11 Pålitelig podcast 🎧 Hosting for små til store bedrifter

Kan du gjette hva som er et markedsføringsverktøy som gjør folk gale i disse dager?

I det siste er det blant de hotteste trendene du kunne høre overalt, spesielt når du blar gjennom feedene dine på sosiale medier.

Ja, jeg snakker om podcaster!

Det har blitt litt av en buzz, er det ikke?

Selv om det ikke er et nytt barn på skolen, har det tatt fart i år. Den hever seg over hobbyer og har blitt en av de vanlige markedsføringsteknikkene for bedrifter.

Det var over 75 millioner podcastlyttere i verden i 2020, og dette vil sannsynligvis gå opp til 100 millioner innen 2024.

Dette vanvittig enorme tallet er et bevis på at podcastlyttere vokser betraktelig de siste par årene og vil fortsette å skyte høyt i de kommende dagene.

Så hvis du noen gang skulle starte en podcastkanal, er du i riktig retning.

La oss diskutere det mer for å fjerne tvilen din.

Hva er en podcast 🎙️?

En podcast refererer til en type digital lydsending som er tilgjengelig på nettet. Det er vanligvis laget i serier som abonnenter kan motta når en ny avbetaling kommer.

Du kan laste ned podcasten du liker på smarttelefonen eller datamaskinen og lytte når du vil. Still inn på podcasten, du finner relatert til ditt personlige liv eller gunstig for bedriften din.

Eller du kan starte en egen podcastkanal. Velg en nisje du vil snakke om og la stemmen din bli hørt.

Hvem vet, det kan hjelpe en person som helbreder seg fra psykiske traumer eller noen som starter virksomheten sin og leter etter praktisk innsikt!

Og når du inviterer en influencer i podcastkanalen din, kan du være vitne til eksponentiell trekkraft.

Så hvis du er spent på å ta det videre, er det ting du bør vite.

Å være en ny podcaster, å få det publisert der ute og oppdaget er en av de vanskeligste aspektene. For dette trenger du en pålitelig podcast-hosting for å lagre filene dine og distribuere dem enkelt til kataloger.

Men hvorfor?

Spar tid på å undersøke gjennom mange fora, sosiale innlegg og nettsteder fordi jeg skal forklare akkurat det.

Hvorfor gå for en podcastvert?

Podcast-hosting lar deg utnytte spesialiserte tjenester der du:

 • Last opp og lagre lydfilene dine
 • Skriv tittel og beskrivelse av podcastepisoder.
 • Lag RSS-feeder for å inkludere alle episodene i serie.
 • Samle analyser for å forstå nedlastingsstatistikk og publikumsrespons

Du må bruke en webhotell for å lagre nettstedsdata og filer, ikke sant?

Podcast-vertstjenester hjelper deg på samme måte.

Tenker du, hvorfor kan du ikke bruke nettstedet ditt til å starte podcasten?

Svaret er JA; du kan.

Men det vil forbruke mye serverbruk, gitt de store mediefilene knyttet til podcaster. Som et resultat forringes nettstedets ytelse, og det kan også krasje under tung belastning.

Det vil også påvirke brukeropplevelsen, og de kan mislykkes med å laste ned podcasten din. Det er fordi samtidige nedlastinger kan føre til at vertstjenester blokkerer disse prosessene som bruker enorme serverressurser.

Noen andre fordeler med å bruke en podcast-vertstjeneste:

Jevn dataoverføring

En spesialisert podcast-hosting er designet for å tillate jevnere og rask dataoverføring til publikum. Følgelig reduserer det ventetiden, og selv om et stort publikum prøver å laste ned lydfilen på en gang, vil det ikke være noe problem i det hele tatt.

Høy sikkerhet

Cybersikkerhet er den store elefanten i rommet når det kommer til nettjenester. Derfor stoler publikum på deg med pålitelig informasjon, og merkevarens omdømme betyr noe.

Så hva ville du gjort hvis noen hacker podcasten din, forstyrrer episodene eller erstatter noen av dem med eksplisitte meldinger?

