11 toppverktøy for å overvåke Windows-servere i 2022

I intranett- eller internettnettverk er det svært vanlig med uautorisert tilgang til kritiske eller produksjonsservere. Det kan føre til lekkasjer av konfidensiell forretningsinformasjon, fjernkontroll av servere, hacking av kritiske databaser og mer.

Ifølge Global Statcounter rapport var Windows Server-markedsandelen 31,44 % per desember 2021, som er den høyeste av alle operativsystemer globalt.

På grunn av den enorme penetrasjonen av Windows-servere på tvers av virksomheter og selskaper, blir vedlikeholdsaktiviteter, inkludert vedlikehold, overvåking, sikkerhet, etc., økende bekymringer. I denne delen ser vi på den beste Windows-serverovervåkingsprogramvaren for å holde serveren din trygg og forhindre større feil.

Hvorfor er det viktig å overvåke Windows Server?

Ved å overvåke Windows-servere kan administratorer proaktivt spore og svare på feil, problemer og nedetid, og disse trinnene vil bidra til å forhindre større sammenbrudd og utfall og unngå brudd på SLA (Service Level Agreement).

Når overvåkingsprogramvare ikke brukes, vil administratorer bli reaktive og reagere på problemer etter at en hendelse oppstår, og deretter se etter flaskehalser for å finne løsninger for å fikse dem.

I noen situasjoner oppstår kritiske hendelser når Windows-servere ikke overvåkes i sanntid. For eksempel, hvis en ukjent IP-adresse prøver å få tilgang til en server og får uautorisert tilgang, kan hele sikkerheten til domenet og nettverket bli kompromittert, noe som resulterer i store tap for små bedrifter til store bedrifter.

Windows-serverovervåking har stor verdi for problemhåndtering og hendelseshåndtering, men hjelper faktisk i den generelle styringen av prosjektoperasjoner. Det hjelper også virksomheter og selskaper med å oppfylle sine SLA-forpliktelser og unngå alvorlige straffer og tap av troverdighet.

I et nøtteskall er fordelene med Windows-overvåking som følger:

 • Overvåk serverhelsen for å redusere krasj og avbrudd
 • Øk tilgjengeligheten av servere, applikasjoner og relaterte tjenester
 • Identifiser og fiks raskt feil, mislykkede tjenester og prosesser
 • Bidra til å opprettholde jevn drift for å øke tilliten til selskapet/produktet eller tjenesten

I dette innlegget skal vi se på de mye brukte plattformene for overvåking av Windows-servere for å forhindre større hendelser og opprettholde en robust infrastruktur.

Sysguage

Sysguage serverovervåkingsprogramvare hjelper med å overvåke og få tilgang til alle maskinvareressurser som brukes til å starte en Windows-server. Det er en av de enkleste programvarene for å organisere, overvåke og gjennomgå rapporter og ta nødvendige handlinger når det er nødvendig.

Det brukervennlige dashbordet hjelper til med å lette driften og administrasjonen av Windows-servere ved å finne høyere bruk og flaskehalser. Forhåndskonfigurerte beregninger hjelper deg med å aktivere og starte overvåking umiddelbart, og du kan til og med tilpasse tellere for å passe dine infrastrukturbehov.

Dette er en klient-server-modell der serverpakken er installert på serveren, og beregninger kan nås fra ethvert system på nettverket via klientgrensesnittprogramvaren.

Klientgrensesnittet hjelper til med å konfigurere servermonitortellere, sette opp e-postvarsler for eventuelle terskelbrudd, overvåke ytelsen gjennom ulike rapporter og mye mer.

Systemadministratorer kan overvåke opptil 200 ressurstellere på Windows-servere, inkludert minnebruk, diskaktivitet, nettverksaktivitet, prosessortråder og TCP/IP-protokoll. Sammen med disse ressursene kan NAS (Network Attached Server), SQL Server og IIS Server overvåkes.

Rapporteringsmotoren tilbyr ulike typer varsler og rapporter, inkludert lydfeilvarsler, e-poster, Excel-rapporter, PDF-rapporter og mer.

For å få en tidlig oversikt over Windows-servere, bør du vurdere å kjøpe den letthåndterlige Sysguage Server-programvaren, tilgjengelig for $125 med ett års støtte.

PAESSLER

PAESSLER er et av de eldste selskapene siden 1997 og tilbyr overvåkingsløsninger for alle bedrifter og bransjer i alle størrelser. Denne programvaren er klarert av 5 lakh brukere over hele verden.

PAESSLER AG Network Monitor er en omfattende programvare, og Windows-serverovervåking er en av funksjonene.

