11 pålitelige API-er for valutaveksling for bedriften din

Valutavekslings-APIer er nyttige for bedrifter, fra SMB-er til storskala.

Men hvordan?

Valuta er et grunnleggende element når det gjelder finans og handel. Bedrifter som jobber med internasjonale markeder må ha korrekt informasjon om valutaer og deres raskt skiftende verdier. For tiden er det muligheter for å muliggjøre handel med hvem som helst fra hvor som helst ved hjelp av visse teknologier.

Så hvis du er en enkeltperson eller driver en organisasjon som håndterer ulike finansmarkeder over hele verden daglig, trenger du et verktøy som kan konvertere valutaer og veksle dem enkelt og raskt. Det vil gjøre deg i stand til å drive virksomheten din med effektivitet.

Og valutavekslings-API kan gjøre det for deg.

Disse teknologiene gjør det enklere for bedrifter å holde seg oppdatert med gjeldende kurser og konvertere eller utveksle valutaer med nøyaktighet og hastighet.

Dette gir deg riktige data for å ta bedre beslutninger og sparer tid og penger på unødvendig innsats.

La oss forstå hva valutavekslings-APIer er og hvordan de kan hjelpe virksomheten din.

Hva er Currency Exchange APIer?

Valutavekslings-APIer eller applikasjonsgrensesnitt er verktøyene eller programmene utviklere kan integrere i en applikasjon eller et nettsted for å aktivere valutaveksling. Det kan også gi andre funksjoner som valutakonvertering.

På denne måten kan bedrifter og enkeltpersoner enkelt holde seg oppdatert med gjeldende markedskurser og konvertere forskjellige valutaer som amerikanske dollar (USD), britiske pund, euro, etc., til andre valutaer.

Valutavekslings-APIer kan støtte ulike valutatyper og datakilder for å hente gjeldende og historiske kurser. De inkluderer også mange funksjoner for å gjøre det enkelt å bruke API, for eksempel omfattende dokumentasjon, et intuitivt dashbord, og brukergrensesnitt og støtte for ulike filformater som XML, CSV, JSON, etc., for å returnere data.

Hvorfor trenger du valutavekslings-APIer?

Verdien av valutaer endres. Og hvis du er interessert i internasjonal handel, må du kjenne verdiene riktig for å ta forsvarlige forretningsbeslutninger og bytte valuta uten problemer.

På dette tidspunktet kan det hjelpe deg å bruke et API for valutaveksling. Det kommer også med mange fordeler, inkludert:

Nøyaktighet

Valutaverdier endres hele tiden, uansett hvor stabil en valuta er. Men hvis du har å gjøre med internasjonale markeder, må du vite de gjeldende prisene nøyaktig. Hvis du bruker en god valutavekslings-API, vil du få nøyaktige data oppdatert med jevne mellomrom.

Det er mange tilgjengelige APIer som oppdaterer data hvert 60. sekund, slik at du har de nyeste tilgjengelige prisene som du kan bruke.

Støtter flere valutaer

Generelt støtter valutavekslings-APIer et stort antall valutaer. Du kan konvertere valutaer og bytte dem enkelt med noen få klikk. Det vil gjøre deg i stand til å jobbe med ulike globale markeder og drive virksomheten din.

Omfattende datakilder

Valutavekslings-API-er samler valutaoppdateringer fra hundrevis og tusenvis av datakilder fra ulike globale banker, finansinstitusjoner, finansielle leverandører og andre kommersielle kilder. Det involverer nåværende, nøyaktige data og historiske data som kan dateres måneder eller år tilbake.

Derfor kan du spore svingningene i verdiene for å ta smarte beslutninger. I tillegg kan du også analysere dataene og lage spådommer.

Lett å bruke

Å bruke Exchange API-er er ikke utfordrende. Utviklerne dine kan enkelt integrere API-ets kodebiter på nettstedet eller applikasjonene dine. De kan følge detaljert API-dokumentasjon, kodeeksempler og enkel API-struktur i tvilstilfeller. Du vil også få mange funksjoner som et dashbord for å få tilgang til verktøyet, et alternativ for å bytte valuta, endre parametere, varsler og mer.