Det er skremmende, uten tvil!

Men ikke bekymre deg; alt er trygt med en dedikert podcast-hosting. Deres utviklere og sikkerhetspraksis tar seg av sikkerheten for å beskytte dataene dine.

Podcast-hosting er rimelig.

For mange, spesielt de som starter opp, vil det virke lite tilfredsstillende å bruke ekstra penger på hosting. Men tro meg, det lønner seg.

Det er rimelig og koster rundt $100, mer eller mindre avhengig av leverandøren.

Men hvis du tror nettstedet ditt vil være tilstrekkelig for podcasten din, kan du risikere nettstedets hastighet eller må oppgradere for en høyere plan, noe som vil koste deg mer.

Da ville du innse at podcast-hosting ville vært billigere enn det du går på akkord med i dag.

Tillegg

Podcast-vertstjenester gir deg alternativer for tillegg. Ved å betale noen kroner til kan du få detaljerte data om hvordan publikum lytter til podcastene, deres plassering, enhet og mye mer. Det vil hjelpe deg å målrette innsatsen din basert på disse dataene for å tjene kundene dine mer.

Virker det overbevisende?

Hvis ja, nå er det på tide å finne noen av de beste tjenestene som gjør en buzz i disse dager med sine fantastiske tilbud for hosting av podcasten din.

  Slik får du alltid bildet du vil ha

La oss dykke inn!

Transistor

Enten du er en profesjonell podcaster, kreativ eller en bedriftseier, Transistor kan være ditt gode alternativ. Bare ta opp lyden og last den opp dit; de vil hjelpe deg med å distribuere den til Google Podcasts, Apple Podcasts, Pocket Casts, Overcast og Spotify.

Start flere podcaster på Transistor uten å måtte betale ekstra. Bygg inn podcastspilleren direkte på nettstedet ditt, og se detaljerte analyser som gjennomsnittlige nedlastinger for hver episode, trender, antall abonnenter og podcastapplikasjoner.

Transistor gir deg en RSS-feed klar for å starte en podcast, ubegrenset båndbredde og lagring for lydfiler, global CDN, enkel tilpasning og støtte for flere brukere. Den kan integreres godt med MailChimp, Drip og ConvertKit.

Prissetting

 • Starter: $19/måned, 2 ekstra brukere, 15k månedlige nedlastinger
 • Profesjonell: $49/måned, 5 ekstra brukere, 75k månedlige nedlastinger
 • Virksomhet: $99/måned, 10 ekstra brukere, 200 000 månedlige nedlastinger

Transistor tilbyr en 14-dagers gratis prøveperiode.

Fange

Den vekstorienterte vertstjenesten til Fange er utviklet av podcastere for å gjøre ting enklere for deg. Uten å involvere noe kompleksitet, hjelper det deg kun å fokusere på å utvide publikumsbasen og innflytelsen.

Bygg et samarbeidende team, inkludert redaktører og utgivere, for å strømlinjeforme arbeidet ditt. Captivate involverer ingen kontrakter, så du har full fleksibilitet i hostingtjenesten. I tilfelle du allerede har vært vertskap for podcasten din et annet sted, flytt den til Captivate GRATIS uten problemer.

Det brukervennlige dashbordet kan tilpasses uendelig for å matche merket ditt og automatisk konfigureres i henhold til podcast-omslaget. Den er koblet til de beste podcastkatalogene slik at lytterne dine enkelt kan abonnere på kanalen din.

Markedsfør produktet, tjenesten eller e-postlisten din med den innebygde oppfordringen til handling. Bygg inn spilleren enkelt på sosiale mediekontoer, eksterne nettsteder og nettstedet ditt. Du kan også enkelt synkronisere den til nettstedet ditt gjennom Captivate Sync – en WordPress-plugin. Captivate tilbyr IAB-sertifisert podcaststatistikk som du kan forstå på kort tid.

