10 enkle måter å avinstallere apper på Mac

Å fjerne apper fra Mac-en er ikke en lett oppgave.

Selv om det kan se ut som en enkel dra-og-slipp-oppgave, kan avinstallering av programmer etterlate tilleggsfiler på datamaskinen din. Sletting av apper fra Mac-en hjelper deg med å øke lagringsplassen.

Det er flere måter å avinstallere apper fra enheten din, hvorav mange er ganske enkle å følge, slik at du kan eliminere unødvendige programmer med noen få klikk.

For å gjøre livet ditt enklere, har vi samlet måter å avinstallere apper på Mac-en manuelt og bruke programvaren.

La oss dykke inn!

Avinstaller apper på Mac manuelt

Mens programvareverktøy kan spare deg for mye tid, tilbyr Mac innebygde funksjoner som hjelper deg med å finne og slette apper. Les gjennom de ulike metodene for å hjelpe deg med å avinstallere de uønskede appene dine.

Bruker Launchpad

En måte å avinstallere programmer for Mac-en din er ved å bruke den innebygde Launchpad. Denne måten er effektiv og fjerner appene umiddelbart fra enheten din. Slik gjør du det:

Trinn 1: Åpne Launchpad på Mac-startskjermen.

Trinn 2: Klikk og hold appen du vil velge. En X skal vises i venstre hjørne av appen.

Trinn 3: Klikk på X for å fortsette.

Trinn 4: MacOS-systemet ditt vil be om en bekreftelse for å slette det. Klikk «Slett» for å avinstallere appen fra Mac-en.

Bruker Finder

Finder er en standard filbehandling for macOS der du kan finne hvilken som helst fil eller applikasjon på enheten din. Følg disse trinnene for å slette applikasjoner via Finder.

Prosessen er ganske enkel. Bare åpne Finder, søk etter appen du vil slette, og dra og slipp den i søpla på startskjermen.

Bruke terminalen

Det er ingen oppgave som ikke kan oppnås med Terminal-kommandoer. Terminal i Mac er et kommandolinjegrensesnitt som brukes av tekniske brukere som ønsker å sette i gang en handling. Her er hva du skal gjøre:

Trinn 1: Trykk på Kommando og mellomrom på tastaturet. Dette lanserer Spotlight.

Trinn 2: Skriv Terminal, og trykk deretter på Retur.

Trinn 3: Skriv inn denne kommandoen: «sudo uninstall file://»

Trinn 4: Dra appen fra applikasjonene på Finder til Terminal. Trykk deretter på Retur.

Merk: Du må skrive inn administratorpassordet ditt for å fortsette og slette applikasjonen.

Bruke alternativet Flytt til søppelkasse

Den vanligste måten å avinstallere programmer på Mac-en din er kanskje ved å bruke papirkurven eller søppelbøtten på enheten.

  Hvordan skjermopptak på iPhone

Dette Mac-integrerte verktøyet hjelper deg raskt å eliminere unødvendige apper. Som et resultat vil du slette appen og frigjøre mer lagringsplass for datamaskinen.

Du kan ganske enkelt søke i appen i Finder, høyreklikke og velge «Flytt til søppelkasse».

Bruk Native Uninstaller

Mange programmer du laster ned fra internett kommer med avinstallasjonsprogrammet. Dette innebygde avinstalleringsprogrammet er et selvødeleggende verktøy som følger med hovedappen.

Så i stedet for å tømme den i søppelkassen uten å fjerne gjenværende filer, kan du bruke et appspesifikt avinstalleringsprogram for å avslutte og slette appen.

Denne avinstalleringsprosessen vil variere i henhold til appen, men den grunnleggende ideen er å finne avinstalleringsprogrammet i appmappen og fullføre prosedyren.

Avinstaller apper på Mac med programvare

Bruk av programvare forhindrer deg i å gå gjennom alle de kjedelige manuelle trinnene for å avinstallere unødvendige apper.

Ved å bruke dedikert programvare kan du eliminere alle spor etter andre programmer som kan være igjen på Mac-en. Du kan bli kvitt hundrevis av apper med noen få klikk i stedet for å manuelt finne restfilene.

