Vil du lese populære bøker, men ikke tid? Prøv Blinkist

Husker du sist du leste en bok? Var det bare i går, eller husker du ikke engang tiden?

For øyeblikket er hver enkelt persons liv bare rundt sosiale medier og arbeid. Folk klarer knapt å finne tid til seg selv og sine kjære. Hvordan kan noen ta seg tid til å lese en bok på omtrent 250-300 sider! Høres ikke det riktig ut?

Vel, det kan til en viss grad være riktig. Men du kan ta ansvar for livet ditt og bestemme hvordan du ønsker å leve. Det handler ikke bare om å lese en bok, men du kan ta deg tid til flere andre ting hvis du vil få det til.

Alt du trenger å gjøre er å lage en arbeidsplan og planlegge dine daglige rutiner. Dette vil hjelpe deg å forstå hvor mye tid du faktisk kaster bort på unødvendige ting, og også hvordan du kan spare den tiden.

Dette handlet om planlegging, men vi skal nå snakke om å lese bøker.

Utallige mennesker tar et nyttårsforsett om å lese flere bøker i år. Du har kanskje også gjort det på et tidspunkt. Men klarte du å holde det løftet?

Hvis ikke, går du garantert glipp av mange ting. Det er flere fordeler med å lese hver dag som du ikke engang ville ha tenkt på.

Før vi kommer til løsningen med å lese flere bøker selv med mindre tid, la oss først forstå viktigheten og fordelene ved å lese dem.

Hva er viktigheten av å lese?

Å lese bøker eller noe vil holde sinnet ditt aktivt og utvikle tankene dine. Bøker kan gi deg all slags informasjon, fra historier og følelser til verdifulle leksjoner og biografier. Når du begynner med en bok, vil du se sinnet ditt utvikle seg med tiden.

Lesing er en tidløs form for læring så vel som underholdning. Det handler ikke om å kun lese selvhjelpsbøker. Du kan starte med skjønnlitterære bøker og utvikle en blanding av ulike sjangere for å balansere underholdning og verdier.

Hvis du ser på fordelene ved å lese daglig eller regelmessig, vil du bli overrasket over resultatene. Det handler ikke bare om mental utvikling, men du vil også se ulike endringer i ditt daglige liv gjennom det.

Hva er fordelene med lesing?

Det er utallige fordeler med å lese. Her vil vi snakke om noen av de mest avgjørende som har betydelig innvirkning på folks liv.

Stressreduksjon

Folk blir stresset på grunn av ulike årsaker som arbeid, personlige forhold, pandemien eller andre situasjoner i livet deres. Selv om du har en tøff dag, har man sett at folk har en tendens til å glemme alt når de begynner å lese en bok og går seg vill i den.

En utmerket historie kan ta deg til forskjellige verdener mens du sitter på sengen din. På samme måte kan en god selvhjelpsbok relatere seg til nåtiden din og tillate deg å slappe av.

Kunnskapsvekst

Dette er den mest åpenbare, men den viktigste fordelen ved å lese regelmessig. Du fyller tankene dine med ny informasjon som kan komme til nytte på et tidspunkt i livet. Jo mer du leser, jo mer kunnskap får du. Og jo mer kunnskap du får, desto bedre er scenariene for å takle enhver utfordring i livet.

  Hvordan lage diagonal tekst i Word

Selv når det er situasjoner der du mister alt i livet, vil kunnskapen din bli med deg. Hvis du har oppnådd kunnskap om et konsept, kan du bruke det når som helst i livet.

Sterkere analytiske tenkningsevner

Når du leser en mysterieroman, kan det ha skjedd at du løste mysteriet allerede før du fullførte boken. Dette er fordi du har lest hver eneste detalj med stor interesse og satt dine analytiske ferdigheter i arbeid.

Denne evnen til å analysere ting vil også være nyttig i virkelige scenarier. Du vil kunne bestemme enhver situasjon og analysere resultatene raskere med detaljene du har i hånden sammenlignet med andre mennesker.

På toppen av det, hvis du får en sjanse til å diskutere boken med noen andre, vil du kunne si alle dine meninger tydeligere. Dette vil forbedre dine diskusjonsevner og din evne til å sette pris på ulike synspunkter.

Utvidelse av ordforråd

Jo flere bøker du leser, jo flere nye ord får du eksponering for. Du vil gå gjennom betydningen av disse ordene for å forstå deres relevans. Nå, en eller annen dag, vil disse ordene til og med gjøre det til ditt daglige vokabular.

