12 beste koderefaktoreringsverktøy for dine DevOps-prosjekter

Trenger du å redigere, rydde opp og omstrukturere koden for å gjøre den mer vedlikeholdbar og effektiv i et DevOps-programvareutviklingsprosjekt? Kode refactoring-verktøyene nevnt i denne artikkelen vil hjelpe!

Agile og DevOps er de mest vellykkede rammeverkene for programvareutvikling i et miljø der rask distribusjon av høykvalitets programvare er avgjørende for bedriftens suksess.

I følge a Markeder og markeder rapport, er den nåværende DevOps-markedsinntekten $10,4 milliarder og bør vokse til $25,5 milliarder innen 2028. Det betyr å oversvømme DevOps-markedet med desktop- og mobilapper fra substandard til premium DevOps-verktøyutviklere.

Les også: DevOps: The Latest Trends and Vital Statistics

I dette forvokste DevOps-markedet må det være utfordrende å finne de beste verktøyene og applikasjonene for å kickstarte programvareutviklingsprosjektet ditt. Denne artikkelen vil hjelpe deg å forstå koderefaktorisering i DevOps, hvordan du får de riktige verktøyene for dette formålet, og noen av de beste verktøyene for refaktorisering av koder på markedet.

Hva er Code Refactoring i DevOps?

Koderefactoring er prosessen med å forbedre kvaliteten på programvarekoden ved å endre noen av delene, deduplisere kodebasen, eliminere unødvendige avhengigheter og så videre. I DevOps refaktoriserer du en kode like etter den testdrevne utviklingssyklusen (TDD) for å gjøre koden vedlikeholdbar og kompakt uten å endre den eksterne oppførselen til programmet.

Hvis du følger atferdsdrevet utvikling (BDD) eller aksept testdrevet utvikling (ATDD), må du gjøre koderefaktorering.

Ser du etter pålitelige verktøy for TDD, BDD og ATDD? Sjekk ut de beste testdrevne utviklingsverktøyene (TDD).

Refaktorering av programvarekoden er en uunnværlig del av Agile og DevOps programvareutvikling. Det gjør det mulig for forretningsdrevne programvareutviklere å betale ned den tekniske gjelden før de ruller ut produktet, slik at de kan unngå store programvarehavari når det er i offentlig regi.

Martin Fowler er pioneren innen koderefaktoriseringskonseptet. Han forklarte refaktoriseringskode i detalj for bedrifter og programvareutviklere i boken sin «Refaktorering: Forbedring av utformingen av eksisterende kode«. Du må lese den hvis du driver med programvareutvikling.

Når du bør vurdere å refaktorere kode

De fleste DevOps-prosjekter inkluderer en koderefaktoreringsplan når du legger til nye funksjoner eller oppdaterer programvaren. Du kan også gå med refaktoriseringskode når du gjennomgår programkoden månedlig, halvårlig, årlig, etc.

Det er verdt å merke seg at dette er siste sjanse til å korrigere og optimalisere koden før programvaren eller tjenesten går live. Det er Agile programvareutviklingsprosjekter som også implementerer en hyppig koderefaktoreringsplan.

Nedenfor finner du noen tips om når du skal refaktorisere programvarekoden din:

 • Logisk repetisjon eller sirkulære kodestrukturer observeres.
 • Flere utviklere står overfor utfordringer med å forstå koden og dens funksjonalitet.
 • Det oppstår problemer med en bestemt del av koden.
 • Feilsøkingsprosesser tar lengre tid enn forventet.
 • Tilfeldig feilsøking oppstår på grunn av mangel på en omfattende metode for å takle problemer.
 • Den siste koderefaktoreringen ble gjort for en stund tilbake og skal nå oppdateres.
 • Det er planer om å legge til en betydelig funksjon, komponent, stor blokk eller integrere med en tredjepartsløsning.
  15 Awesome WP Block Editor Plugin for å lage vakker side

