11 beste gratis Excel-maler for personlig økonomi for budsjettering

Trenger du en effektiv og brukervennlig Excel-mal for personlig budsjett eller privatøkonomi, har du kommet til rett sted.

Håndtering av personlig budsjett og økonomi er de nødvendige handlingene som hjelper deg å spare penger. Å administrere personlig økonomi eller budsjett kan imidlertid være vanskelig når du har mange ting å ta vare på på jobb og hjemme.

Denne artikkelen runder av de 15 beste gratis Excel-malene som også er gratis å laste ned. Fortsett å lese for å finne ut hvordan disse regnearkmalene vil hjelpe deg å spare mer gjennom smart budsjettering.

Hva er en Excel-mal for personlig budsjett?

En Excel-mal for personlig budsjett er egentlig en regnearkfil. Den inneholder alle kolonner, rader, overskrifter, formler og stiler, så du trenger ikke å investere tid i formatering. Alt du trenger å gjøre er å laste opp filen til OneDrive og spore din personlige økonomi.

En mal lar deg også tilpasse dataoverskriftene, legge til eller slette rader/kolonner og formatere regnearkstilen. Du kan få en mal basert på hvor detaljerte data du vil ha, som toukentlig, månedlig eller årlig budsjett.

Alle malene nevnt nedenfor lar deg laste ned en Excel-fil til datamaskinen eller åpne malen i nettleseren for online sporing.

Fordeler med gratis Excel-maler for personlig økonomi og budsjett

Fordelene med å spore ditt personlige budsjett på et Excel-ark er som følger:

Datavern: Excel-maler er pålitelige og trygge siden du ikke trenger å legge inn din personlige økonomi på en tredjeparts nettside eller app. Du beholder dataene dine for deg selv, så du trenger ikke bekymre deg for datatyveri.

Når som helst tilgang: Du kan beholde en kopi av filen på din stasjonære datamaskin og laste den opp til OneDrive. Excel vil automatisk oppdatere online-filen hver gang du gjør endringer på din stasjonære datamaskin. Dessuten kan du få tilgang til arbeidsboken på Android- eller iOS-enhetene dine siden du kan få en Excel-mobilapp gratis.

La oss nå se på de gratis malene for personlig budsjettering i Excel:

Regneark for personlig månedlig budsjett

Hvis du leter etter en forseggjort budsjettmal for personlig bruk, bør du definitivt prøve Personlig regneark for månedlig budsjett mal. Den lar deg strømlinjeforme hvordan du kan utnytte din månedlige inntekt gjennom hele måneden for maksimal sparing. Malen er også virkelig brukervennlig siden du ikke trenger å gjøre for mange endringer.

  Slik beregner du tid i Google Sheets

Regnearket kommer med flere utgiftsoverskrifter som de fleste husholdninger må administrere hver måned. For eksempel kan du budsjettere bolig, transport, forsikring, mat, kjæledyr, personlig pleie og så videre. Det er også to separate inntektsfelt som primære og sekundære kilder.

Excel-malen sammenligner også anslåtte og faktiske utgifter med anslåtte og faktiske inntekter. Du får også personaliseringsmuligheter siden malen tilbyr redigerbare underkategorier. Du kan beholde en kopi på Microsoft OneDrive-kontoen din for online redigering og få en trykt kopi for offline bruk.

Grunnleggende personlig budsjett

De Grunnleggende personlig budsjett regneark hjelper deg med å analysere fullstendige årlige inntekts- og utgiftsdata. Dette personlige budsjetteringsverktøyet er også like nyttig hvis du trenger å administrere utgiftene til et hvilket som helst lite prosjekt. Når du får et klart bilde av pågående eller foregående års årlige transaksjoner, kan du finne flere områder for kostnadskutt.

Malen er gratis for alle å laste ned. Det fungerer bra med desktop Excel-programvare eller Excel online. Excel-arbeidsboken kommer med to dedikerte Excel-regneark som Sammendrag og Utgifter. Du må legge inn alle utgifter i fanen Utgifter og inntekter i fanen Sammendrag.

Status for månedlige utgifter vs. kontanter vises automatisk i oppsummeringsarket. Utgiftsdelen har standardkategorier og underkategorier som du kanskje trenger å budsjettere. I tillegg tilbyr malen enkel sortering og filtrering.

Enkelt månedsbudsjett

Hvis du vil vite hvordan du bruker og hva du tjener, kan du prøve Enkelt månedsbudsjett mal for Excel. Den lar deg også visualisere utgiftenes natur, for eksempel varene du bruker mest på. Hvis du planlegger for kortsiktige eller langsiktige mål, er det ingen bedre måte å administrere personlig økonomi på enn å bruke denne gratis regnearkmalen.

Sammendragsarket viser deg et omfattende bilde av månedlig inntekt, totale månedlige utgifter og sparing. Et vertikalt og horisontalt stolpediagram gir en elegant dashbord-lignende visning.

Du kan bruke det dedikerte regnearket for inntekter og utgifter for å legge inn transaksjonsdata. Utgifter-fanen kommer med populære utgiftshoder. Men du kan redigere dem eller legge til nye rader i henhold til dine krav.

Månedlig høyskolebudsjett

Å holde styr på personlige utgifter er viktig i løpet av college dager siden du lett kan bli revet med av distraksjoner og bruke mer enn du ønsker. De Månedlig høyskolebudsjett er en gratis Excel-arbeidsbok som du kan laste ned for en skrivebordsapp. Du kan også laste den opp til OneDrive-kontoen din for nettilgang, skrive den ut for manuell budsjettsporing.

  Hvordan kan jeg se hvor Apple-ID-en min blir brukt?

