12 beste hex til RGBA fargekodekonverterere

Leter du etter en Hex til RGBA-konverter? Søket ditt slutter her når vi introduserer deg til noen kule og uanstrengte konverteringsverktøy for hex-verdi til RGBA!

Hvis du er ny til HTML-koding, kan det hende du finner noen syntakser som er vanskelige å huske, som for HTML-fargekoder. Fordi HTML bruker Hex-koder og er en kombinasjon av tall og alfabeter.

Derfor, for å forstå den faktiske fargekoden, kan det være lurt å konvertere hex-koden til en RGBA-verdi. Men hvordan gjøre det uten problemer?

Her kommer Hex-koden til RGBA-fargeverdiomformere. Vi har profilert mange slike verktøy og funnet ut at disse 12 er kremen av alle bruksområder.

Hva er hex-fargekode?

Hex fargeverdi er et system for å representere ulike farger i et HTML-dokument. Det fungerer også i SVG og CSS, men brukes sjelden annet enn i HTML-nettsider.

Her representerer du en fargenyanse med seks tegn ved å bruke følgende heksadesimale tall:

0,1,2,3,4,5,6,7,8,9, A (A=10), B (B=11), C (C=12), D (D=13), E ( E=14), F (F=15)

Her er et eksempel:

#ADD8E6 representerer den lyseblå fargen

Når trenger du å bruke sekskantede fargekoder?

HTML-trente webutviklere bruker hovedsakelig Hex-konvensjonen for fargekoding. Siden HTML fokuserer på effektiv lagringsstørrelse, er Hex-koder egnet for HTML. Hvis du bruker tusenvis av fargekoder i Hex i stedet for desimalsystemer som RGB, sparer du mye lagringsplass.

Ved å bruke Hex kan du representere en farge med seks tegn, mens en RGB-kode trenger 9 tegn. Så du reduserer den totale kodebasestørrelsen på nettstedet ved å bruke Hex.

Du kan bruke Hex-koder i stilarkfilen til HTML-webutviklingsprogrammet, med tanke på at du bruker CSS for å uttrykke alle presentasjonsattributtene til et HTML-dokument. Hex-koder går som #ADD8E6 (kode for lyseblå) i CSS-deklarasjonsblokker.

Hva er RGBA-fargekode?

I RGBA-fargekodingssystemet angir du mengden rød, grønn og blå i desimaltall mellom 0 og 256. Dette tallet representerer også intensiteten til R-, G- og B-nyanser.

Tegn A representerer alfaverdien eller opasiteten. Du kan sette et hvilket som helst beløp mellom 0 og 1 for å endre gjennomsiktigheten til fargen i forhold til bakgrunnsfargen på nettstedet eller appen.

Du kan representere den lyseblå fargen nevnt ovenfor som RGB (173, 216, 230) i RGBA-systemet. Siden du stort sett vil bruke RGB i CSS, må du starte syntaksen i følgende form:

rgba(173, 216, 230, 0,5)

Når trenger du å bruke RGBA-fargekoder?

I moderne programmeringsspråk for nettsider og mobilapper bruker utviklere ofte RGB og RGBA. Fargekoden er primært RGB, men du kan bruke RGBA for å nevne mengden fargegjennomsiktighet nettstedelementet må vise i frontend.

  Fungerer Bitcoin/Crypto kraner? – Geekflare

RGBA er også det primære fargekodingssystemet for populære grafiske designverktøy som Adobe Photoshop, Pixlr, Canva, Adobe Indesign, CorelDRAW osv. Derfor er grafiske designere, nettsteddesignere, fotografer osv. mer flytende med RGBA-systemet enn Hex-fargekodene.

Viktigheten av Hex til RGBA fargekodekonvertering

#1. Samarbeidsarbeid

Under samarbeid på et nettsted eller en mobilapp der nettstedutvikleren bruker Hex-kode, og designerne forstår RGBA, trenger du en Hex til RGBA-konverter.

Grafiske designere, UI-designere og innholdsskapere er kanskje ikke godt kjent med å konvertere heksadesimale tall til desimaltall. Derfor er et konverteringsverktøy svært praktisk.

#2. Opasitetstilpasninger

I Hex-fargekodingssystemet endrer du opacitetsegenskapen for hele elementet. Tvert imot lar RGBA deg velge gjennomsiktighetsegenskapen for en enkelt erklæring i CSS.

Derfor, for mer tilpasningsmuligheter, velger designere og utviklere RGBA i CSS-stilarkfilen. Og for å konvertere eksisterende Hex-koder til RGBA, kan du bruke en omformer som er nevnt i denne artikkelen.

