Slik beskytter du WiFi-nettverk fra hackere (10 måter) – 2023

I dag er internett vårt grunnleggende behov fordi det brukes på alle områder som Business, Banking, Education, Entertainment, Marketing, Advertising, etc. Trådløst internett er en mer populær type internett.

WiFi er den mest brukte metoden for trådløst internett. Den bruker radiobølger til å overføre data. Trådløst nettverk reduserer kostnadene for ledninger og vedlikehold. Men med et tradisjonelt kablet nettverk pleide det å være vanskelig for noen å stjele båndbredden din.

Men når det kommer til trådløse nettverk og internett er riktige sikkerhetstiltak viktig. Mens vi får tilgang til Internett, lekker nettverket vårt også våre personlige data og informasjon som IP, mac-adresse og mer. Så i så fall er den beste løsningen å bruke et hvilket som helst sikkert VPN-nettverk for mer informasjon om dette lær mer hersom vpn virkelig beskytter nettverket ditt.

Men når det kommer til lokale nettverk som hjemme, er hovedproblemet med det trådløse nettverket at folk kan trenge inn i nettverket ditt og bruke internett ved å bruke WiFi-tilkoblingen din når de er i nærheten av hjemmet ditt, eller til og med naboene dine kan kaste bort båndbredden din. I denne situasjonen er det beste alternativet å blokkere ukjente enheter fra wifi.

Dette problemet vil øke regningen din, redusere internetthastigheten din og også hacke dine personlige datamaskiner. Hvis du bruker en trådløs internettforbindelse og ikke vet hvordan du beskytter WiFi-nettverket mot hackere, ikke bekymre deg. I denne artikkelen har vi forklart noen tips for å beskytte den mot uautorisert tilgang.

Fantastiske tips for å beskytte WiFi-nettverk fra hackere.

1. Lag et unikt passord for din WIFI-ruter.

Hver ruter har et standard brukernavn og passord som brukes til å gå inn i ruterens konfigurasjonsmeny. Standardlegitimasjonen kan enkelt finnes på Google og er vanligvis «admin» og «passord».

  Slik feilsøker du nettsider som ikke vil lastes

Derfor er det viktig å endre det slik at ingen kan gjøre endringer i nettverksinnstillingene dine og effektivt beskytte WiFi-nettverket ditt mot hackere.

Trinn for å endre passord for WiFi-ruteren er:

Trinn 1. Åpne ruterinnstillingene ved å skrive 198.168.1.1 eller 192.168.0.1 i adressefeltet i nettleseren.

Trinn 2. Logg deretter på ruteren ved å bruke brukernavn og passord. Brukernavnet og passordet er oppgitt i rutermanualen, og dette er forskjellig for hver ruterprodusent. Hvis du mistet ruterens manual, kan du finne ruterens standardpassord på Google.

Trinn 3. Etter å ha logget på ruteren din, endre standard brukernavn og passord for ruteren din under administrasjonsinnstillinger slik at ingen får tilgang til ruteren din direkte.

2. Filtrer Mac-adresse.

Hver enhet som kobles til internett, som en datamaskin, bærbar PC, mobil, etc., har en unik MAC-adresse Media Access Control, eller fysisk adresse.

For økt sikkerhet for det trådløse nettverket ditt, kan vi legge til Mac-adressene til alle enhetene våre på siden for ruterinnstillinger slik at bare de spesifiserte enhetene kan koble til vårt WiFi-nettverk.

På denne måten kan vi beskytte WiFi-nettverket mot hackere og internetttyvere som bruker mange teknikker for å koble til WiFi automatisk.


Hvordan få Mac-adressen til enheten din?

  • For PC – Åpne ledeteksten ved å skrive cmd i søkefeltet. Skriv inn ipconfig/all i ledeteksten og trykk enter. Nå vil du se den fysiske adressen til enheten din.
  • For mobile enheter – Du finner MAC-adressen til mobiler under «Innstillinger.»
  En utbrytende sosiale medieplattform for den moderne tidsalder

3. Krypter nettverket ditt.

For å sikre et WiFi-nettverk fra hackere og datatyvere, bør du kryptere det ved å bruke de trådløse sikkerhetsinnstillingene på siden med ruterinnstillinger. Krypteringsmetoden som er tilgjengelig for trådløse innstillinger inkluderer WEP, WPA og WPA2 (WiFi-beskyttet tilgang til versjon 2).