Det er viktig å ha bedre taleferdigheter på alle felt. Når du lærer mer ordforråd, vil det være enkelt for deg å plassere disse ordene på rett sted i setninger.

Bortsett fra det er å lese flere bøker også en utmerket måte å lære nye språk på. Du vil også kunne bli kjent med bruken av ord på andre språk og deres kontekst.

Forbedrede skriveferdigheter

Dette går hånd i hånd med utvidelse av ordforrådet. Etter hvert som du leser flere bøker, blir du utsatt for ulike skrivestiler. Dette vil også påvirke skrivingen din. Du vil se en enorm forskjell i skrivingen din når du leser flere bøker fordi du vil ta i bruk en hvilken som helst forfatterstil som har påvirket deg mest.

Oppløfting av livsferdigheter

Dette er den siste og mest avgjørende fordelen ved å lese så mange bøker du kan. Det er ulike perspektiver nevnt i hver bok. Du vil lære flere nye livsferdigheter fra en enkelt bok, og når du bruker disse konseptene i livet ditt, vil du se en betydelig forskjell i livsstilen din.

For eksempel, hvis du leser flere finansrelaterte bøker, vil du se at kunnskapen din vokser i det domenet. Nå vil du ta bedre og mer informerte beslutninger når det gjelder din personlige økonomi og investeringer. Tilsvarende påvirkning er synlig i alle felt.

Dette handlet om fordelene ved å lese flere bøker.

Men vi vet at det ikke er lett å ta seg tid hver eneste dag til å lese bøker. På toppen av det blir det også utfordrende å velge riktig bok. Det er mange alternativer, og du vil ikke finne den perfekte hver gang som passer deg.

Det er her du kan ta hjelp av en app for å bestemme riktig bok ved å gå gjennom noen få innsikter fra dem. Dette vil kun ta maksimalt 10-15 minutter av deg.

Høres ikke det fantastisk ut?

Så la oss introdusere deg for denne fantastiske appen, Blinkist.

Hva er Blinkist?

Blinkist er en perfekt applikasjon for nysgjerrige og travle mennesker som er svært begeistret for lesing og læring. Disse menneskene vil kanskje lese oftere, men vil ikke få nok tid til å få det til. Bortsett fra det vil folk som ikke er interessert i lesing også finne denne appen veldig spennende.

  Topp 5 Open Source-verktøy for å administrere OpenStack Server

Blinkist vil hjelpe deg å forstå enhver bok eller podcast på mindre enn 15 minutter. Du kan lese eller til og med lytte til nøkkelideene til enhver sakprosabok i løpet av få minutter. Med dette vil du raskt kunne avgjøre om den boken er verdt tiden din eller ikke.

Hvordan kan Blinkist hjelpe deg med å lese mer?

Blinkist vil fange opp all nøkkelinnsikten fra enhver bok og presentere dem foran deg. Appen refererer til denne innsikten som «Blinker». Hvis du vil, kan du til og med verifisere kvaliteten på disse blinkene ved å lese sammendragene av bøker du allerede har lest. Dette vil gi deg en klar idé om kvaliteten på disse blinkene og vite om du kan stole på dem eller ikke.

Det beste med Blinkist er at du kan lytte til lyden Blinks selv når du er på farten. Dette vil spare deg for dyrebar tid. Neste gang kan du åpne Blinkist i stedet for tankeløst å rulle sosiale medier mens du venter på buss eller tog.

La oss nå gjøre en ting klart – Blinkist erstatter ikke bøkene. Blinkist er faktisk et verktøy som utfyller bøker. En person vil lese hvilken som helst bok hvis blinkene er verdifulle. Hvis du tror det er mer å forstå enn Blinkene, kan du gå mot å lese hele boken.

Så du trenger ikke å kaste bort tiden din på å gå gjennom hundrevis av anmeldelser for å finne ut om en bok er verdig eller ikke. Blinkist har nettopp forenklet alt for deg.

Blinkist-funksjoner

Med Blinkist kan du få tilgang til 5000+ sakprosabøker og podcaster. Så du kan utvide ideene dine og ta kunnskapen din til neste nivå med hele denne samlingen.

Blinkist har inngått samarbeid med podcastskapere for å bringe all nøkkelinnsikten fra enhver podcast på mindre enn 15 minutter. Så du kan mate hjernen din med kunnskap selv mens du kjører bil, gjør noe husarbeid eller til og med mens du slapper av i sengen.

