Med Sachin Arya (Administrerende direktør i BITS Pilani Incubation)

Vi roser alltid gründerne og gründerne. Men lurer du noen gang på hvem som jobber utrettelig bak suksessen til disse startupene?

Dette er mennesker som Sachin Arya. Disse menneskene gir sitt hjerte og sjel til de unge gründerne, og gir dem alle mulige ressurser. Videre veilede dem i hvert skritt de unge sinnene tar.

Nok en gang er jeg her med et nytt intervju med Sachin Arya, mannen som har veiledet/veiledet mange ideer inn i millionsatsinger i dag.

Jeg føler at dette ikke bare handler om Sachin Arya, men en hyllest til alle mentorene og trenerne der ute. Som jobber dag og natt bare for at verdens unge sinn kan bringe ideene sine ut i livet.

Jeg er ganske sikker på at du kanskje er nysgjerrig på hvem som er Sachin Arya. Så la meg svare på spørsmålet ditt:

Hvem er Sachin Arya?

Sachin Arya er ledende inkubasjons- og entreprenørskapsstrategi og implementering for alle BITS-campus i Pilani, Goa, Hyderabad, Dubai og snart i Mumbai. Inkubatoren har vært viktig for å definere og støtte et innovativt og entreprenørskapsøkosystem på BITS Campus.

Direkte eller indirekte har inkubatoren motivert og inspirert mange BITSere til å ta opp entreprenørskap. Ifølge et estimat har BITS-studenter og alumni dannet mer enn 300 startups etter at inkubatoren ble satt opp i 2004.

Han har vært på denne posten i mer enn 5 år nå og har så langt fostret mange ideer. Ideer som startet fra en tavle til en stor bedrift i dag. Jeg føler at han er en moderne guru alle unge gründere ønsker veiledning fra. Hvorfor sier jeg dette så selvsikkert? For å vite det, bare les nedenfor, og av svarene hans, vil du vite det.

Spørsmål: Hva gjør BITS forskjellig fra alle andre institusjoner i verden?

A: Sachin sier at BITS Pilani, som ligger i Pilani, er en veldig liten og avsidesliggende landsby 200 kilometer unna Jaipur og andre større byer. Dette er det han beskriver som «den hemmelige sausen», som gjør institusjonen unik i seg selv.

Å være i et avsidesliggende område unna en utviklet by begrenser naturligvis studentene fra ting som ellers ville distrahert dem eller ting som kan være forkledd som bekvemmelighet, men som kan være en grunn til latskap i storbyene. Dette bygger opp karakteren som gjør BITSians til en stor naturlig leder og bidrar til å dyrke gründerlignende egenskaper hos studentene.

Det er ingen tilfeldighet at BITS har 6000 alumner som administrerende direktører og 7000 alumner med oppstart, rett etter IIT Bombay og Delhi.

Det er ingen portforbud for gutter og jenter på campus, sammen med milde regler for å holde seg utenfor campus. Denne åpne friheten gir studentene et unikt miljø for å vokse og være produktive.

Visste du om dette faktum?

Spørsmål: Hva er kriteriene for å få ett års nedgang i BITS?

A: Da nyheten brøt ut at studenter ved BITS kan velge 1-års drop fra sin akademiske syklus. Alle var nysgjerrige på å vite kriteriene. Så jeg bestemte meg for å ta initiativet. Så jeg bestemte meg for å ta saker ikke mine egne hender.

For dette spørsmålet fordyper Sachin historien om hvordan denne «ett-års drop»-politikken ble til. Det var mye debatt om hvorvidt det var bra å tillate denne pausen. Men de kom alle til konklusjonen at de må ta noen flere skritt for å ta gründerkulturen til neste nivå. og hvis dette kommer elevene til gode og bringer noe godt ut i dem, så er ingenting bedre enn det.

Han fortsetter at kriteriene for å ta pausen er at du må jobbe med en oppstart eller du må være på vei mot en oppstart. Hvis en student kan vise ideene sine eller de blir tatt opp i et opplæringsprogram fra tredjepartsbyråer for entreprenørskap, får de lov til å ta den ettårige pausen.

Jepp! Det er det. Jeg er ganske sikker på at du tenkte at det må være noen tunge kriterier. Men det er så enkelt som dette.

Spørsmål: Er erfaring obligatorisk for å starte egen bedrift eller oppstart?

A: I følge Arya er det ingen spesiell måte å avgjøre om erfaringen er obligatorisk eller ikke for å starte et selskap eller en oppstart. Han starter svaret med eksemplet med Pixxel, en oppstart av romavbildning, som ville kreve mye grunnleggende ekspertise og kunnskap om emnet på forhånd ble startet i et herberge, og nå lanserer de satellitter.

Et annet eksempel han tok var Grow, et selskap startet av Ishaan, som jobbet i årevis andre steder for å få erfaring før han startet sitt eget selskap.

Spørsmål: Hva er tankegangen til studenter i BITS?

A: Da jeg stilte dette spørsmålet, sa Mr. Arya at dette er et interessant spørsmål. Videre la han til at ettersom studenter bruker mye penger på å studere ved BITS, er de villige til å gi opp sunne pakker fra selskapet for å starte sitt eget selskap fra bunnen av.