Sikkerhet og ytelse

API-leverandører sørger for at API-en du bruker er sikker og fungerer raskere uten å gi deg noen problemer eller smutthull i sikkerheten. Derfor tilbyr de robuste sikkerhetsfunksjoner som kryptering på banknivå i industriklasse, muliggjøring av HTTPS-tilkoblinger, etc.

I tillegg vil du få raskere ytelse og skalerbarhet slik at du kan be om data og motta dem i løpet av millisekunder. De kan også håndtere tusenvis av API-forespørsler hvert sekund med sin robuste og skalerbare infrastruktur. Noen valutavekslings-APIer gir også 99,99 % oppetid slik at systemet ditt er tilgjengelig hele tiden, og du kan handle uten å hoppe over et slag.

Så hvis du leter etter en pålitelig valutavekslings-API for virksomheten din, her er noen av våre anbefalinger.

  Bitcoin vs. Bitcoin Cash: Hva er forskjellen?

Fixer

Fixer er en lett og enkel API for historiske og gjeldende valutakurser. Den brukes av mange SMB-er, store selskaper og utviklere hver dag på grunn av sine pålitelige datakilder for sanntidsvalutakurser.

Valutakursdataene oppdateres hvert 60. sekund for 170 verdensvalutaer. Du kan stole på kildene fordi de er fra banker, inkludert den europeiske sentralbanken og leverandører av finansiell data. Forbindelsen din med Fixer API er kryptert med 256-bits SSL-kryptering av bankkvalitet. I tillegg er det også enkelt å implementere API innen 10 minutter ved å bruke intuitive kodeeksempler, enkel API-struktur og detaljert API-dokumentasjon.

Fixer kommer med skalerbare volumer og garantert tilgjengelighet som reagerer innen millisekunder. Den kommer også med tidsseriedata og separate endepunkter for konvertering av enkeltvaluta. Du vil få historiske data frem til 1. januar 1999. I tillegg kan du ta hjelp fra dashbord-delen av kontrollpanelet, hvor du kan få tilgang til hurtigstartverktøyet for å teste API-endepunkter med et enkelt klikk.

Få en API-nøkkel, 100 API-anrop/måned, oppdateringer per time og historiske data gratis. Hvis du vil ha SSL-kryptering, flere API-anrop, alle basisvalutaer, konverteringsendepunkt osv., kan du gå med den betalte planen som starter på $10/måned eller $8/måned hvis faktureres årlig.

valutalag

Få valutakonvertering og pålitelige valutakurser for virksomheten din med valutalag, en sanntids JSON API for 168 verdensvalutaer. Den samler inn datakilder fra banker og kommersielle kilder og er kompatibel med alle programmeringsspråk og applikasjoner.

Dataløsningen leveres i JSON-format for enkel integrasjon, kompatibilitet med flere applikasjoner og maksimal brukervennlighet. Du vil også få avanserte funksjoner som bytte av kildevaluta, valutaendringsparametere, konvertering av enkeltbeløp, historiske data og mer.

Få umiddelbar tilgang til historiske data for de siste 19 årene, edle metaller og 168 verdensvalutaer. Sikre krypterte og sikre datastrømmer ved å koble til et API via industristandard HTTPS. Når du abonnerer, får du tilgang til API-funksjonene via dokumentasjonen deres.

Du kan spore API-bruk månedlig eller daglig og få automatiske varsler mens du går tom. currencylayer driver opp mobilapper, back-office-systemer og valutaomregnere over hele verden.

Velg ditt abonnement i henhold til tiden du ønsker, fra 60 sekunder til 60 minutter, for å få valutakurser. valutalag er gratis for 250 forespørsler/måned. Hvis du vil ha mer, gå med $9,99/måned, inkludert høyere volum og kjernefunksjoner.

Valutakurser

Valutakurser er en Intraday, Historisk og sanntids markedsdata API som gir et brukervennlig og gratis REST API-grensesnitt som leverer aksjemarkedsdata over hele verden i JSON-format. Du vil få pålitelig, nøyaktig og sanntids valutakursdata for tusenvis av valutaer oppdatert hvert 60. sekund.

