11 Twitter/X-statistikk Selv Elon Musk vil vite

Sosiale medieplattformer som Twitter hjelper til med å koble til og få kontakt med andre brukere. Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone og Evan Williams opprettet Twitter 21. mars 2006. Siden den gang har Twitter blitt en viktig plattform for å dele nyheter, oppdateringer og ideer.

Den rike kulturelle plattformen er et knutepunkt for innflytelsesrike og mektige ideologer. Debatter, så vel som vitser, sprer seg raskere på Twitter enn på andre plattformer.

27. oktober 2022 kjøpte Elon Musk Twitter for 44 milliarder dollar. En stopp for alle sosiale medier-behov er fremtiden til denne plattformen. Markedsføring av virksomhet, kommunikasjon, underholdning, kunnskap og mange andre formål betjenes av Twitter. Snart er Musk klar til å konkurrere med jobbportaler, ettersom han planlegger å introdusere dem i fremtiden.

Før disse renoveringene sparket han 7500 ansatte og oppløste styret. På bare ett år endret han fullstendig logoen og navnet på plattformen til nå kalt X.

Viktigheten av Twitter/X

  • Twitter er den raskeste sosiale medieplattformen for å dele nyheter og oppdateringer. Informasjonen når målgruppen mye tidligere enn noen annen plattform. Interessant nok viser et alternativ på Twitter trendende emner i hver region.
  • Denne sosiale medieplattformen lar brukere svare på tweets. Folk kan dele sine meninger og ideer med andre.
  • B2B (Business to Business) og B2C (Business to Customers) markedsførere bruker Twitter for å markedsføre merkevarene sine. B2C-er kan nå sin målgruppe ved å bruke hashtags i tweetene sine. Fagfolk kan samarbeide med andre virksomheter for å forbedre tjenestene.
  • Kunnskap og ressurser er også tilgjengelig på Twitter. Bortsett fra underholdning, kan brukere få verdifulle nyheter, informasjon og oppdateringer for å holde seg informert om verden.
  • Sanntidskommunikasjonsplattformen leverer tweets som direktemeldinger. Twitter har en sterk rekkeviddealgoritme som er fordelaktig for mediepersoner. De kan dele nyheter og informasjon umiddelbart uten noen begrensninger.
  • Twitter har en retweet-funksjon som tillater retweets av andre. Det fordelaktige med dette alternativet er at informasjonen kan nå maksimalt antall personer uten å følge dem.
  • Siden lanseringen har Twitter vært rettet mot forskjellige målgrupper. Det er en one-stop-plattform for nyheter og politikk, der mennesker og personligheter som journalister, kjendiser, idrettsutøvere og politikere kan heve stemmene sine om ulike emner. Politiske og noen ganger kontroversielle meninger spredte seg raskt til målgruppen.

Her er noen fantastiske Twitter/X-statistikker du bør vite:

Geografisk statistikk

Bildekilde- www.demandsage.com

Ifølge DemandSage har Twitter 572 millioner brukere globalt, mens 237,8 millioner daglige aktive brukere er på plattformen. På listen ligger den på tredjeplass etter Facebook og Instagram. Tallene øker kontinuerlig år etter år.

USA er nummer én i verden når det gjelder BNP og befolkning og også på listen over aktive Twitter-brukere. USA har 77,75 millioner månedlige aktive brukere på plattformen, og listen følges av Japan (58,2) og India (24,45). Å bryte ned den amerikanske statistikken, bare 52% av brukerne følger Twitter daglig.

I følge undersøkelsen kommer 84 % av de totale besøkene til Twitter ukentlig, og 96 % kommer til Twitter en gang i måneden. Data avslørte at USA bruker 6 minutter per dag på Twitter.

  Beste tider å legge ut på Tiktok, Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn [2022]

Regionalt leder Nord-Amerika listene over aktive brukere på Twitter – 15 % av de totale brukerne identifisert fra regionen.

