11 transkripsjonsutvidelser som vil revolusjonere arbeidsflyten din

Leter du etter de beste transkripsjonsutvidelsene? Hvis ja, har du snublet over den rette nettsiden.

Selv om videoer og podcaster er i raseri akkurat nå, har skrevne tekster sin egen betydning. Det er ganske enkelt å oversette skriftlige tekster fra ett språk til et annet, noe som dessverre ikke er så lett å gjøre med video- og lydinnhold.

Dessuten gjør skriftlige tekster det ekstremt enkelt å finne spesifikk informasjon og lar deg omarbeide så mange ganger du vil. Og det er sannsynligvis derfor skrevne tekster er uerstattelige i sektorer som inkluderer forskning, utdanning og dokumentasjon.

Men når det kommer til å transkribere video- eller lydinnhold, blir ting virkelig utfordrende. Manuell transkripsjon tar ganske mye tid og krefter, og det er her transkripsjonsutvidelser kommer inn.

Det er imidlertid fortsatt en oppgave å finne en god transkripsjonsutvidelse. Det er hundrevis av alternativer der ute, og hver av dem hevder å være de beste.

Å prøve ut verktøy etter verktøy for å finne det rette ville ikke vært den rette tilnærmingen, og det forstår jeg. Det er derfor jeg har gjort de tunge løftene og grundig testet ut hundrevis av transkripsjonsforlengelser slik at du ikke trenger det.

Nedenfor har jeg delt listen over de beste transkripsjonsutvidelsene som bestod testene mine og kan være et flott verktøy for å revolusjonere arbeidsflyten din.

Så, uten videre, la oss komme i gang –

Avskrift

Transkripsjon av Transcript.study er uten tvil det beste transkripsjonsverktøyet designet for studenter. En av de beste funksjonene til denne utvidelsen er dens spørsmålsløsningsfunksjon med ett klikk. Denne funksjonen gir detaljerte svar på nesten alle spørsmål, inkludert kompliserte matematiske ligninger.

Denne utvidelsen bruker en avansert AI-motor og søkealgoritme for å gi nøyaktige og detaljerte svar. I tillegg er utvidelsen eksklusivt optimalisert for 16 LMS (Learning Management System)-plattformer, inkludert Brightspace, Apex Learning og Blackboard. Men dessverre støtter den ikke lenger McGraw Hill.

Fordeler

 • Dette verktøyet er eksklusivt optimalisert for 16 LMS-plattformer med avansert støtte.
 • Problemløsningsfunksjonaliteten med ett klikk gjør det ekstremt enkelt å finne løsninger på komplekse konsepter.
 • Til $3,99 i måneden er det ganske rimelig.
 • I tillegg til den nettbaserte utvidelsen, er dette verktøyet også tilgjengelig for Android- og iOS-enheter. Og takket være sanntidssynkroniseringsevnen vil du alltid ha uavbrutt tilgang til alle notatene og dokumentene dine.
 • Ekstremt enkel å bruke.

Transcript mangler imidlertid kjernefunksjonaliteten som enhver transkripsjonsutvidelse bør skryte av – muligheten til å transkribere video eller lyd til tekst. Derfor kan det ikke hjelpe deg med å lage notater fra nettkursene dine eller forberede dokumentasjon av møter.

I tillegg, selv om den avanserte AI-motoren er fantastisk, kan du få lignende resultater fra gratis AI-chatbots som ChatGPT eller Google Bard.

Laxis

Når det gjelder å registrere nettmøter, webinarer og klasser, Laxis er et verktøy jeg kan stole på. Det er et fantastisk verktøy for å hjelpe deg med å forberede emner og agendaer før møtet, få sanntidstranskripsjon under møter og lage notater.

I tillegg har Laxis en AI-utvidet møtehøydepunktsfunksjon som gir viktig samtaleinnsikt i og på tvers av samtalen din. Laxis sin nettbaserte applikasjon er kompatibel med Zoom, Microsoft Teams og Webex, mens de spesifikt tilbyr en Chrome-utvidelse for Google Meet.

Fordeler

 • Kompatibel med alle større videokonferansetjenester, inkludert Microsoft Teams, Google Meet, Zoom og Webex.
 • Gratisplanen virker mer enn tilstrekkelig for de fleste brukere.
 • Laxis sitt transkripsjonsverktøy er svært effektivt til å produsere nøyaktig transkripsjon med høyttalergjenkjenning.
 • Laxis avanserte AI-baserte forfatter og chatbot er ganske kraftig.
 • Ganske enkelt og lett å bruke.

Dette verktøyet er først og fremst utviklet for å hjelpe deg med å transkribere nettmøter og klasser og ikke for å transkribere videoer generelt. Derfor kan du ikke bruke Laxis til å lage transkripsjoner av videoer på YouTube, Udemy eller noen annen plattform.