Hvis du er forelder til et barn som går på college, kan du tilpasse dette Excel-arket etter barnets behov. Foreldre og barn kan dele arket for en bedre forståelse av utgifter.

Utgiftsstyring er uanstrengt siden du bare trenger å angi transaksjonsbeløpene i de aktuelle feltene. Malen har grafer, Sparklines og glatte glidere som gjør personlig budsjett til en morsom aktivitet.

Budsjettkalkulator

Budsjettkalkulator er et brukervennlig verktøy for å administrere utgiftene og inntektene dine månedlig i Excel desktop-app, Excel online og offline-format. Malen kommer med redigerbare celler for å tilpasse utgifts- og inntektsoverskriftene. Malen egner seg for en måneds budsjettering. For den neste måneden, dupliserer du bare regnearkene.

Inntekts- og utgiftstransaksjonsdataarket ligner på den manuelle notisblokkbaserte budsjettsporingen. Du kan skrive ned kontantstrømmer og -utganger i én liste. Når du trenger å legge til en ny overskrift for utgående kontantstrøm, skriver du den inn under Beskrivelse-kolonnen og velger en kategori under Kategori-kolonnen.

Enkelt personlig budsjett

Enkelt personlig budsjett Excel-regneark lar deg oppdage et dyptgående mønster av din personlige økonomi. Det er det perfekte verktøyet for å spore månedlige utgifter og inntekter uten problemer fra jobb eller hjemme. Last opp en personlig versjon til OneDrive-kontoen din for enkel tilgang via en mobiltelefon, datamaskin eller nettbrett.

Malen er spesielt egnet hvis du leter etter en ensides visning av alle dine utgifter og inntekter. Det er innebygde formler i de dedikerte cellene for å beregne årlige og månedlige totaler.

Det er Sparklines ved siden av hver inntekts- eller utgiftsoverskrift for datavisualisering og analyse. Du vil kanskje prøve denne malen umiddelbart hvis du skal spare penger til et fremtidig mål eller kontrollere utgiftene dine på en bedre måte.

Administrer pengene mine

Administrer pengene mine er et annet raskt regneark for personlig budsjettsporing for Excel. Du må lage kopier av det for hver ny måned siden det er en månedlig tracker. En stor attraksjon ved denne arbeidsboken er et kakediagrambasert dashbord som gir deg en 360° visning av transaksjoner som inntekter og utgifter.

Malen sammenligner inntekter med utgifter og genererer sparetall. Derfor må du legge inn kontantstrømmer i fanen Månedlig inntekt og kontantstrømmer i regnearket Månedlige utgifter. Til slutt får du en oversikt over inntekter, sparing og utgifter. Du kan også visualisere kontantsaldoene fra dashbordet.

Husholdningens månedlige budsjett

Vil du administrere det månedlige familiebudsjettet på riktig måte? Du kan laste ned Husholdningens månedlige budsjett mal gratis og kom i gang umiddelbart. Oversiktsfanen gir en klar oversikt over balanse, inntekter og utgifter. Du vil også se en kategorimessig oversikt over utgifter rett under oversiktspanelet.

  Hvorfor er Mac-viften min så høy? 14 måter å fikse overopphetet Mac!

Excel-malen kommer med mer enn 50 utgiftsoverskrifter. Dermed er det en mindre sjanse for at du trenger å legge inn noen manuelle kontantstrømoverskrifter siden den eksisterende listen dekker alt. Bare juster overskriftene Projiserte og Faktiske kostnader i regnearket Månedlige utgifter for å begynne å spore utgifter.

Budsjettmal for bryllup

Bryllupsplanlegging er et stort prosjekt for alle, og derfor bør det være en strømlinjeformet bryllupsbudsjettplanlegger også. Du kan prøve Bryllupsbudsjettmal for Excel for å visualisere alle utgiftene i sanntid. Du kan også endre fontene og tabellfargene for å matche utgiftsplanleggeren med bryllupstemaet ditt.

Det er et budsjetteringsverktøy som viser deg alle kostnadsoverskriftene i et enkelt vindu. Bare bla ned for å finne ut alle utgifter. Tabellene gir deg også en visuell pekepinn om du går over eller under bryllupsbudsjettet.

Feriebudsjettplanlegger

Sørg for at du reiser med tilstrekkelig kontanter og ikke går utover budsjettet ved å bruke denne enkle Feriebudsjettplanlegger verktøy for Excel. Det er egentlig et regneark med vanlige reiseutgifter-overskrifter som flybillett, losji, transport og mange flere.

Det er to tabeller i dette Excel-regnearket. Den første visualiserer de brede kategoriene som transport og overnatting. Den andre tabellen tar for seg underkategorier som kommer innenfor hovedutgiftsoverskriftene. Du kan også legge til unike overskrifter for utgående kontantstrøm.

Månedlig matbudsjett

Noen ganger må du fokusere på en spesifikk utgiftsoverskrift som det månedlige budsjettet for mat, underholdning eller shopping. Det hjelper deg med en detaljert oversikt over bestemte utgifter som ofte går utover budsjettet. Bruk Månedlig matbudsjett for bekymringsfri budsjettering.

Angi et budsjett i begynnelsen av måneden. Begynn deretter å legge inn matkjøpene i kategorien utgifter for å spore utgiftene dine til dagligvarer. Du kan også gi nytt navn til tekstboksen under bildeoverskriften for å endre matbudsjettet til noe annet.

Siste ord

De ovennevnte gratis Excel-malene skal dekke alle dine personlige budsjettbehov. Avhengig av scenariet, som et familiebudsjett, matbudsjett, utgifter til barnets høyskole, kan du velge hvilken som helst gratis Excel-mal og begynne å spare penger.

Du kan også lære mer om personlig pengehåndtering ved å bruke disse utmerkede verktøyene og appene for personlig økonomi.

x