11 beste gratis verktøy for e-postmarkedsføring for å sende nyhetsbrev

Uansett hva slags virksomhet du driver, spiller e-post en viktig rolle i virksomhetens vekst.

En e-postmarkedsføringskampanje er en fin måte å pleie potensielle kunder, generere salg og få kontakt med kunder. Det er også en av de mest kostnadseffektive markedsføringstaktikkene.

I denne artikkelen vil vi se en oversikt over noen av de beste gratis verktøyene for e-postmarkedsføring for å sende nyhetsbrev.

Er e-postmarkedsføring viktig for bedrifter?

Vi er i en tid hvor videoplattformer som Youtube har blitt den beste markedsføringsplattformen. Men fungerer e-postmarkedsføring fortsatt?

Og det enkle svaret er ja!

E-postmarkedsføring er fortsatt en effektiv og personlig måte å markedsføre på.

Selv om det er avanserte funksjoner tilgjengelig på sosiale medieplattformer, er her to enkle grunner til at e-postmarkedsføring fortsatt er en av de beste markedsføringskanalene.

For det første er e-post den viktigste kommunikasjonsplattformen for personlig og profesjonell bruk. Det betyr at du ikke vil se mange irrelevante annonser som tar fra deg oppmerksomheten.

I tillegg gir e-post som medium tillit fordi meldingen din er personlig og ikke liker lange Youtube-videoer eller knasende sosiale medier.

Kort sagt, e-postmarkedsføring fungerer, og du får imponerende resultater.

Enten du er ny på e-postmarkedsføring eller en ekstraordinær markedsføring, har du hørt om nyhetsbrev på e-post.

La oss snakke om nyhetsbrev.

Hva er et nyhetsbrev på e-post?

Enkelt sagt, et nyhetsbrev på e-post oppdaterer virksomheten din til abonnentene dine. I virkeligheten er det mye mer enn det, og mange henger seg opp i hva de bør skrive i nyhetsbrevene sine.

La oss si at du har et salg denne uken. Hvordan ville du gitt kundene beskjed?

Et flott nyhetsbrev på e-post!

Med en klar forståelse av nyhetsbrev på e-post, lurer du kanskje på hvorfor de er viktige.

Vel, nyhetsbrev er en fin måte å holde abonnentene engasjert fordi de er tidssensitive e-poster som sendes ut på en bestemt dato og klokkeslett.

De er flotte for å sjekke nivået av engasjement med produktene eller tjenestene dine blant publikum. Det er en fin måte å tilby innhold som abonnentene dine vil engasjere seg i. Tenk på nyhetsbrevet ditt på e-post som en privat sosial plattform, og abonnentene dine er ditt eksklusive publikum.

Er e-postmarkedsføring gratis?

Virkelig svaret på hvor mange e-poster du vil sende ut i løpet av en dag, uke eller måned.

Hvis du vil sende 40-50 e-poster på en dag, kan du gjøre det ved å bruke Gmail-kontoen din, det er gratis. Men hvis du sender mer enn 50 e-poster per dag til ukjente forbindelser, kan det hende at e-postene dine havner i søppelpostmappen.

For å sikre at e-postene dine ikke treffer søppelpostmappen, kan du bruke et e-postmarkedsføringsverktøy som tilbyr deg å sende opptil 100-200 gratis e-poster på en dag. Vi vil dekke noen av de beste gratis alternativene for e-postmarkedsføring senere i denne artikkelen.

Før du går til den delen, er det viktig å forstå fordelene og ulempene med gratis e-postmarkedsføring.

  5 kule ting du kan gjøre med Python

Fordeler med gratis e-postmarkedsføring

 • Personlig rekkevidde: E-post gir friheten til å sende en melding til noen du vil sende den til. I motsetning til andre sosiale mediekanaler hvor du har en generalisert målgruppe.
 • Ingen tekniske ferdigheter kreves: Du trenger ikke medieskaping eller redigeringsferdigheter for å skrive en god e-postkopi. Du kan uttrykke deg selv ved å legge til et personlig preg på meldingene dine.
 • Bygget et publikum: Over en stund lar e-postmarkedsføring deg lage ditt dedikerte publikum. Dette er innholdsleserne dine som bryr seg om hva du sier.
 • Gratis: Det er klart at e-postmarkedsføring er gratis, og du trenger ingen dingser, forskjellige typer utstyr eller programvare som du trenger i tilfellet med Youtube, Instagram eller forskjellige mediekanaler.

