11 Growth Hacks for å markedsføre virksomheten din uten betalte annonser

Markedsføring er hovedårsaken til veksten av ethvert produkt eller tjeneste på markedet.

Markedsføring er en viktig del av virksomhetens vekst. Markedsføring spiller en sentral rolle, fra økende merkekjennskap til å skaffe kunder, fra økende salg til utvidelse av virksomheten. Det sørger for at folk kjenner inn og ut av produktet og hvor stor forskjell produktet vil gjøre i livene deres.

Det viktigste er at det gjør virksomheten til en toveis gate ved å engasjere forbrukerne. Gjennom markedsføring tar en bedrift tilbakemeldinger fra kunder, jobber med tilpasning og bygger en sterk base. Den bruker også effektive kommunikasjons- og PR-strategier for å forme virksomhetens omdømme over en periode.

Alle sikter mot enkle og rimelige markedsføringsteknikker for bedrifter. Likevel, de fleste forretningsfolk henvender seg til umiddelbart betalt annonsering, som koster massevis.

Vær i stedet kreativ med bedriftspromotering med følgende veksthacks.

Hack for betaversjon

Dette er en mindre kjent hemmelighet som mange bedrifter bruker. Før du lanserer ditt faktiske nettsted eller produkt på markedet, annonser en betaversjon av det samme. Hvor rart dette virker, vil det faktisk bidra til å skape en følelse av å ønske i publikum. Det vil også gi deg et estimat av produktets første ytelse.

Bruk betaversjonen din til å samle din første kundebase, og form deretter produktets markedsføringsstrategi deretter. Bortsett fra å utvikle og foredle produktet, bruk betaversjonen til å samle tilbakemeldinger på selve markedsføringsteknikkene. Dette vil også tenne en atmosfære av eksklusivitet rundt produktet siden kundene vil lengte etter å prøve det ut.

Dessuten vil de som er involvert i betaversjonstesten din føle seg beæret over å være en del av «innsiderne» som får den første scoop av iskremen før alle andre. Hvis det fungerer bra, kan du til og med forvente et lojalt publikum bygget fra jungeltelegrafen før selve produktet kommer inn i bildet.

Du kan lansere betaproduktet ditt på Product Hunt og andre.

Glemt forum

Den enkleste måten å bygge et langsiktig publikum på er ved å bruke dedikerte markedsføringsfora for å markedsføre virksomheten din. Kom i kontakt med andre industrifolk, komplementære virksomheter og andre markedsførere. Jo mer du nettverker med det beste fra andre bransjer, jo flere sjanser får du til å markedsføre virksomheten din og vokse organisk.

  Slik blokkerer du annonser i iPhone-spill

Med en riktig forummarkedsføringsstrategi på plass, kan du delta i domenespesifikke diskusjoner og gi din ekspertise til en interessert kundebase. Godt gjort, kan dette publikumet snart konvertere til et lojalt publikum på lang sikt!

Publikasjonsplattformer

Hvis du vil at produktet ditt skal nå ivrige lesere, sikte på å bli omtalt i store markedsføringsmagasiner. Hold deg oppdatert med de siste trendene og lag detaljerte rapporter for reklamepublikasjoner.

Du kan dekke emner som PR, merkevarebygging, karrieremuligheter, digital markedsføring, automatisering, bransjebegivenheter, casestudier og strategiutvikling. I tillegg, når du gir verdi gjennom redaksjoner, nyhetsbrev og publikasjoner, får produktet ditt grep i elitekretsen av industrifolk.

Ultimate bruker

Folk har en tendens til å stole på handlinger mer enn ord. Uansett hvor høyt eller ofte du forteller folk om produktet ditt, vil den virkelige effekten nå dem først når de ser at du bruker det selv. Det er enkelt: Bli den viktigste bruker-ambassadøren for din egen merkevare.

Dessuten, når du blir den største brukeren av produktet du utvikler, vil du kjenne fordelene og begrensningene og forbedre det.

Henvisningsoppskrift

En av de rimeligste markedsføringsplanene er å bygge en muntlig forplantningskjede som involverer eksisterende kunder. Faktisk, 78 % av B2B-eksperter satser på denne typen sosiale nettverksmarkedsføring for å generere utmerkede potensielle kunder.

Henvisninger inkluderer erfarne brukere av produktet ditt som sprer ordet gjennom nettverket av venner og slektninger for å få inn flere kunder. Du kan tilby belønninger for hver anbefaling som er konvertert til en kunde for å oppmuntre dem.

For å utnytte dette tillitsbaserte markedsføringshacket, bruk imidlertid henvisningsprogramvare som GrowSurf.

Regn med konkurranser

Å kjøre en konkurranse med belønninger som dine egne produkter er en fin måte å spre merkevarebevissthet og bygge et engasjerende publikum. Konkurranser kan også hjelpe bedrifter med markedsundersøkelser og konkurrentbevissthet.