  Topp 34 beste webtestverktøy

I tillegg er en annen ulempe med Laxis at du må ha lukkede bildetekster aktivert for at verktøyet skal fungere ordentlig. Ellers vil den slutte å transkribere.

Notta

Notta er uten tvil et av de beste transkriberingsverktøyene som er i stand til å transkribere alle slags lydklipp du har. Så enten du vil transkribere en YouTube-video, podcast, videosamtale, nettmøte, webinar eller en hvilken som helst lydfil, kan Notta hjelpe deg med å transkribere den på kort tid.

Det beste med Notta er at det er ganske enkelt å bruke. Notta tilbyr en nettapplikasjon, en Chrome-utvidelse og mobilapper, noe som gjør den tilgjengelig på nesten alle enheter. Imidlertid gjorde deres planer, retningslinjer og salgspraksis meg skeptisk til produktet.

Fordeler

 • Den er i stand til å transkribere lydfiler fra nesten hvilken som helst nettside. I tillegg kan du importere hvilken som helst video- eller lydfil fra PC-en din for transkripsjon.
 • Den tilbyr en Notta-bot som kan gi sanntidstranskripsjon av møter i Zoom, Webex, Google Meet og Microsoft Teams.
 • AI-sammendragsgeneratoren gjør en anstendig jobb med å oppsummere alle transkripsjonene og lage raske notater.

For eksempel er gratisplanen som tilbys av Notta mer som en gimmick. De sier at de tilbyr deg 120 minutter/per måned i gratisplanen, men du vil være begrenset til kun 3 minutter med sanntidsopptak og transkripsjon av nettmøter og 5 minutter med filbasert transkripsjon og transkripsjon av live-skjermen som gratis bruker.

I tillegg vil du bli bedt om å velge premium-abonnementet gjennom popup-vinduer, og refusjonspolitikken deres er forferdelig.

MeetInOne

Samtidig som MeetInOne er ikke først og fremst en utvidelse for å hjelpe deg med å transkribere video- eller lydfiler, dette verktøyet kan hjelpe deg med å forbedre møteopplevelsen. Det beste med MeetInOne er at denne utvidelsen er helt gratis å bruke.

Fordeler

 • Du trenger ikke å bruke en eneste krone for å bruke noen av funksjonene som tilbys av MeetInOne-utvidelsen. MeetInOne er helt gratis å bruke.
 • Noen av funksjonene, som bilde-i-bilde, mørk modus, møtestatistikk, automatisk innrømmelse og avvisning av forespørsler og andre, er veldig nyttige og kan ta møteopplevelsen til neste nivå.
 • Selv om Møteopptak-funksjonen fortsatt er under utvikling, kan denne funksjonen virkelig være en livredder for mange da den vil gjøre det lettere å føre protokoll over alle møtene.

MeetInOne-utvidelsen har flere fantastiske funksjoner, som trykk-og-snakk, mørk modus, møtestatistikk, forbedret kontoadministrasjon og mer. Men dessverre støtter den bare Google Meet.

Men til tross for at det er et gratis og veldig hendig verktøy, har verktøyet ikke fått nok popularitet. Og det er derfor, jeg regner med, at utviklerne ikke jobber med å forbedre denne utvidelsens funksjonalitet og ytelse. Som et resultat mottar dette verktøyet ingen regelmessige oppdateringer.

Møt Extension

Før jeg går videre, la meg presisere det Møt Extension er ikke et transkripsjonsverktøy. Så hvis du leter etter et verktøy for å transkribere møter eller videoer generelt, er ikke Meet Extension et alternativ. Men hvis du vil ta opp møtene dine eller forbedre den generelle møteopplevelsen, kan du vurdere dette verktøyet.

Meet Extension er et freemium-verktøy med noen solide funksjoner i gratisnivået. Premium-funksjonene ser også ganske imponerende ut og lar deg ta opp møter lokalt, laste ned samtaler og automatisk dempe/slå på mikrofonen.

Fordeler

 • Meet Extensions møteopptaksfunksjon lar deg ta opp og lagre alle møtene lokalt i MP4-formater.
 • Bilde-i-bilde-funksjonen lar deg multitaske på PC-en uten å gå glipp av noe visuelt.
 • I tillegg til videoopptak lar Meet Extension deg også laste ned chathistorikk og listen over deltakere.

Det eneste jeg ikke likte med Meet Extension er at den samler inn data relatert til brukeraktivitet, for eksempel nøkkellogging, museposisjon og klikk og mer. Dette ser ganske skissert ut for meg.

