tipsbilk.net

10 nyttige verktøy for å konvertere JSON til Excel

Å konvertere JSON til Excel manuelt kan være en kjedelig prosess. Ikke bekymre deg; noen flotte verktøy vil gjøre jobben lett for deg.

JSON-filer er ikke bare tekstfiler med mange tall og strenger, men de er datastrukturer som består av objekter og matriser for å bevare rekkefølgen de ble lagt inn.

Denne artikkelen hjelper deg raskt å konvertere JSON-datastrukturene til et brukbart Excel-dokument. Disse verktøyene er ideelle for å skanne en JSON-fil og gjøre den om til et Excel-ark som kan manipuleres.

Hva er en JSON-fil?

JSON er et akronym for JavaScript Object Notation. Det er et datautvekslingsformat som vanligvis brukes til å overføre data over internett. JSON-filer er tekstfiler som inneholder informasjon om et objekt eller en rekke objekter, og de definerer hvert element som et navn-verdi-par. Derfor brukes JSON-filer ofte til å overføre data mellom applikasjoner.

Hvorfor vil du konvertere JSON til Excel?

Det er bedre å lagre, vise og forstå data i et Excel-format. Excel har mange funksjoner for å utføre detaljerte analyser. Den har avanserte funksjoner som lar deg trekke ut deler av dataene du trenger. Hvis du har en enorm JSON-fil og ønsker å utføre noen operasjoner på den, gjør det det mye enklere å konvertere den til Excel, utføre de nødvendige operasjonene og ekstraksjonene og konvertere dem tilbake til JSON.

Hvor nyttig er det å lagre og overføre dataobjekter i JSON?

Datastrukturene til JSON er en fin måte å lagre og overføre dataobjekter på. Det er ikke bare strengene og tallene som gjør dem så nyttige, men heller rekkefølgen de ble lagt inn i bevares for senere analyse, så hvis du har mye data du vil holde styr på, er det å bruke en JSON-fil en enkel måte å huske hva det betyr.

Med en JSON-fil kan du holde styr på alle funksjonene samtidig med dens objektbaserte struktur. Rekkefølgen de er oppført i bidrar til å holde deres respektive prioritet i tankene. Her er et eksempel på JSON Nested-objekt der JSON-objektet har et annet objekt:

Her er et eksempel:

{ 
   "firstName": "Ruby",  
   "lastName": "Jaiswal",  
   "age": 27, 
   "address" : { 
     "streetAddress": "Plot-6, Ram Nagar", 
     "city": "New Delhi", 
     "state": "Delhi", 
     "postalCode": "110056" 
   } 
 } 

Her er noen av de mest populære verktøyene for å konvertere JSON til Excel.

  Sletter initialisering av PS4 PSN-konto?

Konverteringsverktøy

Konverteringsverktøy er en av de mest populære måtene å konvertere JSON-filer til Excel-ark fordi den har en høy konverteringsfrekvens, gode anmeldelser og en lavprislapp. Det er også enkelt å bruke og krever ingen kunnskap om programmering eller skripting. Dette verktøyet tilbyr to konverteringsmetoder: ved å bruke Downloader eller ved å bruke Uploader.

Opplastingsalternativet lar deg laste opp filen fra datamaskinen din og deretter la appen konvertere den for deg. I motsetning til dette lar Downloader-alternativet deg forhåndsvise og redigere filen før den konverteres til et Excel-dokument.

Bare dra og slipp filen, velg typen excel-format (XLSX Excel 2007+, XLS Excel 97-2007), og klikk på Kjør konvertering-knappen. For ikke-registrerte brukere er det en begrensning på 10 MB filstørrelse og ti konverteringer per dag. Registrerte brukere kan laste opp filer på opptil 20 MB filstørrelse og utføre 30 konverteringer per dag.

Konverter CSV

Konverter CSV hjelper deg med å konvertere JSON-filen til et Excel- eller CSV-dokument. Det vil lage et Excel-dokument basert på informasjonen du legger inn i JSON-filen, og det vil bli lagret som en ny arbeidsbok kalt «FileName.xlsx.» Dette verktøyet tilbyr et brukervennlig grensesnitt som effektivt spesifiserer hvilke felt du vil importere og eksportere fra JSON-dataene, som du kan se i illustrasjonen nedenfor.

Den konverterer filer med høy konverteringsfrekvens og inkluderer avanserte alternativer som sortering av kolonner etter konvertering, forhåndsvisning av JSON-filer før de konverteres, filtrering av tekst basert på regulære uttrykk osv. JSON-inndataene dine kan være en rekke objekter eller et enkelt objekt med navn/ verdipar eller JSONLines/MongoDb-format med hver JSON-post på separate linjer.

Et alternativt alternativ for å konvertere JSON-filer er JSON Tool. Dette nettbaserte verktøyet lar deg konvertere JSON til Excel uten problemer! Dette verktøyet er enkelt å bruke og krever bare et par klikk. Hvis du ikke ønsker å bruke denne tjenesten, kan du også laste ned programmet gratis ved å klikke på «Last ned»-knappen på høyre side av skjermen.

JSON til Excel-verktøy lar deg konvertere JSON-data raskt og enkelt, noe som letter datavisualisering. Enheten krysser intelligent hele JSON-objektet fra rotnoden, og konverterer hvert element én etter én til en Excel-fil på en økonomisk metode.