PRTG bruker flere teknologier som WMI (Windows-administrasjonsinstrumentering), Windows-ytelsestellere, SNMP, pakkesniffing og Netflow for å samle inn og presentere overvåkingsmålinger for Windows-serveren i det sentraliserte dashbordet.

Det er en omfattende programvare som hjelper til med å overvåke hele spekteret av servere, inkludert database, e-post, web og virtuelle servere, og deres kritiske parametere som oppetid, CPU og minnebruk, diskaktivitet, trafikkbåndbredde, etc.

Den overvåker Windows-servermaskinvareressurser og hjelper til med grunnleggende feilsøkingsaktiviteter som sporing av patcher og oppdateringer av serveren og advarsel om ufullstendige oppdateringer og dens innebygde varsler sender varsler når ressursene overskrider terskler osv.

  Slik endrer du standard nedlastingsplassering i Windows 11

Det er en av de raskeste overvåkingsprogramvarene, ettersom administratorer må angi IP-rekkevidde for å spore, og dens innebygde autodeteksjon og forhåndsdefinerte sensorer vil starte automatisk oppdagelse. Dens industristandarddefinerte sensorer vil begynne å overvåke serverne dine umiddelbart.

Funksjoner

 • Fjernovervåking med mobilapp
 • Overvåking av hendelseslogg: Overvåker Windows-applikasjons- og systemlogger og utløser varsler når feil oppstår.
 • Tilpassbare beregninger/tiltak for å møte spesifikke infrastrukturbehov
 • Historiske grafer for de foregående 365 dagene

Den fulle versjonen av PRTG-programvaren kan installeres og brukes gratis i 30 dager, hvoretter programvaren automatisk går tilbake til sin gratis begrensede utgave. Den betalte versjonen har en permanent lisens og abonnement. Prisen starter på $1750 for overvåking av 500 aspekter og 50 enheter.

ManageEngine

ManageEngine Programvare for applikasjonsovervåking har over 120+ priser for ulike IT-administrasjonsprogramvare, inkludert Gartners 2021 Magic Quadrant for Application Performance Monitoring. Windows-serverovervåking er en av funksjonene til ManageEngine Application Monitoring-programvare.

Programvare for applikasjonsovervåking er omfattende overvåkingsprogramvare som overvåker maskinvare- og programvareressurser til Windows-servere, Windows-klynger, SQL, webservere, virtuelle servere, nettstedstatistikk og mer.

Maskinvarekomponentovervåking inneholder detaljerte ytelsestellere for kritiske faktorer som CPU-viftehastighet, individuell CPU-kjernetemperatur og bruk, disk I/O-statistikk og mer.

Programvaren tar seg av grunnleggende feilsøkingshandlinger som terskelalarmer, e-post- eller SMS-varsler for Windows-hendelser relatert til applikasjoner, system, sikkerhet, filreplikeringstjenester, DNS-server, omstart av server, problemer med diskplass og mer.

På rapporteringsfronten kan ulike rapporter hentes fra dashbordet, inkludert kapasitetsplanleggingsrapporter som hjelper til med å forutsi over- og underutnyttelse av serveren for å forhindre overbelastning eller krasj på serveren.

Funksjoner

 • Planlagte Windows-oppgaver kan overvåkes for å optimalisere ytelsen
 • Hendelsesloggovervåking for å oppdage nettverksavvik, datainnbrudd og nettverksbrudd
 • Samler nettverksytelsestatistikk som innkommende trafikk, utgående trafikk, nettverksfeil, hastighet
 • Forutsi brukstrender basert på serverbruk og ytelse

Denne programvaren er tilgjengelig i to versjoner: Professional og Enterprise. Brukere kan bruke lisensen i både abonnements- og evigvarende utgaver. Abonnementslisensavgifter starter på $395. Denne programvaren kan brukes gratis i 30 dager. Det er også en gratisversjon med begrensede funksjoner.

SolarWinds

SolarWinds Microsoft-overvåking dekker alle Microsoft-produkter og -tjenester som Windows Server, SQL-DB, Hyper-V, Azure og mer.

De omfattende plattformene som Azure Monitor og AWS IaaS, PaaS og SaaS overvåkes av Solarwind-servere og applikasjonsovervåkingsprogramvare (SAM). SAM sporer hele Microsofts IT-stabel, inkludert ytelse, oppetid, kapasitet og ressursutnyttelse.

SAM-prognostiske indikatorer oppdager enkelt når serverressurser når kritiske advarsler og terskler, som er et av de viktige kriteriene for å ta forholdsregler for å unngå krasj og forstyrrelser.