Den asiatiske regionen rangert under Nord-Amerika. 69,5 millioner og 40,7 millioner brukere er fra henholdsvis Øst- og Sør-Asia. Totalt sett er 40 % av Twitter-brukerne aktive i disse tre regionene og vokser kontinuerlig.

Demografidata

Sosiale medieplattformer er populære blant tenåringer og unge. Globalt bruker 97 % av tenåringer sosiale medier, og 75 % har minst én konto på sosiale medier. Men Twitter er populært blant middelaldrende mennesker. 38,5 % av brukerne innen 2022 er i aldersgruppen 25–34. 37 % av ungdom og 24 % av tenåringer bruke Twitter til flere formål.

I følge Statistikk 2021, seks av ti brukere i alderen 25-49 bruker tid på Twitter. En faktor som påvirker Twitters demografiske statistikk er fordelene.

De fleste bruker Twitter til å dele nyheter og informasjon. Det er forskjellig fra andre plattformer der brukerne bruker mest tid, noe som resulterte i et økt plattformomdømme, da vi kan se det meste av det modne innholdet på Twitter.

Twitters brukerbase består av flere menn enn kvinner. 71,2 % av brukerne på Twitter er menn, og resten er kvinner. Men tvert imot, kvinner leder listene over merkeinteraksjoner og kommunikasjon. Dette skyldes menns passive tilnærming, primært ved å bruke Twitter for oppdateringer og nyheter.

Daglige interaksjoner på Twitter/X

Bildekilde- https://www.dsayce.com/

Twitter er en plattform for kundeinteraksjon, og registrerer 6000 tweets per sekund. Globalt sender brukerne et gjennomsnitt på 350 000 tweets minutt og 500 millioner tweets daglig.

Dataene viser hvor ofte folk er aktive på Twitter. Gjennomsnittlig tid brukt på Twitter globalt i 2023 var 31 minutterbedre enn sine rivaliserende plattformer som Facebook og Instagram.

Inntekter generert av Twitter/X

Bildekilde: www.businessofapps.com

Sammenlignet med andre plattformer er Twitters inntekter lavere enn forventet. Ifølge Twitter-sjef Elon Musk er de totale inntektene i 2023 3 milliarder dollar, som er 1,4 milliarder dollar mindre enn i 2022. Twitter vil tjene 4,4 milliarder dollar i 2022.

Dens totale omsetning i 2022 var 4,4 milliarder dollar. For å bryte ned de totale inntektene, kom 4 milliarder dollar fra reklame og 0,4 milliarder dollar fra data og lisensiering. Men dette tallet er kontinuerlig synkende siden fjerde kvartal 2021. 17 % av Twitters totale brukere er fra USA, men 50 % av de totale inntektene er generert fra dette landet. På slutten av 2022 bidro USA 2,4 milliarder dollarog 2 milliarder dollar kom fra resten av verden.

Under pandemien økte engasjementet på sosiale medieplattformer med 10,5 %. Folk holdt kontakten med familie eller venner, arbeid og informasjon. Det påvirket også Twitters inntekter fra slutten av 2019 til 2021. Twitter så en økning på 32 % i overskuddet fra 3,4 milliarder dollar til 5 milliarder dollar.

Under pandemien økte engasjementet på sosiale medieplattformer med 10,5 %. Folk ønsket å holde kontakten med familie eller venner, arbeid og informasjon. Det påvirket også Twitters inntekter. Twitter så en 32 % økning i overskudd fra slutten av 2019 til 2021, fra 3,4 milliarder dollar til 5 milliarder dollar.

Twitter/X for Business

Den sosiale medieplattformen er ikke bare for underholdning; det er en utmerket plattform for markedsføring. Innen 2023, 93 % av markedsførerne bruke nettbaserte plattformer for å nå målgrupper.