Beste praksis for Code Refactoring

Nedenfor finner du nyttige tips om praksis for koderefaktorering:

 • Refactor koder regelmessig for å opprettholde kodekvalitet og også redusere teknisk gjeld.
 • Minimer risikoen for å legge til unødvendige feil ved å refaktorisere kodebasen i små biter.
 • Ikke glem å validere funksjonaliteten til kodene mot den nødvendige eksterne oppførselen etter refaktorisering av koder.
 • Følg spise frosken-tilnærmingen i et refaktoriseringsprosjekt. Det betyr å prioritere områder som påvirker flere deler av kodebasen eller er vanskelig å forstå.
 • Bruk en versjonskontrollprogramvare eller nettapp for å vedlikeholde forskjellige versjoner av den refaktorerte koden og gå tilbake til den mest kjente versjonen ved behov.
 • Koderefactoring-prosjektet må involvere alle fra DevOps-teamet.
 • Lag et koderefaktoreringsdokument eller loggbok og noter årsakene og tilnærmingen bak hver refactoringøkt for fremtidig referanse.
 • Det anbefales å omfaktorere koden når du gjennomgår programvaren, mobilappen eller nettappen for revisjonsformål.

Vurder automatiserte refactoring-verktøy for å fremskynde prosessen og opprettholde konsistens.

Validere refactored kode gjennom omfattende testing og ytelsesanalyse.

Fordeler med Code Refactoring

Uten koderefaktorisering vil du fortsette å legge til funksjonalitet til den eksisterende programvarekodebasen. Når koden blir superkompleks og uvedlikeholdbar, blir du kvitt den og starter fra bunnen av.

Men når du begynner å refaktorisere programvarekodene dine, gjør du dem effektive for å levere gjeldende forretningsverdi og holde koden kompatibel for å inkludere fremtidige forretningsverdier uten å utvikle seg fra bunnen av.

Nedenfor finner du noen vanlige fordeler med koderefaktorering i DevOps og Agile:

 • Forbedrer kodekvalitet og lesbarhet, noe som fører til enklere vedlikehold og feilsøking
 • Reduserer teknisk gjeld og minimerer risikoen for fremtidige feil og feil
 • Forbedrer den generelle effektiviteten og ytelsen til sluttproduktet eller tjenesten
 • Forenkler inkluderingen av alle tilbakemeldinger og kommentarer fra hele DevOps-teamet via samarbeid
 • Holder programvarens kodebase modulær slik at du enkelt kan legge til eller fjerne funksjoner i fremtiden
 • Koderefaktoreringsprosessen skaper en standard utviklingspraksis
 • Programvaren eller mobilappen din blir skalerbar
 • Det fremmer den kontinuerlige forbedringskulturen i DevOps
 • Nye utviklere kan enkelt forstå kodebasen når eksisterende går ut av prosjektet

Nei, la oss se nedenfor koderefaktoreringsverktøyene som det mest vellykkede DevOps-prosjektet bruker:

SonarLint

SonarLint er et populært koderefaktoreringsverktøy som sømløst integreres med mange integrerte utviklingsmiljøer (IDEer). Den lar utviklere identifisere og løse problemer med kodekvalitet i sanntid.

Ved å analysere koden umiddelbart, oppdager SonarLint feil, sikkerhetssårbarheter, kodelukter og vedlikeholdsproblemer. Slike kodekvalitetsrapporter hjelper utviklere med å gjøre umiddelbare forbedringer. Med sine 5000+ kodingsregler og problemdataflyt, sikrer SonarLint konsistent kodekvalitet på tvers av prosjekter.

IntelliJ IDÉ

IntelliJ IDÉ tilbyr ekspansive koderefaktoreringsfunksjoner for å forbedre kodekvalitet og vedlikeholdsvennlighet. Dens intelligente kodeanalyse lar deg umiddelbart identifisere potensielle problemer og bruke ulike refactoring-teknikker. Den gir også automatiserte refactorings for oppgaver som å gi nytt navn til variabler, trekke ut metoder og introdusere variabler.