I tilfelle feil konvertering eller et problem med formatet på utdatafilen din, kan du be dem om å omarbeide den for deg! Anta at inndataene dine består av andre objekter eller arrayer enn strengverdier som ikke forventes i en Array List (fordi de ikke kan konverteres), for eksempel Dato-Time-forekomster osv. I så fall blir disse elementene oversatt tilbake til en streng. Så sørg for at alle inndataene du gir kan gjøres om til denne saken!

  Slik feilsøker du utskriftsproblemer i Microsoft Word

Aspose

Aspose er et hendig verktøy for å konvertere JSON til Excel-dokumenter i enten XLSX- eller CSV-format. Den har ulike funksjoner som kan være nyttige ved konvertering, for eksempel konverteringshastighet, dato- og klokkeslettformatering, celleformatering, HTML-eksportering og kopiering av celler fra ett ark til et annet.

Konverter flere JSON-filer raskt til ønsket format – PDF, XLSX, DOCX, PPTX, ODS og mer. Last opp filer på forespørsel med maksimalt 10 konverteringer samtidig!

CDKM

CDKM er et gratis nettsted som vil konvertere JSON-filer til Excel-dokumenter. Du kan skrive inn URL-en til JSON-filen din eller laste den opp direkte fra din lokale maskin, og du vil kunne laste ned en tekstfil eller et Excel-dokument. Denne nettsiden har mange andre funksjoner, inkludert utdataformater som CSV, XML og HTML.

Tekstsammenlign

Tekstsammenlign er et verktøy som sammenligner to strenger. Hvis du legger inn to forskjellige JSON-filer, vil det fortelle deg hvor like de er. Datatypene for begge filene må være de samme, og antallet objekter i hver fil må være likt.

Det er gratis nettbasert programvare som kan vise og konvertere en JSON-fil til et Excel-dokument. Du kan skrive inn JSON i inndatatekstområdet eller laste opp en fil. Deretter, hvis du vil gå videre og konvertere filen til et Excel-dokument, velg parsingsalternativer.

Klikk på Vis utdata-knappen for å forhåndsvise JSON-filen din før du konverterer den. På denne måten vil du ha muligheten til å se hvordan produktet vil se ut. Last ned ved nedlasting for å få din excel-fil.

Aconvert

Aconvert er gratis nettbasert programvare som kan vise og konvertere en JSON-fil til et Excel-dokument. Her er trinnene for å konvertere JSON-filer til Excel via Aconvert-

 • Klikk på «Velg filer»-knappen for å velge flere filer på datamaskinen din, eller klikk på rullegardinknappen for å velge en nettfil fra URL, Google Disk eller Dropbox.
 • Konverter målfiler fra spesifikke dokumentformater: støttes av DOCX, XLSX og ODP. Den kan for eksempel konvertere DOC til DOCX, men den kan ikke konvertere ODT til PPT.
 • Velg et måldokumentformat ved å klikke på det tilsvarende ikonet nederst i venstre hjørne av skjermen.
 • Klikk på «Konverter nå!» knappen for å starte batchkonvertering.
  Kom i gang med HomePod eller HomePod mini

TableConvert

TableConvert er den enkleste måten å konvertere JSON-filen til Excel. Den krever en liten avgift for tjenestene sine, men den er enkel å bruke og gjør en utmerket jobb med å konvertere filen din uten problemer.

Lenken åpner TableConvert, men du kan også bruke denne siden for rask konvertering. Denne nettsiden er ikke like rask som TableConvert, men den er fortsatt enkel å bruke og gjør en utmerket jobb med å velge hvilke celler i dokumentet som vil bli påvirket av dataene fra JSON-filen din.

Dette nettstedet konverterer JSON-filer til Excel-dokumenter med letthet og hastighet fordi det bruker XSLT (XML-stilarktransformasjon). Hvis du vil ha noe som ikke er like enkelt å bruke eller ikke transformerer dataene dine på samme måte, er dette løsningen for deg fordi det konverterer informasjonen din raskt!

For å starte, klikk på Last opp eller Lim inn koblingen eller dataene dine i en enkelt fil. Når du er ferdig, går du til trinn 2, hvor du kan redigere online etter behov i Table Editor; når du er ferdig, er det tid for trinn 3! Faner skiller den genererte Excel-kopier og lim inn i Microsoft Excel eller last ned som en XLS-fil fra rullegardinmenyen nederst på siden.

BeautifyTools Excel til JSON-konvertering gjør det enkelt for deg å konvertere enhver JSON-fil til et Excel-regneark med bare noen få klikk! De tilbyr tre pakker som varierer fra $9,99 – $19,99 og deretter tillegg for konverteringsbehovene dine.

CoolUtils

CoolUtils nettstedet vil konvertere en JSON-fil til et Excel-dokument. Den er enkel å bruke og krever ingen kodekunnskap.

Oppsummering!

JSON er et datautvekslingsformat som tilbyr en enkel, rask og robust måte å lagre strukturerte data på. Den er ideell for store datamengder og kan brukes i en rekke scenarier, for eksempel å flytte fra en database til en annen.

Excel er mye utbredt blant brukere på grunn av dets fantastiske grensesnitt og brukervennlighet for daglig bruk. De praktiske verktøyene ovenfor kan hjelpe deg med å konvertere JSON-filene dine til et Excel-regneark. Disse verktøyene vil gjøre det harde arbeidet for deg å fokusere på det som er viktig – resultatet!

Du kan også se på hvordan du konverterer YAML-filer til JSON.

x