Prissetting

 • Podcaster: $17/måned, 12k månedlige nedlastinger
 • Audio Influencer, $44/måned, 60k månedlige nedlastinger
 • Podcast-merke, $90/måned, 150k månedlige nedlastinger

Planene inkluderer en 7-dagers GRATIS prøveversjon, hvis du ikke er fornøyd, forespørsel om refusjon.

Castos

Utvid publikumsbasen din med Castos fordi den har alle verktøyene og funksjonene akkurat på plass for deg. Du får ubegrenset lagringsplass, lyttere og programmer fordi du kan publisere så mange innhold du vil innenfor en fast pris. Du kan spille inn lange episoder, lansere et nytt show, teste forskjellige stiler uten å bekymre deg for lagring.

De pålegger ingen båndbreddegrenser, slik at lytterne dine kan få tilgang til podcasten din når som helst. Administrer hele podcasten din ved å bruke en enkelt WordPress-plugin, lag flere episoder, se lytterdata og tilpass spilleren. Trekk data ut fra flere plattformer og organiser dem i det omfattende dashbordet.

Spor ytelsen til podcasten din med enkel innsikt, for eksempel; totalt antall lyttinger, lyddemografi, toppepisoder, lytteatferd osv. Bruk denne innsikten til å utløse bedre innhold som publikum ønsker å høre, øke engasjementet og imponere sponsorene dine.

Castos lar deg publisere innholdet ditt på YouTube på nytt og produsere automatiske transkripsjoner for å øke din synlighet og SEO-innsats, samt gi publikum flere måter å finne innholdet ditt på. Castos tilbyr en responsiv landingsside for hver av podcastepisodene dine, noe som gjør det enklere for publikum å søke etter episoder, abonnere og finne deg på ulike sosiale medieplattformer. Du kan til og med tilpasse disse innebygde podcastsidene.

Prissetting

 • Starter: $190/år, 190 private abonnenter
 • Vekst: $190/år, 490 private abonnenter
 • Pro: $190/år, 990 private abonnenter

Før det, prøv det GRATIS i 14 dager.

Buzzsprout

Buzzsprout har allerede hjulpet mer enn 100 000 mennesker over hele verden med å starte podcasten deres, og Buzzsprout er en av de beste du kan velge. For å være vertskap for, publisere og markedsføre podcasten din, gir den et enkelt medium i tillegg til å spore ytelsen.

La stemmen din nå ut til målgruppen din ved å legge opp en podcast på Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Castro, Stitcher, Alexa, Tuneln, iHeartRadio, PocketCasts, Overcast, Podchaser og Castbox.

Få detaljert statistikk som totalt antall nedlastinger, applikasjoner lytterne bruker og hvor de tilhører. Den har en interessant funksjon der du kan legge til et filter til lyden din ved hjelp av avansert teknologi som søter filene automatisk og også optimerer dem for bransjestandard beste praksis for muntlig ord og musikk.

Buzzsprout inkluderer automatisk episodeoptimalisering, slik at du ikke trenger å bekymre deg for bithastigheter, filtyper, ID3-tagger osv. Du trenger bare å laste opp en lydfil og publisere den umiddelbart eller planlegge den ved å skrive inn dato og klokkeslett.

Transkriber episoder for å gjøre det bedre tilgang til ulike søkemotorer, hørselshemmede personer og hurtiglesere. I tillegg lar Buzzsprout deg kontrollere podcasten din ved å hoppe forover og bakover, eller sette den på 2x hastighet.

Del podcastene dine på sosiale medier og tilpass episoder for å komplimentere merkevaren din. Du kan også tjene penger på det gjennom tilknyttet markedsføring, siden de har noen fantastiske partnere. La lytterne dine navigere gjennom segmenter, lytt til det neste, og hopp over spoilere, for sikkerhets skyld.

  Fonter og nettleserutvidelser som hjelper de med dysleksi med å lese nettet

Prissetting

 • Gratis: 2 timer/mnd
 • $12/måned: 3 timer
 • $18/måned: 6 timer
 • $24/måned: 12 timer

Buzzsprout tilbyr også en 90-dagers gratis prøveperiode.