Selv om e-postmarkedsføring kommer med mange fordeler, er det noen ulemper vi vil nevne.

Begrensninger for gratis e-postmarkedsføring

 • Spamming: Når du sender ut hundrevis av e-poster uten mottakerens samtykke, regnes det som spamaktivitet. Det er ikke et godt tegn fordi det irriterer kunden i stedet for å tilføre verdi.
 • Samme målgruppe: Normalt sendes e-poster til folk som allerede er dine kunder. Men med sosiale medieplattformer som Youtube, har du et større omfang av etterspørselsgenerering og når et bredere publikum.
 • E-postdesign: Dårlig utformede e-poster vil ta opp tiden din uten å gi deg noen resultater. Problemet med gratis programvare for e-postmarkedsføring er at du ikke får nok designermaler tilgjengelig i premiumplanene deres.
 • Internasjonale personvernlover: Hvis målgruppen din inneholder internasjonale kunder, må du sørge for at du bryter forskrifter som GDPR blir fulgt.

Hvordan velge en gratis e-postmarkedsføringsplattform?

Med så mange tilgjengelige alternativer på markedet, er det ikke lett å velge og sette seg inn på en e-postmarkedsføringsplattform.

Her er noen av tingene du bør vurdere når du velger en e-postmarkedsføringsplattform:

Nøkkelberegninger: Sjekk antall e-poster du kan sende månedlig og abonnentgrensen.

Automatisering: Å skrive e-poster dag ut og dag inn og deretter svare på alle e-poster er tidkrevende og kjedelig arbeid. Heldigvis tilbyr mange programvarer automatiseringsprosesser for å øke hastigheten på repeterende oppgaver.

E-postfunksjoner: Enhver programvare for e-postmarkedsføring bør ha noen grunnleggende funksjoner som A/B-testing, delt testing, e-postsegmentering og tagger for å legge til personalisering i e-postene.

Maler: Et dra-og-slipp-grensesnitt med ferdiglagde e-postmaler gjør det enkelt for små bedrifter å sende e-poster uavhengig i stedet for å sette ut arbeidet til byråer.

Analytics: Det skal gi dashbordet for å spore de nødvendige beregningene som hjelper deg med å sjekke og optimalisere ytelsen til e-postkampanjene dine.

Støtte: Til slutt er det viktig å sjekke at e-postleverandøren du tar et oppgjør med tilbyr rask støtte når du får tekniske feil.

Priser: Selv om vi fokuserer på gratis verktøy for e-postmarkedsføring i denne artikkelen, mener vi at priser er en faktor som ikke kan hoppes over. I tilfelle du finner et passende verktøy som samsvarer med bedriftens krav, bør du oppgradere hvis bedriften din begynner å vokse over tid.

Før vi går inn i flere detaljer om gratis programvare for e-postmarkedsføring, her er et raskt glimt av hva du får i gratisplanene deres.

ProviderDaily e -postbegrensningsmånedig e -postbegrensningsubscriber limitZOHO50/day6.000/month2000 kontaktersendinblue300/day9000/monthunlimitedmailchimp5002.500/month500/monthmailerlite/month MonthM month Month/Months/MonthoMNISEVIGSED20LIGSLIGS/MonthoCToPoPoSOPS/MonthClitCett250/MonthuSOIL/MonthuSOIL ( /monthSmartmail–Service Platform–Hubspot500/day2000/month–Sender–15 000/month2500/mnd

Zoho-kampanjer

Zoho Campaigns er en e-postmarkedsføringsløsning fra Zoho som tar seg av e-postkampanjene dine. For å sjekke ytelsen til e-postkampanjene dine får du tilgang til funksjoner som delt testing, analyserapporter og mer.

  Fiks Google Play Store-feil ved å se etter oppdateringer

Funksjoner:

 • Enkel å bruke dra og slipp editor
 • Forhåndsbygde nyhetsbrevmaler
 • A/B-testing
 • E-postsegmentering
 • Håndtering av kontaktliste

Du kan sende opptil 12 000 e-poster per måned til 2000 kontakter med Zohos evig-frie plan. Men hvis du vil automatisere markedsføringsprosessen din, må du oppgradere til premiumplanene deres.