Blinkist har et minimalistisk og brukervennlig grensesnitt. Den er mer fokusert på sin elegante design og effektive funksjoner. Du kan til og med laste ned en hvilken som helst boks tekst- og lydsammendrag for å lese og lytte til offline.

For øyeblikket er Blinkist den billigste boksammendragsappen på markedet. Du kan stole på det hvis du ønsker å utvikle en vane med å lese mer.

Blinkist-grensesnitt

Blinkist er tilgjengelig på begge Android og iOS plattformer. Du kan laste ned appen gratis. Hvis du vil ha flere funksjoner, kan du få et abonnement for det samme for mindre enn $3,5 per måned. Når du har opprettet en konto, vil du få en kort veiledning for å forstå appen bedre.

Appgrensesnittet er delt inn i tre faner:

  • Utforsk-fanen – Du kan utforske biblioteket med bøker her.
  • Mitt bibliotek – Få tilgang til dine lagrede, ferdige og nedlastede boktitler.
  • For deg-fanen – Anbefalinger av forskjellige boktitler basert på dine interesser.

La oss ta en kort titt på alle fanene.

Utforsk-fanen

Du kan finne nye boktitler med forskjellige metoder gjennom Utforsk-fanen. Hvis du er spesifikk om en bok, kan du søke direkte etter den aktuelle tittelen. Hvis du vil ha noen alternativer, kan du gå gjennom ulike kategorier og velge den du er interessert i.

  Er iPhonen min vanntett?

Bortsett fra det kan du også finne nye boktitler gjennom forskjellige alternativer basert på de siste tilleggene, trender og samlinger.

Mitt bibliotek-fane

Her finner du alle de lagrede, ferdige og nedlastede bøkene. Hvis du vil lese noen bøker senere, kan du legge dem til i biblioteket ditt, og de forblir i Lagret-delen.

Etter å ha lest et boksammendrag, vil den gå inn i delen Ferdig. Hvis du har lastet ned en boks tekst- eller lydsammendrag, finner du den i nedlastingsseksjonen.

For deg-fanen

Du finner mange bokanbefalinger i denne fanen. Alle anbefalingene er basert på dine interesser og lesninger. Hvis det er noen anbefalinger fra eksperter, finner du dem i For deg-fanen.

Bortsett fra det, vil du også finne «Dagens gratis blink» i denne delen. Til slutt vil du også finne forskjellige samlinger basert på dine tidligere preferanser og interesse.

Hva er bra med Blinkist? 👍

  • Ingen unødvendig informasjon – Dette er en perfekt app for bøker som bare har noen få gode punkter å huske på. Du kan unngå all den andre sjargongen fra boken.
  • Lær mer om forskjellige emner raskere – Det er ikke nødvendig å sitte fast med en enkelt bok i flere måneder. Du kan ta verdi direkte fra en bok ved å lese sammendraget og gå til neste bok fra et hvilket som helst annet emne.
  • Evne til å huske mer selv uten notater – Boksammendrag er veldig presise og sirkler bare rundt det som er viktig. Så du vil ikke ha mye informasjon å huske fra et enkelt boksammendrag til enhver tid.

Noen mulige ulemper 👎

  • Tap av historie og humor – Å lese er morsomt når du går gjennom historien og den subtile humoren. Når du kun leser boksammendrag, vil du ikke bli utsatt for humor eller til og med finne det vanskelig å forstå historien på enkelte punkter.
  • Sjanser for å gå glipp av spontan innsikt – Det er praktisk talt umulig å overføre all kunnskap fra en bok til sammendraget. Så det er store sjanser for å gå glipp av viktig informasjon.
  • Mangel på kontekst – Siden du ikke har en ide om hele historien, kan du ende opp med å feiltolke fakta i boksammendraget.

Så du kan se at det er både gode sider og dårlige sider ved et boksammendrag. Blinkist er en utmerket app hvis du forstår den riktige måten å bruke den på og får kunnskap fra den.

Konklusjon 📚

Hvis du ser frem til å utvikle en vane med å lese flere bøker, vil Blinkist være din beste følgesvenn. Du vil ikke bare kunne plukke opp de riktige bøkene, men du vil også oppleve at boklesing er morsommere. Selv om du ikke er mer opptatt av å lese, bør du likevel prøve Blinkit og se om det kan hjelpe deg med å utvikle denne nyttige vanen.

Du kan også sjekke ut disse appene for å lære noe nytt hver dag.

x