Han nevner at en av grunnene som kan være svaret er kulturen som har vært utbredt ved BITS. Studentene kan bli påvirket av gründermiljøet, eller de kan bli inspirert av de andre menneskene på BITS som satte dem i tankene til å ta det steget for seg selv.

Han legger til at de smarte på BITS vet at selv om startupene deres mislykkes, vil de fortsatt ha jobber å falle tilbake til, ettersom mange bedrifter i disse dager tar gründerbakgrunn som en bonus hos de ansatte for visse roller. Alle disse grunnene har fått mange grunnleggere til å ta risikoen.

Jeg ble liksom sjokkert. Tenk deg at du ikke velger en jobb som gir deg høyere lønn enn de fleste høgskolene. Og mulighet for en reise hvor startfasen vil være full av utfordringer. Dette er tankegangen vi snakker om her.

Spørsmål: Hvordan pitche foran investorer og institusjoner?

A: Etter at jeg spurte om hvordan man kunne presentere ideene sine for investorer og institusjoner, nevnte Sachin at i stedet for å tenke på de økonomiske implikasjonene av ideen eller finansieringen av prosjektet, ser de på lidenskapen de unge sinnene bringer for ideen deres eller deres visjon.

De ser imidlertid etter stamtavlen for problemløsning hos grunnleggere og deres beredskap for de nevnte problemene. De ser også på ideene for deres potensial og måldemografien eller markedet for disse ideene.

En annen ting han nevner er at de også tar hensyn til hvordan ideen skal utvikles og hvilken vei og tiltak som vil bli tatt for at ideen skal fungere og utvikles, sammen med måten funnene skal brukes på, enten det er for utstyr eller for ansatte. , er investeringene til disse fondene tatt i betraktning.

Det siste de ser etter er om en idé har innovasjon for markedet. Det understrekes hvis de prøver å finne opp hjulet for markedet på nytt. For de fleste i disse dager gir Sachin en innsikt i at i dag prøver de fleste startups å få selger og kjøper til å møtes.

Spørsmål: Når tror du som grunnlegger er riktig tidspunkt å slutte?

A: Vel, alle snakker om oppstartssuksess, men ingen snakker om fiasko. Så da jeg stilte dette spørsmålet, smilte Sachin og sa at det var et veldig vanskelig spørsmål å svare på.

Han gir sin erfaring med å se på mange selskaper og ideer som ikke er levedyktige, enten fordi kunden ikke får verdien for investeringene sine. Hvis kundene drar, vil en rotanalyse helt sikkert få deg til årsaken til problemet.

Hvis produktet ikke gjør det bra og kundene drar, kan det tas som en sikker grunn til at selskapet ikke vil kunne overleve.

Spørsmål: Hvordan finne den rette medgründeren?

A: Sachin humrer av dette spørsmålet, og vet hvor vi skal med dette spørsmålet. Svaret han ga var ganske utdypende, og jeg vil anbefale å sjekke videoen for denne, men oppsummert sier han at det alltid er vanskelig å finne en medgründer fordi noen ganger er det veldig vanskelig å finne noen med de rette ideene og riktige tankesett som også klikker med dine ideer og metoder.

Og det betyr vanligvis at det å ha en medstifter ofte sammenlignes med ekteskap, der ektefeller vanligvis er uenige om tingene de jobber med. Som medgründer må denne personen respektere den andre medgründerens ideer og grunner, og det er en vanskelig jobb å gjøre det bra i.

Tips til studentene som ønsker å dykke ned i denne gründerreisen?

A: Sachin nevner at regjeringen i India har finansiert mange gründerinkubatorer og inkubatorceller. og disse cellene vil elske å hjelpe folk som ønsker å starte sine egne selskaper.

Med veiledning og hjelp fra disse institusjonene kan man sikkert få en vei til deres ideer og realiseringer av deres visjoner. Han nevner også tilskuddene og den økonomiske hjelpen som gis til gründere av disse cellene for å pleie deres oppstart og deres reise.

Hva er de tingene du liker best med jobben din?

A: På dette spørsmålet svarer Sachin med: «Hvorfor gjør jeg dette?» Han nevner at med studenter, må man komme opp med en ny måte å håndtere problemer på.

Han nevner at han ikke har en mal, og han følger heller ikke en for arbeidet sitt, og med nye studenter som kommer inn hvert år, har alle forskjellige forventninger til hvordan de kan klare seg med alt dette. ry nytt år på BITS, og det er det som får dem til å lære hver dag.

Forfatternes dom

Vi lærte mye i podcasten med Sachin. Og for å være ærlig, mange mennesker vil få mye uvurderlig kunnskap fra samtalen vi hadde med ham. Jeg stilte ham en del flere spørsmål, som lønnen hans og hvorfor BITS er så dyrt, sammen med andre opplevelser.

Jeg vil sterkt anbefale deg å se den komplette podcasten slik at du kan oppleve svarene rett fra ham. Følg med for flere fantastiske interaksjoner og innsikt. Inntil da, fortsett å lære og fortsett å vokse.

Deretter kan du også lese om bak styrerommet med Vedant Singh Thakur (administrerende direktør i My Content Cafe), Pranjal Mishra (administrerende direktør i Your Brand Mate) og Saurav Kumar Sinha (administrerende direktør i Homversity).