SAM overvåker fysiske komponenter og applikasjoner, inkludert høy CPU-bruk, diskbruk, nettverksbelastningsbalansering, utskriftstjenester, eksterne skrivebordstjenester, FTP-tjenester og mer. Programvaren sporer også ytelsesmålinger relatert til bruk av personsøkingsfil, CPU-tid, sider/sekund, diskkøer og mer.

En av fordelene for bedrifter med heterogene miljøer er Solarwind-programvaren, som tilbyr tilpassbar serverovervåking ved hjelp av APIer og rundt 1200+ overvåkingsmaler.

Grunnleggende feilsøking, inkludert oppdagelse av maskinvarefeil, omstart av serveren og overvåking av serverhelse, utføres ved hjelp av SAM.

I et nøtteskall kan Solarwinds sentraliserte SAM-konsoll tett overvåke Windows Server, Active Directory, IIS, Exchange Server, Dynamics CRM, Skype for Business, SQL Server, SharePoint, DHCP og DNS.

Funksjoner

 • Hjelp til å bygge en IT-aktivabeholdning ved å identifisere og samle inn maskinvare- og programvareressurser.
 • Identifiser Active Directory-ytelsesproblemer og rettelser
 • Overvåk DNS for tilgjengelighets- og ytelsesproblemer
 • Hjelpe serverstørrelse basert på estimering og bestemmelse av serverkapasitet

SAM-prisen starter på $1 663 for et årlig abonnement. Programvaren kan testes gratis i ditt miljø i 30 dager.

Nagios XI

Nagios XI er en server- og nettverksovervåkingsprogramvare for bedrifter som er pålitelige av millioner av brukere, alt fra små bedrifter til Fortune 500. Den gir full IT-infrastrukturovervåking med åpenhet, ytelse og tilpasning med enkel bruk.

Programvaren dekker alle infrastrukturkomponenter, inkludert applikasjoner, tjenester, operativsystemer, nettverksprotokoller, systemmålinger og nettverksinfrastruktur.

Programvaren tilbyr også integrasjon med hundrevis av tredjeparts tillegg for å overvåke nesten alle applikasjoner, tjenester og interne systemer, noe som gjør den kompatibel med heterogene miljøer.

Programvaren er bygget med fire overvåkingsmotorer som gir den høyeste graden av overvåkingsserverytelse med høy effektivitet og skalerbarhetseffektivitet.

Nagios XI gir full sanntidsovervåking av kritiske Windows-tjenester som systemmålinger, prosesser, ytelsestellere, hendelseslogger, Internet Information Server (IIS), Active Directory, DHCP, Exchange Server, DNS og mer.

  8 beste annonseblokkeringsprogramvare for Windows, Mac, iOS og Android

Programvaren sporer den komplette ende-til-ende servermaskinvaren, inkludert nettverksstatistikk, harddiskbruk, CPU-utnyttelsestrender og minneytelse.

Systemadministratorer kan også dra nytte av avansert brukeradministrasjon, enkelt oppsett, automatisk oppdagelse, systemoppgraderinger basert på kapasitetsplanlegging og mer.

Funksjoner

 • Et sentralisert og dedikert dashbord som gir generell informasjon om nettverksverter, tjenester og enheter.
 • Granulære ytelsesdata for Windows-operativsystemer
 • Omfattende overvåking av Windows-prosesser fra start til slutt, inkludert forekomster
 • Overvåker nettverkskort for uventet båndbredde over en periode

Nagios XI kan kjøpes i standard- og bedriftsutgaver som starter på $1 995. Denne programvaren har ikke en abonnementslisensmodell, men kan brukes gratis i 30 dager før kjøp.

Zabbix

Zabbix er en profesjonelt utviklet åpen kildekode-programvare for å overvåke og spore alle beregninger fra enhver kilde i IT-infrastruktur. Zabbix-programvaren overvåker helsen og integriteten til servere, virtuelle maskiner, nettverksparametere, applikasjoner, tjenester, databaser, nettsteder og skyen.

Zabbix-agent må installeres for dyp overvåking av Windows-servere mens andre infrastrukturkomponenter kan overvåkes via protokoller som SNMP, TCP, ICMP, etc.

Programvaren hjelper til med å overvåke, spore og presentere hver enkelt detalj av servere som CPU, minne, filsystem, fysisk disk, etc., gjennom XML-baserte maler for å måle ytelse for effektiv serverinfrastrukturadministrasjon.

Dens e-postbaserte varsler gir rask respons på serverproblemer. Denne programvaren gir de beste resultatene når det gjelder rapportering og visualisering av utmerkede kapasitetsplanleggingsdata.