WEP gir grunnleggende kryptering. Derfor er den mindre sikker, men den er også kompatibel med ulike enheter. WPA2 er sikrere, men er kompatibel med enheter fra og med 2006. Hvis du bruker en ny enhet, bruk WPA2-innstillingen og bruk en setning som er en kombinasjon av numeriske og alfanumeriske tegn for å få tilgang til nettverket.

4. Juster din WiFi-nettverksrekkevidde.

Bor du i et lite hus eller en leilighet, kan du redusere ruterens rekkevidde for å hindre uautorisert tilgang. Vi kan redusere ruterrekkevidden ved å endre rutermodusen til 802.11g i stedet for 802.11n eller 802.11b. Du kan også prøve å plassere ruteren i en skuff eller en boks for å redusere rekkevidden.

5. Oppgrader WiFi Router Framework.

Du bør bruke den nyeste versjonen av ruterrammeverket. For dette bør du regelmessig sjekke produsentens nettsted for å oppdatere rammeversjonen. Du kan sjekke din nåværende versjon av ruterrammeverket på 192.168.*. fra ruterens dashbord.

Sjekk også: – Hvordan øke WiFi-hastigheten / signalstyrken

6. Slå på ruterbrannmur.

De fleste brukere bruker Windows-brannmuren på PC-ene sine for å beskytte dem mot uautorisert tilgang over nettverket. Men med mobile enheter på WIFI-nettverk, blir det ganske viktig å ha et nytt lag med beskyttelse.

Derfor må du aktivere brannmuren i ruteren. De fleste rutere av god kvalitet har brannmurinnstillinger innebygd. Du kan aktivere det ved å logge på ruteren og deretter gå til sikkerhetsinnstillingene. Hvis ruteren din ikke har en brannmur bygget, kan du også laste ned ulike tredjepartsprogramvare for å gjøre det.

  Forstå forskjellene mellom dem

7. Endre nettverkets SSID-navn.

SSID for den trådløse ruteren vår er forhåndsdefinert i henhold til ruterens merkenavn vi bruker. Derfor avslører SSID rutermerket du bruker, som avslører all standardinformasjon for nettverket ditt og dets sårbarheter.

Derfor bør du alltid endre SSID-en til Wi-Fi-nettverket for å gjøre det sikrere. Denne innstillingen er under den grunnleggende trådløse innstillingen på ruterinnstillingssiden. Ikke bruk noen personlig informasjon som et SSID-navn.

8. Slå av gjestenettverk.

De fleste rutere tilbyr funksjonen å legge til et gjestenettverk for å tillate midlertidige brukere å koble til WiFi og ha internettilgang uten å fortelle dem nettverkets ekte passord eller gi dem permanent tilgang til det.

Men du bør slå den av for å gjøre WiFi-en din sikrere ettersom personer innenfor rekkevidden til WiFi-nettverket ditt også kan bruke gjestenettverket og sannsynligvis misbruke det.

9. Slå av WPS.

WPS eller WiFi-beskyttet system er en teknikk for å koble til et WiFi-nettverk uten passord. Alt du trenger å gjøre er å trykke på en fysisk knapp på ruteren og på enheten for å opprette en umiddelbar tilkobling eller skrive inn WPS-pinnen.

Dette betyr at alle med fysisk tilgang til ruteren din kan koble seg til nettverket. Dessuten er pinnen ikke veldig sikker og kan hackes i løpet av noen timer. Derfor er det tilrådelig å slå den av for å beskytte WiFi-nettverket mot hackere.

10. Skjul din WiFi SSID.

Den beste måten å skjule WiFi-nettverket ditt for andre er ved å ikke kringkaste SSID. Anta at du vil legge til en enhet, skriv inn SSID og passord på enheten. Siden nettverket ikke vises i noen WiFi-skanninger og søk, er det tvilsomt at noen hackere eller inntrengere retter seg mot det.

Les også:- Beste Wifi-ruter med høy hastighet

Avslutningsvis kan man aldri være for sikker med teknologi. Derfor anbefaler vi deg å ta alle nødvendige tiltak for å gjøre ditt Wi-Fi-nettverk hjemme og på kontoret så sikkert som mulig. Hvis du har noen forslag for å beskytte WiFi-nettverket mot hackere, vennligst del dem med oss ​​i kommentarene nedenfor.