SoundCloud

SoundCloud er verdensledende innen musikk- eller lydhosting. Den startet sin vertstjeneste i 2015 og fikk 175 millioner unike besøkende månedlig.

Få tilgang til millioner av lyttere og avansert statistikk per episode for å øke tilhengerskaren din. Publiser og del podcastepisoder enkelt fra SoundCloud, koble til fans umiddelbart og motta umiddelbar tilbakemelding.

SoundCloud Pro Unlimited er en betalt plan som lar deg planlegge utgivelser, få tilgang til dypere statistikk, feste populære episoder og nyte den ubegrensede vertstiden. Den inkluderer et dashbord med sanntidsstatistikk som topplyttere, deres byer og land, avspillinger, nedlastinger, liker, kommentarer og reposter, spill av tredjepartsapper, RSS og nettsteder.

Du kan tilpasse episoder eller slå på eller av kommentarer. Fest maksimalt 5 spor, album eller spillelister, få et merke som vises på profilen din, prioritert støtte, tjene penger på det, promoter og distribuer podcastene dine til store tjenester.

Anker

Alt-i-ett-plattformen til Anker lar deg lage, distribuere og tjene penger på podcaster enkelt ved å bruke hvilken som helst enhet. Selskapet er på et oppdrag for å demokratisere lyd og hjelpe folk til å bli hørt uavhengig av deres erfaring eller bakgrunn.

Anchor er elsket av et stort antall podcastere på grunn av tilbudene som er skreddersydd for å møte smertepunktene til skapere, brukervennlige verktøy og kraftig teknologi ved å bruke de beste praksisene. Og det beste – det er 100 % GRATIS å bruke, som inkluderer ingen lagringsgrenser og ingen prøveperiode.

Distribuer podcasten din automatisk til Spotify, Google Podcasts og andre. Ta opp lyd fra skrivebordet, iPad eller smarttelefon ved å bruke opptaksverktøyene til Anchor, som er kompatible med en lang rekke eksterne mikrofoner. Synkroniser opptak på tvers av flere enheter og få deretter tilgang når du vil.

Du kan lage episoder gjennom lydsegmenter som du enkelt kan visualisere. Konverter videoer til lyd og miks og match segmenter ved å bruke den innspilte lyden i lyd. Utnytt Anchors lydeffekt og overgangsbibliotek for å bryte lengre segmenter etter å ha inkludert et bakgrunnsspor i opptaket.

Ta opp med gjester eksternt, uansett hvor de befinner seg i verden. Du kan også invitere lytterne til å legge igjen en talemelding til deg. Forvandle lydene dine til animerte videoer og del dem. Lag et tilpasset omslag ved å bruke fonter og bilder for å forbedre utseendet. Mål podcastsuksess gjennom praktisk innsikt i dashbordet og tjen penger på det også.

Simplecast

Si hei til publikum og nyt å komme i kontakt med dem uten bekymringer fordi Simplecast har fått ryggen din! Denne podcast-verten, så vel som en analyseplattform, har blomstret de siste syv årene og gir deg en enkel måte å publisere innholdet ditt.

Du kan publisere lyden din på Spotify, Apple Podcasts og flere plattformer der publikum lengter etter stemmen din. Simplecast har allerede hjulpet tusenvis av podcastere med industristandardverktøy, publiseringsplattformer, distribusjon og analyser.

Dens episodemaler og strømlinjeformede arbeidsflyter hjelper lyden å bevege seg fra enden til ørene over hele kloden på et øyeblikk ved hjelp av ett-klikk-funksjonen. Lydanalysene deres er svært avanserte, som kan fange opp data fra lytterne dine uavhengig av hvor de er for øyeblikket, enten det er hjemme, på jobb eller fly.