Funksjoner

 • Angi automatisk grunnlinje basert på historiske data for å omgå manuell terskelinnstilling
 • Tidlig prediksjon av problemterskler for en proaktiv tilnærming
 • Oppdager automatisk flaskehalser i den innkommende metriske flyten
 • Eksporter åpne problemer i sanntid til tredjepartssystemer for videre analyse

Dens nettbaserte frontend sikrer at helsen til serverne kan overvåkes og støttes eksternt. Zabbix kan brukes av små organisasjoner til store selskaper og, viktigere, gratis. JA, Zabbix er gratis. Kundestøtten er kommersiell.

Sjekkmk

Sjekkmk er en omfattende overvåkingsprogramvare, ikke bare for servere, men også for applikasjoner og nettverk. Programvaren er enkel å bruke ettersom den ble utviklet etter år med forskning og tilbakemeldinger fra kunder.

Hovedmotoren har en massivt skalerbar arkitektur som støtter tusenvis av tjenester, hundrevis av nettsteder og millioner av enheter forstyrret på flere steder.

Automatiseringsdelen av checkmk er allsidig og inkluderer automatisering av konfigurasjon ved hjelp av REST-API, automatisk overvåking av Ephemeral infrastruktur, regelbasert 1-til-N-konfigurasjon som minimerer konfigurasjon i komplekse miljøer, og automatisering av tredjepartsapplikasjoner ved bruk av API.

Programvaredatabasen inneholder 1900 plugins slik at nesten hvilken som helst programvare enkelt kan integreres. De riktige indikatorene kan overvåkes og spores i heterogene miljøer, for eksempel hendelser som er enkle å håndtere ved å integrere med tredjepartsverktøy som Jira, Slack, PagerDuty, etc., og VictorOps.

Checkmk er en av de ypperste overvåkingsprogramvarene som passer for liten til kompleks infrastruktur. Noe av dets unike er at den bruker avanserte analyser basert på observasjonsalgoritmer som forutsier terskler basert på historiske hendelser.

Funksjoner

 • Identifiser enkelt verter for å oppdatere med hurtigreparasjoner med utdaterte og sårbare programvareversjoner.
 • Oppdager automatisk relevante indikatorer og starter overvåking på minutter
 • Tilpassbart dashbord basert på administratorkrav og kan til og med integreres med Grafana
 • Smart varslingsmekanisme for å videresende varsler til spesifikke administratorer i stedet for å overbelaste alle varsler

Programvaren kan enkelt tilpasses for å passe all maskinvare- og programvareovervåking, feilsøking, loggovervåking, rapportering, integrasjon med ITOM/ITSM-verktøy for å strømlinjeforme arbeidsflyter, automatisere konfigurasjon, skalerbarhet og mer. Prisen starter på 600 euro, og det er også en gratisversjon av programvaren som støtter 25 verter.

Opsview

Opsview kan hjelpe med å observere, analysere, overvåke og automatisere ende-til-ende IT-tjenester, applikasjoner og løsninger. Opsview støtter databaser, virtuelle miljøer (AWS, Azure), operativsystemer, nettverk, nettsteder og mer.

Opsview-plattformovervåking gir omfattende dekning av Windows og relaterte tjenester og applikasjoner i ett sentralisert dashbord, for å nevne noen:

 • Maskinvareovervåking: Overvåking av CPU, diskkø, personsøkingsfiler, fysisk minne, Windows-hendelser, etc.
 • Overvåking av hendelseslogg: applikasjons-, system- og sikkerhetslogger
 • Tjenester: Active Directory Monitoring, DNS, IIS, Exchange, SQL, Azure, Terminal Services, etc.

Hvis du er en IT-administrator eller systemadministrator som leter etter en overvåkings- og administrasjonsløsning for IT-infrastrukturen din, kan Opsview enkelt integreres i miljøet ditt, uavhengig av skala, type, produkt og dybde. Prisene er vertsavhengige og starter på 4,5 euro (Enterprise Edition) per vert/måned.

  Slik reparerer du ødelagt katalog på Windows 10

Cloudradar

Cloudradar er en skybasert plattform for omfattende overvåking, varsling og feilsøking av Windows-servere og relaterte tjenester og applikasjoner. Cloud-plattformen er overflødig og har minimal latenstid ettersom den har åtte globale datasentre. Det er enkelt å sette opp og administrere, og du kan begynne å overvåke og spore eiendeler på få minutter ved å bruke forhåndsdefinerte beregninger. Plattformen tilbyr ulike varslingssystemer, inkludert e-post, SMS, Slack, Pushover, Telegram, Whatsapp, så det er veldig lite plass til å gå glipp av varslene.