Exchnagerates API integreres med verdifulle valutakurskilder som tilbyr nøyaktige og nylige kurser for mer enn 200 par. På grunn av sin skalerbare infrastruktur, kan den håndtere API-forespørsler fra noen få til tusenvis hvert sekund. Du vil også få umiddelbar tilgang til en rekke nøyaktige valutapar helt fra begynnelsen.

Det er gratis for opptil 250 forespørsler/måned og koster deg $9,99/måned for 10 000 forespørsler/måned med HTTPS-kryptering, kildevalutabytte, timeoppdateringer og andre kjernefunksjoner.

valutaapi

currencyapi.com er en pålitelig valutavekslings-API som hjelper deg med gjeldende og historiske valutakonverteringer i over 170 valutaer. Med en oppdateringsfrekvens på hvert 60. sekund tilbyr den valutakurser i sanntid og et stabilt design bygget for å håndtere millioner av forespørsler per sekund.

Utvikleropplevelsesfokuset gjør API-en enkel å bruke og fullt tilpassbar. Funksjonaliteten til currencyapi.com går utover funksjonaliteten til mange APIer. Med funksjoner som teamfunksjonalitet, ytelsesoversikt, tilpassede funksjoner og skreddersydd støtte. Dashbordet viser deg ikke bare nøkkelytelsesindikatorene dine, som antall API-forespørsler, suksessrate og gjennomsnittlig ventetid, men det tilbyr også en graf for å visualisere viktige beregninger som vellykkede forespørsler, overskredet kvote, serverfeil og mer.

På dashbordet kan du også finne «Request Playground» som viser API-nøklene dine og lar deg definere et endepunkt og din basisvaluta ved å klikke på en rullegardinmeny.

Videre kan du alltid se dine gjenværende og totale månedlige forespørsler rett på dashbordet. currencyapi.com lar deg oppgradere og nedgradere planene dine med letthet. Den er også egnet for å jobbe med team, siden den lar deg invitere teammedlemmer og lage nye API-nøkler. De viktigste lenkene til dokumentasjon og støtte er enkle å finne i appen.

Abstrakt API

Abstrakt Valutaveksling og Forex API henter deg de siste kursene for 150+ valutaer og 10 000+ par.

Du kan få dataene oppdatert hver time til ett minutt i tillegg til de tiår gamle postene for hånden.

  Slik setter du inn en tekstboks i Google Dokumenter

Og ikke bare fiat, Abstrakt API fungerer godt med store kryptovalutaer for å holde deg oppdatert på enhver endring i den flyktige kryptoverdenen.

Det beste du kan stole på Abstrakt API er imidlertid skalerbarhet. Deres eksepsjonelle hastigheter og robuste oppetider gjør dem ideelle for bedriftsbruk.

I tillegg sikrer 256-bits SSL-krypteringen datasikkerhet. Til slutt kan du prøve dem uten å betale en krone for 5000 API-forespørsler.

CURRENCY API

Valutakonvertering er nå enkelt med CURRENCY API som tilbyr de nyeste valutakursene med ett API-kall. Få resultatene i XML- eller JSON-format med 256-bits kryptering for å sikre dataene dine. Den er vurdert til 9,8 av 10 på RapidAPI på grunn av dens raske respons.

CURRENCY API gir valutakurser for 170+ valutaer oppdatert hver time og historiske kurser fra 2010 til nåværende. Bare gjør en enkelt forespørsel, og CURRENCY API konverterer raskt flere valutaer for deg.

Den har en skalerbar infrastruktur med 99,99 % garantert oppetid. Gjennomsnittlig responstid som testet er 61 millisekunder. Du kan prøve kodeeksempler inkludert JavaScript, Curl, PHP og Python.

Få 100 forespørsler om dagen gratis og abonner på en betalt plan hvis du vil ha flere, fra 1000 forespørsler om dagen til 100000 forespørsler/dag. Du kan be om dine unike krav hvis du trenger ubegrenset tilgang eller en dedikert node.

Åpne valutakurser

Styr dine dynamiske merkevarer, organisasjoner og startups ved hjelp av Åpne børser Kursers valutadata-API. Du vil få pålitelige og konsistente valutaomregnings- og valutakursdata for virksomheten din.