Siden deres analyse er IAB-sertifisert, reviderer og godkjenner IAB Tech Lab dataene dine. Show Migrator of Simplecast krever ingen tunge løft; bare velg showet, bekreft eieren og se fremdriften akkurat da. De har også et kundestøtteteam i verdensklasse klar til å hjelpe deg alle syv dager i uken.

Simplecast tilbyr utsøkte, smarte og robuste nettspillere som du kan bygge inn i episodene dine for en hel serie eller individuelle episoder. Nettspilleren kan enkelt brukes på sidebyggere som WordPress, Squarespace, Medium blogger og andre sosiale medier.

En annen imponerende funksjon – Simplecast tilbyr også en nettstedbygger, i tilfelle du ikke eier en. Den brukervennlige nettstedsbyggeren lar deg lage sider, tilpasse den med vakre temafarger og få den til å kjøre sømløst på en rekke enheter, optimalisert for SEO og leveres med HTTPS-sikkerhet.

Simplecast lar deg enkelt samarbeide med teamet ditt, dele episodeklipp ved hjelp av et oppdagelses- og podcastdelingsverktøy kalt Recast.

Prissetting

 • Grunnleggende: $15/måned, 2 brukere, 20k nedlastinger
 • Viktig: $35/måned, 4 brukere, 50k nedlastinger
 • Vekst: $85/måned, 9 brukere, 120 000 nedlastinger

Alle inkluderer en 14-dagers gratis prøveperiode.

Resonerer opptak

La publikum resonere med tankene dine ved å bruke den sømløse plattformen til Resonerer opptak. Den hjelper deg med å distribuere lyden til flere podcastkataloger på et blunk med ett klikk.

Den kommer med et innsiktsfullt dashbord for å måle podcast SEO og ytelse, og en podcast-mikroside opprettet automatisk med Resonate Recordings slik at du kan distribuere podcastkanalen din på nettet. Mikronettstedet er faktisk en landingsside for å la folk abonnere, se episoder og kontakte deg.

Du kan legge inn episodespilleren direkte på nettstedet ditt og begynne å spore engasjementet gjennom antall brukere og lytteøktene. Del podcasten din med toppkataloger som Google, Stitcher og mer.

Prissetting

 • Grunnleggende: $25/måned
 • Premium: $49/måned
 • Profesjonell: Be om tilbud

De tilbyr også en 14-dagers gratis prøveperiode.

Libsyn

La ditt kreative geni gjemt på innsiden løpe løpsk gjennom en podcastkanal drevet av Libsyn. Den er konsekvent i å levere kvalitetstjenester til sine kunder over hele verden siden 2004. Kontroller alt fra vertstjenesten og inntektsgenerering til distribusjon.

  Hvordan få tilgang til og endre Microsoft Teams-innstillinger

Libsyn er i samsvar med IAB Tech Lab og tilbyr IAB v2.0-sertifisert statistikk, noe som betyr at potensielle investorer, annonsører og show-sponsorer kan stole på podcasten din og finne den mer verdifull. Du får statistikk som plattformer lytterne bruker, destinasjonsutbrudd, grafiske varmekart, sosiale medier-statistikk, dataområdevelger, nedlastinger og mer.

Den tilbyr enkel optimalisering og tilpasning for hver episode, WordPress-plugin for publisering, overholdelse av RSS-feed, filbehandling, en oppføringskatalog, FTP-støtte og støtter lyd-, PDF-, video- og testfiler.

De tilbyr en miniside for podcasten din, som er kompatibel med mobile enheter, tilgjengelighet for Android- eller iOS-apper, tilpasset domene og fargealternativer for merkevarebyggingen din. Du får tilleggsfunksjoner som inntektsgenerering og verktøy på bedriftsnivå som er fordelaktige for selskaper, produsenter osv.

Planene deres starter med bare $5/måned og inkluderer så mange tilpassbare alternativer for funksjoner, så du må bare betale for det du bruker.

ZenCast

Stolt på av tusenvis av podcastere, ZenCast tilbyr en enkel måte å gå inn i podcasting-verdenen. Det begrenser ikke din kreativitet eller vekst; i stedet lar den deg lage ubegrensede episoder, opplastinger og nedlastinger uten å irritere deg med annonser.