Funksjoner

 • Forutse problemer med proaktive advarsler og varsler
 • Detaljerte beregninger for servermaskinvarekomponenter som CPU, minne, disk, båndbredde og mer.
 • Tilpassede advarsler og varsler per server, tjeneste eller prosess.
 • Tilpassbare automatiske rapporter og diagrammer for å vise ytelsesberegninger.

Cloudradar er lavprisprogramvaren i denne kategorien, priset til $1,70 per måned med ubegrensede beregninger per vert. Den kan brukes gratis i 15 dager.

Icinga

Icinga Infrastrukturovervåking kan overvåke store og komplekse miljøer på tvers av flere lokasjoner. Plattformen overvåker nettverksressurser, advarer brukere om feil og samler inn data for rapporteringsformål.

Det er en full-stack overvåkingssuite som støtter infrastrukturovervåking, beregninger og loggfiler, overvåkingsautomatisering, skyovervåking og mer. Du kan se på live-demoen på Icinga demo link.

Programvaren overvåker Linux, UNIX, Windows-servere på stedet og i skyen, og varsler umiddelbart administratorer om feil og hjelper til med å fikse dem. Et sentralisert dashbord hjelper til med å overvåke hele infrastrukturen, samle inn og analysere data for å identifisere feil på et øyeblikk.

Skalerbarhetsmodellen tilpasser seg enkelt til din nåværende infrastruktur og tilbyr uendelige muligheter for konfigurasjon, automatisering, skalering osv. Icinga kommuniserer til og med med DevOps-verktøy for å lage tilpassede overvåkingsløsninger som passer dine infrastrukturbehov.

Funksjoner

 • Varsle proaktivt feil før avbrudd blir gjort
 • Gir inngangspunkt for riktig RCA (Root Cause Analysis)
 • Tilbyr ulike plugins for enkel integrasjon med andre tjenester/produkter
 • Administrasjon og brukeradministrasjon for å kontrollere programvarebruk for bedre administrasjon

Icinga kan passe inn i et stort heterogent miljø. Programvaren dekker seks viktige infrastrukturområder for å gi verdifull innsikt, varsler, visuelle bilder og analyser for å støtte ende-til-ende-dekning og forbedre forretningsresultatene. Priser er tilgjengelig på forespørsel for et tilbud.

Syskit

Syskit Monitor er et verktøy for å overvåke og administrere bedriftsservere. Den brukes til å overvåke virtuelle applikasjoner på Citrix-, Share Point-, SQL- og Windows-servere, RDP-økter og gatewayer.

Bortsett fra overvåking, hjelper programvaren også med revisjon av brukeraktivitet. Hovedfunksjoner inkluderer overvåking av serverytelse når det gjelder CPU, minne og diskbruk, SQL-transaksjoner, IIS-tilkoblinger, eksterne tilkoblinger til servere og mer.

Programvaren sporer også serverbruk når det gjelder tilgangsvarighet, samtidige tilkoblinger og brukseffektivitet. Syskit sporer også brukeraktivitet relatert til servertilkoblinger, brukerpålogginger/uttak osv.

Denne programvaren er tilgjengelig gratis i 30 dager. Prisen starter på $199 per server per år.

Konklusjon 👇

Overvåking av Windows-servere har blitt en viktig oppgave for bedrifter i alle størrelser og fra alle sektorer.

Windows-serverovervåking er viktig for å hjelpe organisasjoner med å ta proaktive skritt for å oppdage problemer, forhindre dem før de oppstår og unngå større problemer før høyprioriterte hendelser oppstår.

Windows-overvåkingsprogramvare hjelper til med å oppdage en rekke serverproblemer, inkludert RAM-lekkasjer (Random Access Memory) for å løse ytelsesproblemer, hindre angripere i å få tilgang, blokkere oppdateringer fra upålitelige ressurser, enkelt finne flaskehalser, og viktigst av alt, hjelp med feilsøking, og få serveren online raskere.

Teknologien avanserer på mye raskere plass, så i dagens verden erstatter automatisering manuelle oppgaver, så programvare eller verktøy som hjelper til med automatisering vil vise seg å være en god erstatning fremfor manuelle aktiviteter som sikrer høyere oppetid på serverne og dermed hele serverpålitelighet som applikasjoner, tjenester , prosesser osv. forbedres for å møte selskapets mål og mål.

Du kan nå se på noen av de beste løsningene for nettstedovervåking.

x