  Slik følger du en Hashtag på Twitter

Anerkjente merkevarer og mellomstore bedrifter markedsfører seg på nettet fordi de lett kan nå kundens sinn. 71 % av mellomstore bedrifter globalt bruker disse plattformene, og 52 % legger ut innlegg en gang om dagen.

Fra januar 2023 rangerte Twitter med den nest høyeste veksten i nettrafikkhenvisninger blant alle sosiale medieplattformer. Vekstraten økte til 34,3 %, bak Instagram (114,4 %). Merkevarer vokser raskt på Twitter, og er nummer to på markedsførernes liste over plattformer.

Omtrent 82 % bruker Twitter for B2B (business-to-business) innholdsmarkedsføring. De deler og promoterer produktet sitt med forskjellige merker og når målgruppen.

Folk holder styr på favorittmerkene sine for de siste oppdateringene og tilbudene. Merket skuffer heller ikke ved å oppdatere dem jevnlig. 79 % av Twitter-brukere følger umiddelbart merker for de siste oppdateringene, og merker svarer gjennom underholdende innlegg og tilbud.

Synkende grafer for Twitter/X

Bildekilde- https://www.similarweb.com/blog/insights

Til tross for en god brukerbase og engasjement, lider Twitter kontinuerlig tap. Ifølge selskapets data forble Twitter i et nettotap fra 2012 til 2017. Plattformen kom seg hovedsakelig i løpet av de neste to årene, men historien fortsatte. I 2020 tapte Twitter 1136 millioner dollar, den bratteste nedgangen siden lanseringsåret.

Similar Web rapporterer det Twitter tapte 7,75 % av trafikken i mars 2023. Daglige aktive brukere av Android-apper gikk også ned med 9,8 %. Twitters betalte plan ble en årsak bak denne nedgangen.

Twitters primære inntektskilde er annonseinntekter. I løpet av de siste åtte årene kom maksimalt 0,5 milliarder dollar fra andre kilder. 90 % av Twitters inntekter kommer fra annonsering, men etter Musks oppkjøp gikk Twitters annonseinntekter ned med 50 %.

Ettersom Elon pålegger mange brukerbegrensninger, er bedrifter avhengige av andre sosiale medieplattformer for å opprettholde markedsføringskostnadene.

Nylig bekreftet Elon Musk at kontantstrømmen vil være negativ frem til midten av 2023. Selskapet trengte hjelp med en gjeld på 13 milliarder dollar, som måtte være tilbakebetalt innen juli 2023. Tapsmønsteret er det samme for resten av året. Twitter er nå avhengig av ikke-annonsebaserte tjenester som abonnementer for å komme seg etter tapene.

Twitter/X Future

Levetiden til Twitter er basert på dagens generasjon, og vi går ikke tilbake fra dette. I 2023, 52 % av tweets kom fra personer født mellom 1997-2012. De siste årene har antallet aktive brukere av Twitter holdt seg det samme.

Brukernes prognose for Twitter ser lovende ut mellom 2024-2027. Etter sigende, 42,3 millioner brukere vil bruke plattformen til ulike formål, og økningsraten vil være 10,19 %.

Skapere på Twitter/X

Gen-Z generasjon, der de fleste innholdsskapere tjener mer enn lønnede fagfolk. Rundt 207 millioner mennesker betraktet seg selv som skapere, men bare en tredjedel valgte denne rollen på heltid. Twitter vil gi mye bedre avkastning enn sine andre konkurrenter. I midten av 2023 kunngjorde Twitter et program for deling av annonseinntekter. Skapere vil få en del av beløpet Twitter har tjent gjennom dem.

Omtrent 97 % av totalen en bruker kan få. Twitters fallende annonseinntekter siden i fjor kan gjenopplives med dette programmet. Annonseinntektsprogrammer er imidlertid tilgjengelige for skapere med minst 15 millioner visninger de siste tre månedene med 500 følgere.

  Hva er forskjellen mellom Twitter Block og Mute?