#3. Bruk en nettstedsfarge i fotoredigeringsappen

De fleste fotoredigeringsapper foretrekker å bruke RGB og RGBA for å representere fargene for visuelle eiendeler som bilder, vektorer, etc.

For eksempel har du lagt merke til noen vakre fargepalettkombinasjoner på et nettsted. Du kan utføre Inspect Element i en Chrome-nettleser for å kjenne Hex-kodene til disse fargene.

Bruk nå en Hex til RGBA-konverter for å få RGB-verdiene for disse fargene for praktisk bruk i ditt grafiske designprosjekt.

#4. Fargevisualisering

De fleste designere bruker en Hex til RGBA-konverterer for å visualisere Hex-koden som en utvikler kan ha brukt i HTML-dokumentet til nettstedet eller stilarket til CSS HTML-filen.

Nå finner du nedenfor noen verktøy for å konvertere Hex-koder til RGBA for design, utvikling eller ganske enkelt fargevisualiseringsformål:

HTML CSS farge

HTML CSS Color Picker-verktøyet er nyttig for både designere og utviklere. Du kan velge fargene du trenger fra et levende fargehjulverktøy. Alternativt kan du generere farger tilfeldig. Tilfeldig-knappen vil fortsette å vise forskjellige populære farger i Hex-koden.

Hvis du liker nyansen, velg Info-knappen for å visualisere ulike tekniske elementer i fargen, inkludert Hex til RGBA fargekonvertering.

Infosiden for fargen du har valgt vil vise et fargeikon i PNG, navnet på fargen i CSS, nyanser av fargen, nyanser av fargen og en konverteringstabell nederst.

ColorHexa

ColorHexa er et fargekodeoppslags- og visualiseringsverktøy med en detaljert konverteringstabell. Du trenger bare å skrive inn Hex-koden i søkefeltet. Verktøyet vil åpne et forseggjort konverteringspanel som inkluderer forskjellige fargekodingskonvensjoner som RGB desimal, RGB prosent, CMYK, HSL, Web Safe, etc.

For Hex til RGBA kan du kopiere alle RGB-verdiene, enten i desimal eller prosent. Deretter legger du bare til alfaverdien mellom 0 og 1, inkludert desimalverdier, for å få en standard RGBA-kode for den tilsvarende Hex-fargen.

W3 Schools Color Converter

Color Converter fra W3 Schools er et enkelt JavaScript-bibliotek. Du kan skrive inn fargen i tekst eller standardkoder som Hex, CMYK og mer. Så snart du skriver inn Hex-koden, vil nettappen vise en detaljert tabell over fargen som inneholder verdiene i forskjellige kodekonvensjoner som RGB, HSL, Hwb, etc.

  8 måter å fikse på Kan ikke sende meldinger til mange usendte multimediemeldinger

Du kan kopiere og lime inn RGB-numrene i CSS-deklarasjonen rgba(). Ikke glem å inkludere alfaverdien du trenger i 0 til 1, atskilt med et komma på slutten av koden.

Hex til RGBA Converter

Ved å bruke Hex to RGBA Converter kan man legge inn Hex-koder og finne ut hva det står for i transparente RGBA-farger. Den viser også forhåndsvisningen av fargen du skrev inn, slik at du vet om det er noen feil.

For å kopiere RGBA-koden fra denne plattformen kan du klikke på den, og den vil bli valgt. Deretter kan du trykke CTRL+C for å kopiere og bruke den der det trengs.

Useotools er et populært reisemål for innholdsskaping, SEO, webutvikling og internettverktøy. Du finner også en minimalistisk og pen Hex til RGBA-konverter, blant mange nyttige.

Konverteren tilbyr følgende:

  • Et fargehjul for å velge farger for prosjektet ditt
  • En søkeboks hvor du kan skrive Hex og andre fargekoder
  • Et kommandolinjegrensesnitt hvor du får de konverterte verdiene, inkludert RGB-koder

Siden utdataene er i RGB, må du legge til en alfaverdi for å få en fullstendig RGBA-kode for CSS-stilarket ditt.

CSS Generator Hex til RGBA

CSS Generator Hex to RGBA tilbyr en standardplattform hvor du kan skrive inn en hex-kode og få RGBA-ekvivalenten. Den viser også fargen på skjermen for enkelhets skyld og har en RGBA-kopiknapp for å kopiere koden med ett klikk uten feil.