Send i blått

Sendinblue er flott gratis programvare for e-postmarkedsføring hvis e-postlisten din er under 300 abonnenter. Den følger GDPR-kompatible regler og tilbyr en WordPress-plugin for å spore analysedataene dine.

Funksjoner:

 • Enkel å bruke dra og slipp e-postredigerer
 • Støtte for e-postmarkedsføring
 • Integrert CRM-programvare for sporing av kundeinteraksjoner
 • Offisiell WordPress-plugin for analyse

Med SendinBlues gratisplan kan du sende 300 e-poster per dag. Premium-planene deres starter med lite prisplan som lar deg sende 20 000 e-poster månedlig til bare en månedlig avgift på $25.

Mailchimp

Mailchimp er en av de mest populære gratis e-postmarkedsføringsplattformene som hjelper små bedrifter med å sende e-poster med et profesjonelt utseende. Den kommer med en enkel e-postbygger som inkluderer mange forhåndsbygde maler. I utgangspunktet er alt du trenger å gjøre å tilpasse disse e-postmalene for å matche forretningskravene dine.

Funksjoner:

 • Markedsføring CRM
 • E-postsegmentering
 • WordPress-plugin
 • Massevis av integrasjoner
 • Gratis landingssider

Med MailChimps gratisplan kan du sende opptil 500 e-poster/dag med en samlet grense på 2500 e-poster per måned. Den gratis planen gir deg også begrenset tilgang til e-postsegmenteringsfunksjoner, automatisering og analysedashbord.

MailerLite

MailerLite er et relativt nytt verktøy i økosystemet for e-postmarkedsføring. Imidlertid har plattformen fått god trekkraft på grunn av sin rene UI-design, svært målrettede e-postinnstillinger og integrasjoner med populære verktøy som Zapier, Typeform, WordPress og mer.

Funksjoner:

 • A/B-testing, test e-postinnstillinger og mer
 • E-postmalbibliotek
 • Popup- og skjemainnbyggingsfunksjoner

Ved å bruke gratiskontoen kan du lagre 1 000 kontakter og sende opptil 12 000 e-poster per måned. Du kan låse opp MailerLite premium-funksjoner som varmekart og 24/7 live support ved å betale bare $9 per måned.

Omnisend

Omnisend henvender seg til flere markedsføringskanaler som e-post- og SMS-markedsføring. Den er bygget med en visjon om å hjelpe e-handelsbutikker og kommer derfor med enkeltklikks-integrasjoner med plattformer som Shopify, BigCommerce, WooCommerce og mer.

Med Omnisend kan du enkelt lage automatiserte markedsføringsarbeidsflyter for å samle inn potensielle kunder gjennom popup-vinduer og sende e-post, SMS eller push-varsler.

Funksjoner:

 • Ferdige e-postmaler
 • Popup-vinduer for e-postalternativer, landingssider, spinnhjul
 • A/B splittesting for e-postkampanjer
 • GDPR-samtykkeskjemaer

Deres gratisplan lar deg sende bare 500 e-poster per måned, noe som er relativt mindre enn andre e-postmarkedsføringsverktøy.

Mailjet

Mailjet er et populært gratis e-postmarkedsføringsverktøy kjent for sine minimalistiske e-postmaler, dra-og-slipp e-postbygger og mange forhåndsinnstilte malmoduler. En fordel med Mailjet gratisversjonen er at du får tilgang til APIer, SMTP-relé og webhooks for ulike integrasjonsformål.

Funksjoner:

 • GDPR-kompatibelt abonnement
 • Rene og minimalistiske maler
 • Integrasjoner med Prestashop
 • Ingen grense for å legge til abonnenter

Med en daglig e-postgrense på 200, tilbyr gratisplanen fra Mailjet deg 6000 e-poster hver måned. Premiumplanen vil koste deg $15 per måned, og låser opp alle premiumfunksjonene som e-postsegmentering, valideringer og online kundestøtte.

EmailOctopus

EmailOctopus er et flott e-postmarkedsføringsverktøy for små bedrifter. Selskapet ble grunnlagt i 2015 og har som hovedmål å tilby rimelige e-postmarkedsføringsløsninger. Grensesnittet deres er enkelt og har mer enn 35 ferdiglagde e-postmaler som kan spare deg for tid fra å bygge e-post fra bunnen av.