  Hvordan konfigurere hurtiglastende WordPress-nettsteder på DigitalOcean?

Videre kan du utføre avanserte refactorings, som å trekke ut grensesnitt og flytte medlemmer til forskjellige klasser. Å bevare kodeintegritet og funksjonalitet er en reell utfordring når du driver koderefaktorisering. IntelliJ IDEA tilbyr midler til å håndtere denne risikoen ved å bruke funksjoner som forhåndsvisning av endringer og løsning av konflikter.

Visual Studio-kode

Visual Studio-kode av Microsoft har en markedsandel på 41,16 % i IDE-markedet. Dette er en viktig IDE som de fleste DevOps-prosjekter utvikler kodebasene sine på. Dens koderefaktoriseringsevner er også nesten ingen.

Den har mange innebygde refactoring-handlinger i tillegg til støtte for tredjeparts kode-refactoring-integrasjoner fra VS Code-markedsplassen. Noen av dens innebygde refactoring-handlinger er Extract Method, Extract Variable, Rename symbol, etc.

CodePal

CodePal code refactoring tool er et AI-basert DevOps-verktøy. Den kommer i to smaker, som skissert nedenfor:

 • Et nettbasert grensesnitt for refactoring-kode hvor du kan sende inn refactoring-forespørsler.
 • CodePal API-tjenesten lar deg integrere koderefaktoriseringssystemet i IDE eller nettsteder.

Du kan enten bruke gratisplanen eller få et betalt abonnement. Den gratis planen lar deg gjøre færre forespørsler for mindre størrelser. Betalte planer forenkler 250+ forespørsler fra større kodebaser.

CodeRush

Med CodeRush, får du kraften til å forbedre kodelesbarheten, endre den og endre dens interne struktur uten å endre dens eksterne atferd. Mens du jobber med kodingsstrukturer som krever at du bare har én type for hver fil, kommer CodeRushs filorganisasjonsrefaktoreringsfunksjon til nytte.

Ved hjelp av direktiver kan verktøyet optimere og sortere koden. Den fjerner også unødvendige og ubrukte elementer fra koden din for å gjøre den tydelig og lesbar. CodeRush er i stand til trygt å optimalisere eldre koder for å maksimere utnyttelsen av nye språkfunksjoner.

Bowler

Bildekreditt: Bowler

Hvis du vil ha et trygt refactoring-verktøy for moderne Python-kode, Bowler bør være ditt beste alternativ. Dette verktøyet kan brukes av utviklere for automatiserte endringer eller som bare en annen bibliotekskomponent for kodeeditoren deres.

Ved å aktivere komponerbare, gjenbrukbare og enkle refaktoriseringsskript, gir det deg kontinuerlig nytte og trenger ikke å kaste skriptene etter hver bruk.

Dette verktøyet er bygget på standardbiblioteker. Som et resultat støtter den ikke bare de nyeste Python-versjonene, men er også bakoverkompatibel med alle de tidligere versjonene av Python.

Refraksjon

Refraksjon tar AI-basert koding til neste nivå ved å la deg bruke AI for koderefaktorering og dokumentasjon. Du bare registrerer deg for en gratis konto som tillater opptil 10 brukere.

Velg programmeringsspråket til kodebasen fra en omfattende liste og vent på AI-magi. I skrivende stund støttet verktøyet 50+ kodespråk som Python, Scala, SAP ABAP, C++, GraphQL, Kotlin og mer.

Dessuten lar det deg refaktorere koder på Mac Terminal-verktøyet ved å bruke The Terminal-utvidelsen av Refraction. Andre utvidelser er der for VS Code, GitHub Autoreview, etc.

CodeMaid

Bildekreditt: CodeMaid

CodeMaid er en åpen kildekode Visual Studio-utvidelse som refaktoriserer koden din skrevet på språk som C#, C++, F#, JSON, JavaScript, TypeScript, XML, HTML, PHP, PowerShell, VB, R og mange flere.