Om nødvendig kan brukere endre opasiteten til skyggen og se hvordan den ser ut ved siden av den originale fargen. Det er også skyveknapper for rød, grønn og blå, slik at du kan sjekke nyansevariasjonen.

Coding.Tools er en brukervennlig plattform som lar deg konvertere Hex-fargekoder til RGBA uten problemer. Sett inn hex-koden din og finn ut hva du skal bruke i RGBA for samme farge. Dette verktøyet viser opasiteten til fargen for å hjelpe deg med fargevalget for et prosjekt.

Den støtter også bytte, noe som betyr at du kan gjøre den om til en RGBA til Hex-konverter med et klikk. For flere spørringer, bruk Fjern-knappen for å fjerne alle de gamle dataene og fortsett ved å skrive inn den nye spørringen.

Dessuten lar Coding.Tools brukere kopiere resultatene med ett klikk og bruke dem hvor som helst.

Gjør hex-koder deg forvirret under konvertering? Hvis ja, er Dan’s Tools HTML Color Codes det perfekte valget for deg. I tillegg til å la deg angi Hex-fargekoden, lar den deg også velge farge gjennom fire typer glidebrytere for å finne fargen du ønsker.

På begge måter får du RGBA-koden til fargen. Du kan også finne lysere og mørkere nyanser av fargen og velge nyanseprosenten fra 1 til 20. I tillegg kan brukere lagre visse farger og finne ut komplementærfargen til enhver nyanse.

Hex til RGBA i VisualStudio

Hex til RGBA i VisualStudio lar deg konvertere Hex til RGBA og RGBA til Hex ved ganske enkelt å velge den angitte koden ved hjelp av CLI-markøren. Hvis du jobber mye med Visual Studio Code for å feilsøke eller redigere kildekoder, er denne plugin svært egnet. Du trenger ikke bruke noen tredjepartsapp for å konvertere fargekoder.

  Topp 14 Proctoring-programvare for å sikre online eksamener/tester

Når du skriver inn en Hex-kode for konvertering, legg til opasiteten du ønsker i koden etterfulgt av et understrek. Konverteren vil automatisk legge til dette som en alfaverdi for RGBA-koden.

QConv

Leter du etter et hekskodekonverteringsverktøy som gjør dine travle arbeidsdager morsomme og interessante? Prøv QConv – et verktøy med et intuitivt grensesnitt som alle vil elske.

Samtidig er brukergrensesnittet også minimalistisk. Skriv eller lim inn Hex-koden, se sirkelen rundt det feltet animere, og vis den fargen. Da vil RGBA-koden også vises i animert format.

Klikk på pilen ved siden av RGBA-fargekoden for å finne lysere og mørkere nyanser og komplementære farger. All denne informasjonen kommer til nytte for designerne.

MyFixGuide

MyFixGuide Color Converter er en flerbruksløsning som lar deg konvertere ulike fargekoder, inkludert Hex-koden. Skriv inn fargekoden og konverter den til flere populære formater, for eksempel RGBA, HSL og ARGB.

Resultatene kan brukes direkte på CSS. Dette verktøyet viser også fargeforhåndsvisningen slik at du kan bekrefte om koden samsvarer med din foretrukne farge.

RapidTables

RapidTables tilbyr en jevn og sømløs opplevelse for konvertering av fargekodene fra Hex til RGBA. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn den 6-sifrede hex-koden i det angitte feltet og klikke på Konverter-knappen.

Denne plattformen gir deg ikke bare den konverterte koden, men viser deg også en forhåndsvisning av fargen. Dessuten viser den de røde, grønne og blå delene separat i den fargen.

Hvis du vil konvertere en annen fargekode, klikker du på Tilbakestill for å fjerne de eksisterende resultatene. Brukere kan også bruke alternativet Swap for å endre verktøyet fra RGBA til Hex-konverteren.

Siste ord

Det er ingen universell fargekode i programmeringsøkosystemet. De fleste dataprogramvare, mobilapper og moderne nettapper bruker RGBA-fargekodene. På den annen side bruker konvensjonelle nettsteder og HTML-elskere Hex-fargeverdier.

Hvis det nåværende prosjektet ditt bare trenger RGBA-verdier, kan du bruke Hex til RGBA-konvertererne som er beskrevet i denne artikkelen. Disse verktøyene er enkle å betjene og tar ikke mye tid å konvertere mange Hex-fargekoder.

Neste opp er Google Chromes fargevelgerverktøy for nettstedsutviklere og -designere for å feilsøke fargepalettproblemer på nettsider.

x