12 beste spillmus for profesjonelle spillere

Mens det er flere allsidige mus der ute for å oppfylle mer enn ett formål, er en spillmus utviklet for bare ett formål; for å hjelpe deg med spilling.

En god spillmus er konfigurerbar til kjernen og er utstyrt med sensorer slik at den kan spore hver eneste bevegelse nøyaktig.

Dermed kan du si at den er mer følsom, mer presis og responsiv enn en vanlig mus og har flere knapper enn sistnevnte som du kan programmere i henhold til spillet du har tenkt å spille. Den ergonomiske utformingen av spillmusen gjør den behagelig å bruke i lange spilletimer sammenlignet med en vanlig mus som kan skade hendene dine og føre til at du mister konsentrasjonen i spillingen.

Det er tonnevis av spillmus-alternativer på markedet. Mens noen kan være billige og mangler mange funksjoner, er andre dyre, men har avanserte sensorer, RGB-belysning og flyttbare vekter som du kan justere etter dine preferanser. For å hjelpe deg med å velge den beste musen for å heve spillopplevelsen, har vi i denne artikkelen lagt ned noen av de beste spillmusene, både kablet og trådløse, for forskjellige håndstørrelser og grepstiler.

Faktorer du bør vurdere en spillmus mot

For deg er den beste spillmusen den som føles mest komfortabel i grepet og gir en imponerende ytelse.

Sensorer

Du finner to typer sensorer i gamingmusen, optisk og laser. Mens begge tilbyr en flott spillopplevelse, har den med den optiske sensoren bedre nøyaktighet enn den med lasersensoren.

Tilkoblingstype

Trådløse mus blir stadig mer populære i disse dager, men de har sin del av begrensninger, den fremtredende er deres begrensede batterilevetid, spesielt med RGB-belysning. Så hvis du vil gå trådløst, velg den med mer enn 20 timers batterilevetid generelt.

KPI

CPI eller Counts per inch er et mål på musefølsomhet. Dermed vil en mus med høyere CPI være mer følsom for bevegelsene dine.

DPI

Det er en annen faktor for å måle følsomheten til musen. Den måler prikkene per lineær tomme som en mus kan oppdage. Så jo mer DPI-tallet er, jo mer følsom er en mus.

Grip stil

Det betyr ganske enkelt hvordan du vanligvis liker å holde en mus med hendene. Det er tre grepstiler generelt; grepstypen din er den du er mest komfortabel med:

 • Palm Grip: I denne grepsstilen hviler håndflaten på museryggen og fingrene er i kontakt med den fremre delen av musen
 • Klogrep: Mens håndleddet hviler på musematten, berører ikke håndflaten musen i det hele tatt. Til slutt holder fingertuppene musen fra kantene og de øverste knappene.
 • Fingertuppgrep: Her er håndleddet og håndflaten i luften og berører ikke musen eller matten. Du ruller hjulet, holder musen og klikker på museknappene med fingertuppene.

Razer Naga X

Razer Naga X er en kablet mus og et lett alternativ til andre MOO-mus. Razer Naga X er egnet for spillere med middels til store håndflater. USP-en til denne MMO-musen er dens 16 programmerbare knapper som legger til den ergonomiske designen. På sidene imiterer tolv knapper funksjonstastene på tastaturet. Utenom dette får du to klikkbare paneler, et rullehjul for å zoome inn/ut, og en knapp i midten for å justere DPI.

Funksjoner

 • Inkluderer Razer Chroma RGB-belysning for knapper
 • Lett og behagelig for spillformål, spesielt i konkurransesituasjoner
 • Razer 5G Advanced Optical Sensor som tilbyr opptil 99,4 % presisjon i sporing
 • 2. generasjons optiske musebrytere som fungerer uten fysisk kontakt

Utstyrt med Razer 5G Advanced Optical sensor, tilbyr dette spillessensielle et eksepsjonelt nivå av presisjon og nøyaktighet. Dessuten har denne høyrehendte spillmusen også 2nd-Gen Razer optiske musebrytere som bruker den infrarøde strålen for å levere en imponerende responstid på 0,2ms.

Razer Basilisk Ultimate

Hvis du er seriøs med spilling, bør du sjekke ut den flotte Razer Basilisk Ultimate. Det er en oppgradering av sin billigere motpart, Basilisk Essential, og den har noen bemerkelsesverdige funksjoner. Razer Basilisk Ultimate er en trådløs mus, og du får en trådløs ladestasjon sammen med den.

  Slik fjerner du bakgrunnsstøy fra lyd [10 Tools]

Akkurat som sine forfedre, er det en høyrehendt MMO-mus, og den passer til førstepersonsskytespill (FPS). Den etterligner den billigere varianten i utseende og følelse. Du finner en knapp under tuppen av høyre tommel, så den er behagelig å betjene. Selv om det teknisk sett er 11 programmerbare knapper, er det bare ni som kan tilpasses.