  Hvordan formatere hevet eller senket tekst i Word eller PowerPoint

Ved å bruke dette verktøyet kan utviklere fjerne tilfeldig mellomrom fra koden deres. De kan også bruke den til å legge til uspesifiserte tilgangsmodifikatorer, eliminere og sortere ved hjelp av setninger, og få mest mulig ut av den innebygde formateringen i Visual Studio.

Dessuten kan alle disse gjøres automatisk eller på forespørsel, det også fra en enkelt fil eller hele koden. Du kan også bruke den til oppgaver som kodegraving, kodegjenkjenning og kodeformatering.

ReSharper

ReSharper kommer med et sett med refactorings som analyserer den valgte koden for å få innsikt og deretter oppdaterer den eksisterende koden basert på innsikten med dens intelligens. Du kan bruke alle refactoring-funksjonene på C#-kode; noen av funksjonene kan imidlertid brukes på språk som VB.NET, ASP.NET, XAML, JavaScript, TypeScript, etc.

Refaktoreringsattributtene til denne funksjonen inkluderer å trekke ut superklasse, introdusere parameter, endre signatur, konvertere grensesnittet til abstrakt klasse og omvendt, konvertere utvidelsesmetoden til vanlig statisk og omvendt, flytte streng til ressurs, gi nytt navn, skyve medlemmer opp eller ned, etc.

hente

Bildekreditt: hente

hente lar deg kjøre fullt funksjonelle koderefaktoreringsprosjekter på Visual Studio Code for alle prosjektene dine som bruker React til å lage kodebaser. Det er en pålitelig og pålitelig utvidelse for Visual Studio Code utviklet av Wix.

Noen av funksjonene for refaktorisering av kode for React-kodebase er:

 • Trekker ut JSX (JavaScript Syntax Extension) til en ny React-komponent
 • Du kan konvertere klassekomponenter til funksjonelle komponenter
 • Gi nytt navn til tilstandsvariabel
 • Pakk med kroker som useCallback, useEffect, useMemo, etc.

CodeSee

Ved hjelp av CodeSee, kan du visualisere den eldre koden din og forstå den med det formål å refaktorere. Med dens hjelp er det mulig å lage en nøyaktig visuell modell automatisk for refactoring.

CodeSee kan også automatisk synkronisere kodebasekart og automatisk tjenesteoppdagelse for fremdriftsvisualisering. Ingeniører kan også bruke dette verktøyet til å utvikle nye vaner. For eksempel kan dens automatiserte kommentarer fungere som en påminnelse om å introdusere filer i en mikrotjeneste i stedet for en bestemt mappe.

Videre kan den kartlegge og automatisere tjenestene, kodeendringene, katalogene og filavhengighetene til appen din for ofte å sende stabil kode.

Kilde

Kilde er et verktøy som hjelper deg med kontinuerlig kodeforbedring ved å gå gjennom koden din fra alle enhetene dine. Ved å implementere de automatiske forslagene kan du enkelt få ren kode av høy kvalitet.

Den lar deg også definere en regel og slå den på CLI for å fikse hver forekomst av et bestemt problem. Siden du kan bruke dette verktøyet til å identifisere problemene i sanntid, er det ikke nødvendig å vente på kodegjennomgangsfasen.

Sourcery respekterer personvernet ditt og bruker AES256-kryptering. Dessuten forlater koden aldri enhetene dine, og dermed kan du være trygg på sikkerheten.

Siste ord

Å velge de riktige verktøyene i begynnelsen er nøkkelen til suksess i DevOps. Du har ikke råd til å tape tid og budsjett på å erstatte et ineffektivt verktøy midt i prosjektet. Så velg DevOps-verktøyene dine som koderefaktoriseringsprogramvare med omhu og hold deg produktiv. Listen ovenfor bør hjelpe.

Deretter kan du sjekke ut den ultimate listen over DevOps-verktøy.