  Slik sletter du en kontakt i WeChat

Otter.ai

Otter.ai er uten tvil en av de beste transkripsjonstjenestene du kan kjøpe akkurat nå. Det er et fantastisk verktøy som du kan bruke til å ta notater fra nettmøter, idédugnad og nettforelesninger. I tillegg hjelper Otter.ai chat-funksjonen deg med å få detaljerte svar på møtespørsmålene.

Dette verktøyet kan også skryte av funksjonaliteten til å transkribere forhåndsinnspilte videoer, lydfiler og podcaster. I tillegg til å transkribere møtene dine, tar Otter også opp hvert møte.

Fordeler

 • Otter er kompatibel med alle større online møtetjenester, inkludert Zoom, Google Meet og Microsoft Teams.
 • Otter er tilgjengelig for Chrome, Android og iOS. I tillegg kan du integrere den med Slack, Calendar og Dropbox for å synkronisere alt enkelt.
 • Otter gir ikke mye i gratisnivået, men gratisplanen er ganske imponerende sammenlignet med rivalene. Du får 300 minutter med månedlig transkripsjon med 30 minutter per samtale og tre forhåndsinnspilte lyd- og videofiler transkripsjon for livet.

Takket være sin ML-baserte algoritme er Otter ganske kraftig og gir transkripsjon med høy nøyaktighet. Men likevel sliter dette verktøyet med tunge aksenter eller når flere personer snakker samtidig.

Automatisk notattaker

Automatisk notattaker er et fantastisk transkripsjonsverktøy designet og utviklet av en individuell utvikler ved navn Nithin S. Det eneste formålet med å lage dette verktøyet er å hjelpe elevene med å lage effektive notater, og det er derfor dette verktøyet er gratis.

Verktøyet er veldig lett og enkelt å bruke. Imidlertid har dette verktøyet noen problemer som må vurderes før du går for det.

Fordeler

 • En av de beste tingene med denne transkripsjonsutvidelsen er at den er helt gratis å bruke.
 • Auto-Notes Taker er kompatibel med alle større møteplattformer, inkludert Google Meet, Microsoft Teams og Zoom Web.
 • Denne gratis transkripsjonsutvidelsen bruker også AI til å generere raske notater og korte sammendrag av viktige emner som ble diskutert i møtet.

Dette verktøyet er utviklet av en individuell utvikler, og derfor mangler det riktig kundestøtte. Så du vil være på egen hånd hvis du støter på problemer, siden utviklernes svar kan ta dager.

I tillegg til det ble den siste oppdateringen dette verktøyet mottok utgitt i januar 2021, og det er stor sjanse for at dette verktøyet ikke får noen oppdateringer snart. Så alle feilene og problemene dette verktøyet har akkurat nå, kommer ikke til å fikse med det første.

Transskriptor

Når det gjelder behov for automatisert transkripsjon, Transskriptor er en utvidelse som virkelig skinner. Det er et premium transkripsjonsverktøy som har tjent over 100 000 kunder globalt. Transkriptor er et funksjonsrikt verktøy med dusinvis av fantastiske funksjoner som hjelper det å skille seg fra sine rivaler.

Fordeler

 • Transkriptor støtter mer enn 100+ språk der du kan transkribere møter og filer og oversette eksisterende transkripsjoner.
 • Transkriptors toppmoderne AI-algoritme er kjent for å gi høyere nøyaktighet som kan nå opptil 99 %.
 • Transkriptor har uten tvil en av de beste kundestøttene, etter min mening. Selv om kundestøtte ikke er tilgjengelig 24*7, kan du få kontakt med dem på mange måter, for eksempel live chat, e-post osv.

Fra og med de essensielle, hjelper Transkriptor deg å transkribere nettmøter, seminarer og videoer uten problemer med 99 % nøyaktighet. I tillegg kan du også laste opp video- eller lydfilene dine for å konvertere dem til tekst på kort tid.

Selv om det ikke er en stor sak, fanger og transkriberer Transkriptor alle utfyllingsordene som umm, ahh, hmm, etc.

YTScribe

Hvis du først og fremst ser etter en transkripsjonsutvidelse for å transkribere YouTube-videoer, YTScribe kan være den perfekte løsningen for deg. Det er et freemium-verktøy. Gratisversjonen av YTScribe ser ganske solid ut for meg, og hvis jeg ikke hadde penger, ville jeg garantert gått med YTScribes gratis utvidelse.