Open Exchange Rates» fellesskap lager mer enn 200 åpen kildekode-plugins og biblioteker for rammer og språk. Mer enn 1 lakh utviklere stoler på API’et, da dette er raskt, rimelig og fleksibelt. Den serverer dataene i JSON-format med rask teknisk støtte og enkel dokumentasjon.

Du vil glede deg over skalerbarheten fra en enkelt forespørsel på en måned til hundrevis av forespørsler i løpet av et sekund. Få historiske og nåværende valutakurser for mer enn 200 verdensvalutaer sammen med konverterings-APIer og tidsserier.

Bruk Open Exchange Rates sin gratis plan som gir 1000 forespørsler/måned og timeoppdateringer. Du kan utvide forespørslene dine per måned i henhold til etterspørselen din, fra $12/måned. Eller velg årlig betaling i kassen for å benytte deg av to måneder gratis hvert år.

ExchangeRate-API

ExchangeRate-API er en pålitelig og nøyaktig API som gir bedre støtte og eksepsjonell oppetid på 99,99 % fra de siste 10 årene. Den er perfekt for dashbord, e-handel og SaaS. Tusenvis av utviklere stoler på ExchangeRate-API og slapper av mens APIen leverer dag inn, dag ut og valutakurser.

Velg et hvilket som helst programmeringsspråk som støtter HTTP-forespørsler for å skrive to linjer med kode og implementere det effektivt. Den kan konvertere og utveksle 160 hovedvalutaer som brukes i 200 land. Det gir resultatet i transparent JSON-format som er enkelt å lese og analysere og reagerer på problemfri integrasjon.

Valuta-APIet tilbyr nøyaktige konverteringer gjennom pålitelige og stabile valutadata. Du trenger ikke vente til neste dag for ferske data; du vil få raske valutakursoppdateringer med pro-planen.

Det er enkelt og raskt å registrere seg for API-en for å oppleve fordelene med API-nøkkelen. Etter e-postbekreftelse vil API-nøkkelen din bli aktiv. Bruk HTTP- eller cURL-biblioteket i utviklingsmiljøet og se dokumentasjonen for API-endepunktsformater og URL-er.

Få 1500 API-forespørsler/måned gratis eller betal $10/måned for å få 30000 API-forespørsler/måned sammen med høy tilgjengelighetsinfrastruktur, LTS-forpliktelse, historiske data, berikede data og mer. Ta en gratis prøveversjon av pro-planen hvis du ønsker det.

XE

Få globalt pålitelige valutakurser for virksomheten med XE Valutadata-API. Velg blant fleksible pakker som fungerer for deg og velg frekvensen du ønsker sammen med antall API-forespørsler hver måned.

XEs Rate Blender bruker 100+ globale kilder for å opprettholde nøyaktigheten og oppdager og filtrerer bort feilene dynamisk. Du kan enkelt integrere XE Currency Data med din eksisterende programvare. Den støtter SDK-er for NodeJS, PHP, Python og Java. Du kan også få tilgang til Swagger og Github-siden for SDK-er, kodegenerator og integrasjonsstøtte.

Den er kompatibel med XML-, JSON- og CSV-formater. Du vil få historiske data tilbake til 1998, mer enn 170 valutaer, livekurser og mer. Det vil ikke være noen restriksjoner på basisvalutaen. Få avanserte funksjoner som månedlige gjennomsnitt, tilpassbare marginer og valutavolatilitet. Den lar deg også redusere valutarisiko, utvikle strategier og redusere kostnader for å øke fortjenesten.

Velg den ideelle pakkekonfigurasjonen for ERP, CRM, interne applikasjoner og regnskap til $799/år for å få en rikelig mengde takstforespørsler for dine vanlige forretningsapplikasjoner.

  Slik slår du på inkognito på Google Maps

Xignite

Xignite er den historiske og sanntids valutakurs-API som støtter 170+ valutaer og mer enn 29 000 valutapar. Du vil få spot- og valutakurser i sanntid for handel med valutaer og krysskurser ved å bygge bro mellom valutaer som USD/JPY, AUD/USD, USD/CAD, EUR/USD, GBP/USD og USD/CHF.