Du kan ha anledningsbaserte konkurranser på Valentines» Day, Organdonation Day, eller på helligdager i henhold til målgruppen din. På samme måte kan du organisere avstemninger for å samle direkte informasjon om kundebasens preferanser. Du kan plugge inn en premie til slutt som de igjen kan velge mellom flere alternativer.

  Hvordan bruke Fedora Media Writer for å lage en Fedora-installasjons-USB

Et mer interessant konkurransealternativ er å holde en quiz med en blanding av enkle og utfordrende spørsmål for å hekte publikum på merkevaren din og triviaen rundt det. Enda bedre, kjør en konkurranse på sosiale medier med utfordringer som krever at folk laster opp et bilde av seg selv med produktet ditt i rammen. Ikke bare vil du forstå mer av forbrukerbasen din, men du vil også skaffe kunder gjennom forskjellige sosiale nettverkskanaler.

Fang med kontanter

Det beste insentivet du kan gi kundene dine er kontanter. Tilby dem kontantbelønninger eller tilsvarende når de bringer et nytt medlem inn i publikummet ditt. Dette kan være å få noen til å registrere seg for nettstedet ditt, laste ned mobilapplikasjonen din, registrere deg for produktet ditt eller til og med legge ut om bedriften din på en sosial medieplattform.

Når du begynner å belønne folk for små handlinger for merkevarepromotering som disse, vil de automatisk få interesse for bedriften din og tjenestene dine. Denne markedsføringshemmeligheten gir høy avkastning på en liten investering.

Nettverkshack

Bygg et sterkt nettverk av likesinnede fra forskjellige bransjer gjennom fagmøter, konferanser, utstillinger og offentlige show. Når du finner potensielle investorer, kunder eller komplementære partnere, presenter produktet ditt og visjonære planer for å markedsføre merkevaren din.

Ikke bare vil du komme i kontakt med klientellet, men du kan også slå deg sammen med utviklere, innholdsstrateger, regnskapsførere og designere som kan hjelpe deg å heve bedriften din med deres tjenester.

Offentlige hefter

En glimrende måte å gjøre merkevaren din minneverdig på er ved å investere i brosjyrer, brosjyrer, merker og klistremerker som kan distribueres. Forstå publikummet ditt og baser flygebladene på AIDA (oppmerksomhet, interesse, begjær og handling). Inkluder CTAer med attraktive tidsfrister for å vekke en følelse av at det haster blant leserne. Viktigst av alt, gjør det enkelt for leserne å komme i kontakt med deg gjennom et nettsted eller en app.

Sørg for å bruke førsteklasses copywriting, design og utsendelsestjenester for å utføre dette markedsføringshacket strategisk. Hvis du vil gå ett skritt videre, forsikre flyer-leserne om at det ikke er noen risiko ved å registrere deg for produktet ditt ved å inkludere en pengene-tilbake-garanti.

  De BESTE løsningene for en stabil strøm

Jo mer effektivt du klarer å distribuere slike hefter offentlig, jo bedre blir responsen. I tillegg kan merkevarekampanjer på vegger og reklametavler gjøre produktet ditt minneverdig og spennende å koble til.

Kampanje for en sak

Å kjøre en kampanje for en sosial sak som bevisstgjøring om organdonasjon, eliminere sult hos barn, spare vann fra forurensning, etc., kan tiltrekke velmenende kunder til merkevaren din. Når du forbinder deg med en kampanje som jobber for et bedre samfunn, blir du sett på som et sosialt ansvarlig selskap.

Slike initiativ kan til og med gi deg publikumsfinansiert støtte. På dagen for arrangementet kan du dele ut t-skjorter med merkenavnet ditt eller dele ut flyers om hvordan virksomheten din er på linje med den sosiale saken. På denne måten bygger du et fellesskap som du senere kan konvertere til forbrukere.

Viral video

Bruken av sosiale medier-apper som Instagram, YouTube, Facebook og Twitter øker for hver dag. Derfor er det smarteste hacket for markedsføringsvekst å lage en visuelt tiltalende video som påvirker. 81 % av selskaper velger videomarkedsføring ved å forklare produktet og dets bruksområder på en kreativ måte.

Du kan gjøre videoen uvanlig morsom eller unormalt overdrevet for allmennheten å spre den. Hvis denne videoen blir viral, vil merkevaren din bli kjent i nesten alle sosiale kretser på kort tid!

Du kan sjekke ut Intel-videoen for å forstå dette på en bedre måte.

Konklusjon

Markedsføring går langt utover betalte annonser. Få mest mulig ut av din merkevarepromotering og produktbevissthetsstrategi ved å bruke alle mulige veksthacks nevnt ovenfor. Bedriften din kommer garantert til å skyte i været snart!

x