Her er en rask sammenligningstabell som sammenligner fordelene ved å bruke programvare kontra manuell sletting:

Mac Cleaner Software Manual SlettingTid nødvendig Et minutt Flere minutter opptil en time (avhengig av antall filer) Massefjerning av apper JaNeiRyd opp i rester av filer Ja Ja, men det kan være vanskelig å finne Trenger fagkunnskap NeiJa

Nektony

Nektony er en effektiv, intuitiv og smart løsning designet for å rydde opp i Mac-en og administrere utvidelsene dine. Det hjelper å trygt fjerne alle rester og deaktivere oppstartsprogrammer også.

Funksjoner

 • Avinstaller apper: Avinstaller programmer og uønskede søppelfiler
 • Stopp apper: Oppstartsprogrammer kan redusere ytelsen til Mac-en. Dermed deaktiverer den unødvendige systemdemoner og lanseringsagenter
 • Avinstaller Mac-systemutvidelser: Avinstaller og deaktiver Mac-systemutvidelser som nettleserutvidelser, installeringsfiler, skjermsparinger, internettplugins, Mac-widgets og preferanseruter
 • Rydd opp i gjenværende filer: Fjern restene av de allerede fjernede appene som kan forbli på disken når du drar applikasjonene dine til papirkurven
 • Endre standardapp for spesifikke filtyper: Dette administrerer filtilknytningene, slik at du bestemmer hvordan du åpner spesifikke filtyper
 • Oppdag apprester: Et smart varsel sendes som minner deg om å rydde opp i restene
 • Grunnleggende eller ekspertmoduser: Grunnmodus lar deg avinstallere apper med ett klikk, mens ekspertmodus lar deg se appfilene i detalj og overvåke dem.
 • Hopp over liste: Skjul spesifikke applikasjoner av avinstalleringsprogrammet og beskytt dem mot å bli avinstallert ved et uhell.
 • Språk: Apprenseren kan settes til ni forskjellige språk, for eksempel engelsk, spansk, italiensk, fransk, kinesisk, japansk og mer

Programvaren er rimelig og kommer med en rekke funksjoner for å rense og avinstallere programmer på Mac.

MacPaw

MacPaws CleanMyMac X er uten tvil et av de kraftigste verktøyene for å optimalisere og vedlikeholde en macOS-enhet.

  Hvordan lage en komposter i Minecraft

Funksjoner

 • Rengjøring: Rydder ut søppel i alle hjørner av enheten ved å fjerne uønskede filer, som ødelagte nedlastinger, utdatert jakt, ubrukelige lokaliseringer og logger. Det eliminerer rot som lurer i bildene, e-posten, iTunes og andre skjulte filer, alt med et enkelt klikk.
 • Sikkerhetsdatabase: Sikkerhetsdatabasen integrert i CleanMyMac X kan enkelt identifisere søppel fra viktige filer og hjelpe deg med å eliminere det raskt.
 • Smart Assistant: Denne veileder deg gjennom rutinemessige diskoppryddinger, og forteller deg hvilke områder som trenger rengjøring på datamaskinen.
 • Hastighet: CleanMyMac X gir en full pakke med hurtigoppgraderingsfunksjoner for å kjøre vedlikeholdsskript, frigjøre RAM og administrere lanseringsagenter, påloggingselementer og hengte applikasjoner.
 • Beskyttelse: Programvaren bekjemper løsepenge, adware og skadelig programvare som er spesifikke for macOS. Når den er oppdaget, kutter den den umiddelbart.
 • Applikasjonsadministrasjon: Dette verktøyet hjelper til med å avinstallere apper som ikke er så nødvendige, mens du umiddelbart oppdaterer den viktigste programvaren din.

CleanMyMac X er tilgjengelig i forskjellige planer. Det er best hvis du ønsker å bruke denne programvaren som et selskap fordi prisen øker avhengig av antall Mac-er du eier.

MacKeeper

MacKeeper tilbyr en rekke funksjoner for personvern, sikkerhet og finjustering designet for Mac, alt i et brukervennlig og enkelt grensesnitt.

Funksjoner

 • MacKeeper Smart Uninstaller: Slett apper på riktig måte ved å fjerne hovedappene og gjenværende filer. Det hjelper deg med å identifisere skjulte apper, ubrukte apper og rester.
 • Eliminer nettleserutvidelser: Stopp ubrukte nettlesertillegg og utvidelser som tetter igjen Mac-en. Du kan fjerne dem med et enkelt klikk, sortere dem etter størrelse eller gruppere utvidelser etter nettlesere.
 • Slett widgets og plugins: La MacKeeper administrere alle dine preferanseruter, widgets og plugins som tar opp verdifull diskplass og senker Mac-en.
 • Beskyttelse: Få sanntidsbeskyttelse mot adware som plager deg eller setter virus i karantene. Den har en antivirusmotor som kan gi sanntidsbeskyttelse mot skadelig programvare og nye trusler.
 • Minne: Frigjør minne ved å redusere starttider og oppdatere apper med ett klikk.
 • Personvern: Se etter datainnbrudd, og surf på internett uten annonser.

