mer her.

Du kan endre stemme, hastighet, tonehøyde og volum fra utvidelsens alternativer. Ved å velge en av premiumstemmene kan du registrere deg for premiumkontoen.

Hvis du driver en blogg eller bedriftsside, kan du være interessert i å konvertere artikler til lyd.

Marinara

Basert på Pomodoro teknikk, Marinara hjelper deg med å administrere tiden din til å jobbe i intervaller. Det er i utgangspunktet en tidtaker-app som starter en 25 min arbeidsøkt og deretter en 5 min pause. Når tidtakeren for arbeid eller pause avsluttes, får du et varsel og hører en tone.

Fra innstillingene kan du endre varigheten av både jobb- og pauseøktene og endre toner. Selv en lang pauseøkt lar deg ta en lengre pause enn vanlig etter flere økter. Alt i alt, hvis du er interessert i å bruke Pomodoro-teknikken mens du skriver, er Marinara den perfekte utvidelsen for å holde deg på sporet.

Google lignende sider

Google lignende sider hjelper deg med å se andre nettsteder som ligner på den du ser på for øyeblikket. Dette er en flott utvidelse for å finne ut flere nettsider akkurat som den du ser på, noe som kan være en god måte å finne nye nettsider for inspirasjon.

Mens du er på et nettsted av interesse, klikk på utvidelsesknappen, og en liste over lignende nettstedkoblinger vises. Du kan klikke direkte på disse koblingene for å åpne dem i en ny fane.

  Legg til notater i en e-post eller en samtaletråd [Chrome]

Mørk leser

Hvis du ofte trenger å jobbe i mørke omgivelser, trenger du en mørk modusutvidelse for å unngå å anstrenge øynene. Mørk leser er en svært tilpassbar mørk modus-utvidelse som automatisk inverterer lyse farger på nettsteder for å lage et mørkt tema.

Utvidelsen beholder den opprinnelige formateringen av nettsidene og endrer bare lyse farger. Selv om det er aktivert som standard på alle nettsteder, kan du også hviteliste nettsteder eller bare tillate utvidelser på utvalgte nettsteder. Det er også et alternativ for å slå på/av mørk modus på kommando.

Interessant nok er det også et alternativ for å slå på en lysmodus som kan gjøre mørke nettsteder til lyse farger.

Lysskudd

Å ta skjermbilder er avgjørende for at en forfatter skal illustrere konsepter raskt eller tilstrekkelig dele eller lagre ideer. Det er mange utvidelser for skjermbilder i Chrome-nettbutikken, men jeg liker det Lysskudd like grei.

Utvidelsen krever ingen forutgående oppsett eller registreringer for å fungere. Bare klikk på utvidelsesknappen, så tar den et skjermbilde av den åpne fanen og åpner den i en ny fane. Du kan deretter manuelt beskjære skjermbildet for å få det nøyaktige bildet av området.

Det er knapper for å gjøre mindre endringer som å legge til piler eller tekst osv., og du kan dele skjermbildet direkte over sosiale medier eller laste det ned til PC-en din.

Headlinr

En flott Chrome-utvidelse for bloggere må lage fengende overskrifter for å tiltrekke brukere og øke synligheten. Headlinr utvidelsen hjelper deg med å lage fengende overskrifter ved å bare gi nøkkelordet til utvidelsen.

Utvidelsen inneholder over tusen fengende overskriftsfraser der den automatisk justerer søkeordet ditt for å lage en ny overskrift. Noen av overskriftene gir kanskje ikke mening da de bruker en fast database med overskrifter, men de fleste gir mening, eller gir deg i det minste en idé om å lage en god overskrift med noen manuelle redigeringer.

Dessverre tilbyr gratisversjonen bare 30 overskriftsideer. Du må oppgradere til Pro-versjon for å få tilgang til alle overskriftene.

Utforsk flere verktøy for å generere ideer til bloggemner.

Sitér dette for meg

En må-ha-utvidelse for studenter må sitere kilder i flere formater som APA, Chicago, etc. Sitér dette for meg gjør siteringsprosessen på et blunk ved automatisk å lage sitater i ønsket stil med bare et klikk.

  Hvordan zippe eller pakke ut filer på en Chromebook

Du må besøke nettsiden du vil sitere og klikke på utvidelsesknappen. Utvidelsen vil vise APA, Chicago, Harward og MLA som valgbare stiler. Du kan klikke på en av disse stilene for å lage et sitat i det formatet.

Venstreklikk på det genererte sitatet vil fremheve det fullt ut; du kan deretter kopiere og lime den inn i dokumentet. Utvidelsen har også en premiumversjon som lar deg lagre sitatene dine på nettet, men gratisversjonen er nok til å lage sitater.

OneTab

Å skrive krever tonnevis av forskning, noe som betyr at du vil åpne dusinvis av faner samtidig. Å åpne for mange faner kan rote nettleseren kraftig og også redusere hastigheten. OneTab kan løse dette problemet ved å forkaste alle åpne faner og lage en liste over alle åpne nettsteder.

Dette vil frigjøre alle fanenes minne og gjøre det lettere å gå gjennom listen og åpne akkurat den fanen du umiddelbart trenger. Du kan lukke og åpne fanene fra OneTab-vinduet, og det er også mulighet for å masseåpne eller masseslette fanene.

Listen over nettsteder kan eksporteres og åpnes på en annen enhet eller for å holde den trygg å bruke senere.

Avslutter

Uansett hvor god grammatikk du har, vil jeg fortsatt anbefale deg å få Grammarly, da det gjør en fantastisk jobb med å fikse skrivefeil som er umulig å unngå. Grammarly fikser vanligvis 10+ feil i hvert innlegg jeg skriver, og jeg gjør nesten alle ubevisst. Videre, hvis du fokuserer på arbeidet, er Marinara verdt et forsøk. Pomodoro-teknikken er overraskende effektiv, spesielt hvis du jobber hjemmefra.

Deretter kan du utforske hvordan du kan optimalisere innhold og kopiere gjennom AI-drevne verktøy.

x