Fordeler

 • YTScribe gjør en fantastisk jobb med å gi transkripsjoner med høy nøyaktighet, spesielt på videoer som har klar lyd og én forteller.
 • Den gratis utvidelsen av YTScribe er ganske solid, og hvis du er villig til å legge litt innsats i manuell redigering, vil den være god nok for deg.
  Topp 12 Unreal Engine 5-spill å se opp for

Imidlertid må du manuelt redigere transkripsjonen generert av gratis utvidelse, da den ikke vil ha riktig tegnsetting og tidsstempler. YTScribe fikser dette problemet i Pro-abonnementet. Men Pro-abonnementet virker litt kostbart, spesielt hvis jeg sammenligner det med andre transkripsjonsutvidelsers priser og vurderer at YTScribe kun er begrenset til YouTube.

Når det er sagt, virker YTScribe litt overpriset, spesielt når jeg sammenligner det med andre transkripsjonstjenester som Transkriptor eller Notta. De andre tjenestene jeg nevnte har samme pris, men tilbyr mye mer funksjonalitet enn YTScribe.

Få YouTube-transkripsjon

Som navnet tilsier, Få YouTube Transcript by CakeAI er en YouTube-videoutskriftsutvidelse. Denne utvidelsen fungerer uanstrengt med alle slags YouTube-videoer bortsett fra live-strømmen, og det beste er at den er ganske enkel å bruke.

Denne utvidelsen genererer nøyaktige transkripsjoner og lar deg eksportere transkripsjoner i tre formater – CSV, SRT og TXT. Hvis du velger CSV-formatet, får du transkripsjonen med nøyaktige tidsstempler.

Fordeler

 • Denne utvidelsen er ganske robust og gir høy nøyaktige transkripsjoner med tidsstempler.
 • Med det gratis abonnementet vil du få én høykvalitets transkripsjon per dag gratis. I tillegg vil transkripsjonen ha nøyaktige tidsstempler og tegnsetting.

Det er en gratisversjon av denne utvidelsen, men den er begrenset til bare én transkripsjon om dagen. Jeg har ingen problemer med det, siden jeg forstår at utvikleren designet dette produktet for å tjene litt penger, men denne aggressive grensen er også grunnen til at dette verktøyet ikke er veldig populært.

I tillegg, selv om jeg likte verktøyet og forsvarte dets begrensede gratis tilgang, vil jeg ikke anbefale å velge det betalte abonnementet. Det er fordi utviklerne mangler profesjonalitet. Verktøysiden har ikke riktig informasjon om fakturering, abonnement, personvernpraksis osv.

På toppen av det har mange brukere rapportert at de ikke kan kansellere abonnementene sine da det ikke er noe alternativ.

Scribbl

Scribbl er en ny transkripsjonstjeneste som har imponert meg stort. Selv om Scribbl foreløpig kun støtter Google Meet, jobber de med å utvide kompatibiliteten med andre plattformer som Microsoft Teams og Zoom.

Scribbl hjelper ikke bare med transkripsjon med høy nøyaktighet, men lar deg også ta opp alle møtene dine og lage AI-baserte møtenotater. I tillegg tilbyr den et enkelt delingsalternativ, slik at du enkelt kan dele alle videoene og transkripsjonene dine.

Fordeler med Scribbl

 • Selv om Scribbl ikke tilbyr telefonisk kundestøtte, er kundestøtten fortsatt en av de beste sammenlignet med sine rivaler. Du kan koble til deres støtteteam via live chat eller e-post.
 • Scribbl er ganske enkel å bruke. Men hvis du synes det er vanskelig, kan du kontakte kundestøtteteamet deres eller gå til bloggseksjonen deres.
 • Scribbls avanserte AI-algoritme bryter ned hele møtediskusjonen din i mindre emner. Dette kan være svært nyttig for å gjennomgå emner som diskuteres i møter.

Den eneste ulempen med Scribbl, etter min mening, er prisene. Det er ganske kostbart sammenlignet med andre verktøy på markedet.

Avslutningskommentarer

Der har du det – en detaljert artikkel som dekker de beste transkripsjonsutvidelsene.

Det er ikke lett å anbefale en transkripsjonsutvidelse, siden det helt avhenger av dine behov. Jeg håper denne artikkelen har hjulpet deg med å ta det riktige valget. Men hvis du fortsatt er forvirret, la meg gi deg mine anbefalinger for forskjellige brukstilfeller.

Hvis du har et budsjett og trenger en transkripsjonsutvidelse for å transkribere YouTube-videoer, anbefaler jeg at du går med Notta. Men hvis du ikke har noe budsjett, vil jeg anbefale YTScribe eller CakeAI sine gratis utvidelser.

På samme måte, hvis du vil ha en transkripsjonsutvidelse for møter, bør du vurdere Laxis, Notta, Otter eller Transkriptor. Du kan også gå med andre verktøy som er oppført ovenfor, men sørg for å lese fordeler og ulemper før du tar et valg.

Deretter kan du sjekke ut den beste transkripsjonsprogramvaren for å konvertere lyd til tekst.