MacKeeper tilbyr en gratisversjon med engangsfjerning for å eksperimentere med produktene. Imidlertid tilbyr fullversjonen flere funksjoner som adware-beskyttelse, VPN og mer.

Umate Mac Cleaner

Umate Mac Cleaner er en alt-i-ett-programvare for Mac som renser enheten og optimerer systemet for forbedret ytelse.

Funksjoner

 • Hurtigrens: Med et enkelt klikk vil Umate Mac Cleaner automatisk oppdage unødvendige filer som kan slettes og fjerne dem uten anstrengelse. Dette inkluderer systemsøppel, søppelbøtte, appsøppel og iTunes-søppel.
 • Deep Clean: Dyprensingsmodusen skanner Mac-en og finner spesifikke søppelfiler som kan slettes for å gi mer diskplass, for eksempel iOS-søppel, nedlastinger og ubrukte diskbilder.
 • Dupliserte filer: Fjern duplikater fullstendig, noe som rydder harddisken din.
 • Hastighet: Hastighetsfunksjonen hjelper Mac-enheten til å kjøre raskere på fire måter: deaktiver påloggingselementer, fjern lanseringsagenter, aktiver storforbrukere og frigjør RAM. Disse elementene kan ta tak i Mac-minnet og redusere hastigheten på datamaskinen.
 • Slett private data: Slett personverndata og bruksspor for å forhindre personvernlekkasjer. Nettleseren registrerer for eksempel hver nettside du besøker, Wi-Fi-tilkoblingshistorikk, autofyllverdier, informasjonskapsler, HTML5-lagring, nedlastingslogg og mer.
  11 gratis verktøy for tegnsettingskontroll på nettet for innholdsmarkedsførere

Umate Mac Clean er gratis, men tilbyr begrensede funksjoner. Hvis du liker produktet, kan du kjøpe verktøyet årlig eller betale et spesifikt beløp for å kjøpe det hele livet.

AppZapper

AppZapper er mest kjent for sitt brukervennlige dra-og-slipp-grensesnitt for å fjerne alle uønskede filer på ett sted.

Funksjoner

 • Dra-og-slipp: Denne funksjonen gjør den veldig nybegynnervennlig. Alt du trenger å gjøre er å dra gjenstander til papirkurven.
 • Støttefiler: I motsetning til Mac, der støttefiler ikke er åpenbare, viser AppZaper deg alle de tilknyttede skjulte og gjenværende filene knyttet til hver app
 • Størrelse: Appen viser deg størrelsen og detaljene for hver fil.
 • Treffliste: Denne funksjonen lar deg visuelt se alle applikasjonene på macOS-enheten din. Rull, søk og filtrer deg gjennom hver app du har installert. Du kan se relaterte filer og finne de uønskede filene du leter etter.
 • Mine apper: App Zapper hjelper deg også med å ta vare på appen som er viktig for deg. Mine apper-funksjonen er en måte å lagre alle de mest avgjørende appene dine på ett sted, spesielt den med registrerings- og lisensinformasjonen du har kjøpt.
 • Kompatibilitet: Støtter alle Mac-enheter, inkludert forskjellige iPad- og Macbook-versjoner.

Med deres betalte plan kan du ha ubegrenset Zaps, noe som betyr at du får full lisens til å utføre så mange rengjøringsøkter som nødvendig.

Siste ord

Det er mange måter å avinstallere apper i macOS. Noen vil imidlertid ikke rydde opp i appens rot, rester, restfiler og andre overflødige filer.

Hvis du vil fjerne eventuelle appspor fullstendig, vil du bruke en av de mange tredjeparts Mac-rensere vi har nevnt. Vi anbefaler å bla gjennom listen vår og velge den riktige basert på dine behov og budsjett.

Når du har installert det, vil du tømme lagringsplassen og gi plass til viktigere applikasjoner på macOS.

Deretter kan du sjekke Mac-optimaliseringsprogramvare for bedre ytelse og sikkerhet.

x