Verdifulle data om finans

Ifølge Twitter-undersøkelsen, 53 % av menneskene få finansiell og investeringsrelatert kunnskap fra denne plattformen, mens 40 % investerer pengene sine basert på informasjon fra Twitter.

Antallet økte siden pandemien, og den nåværende administrerende direktøren for Twitter kan endre formuen til enhver bedrift eller krypto med bare én tweet. Mer enn 1 milliard tweets ble laget på kryptovalutaer alene under pandemien.

I 2021 kunngjorde Musk at Tesla ville motta betalinger i Bitcoin, og øke prisen med mer enn 20 % på bare én dag. Den rikeste mannen i verden har visse krefter i monetære termer til å manipulere finansverdenen. Folk følger finansnyheter på Twitter fordi de vet at Elon Musk når som helst kan gjøre dem lønnsomme på kort tid.

Kjendiser på Twitter/X

Bortsett fra Twitter-sjef Elon Musk, har ingen annen administrerende direktør eller eier av den sosiale medieplattformen toppet listen over flest følgere på plattformen deres. Han er den mest fulgte personligheten på Twitter med 155 millioner følgere, etterfulgt av Barack Obama og Justin Bieber. To globale ikoner av idrettsutøvere har toppet listen over mest fulgte idrettsutøvere på Twitter.

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi har 108 millioner og 61 millioner følgere, henholdsvis. Fra 2019 var folks favorittspillmerke, PlayStation, det mest fulgte merket på Twitter, med 17 millioner følgere. Xbox, et annet spillmerke, var litt bak med 13,5 millioner følgere.

Twitter/X-abonnementer

Sosiale medieplattformer for underholdningsformål er hovedsakelig gratis for brukerne. Twitter var gratis frem til 2021, men Twitters administrerende direktør kunngjorde at brukere må betale $ 8 månedlig for å få det verifiserte merket på kontoen sin. Som et resultat ville Twitter generere $3,4 millioner månedlig fra sine 424 tusen verifiserte brukere med dette trekket. Følgende Musks oppkjøppåla Twitter noen restriksjoner på bruken.

Tidligere var det en gratis plattform, men fra nå av kan brukere sende bare 500 meldinger til hvem som helst på en dag. På samme måte kan en gratis bruker bare lage 2400 tweets, inkludert retweets. Teknisk sett kan en bruker bare følge med 400 kontoer på en dag. Mikrobloggplattformen forbød aggressiv følgeatferd for å kontrollere falsk rekkevidde og fortjeneste på tweets.

Rival av Twitter/X

11. juli 2023 lanserte Mark Zuckerberg «Twitter Killer»-tråder. På bare fem dager registrerte 100 millioner brukere seg på plattformen. Etter 15 dager mistet imidlertid tråden 75 % av trafikken på grunn av behov for mer klarhet. Folk lette etter et alternativ til Twitter fordi Elon Musk hadde skilt mellom gratis og betalte brukere.

Tråder ligner på Twitter på noen måter. Men ifølge lederen for Tråder vil de unngå å engasjere seg i politikk som Twitter. Så nå er det bare en bilde- og videodelingsplattform som morselskapet Instagram.

Konklusjon

Twitter er en utmerket kilde til informasjon, og unge mennesker bruker denne ressursen for å nå sin målgruppe. Statistikk viser at Twitter fortsetter å heve seg over andre sosiale medieplattformer. Enten du er student, ansatt eller arbeidsledig, er denne plattformen nyttig i livet ditt. Twitter er egnet for å kommunisere med familie, slektninger, venner og kolleger.

Men siden Musks oppkjøp er noen funksjoner kun tilgjengelige for abonnenter, og du må leve under restriksjoner. De fleste brukere tar sine økonomiske beslutninger gjennom tweets, men dessverre spredte rykter seg også på Twitter. En bruker må krysssjekke med flere ressurser for sine verdivurderinger.

Du kan også utforske noen Twitter-analyseverktøy og Twitter-markedsføringsverktøy for trendsettere for å øke engasjementet.