Det lynraske Content Delivery Network (CDN) hjelper deg å distribuere podcasten din med et øyeblikk. Dessuten er de kompatible med RSS-feeden, så det er ingen risiko forbundet med å miste abonnentene dine.

Du kan også benytte deg av nettstedet deres uten ekstra kostnad, noe som er kjempebra og nyttig hvis du ikke har et nettsted. Podcastspilleren deres ser flott ut og er enkel å tilpasse med estetikken til merkevaren din.

Ikke bekymre deg for serveradministrasjon, plugin-konfigurasjoner eller nettstedssynkronisering fordi de tar seg av disse tingene og oppdaterer nettstedet ditt automatisk så snart du gjør endringer på det. Dessuten får du en imponerende spiller og sanntidsanalyse for å forbedre innholdet ditt.

Prøv det gratis i 14 dager uten kredittkort.

Ekkolodd

Oppdag den helt nye verden av markedsføring ved å starte podcasten din Ekkolodd. Fokuser på å lage innhold av høy kvalitet og la Sounder håndtere resten. Den gir deg enkle alternativer for å være vert for, administrere, distribuere og importere innholdet ditt.

Deres upåklagelige leveringsverktøy som in-stream-søk, lyd-SEO, episode-lydbiter, episode- og podcast-sider og transkripsjon gjør det enkelt for deg å få flere publikum til kanalen din.

Bruk demografiske data og søkedata for å forstå mer om publikums interesse og utvide podcasten din. Bli en del av et skaperbesatt fellesskap for å lære, le, utforske og drive mot endring.

Bli oppdaget enkelt ved å distribuere podcasten din på kjente lytteapper og bruke et enkelt dashbord, og bli hørt!

Enten du vil starte podcasten din for bedriften din eller bare for hobbyen din, har de passende planer for deg.

Prissetting

 • Grunnleggende: GRATIS, 20k streams/måned, 2 seter
 • Pluss: $30/måned, 100k streams/måned, 5 seter
 • Enterprise: Kontakt dem for pris

Så, er du klar til å lansere podcasten din?

Her er noen tips og triks fra min side for å gjøre ting enklere for deg.

Trinn for å starte podcasten din på en vellykket måte?

 • Gi podcasten din et fengende navn, som må formidle hvilket budskap du ønsker å gi til publikum.
 • Sett musikk for intro og outro for å matche tonen i podcasten din og skape fortrolighet
 • Design episodeomslaget. Du kan prøve Canva for det.
 • Invester i podcastutstyr – en datamaskin, mikrofon og hodetelefoner. For mikrofonen kan du prøve Blue Yeti og for en hodetelefon, prøv Sony.
 • Finn podcastepisodegjester basert på nisjen du har valgt. Du kan hente relevante personer fra LinkedIn, Instagram eller Facebook.
 • Ta opp episoden din. Prøv flere opptak for å bli bedre.
 • Markedsfør og promoter podcasten din der du har en sterk publikumsbase. Du kan prøve LinkedIn eller andre sosiale nettsteder for det samme. Og begynn gradvis å markedsføre på andre medier.

Konklusjon

Det er mange måter å dele tankene dine med verden på, enten det er din personlige hobby eller bedrift. Å starte en podcast er et slikt verktøy som får så mye hype i disse dager. Koble det derfor med en pålitelig hosting for å fortsette å utnytte fordelene i det lange løp for merkevaren din.

Alle gode podcaster trenger god musikk og SFX. Du kan besøke Video og sjekk ut gratis- og Premium-bibliotekene deres, som inkluderer tusenvis av lydfiler for å ta podcasten din til neste nivå”.

Hvis du bruker WordPress, kan du alternativt konvertere artikler til lyd som forklart her.

Klokka tikker…

Gjør deg klar til å lansere podcasten din i tre enkle trinn,

Skape. Ta opp. Distribuere.

x