Få frem valutakurser, valutaomregnerverktøy, daglige historiske valutakurser, daglige krysskurser, muligheten for intra-dag, historisk OHLC, slutten av dagen OHLC, minuttnivå barer og alle kurser tidsstemplet i UTC.

Få tilgang til høykvalitets valutakurser i sanntid via en brukervennlig API og motta daglige kurser for valutamarkeder som Tokyo, London, Sydney, Singapore, New York osv. Du kan enkelt legge inn valutakursdata i dine nåværende applikasjoner, inkludert , nettsteder, regneark, mobilapper og bedriftsapplikasjoner.

Betal kun for de økonomiske dataene du ønsker med Xignite; det vil ikke være noen lisensavtaler og komplekse pakker. Bare fyll ut boksen og få et perfekt tilbud.

IBAN

IBANs FOREX Reference Suite er en SaaS-løsning som gir en metode for automatisk henting av valutakursdata og valutakonvertering. Den gir alltid nøyaktige resultater ettersom den oppdaterer dataene hvert 10. minutt og samler inn data fra pålitelige kilder.

Lag en enkelt API-forespørsel og konverter beløpet du ønsker fra en valuta til en annen basert på gjeldende valutakurs. IBAN holder seg oppdatert med de daglige svingningene i valutamarkedene og gir en enkel å integrere og sette opp API som lar deg automatisere konverteringsprosessen.

Få sikker kommunikasjon med serverne via HTTPS-kryptert tilkobling for å gjennomføre alle forespørslene. Den styrker virksomheten din med strømmen av referansekursdata ved å kombinere data fra banker, børser, finansadministratorer, markedsanalysatorer og sentralbanker som gir verdifull innsikt i valutamarkedet.

Registrer deg nå og få en 30-dagers fullverdig prøvekonto for å utforske tjenester. Du kan også be om en betalt tjeneste for å få flere fordeler.

Bonus: Hvordan velge den beste valutavekslings-API?

Ovennevnte er utvilsomt noen av de beste valutavekslings-APIene der ute. Imidlertid er hver virksomhet forskjellig basert på størrelse, budsjett og behov. Så når du velger API, sørg for at du gjør det i henhold til dine krav.

Her er noen av kriteriene for å velge en passende valutavekslings-API.

Støttede valutaer

Før du fullfører valutavekslings-APIen, finn ut hvor mange valutaer den støtter; jo mer jo bedre. Se på listen og finn om den støtter valutaen du har å gjøre med, sammen med mange andre som du vil forholde deg til i fremtiden.

Mange av de ovenfor forklarte APIene støtter over hundre valutaer, slik at du enkelt kan operere i ulike markeder. Det ville være best om de støtter 150+ valutaer, inkludert de viktigste som USD, Pund og Euro. Et mindre antall valutaer vil også gjøre hvis den har de vitale og et godt sett med funksjoner.

Datakilder

Et annet kritisk aspekt ved å velge en Exchange API er hvor mange datakilder den tilbyr. API fungerer ved å samle informasjon fra ulike kilder. Derfor er det viktig å velge en API som kan gi enorme data og flere datakilder.

I tillegg kan du finne ut om datakildene er ekte eller ikke fordi du trenger nøyaktige, pålitelige data for virksomheten din. Leverandøren må tilby nok pålitelige datakilder slik at du kan samle informasjon og spore og måle globale trender for virksomheten din.

Du kan se etter store banker, finansinstitusjoner og pålitelige nettsteder som datakilder. Hvis du får 10+ datakilder, er det best.

Oppdateringsfrekvens

Hvor ofte dataene oppdateres i API er avgjørende. Årsaken er finansmarkedene og verdien kan endres når som helst, og du trenger ferske data for å drive virksomheten din. De beste utvekslings-API-ene oppdaterer data innen 10–60 sekunder, mens andre kan ta minutter og timer. Hvis operasjonene dine kjører hver dag 24/7, må du velge den som kan oppdatere data oftest.

Konklusjon 💱

Et godt utvekslings-API kan gi deg nøyaktig valutainformasjon og konvertere eller utveksle valutaer med hastighet og sikkerhet. Velg derfor en pålitelig valutavekslings-API og kjør virksomheten din jevnt for å tjene mer.

Du kan også være interessert i de beste børs-API-ene.

x