  Nybegynnerveiledningen til Google Dokumenter

Funksjoner:

 • Ferdiglagde maler
 • Avansert segmentering av e-postliste
 • E-postbygger
 • Integrasjon med 47+ apper

Med EmailOctopus gratisplan kan du sende opptil 10 000 e-poster til 2500 kontakter per måned.

Cleverreach

CleverReach er det perfekte verktøyet for både nybegynnere og profesjonelle innen e-postmarkedsføring som ønsker å se rask suksess. Det enkle oppsettet, smarte funksjonene og partnerlignende tjenesten gjør det mulig for bedrifter å ha direkte og personlig kommunikasjon med kundene sine.

Funksjoner:

 • Responsive e-postmaler
 • Massevis av tredjepartsintegrasjoner
 • Dra og slipp e-postredigering
 • GDPR-kompatibel e-postmarkedsføring

Med Cleverreachs gratistjeneste kan du sende 1000 gratis e-poster per måned. Premium-planene deres starter på $30 per måned, og gir deg tilgang til ubegrenset e-post.

Smartmail

E-postmarkedsføring av SmartMail er en fullstendig administrert «gjort for deg»-tjeneste som hjelper e-handelsselskaper med å maksimere avkastningen på investeringen. I motsetning til andre gratis verktøy for e-postmarkedsføring, er det en tjeneste som hjelper deg med å få maksimal avkastning på utgiftene dine til e-postmarkedsføring.

Noen av deres tilbudte tjenester er kampanjeadministrasjon, bygging av e-postlister, oppsett av e-postautomatisering, SMS-markedsføring og mer.

Funksjoner:

 • Dedikert e-poststrateg
 • Maldesign på merkevaren
 • Strategiskaping/retning
 • Massiv avkastning
 • Målgruppesegmentering

Siden det er en tjenesteleverandørplattform, må du planlegge et møte fra kalenderen deres for å komme i gang med en personlig e-postmarkedsføringsløsning.

Hubspot

Hubspot er en alt-i-ett-plattform for å håndtere dine markedsføringsaktiviteter. Det er mer en CRM-plattform som kobler e-postaktiviteter og kundesvar i et intuitivt dashbord for bedre kommunikasjon.

Dette verktøyet lar deg lage skjemaer, landingssider og potensielle kunder.

Funksjoner:

 • Annonseadministrasjon
 • Bibliotek med registreringsskjemaer, popup-vinduer og bannere
 • CRM-støtte
 • Tilgang til e-postanalyserapporter
 • Live chat og chatbots

Ved å bruke Hubspots gratisplan kan du sende 2000 e-poster per måned. Siden det er et CRM, er det en god ting at du kan sjekke alle e-postinteraksjonene i et dedikert dashbord.

Avsender

Avsender på vår liste over gratis e-postmarkedsføringsverktøy. Den er designet for små bedrifter som har et lavt budsjett for markedsføring, men som ønsker å utnytte kraften i e-postmarkedsføring. Til tross for de lave prisene, tilbyr plattformen alle viktige funksjoner som dra-og-slipp-bygger, e-postanalyse, segmentering og nettvarsler.

Funksjoner:

 • Innebygd spam-kontrollfunksjon
 • Automatiseringsarbeidsflyter
 • Sporingsstøtte med Google Analytics
 • Mange popup-skjemaer, innebygde skjemaer og GDPR-samtykkeskjemaer
 • Innebygd bildebibliotek og bilderedigering

Med Senders gratisplan får du en sjenerøs abonnentgrense på 2 500 kontakter og en månedlig sendegrense på 15 000 e-poster.

Sammendrag

Med denne bloggen ønsket vi å dele noen av nøkkelplattformene for e-postmarkedsføring. Det er en nøkkelkomponent i online markedsføring, og det brukes av selskaper i alle størrelser.

Selv om det er gratis, med riktig planlegging og gjennomføring, kan e-postmarkedsføringskampanjer være svært effektive. Den kan brukes til å gi kunder informasjon om nye produkter, tjenester eller spesialtilbud. Det lar deg også bygge et forhold til eksisterende kunder.

Hvis denne artikkelen hjelper deg, anbefaler vi på det sterkeste å lese artikkelen vår om premium e-postmarkedsføringsverktøy for å utvide virksomheten din.

x