Noen av høydepunktene er som følger:

 • 11 programmerbare knapper med utmerket tommelstøtte
 • Tilpassbar følsomhet for rullehjulet
 • 14 Tilpassbar Razer Chroma-belysning
 • Sterkere sensorer
 • Batterilevetid kan utvides med opptil 100 timer

Det er to venstre-høyreklikkere, et klikkbart rullehjul og to knapper for å endre oppløsning. I tillegg til disse finner du to snarveisknapper på siden og en FPS-snikskytterpadle som justerer følsomheten for å gi presise klikk.

Logitech G502 Hero

Logitech G502 HERO passer for storhendte mennesker, og folk med små hender vil måtte bekymre seg for å få et godt grep om denne. Selv om denne musen er litt tung, kan du tilpasse massen ved å fjerne vektene som er festet til den.

Denne ergonomiske musen er egnet for FPS-spillstilen og tilbyr lav klikkforsinkelse, et bredt CPI-område, og du kan også justere avstemningsfrekvensen for å passe dine preferanser.

Andre funksjoner er som følger:

 • Utmerket bygget kvalitet og gir en førsteklasses følelse
 • Utstyrt med en førsteklasses sensor og tilbyr lav-klikk-latens
 • Justerbar vekt
 • Kompatibel med både Windows og macOS
 • Bruk LIGHTSYNC-teknologien for å vise frem den oppslukende RGB-opplevelsen

Denne musen har 11 gjennomtenkt utformede og plasserte programmerbare knapper, brytere, sidegrep, magnetiske dører og andre komponenter for å heve spillopplevelsen din.

Logitech G604 Lightspeed

G604 Lightspeed er en annen fremragende mus fra Logitech. Selv om formen er mer egnet for kontorformål, kan den også fungere som en spillmus på grunn av dens imponerende funksjoner. Denne MMO-spillemusen gir deg lav-klikk-latens når du bruker den i kombinasjon med mottakeren eller Bluetooth. Denne trådløse musen har tonnevis av programmerbare knapper som er behagelige å få tilgang til mens du fokuserer på spilling.

Noen av funksjonene er som følger:

 • Komfortabel og jevn opplevelse
 • God programvarestøtte med mange tilpasninger
 • 15 fullt programmerbare knapper
 • Drevet av Logitech Wireless Technology
 • Bruker Advanced HERO 25K SENSOR

En G-shift-knapp er en annen imponerende funksjon ved denne spillmusen. Når du trykker og holder den nede, åpnes et nytt sett med kommandoer til din disposisjon, og gir deg flere alternativer. Det er imidlertid ikke et godt alternativ for små hender siden størrelsen er litt lengre enn vanlig. Totalt sett har Logitech G604 Lightspeed flere forbedrede funksjoner enn forgjengeren Logitech G602.

Razer Atheris

Razer Atheris er en typisk MMO-mus, mye kompakt enn andre alternativer vi har listet opp her. Det er en av de små spillmusene der ute. På grunn av sin kompakte størrelse er den et perfekt valg for deg hvis du reiser ofte. Du kan bruke den trådløst ved hjelp av Bluetooth-teknologi eller koble til mottakeren som finnes i musens kropp. Mens Count per Inch (CPI)-området er ganske tilfredsstillende, er det mindre tilpassbart enn andre mus i Razer-familien.

Noen av de bemerkelsesverdige funksjonene er som følger:

 • Kompakt og reisevennlig design
 • Brisk optisk sensor
 • Tilpassbare spillspesifikke profiler
 • Lavt energiforbruk
 • Separate DPI-verdier for X- og Y-aksen

Mens musen er spillorientert, er den så kompakt at en gjennomsnittlig hånd kan betjene den ved hjelp av fingertuppgrepet. Personer med små hender kan ha et behagelig klogrep på denne, og folk med store hender bør se på andre alternativer. Den kan vise seg å være en god reisemus når du skal unne deg spilling på trange steder.

Razer DeathAdder V2 Mini

Som navnet tilsier, Razer DeathAdder V2 Mini er en mindre variant av Razer DeathAdder V2 tilgjengelig for USD 44,99. Det er en eksepsjonell mus, som perfekt oppfyller formålet, spilling. Det er en mus og en av de letteste musene du kommer over; Dette er det som gjør den perfekt for førstepersonsskytespill (FPS) og ultralette spillscenarier.

Noen av dens imponerende funksjoner er:

 • Den kommer med svetteabsorberende og anti-skli grep
 • 8500 DPI optisk sensor sporer bevegelsene dine nøyaktig med pikselperfekt nøyaktighet
 • Fantastisk ytelse og rask responstid
 • 6 programmerbare knapper
 • 100 % PTFE museføtter for å gi en jevn opplevelse
 • Utstyrt med Razer Synapse 3-profil som lar deg tilpasse DPI-innstillinger og knappekonfigurasjoner
  Hvordan fikse Surface Pen som ikke skriver på Surface Tablet

Du kan tilpasse CPI-området i stor grad, og det har en av de laveste responstidene takket være den lave klikkforsinkelsen. Siden den er liten, er den en perfekt MMO-mus for små og gjennomsnittlige spillere i håndstørrelse som kan bruke den med hvilket som helst grep. På den annen side vil brukere med store hender bare være komfortable med fingertuppgrepet.

Roccat Kone Pro

De ROCCAT Kone Pro er en ergonomisk spillmus perfekt for konkurrerende spill. Den er konstruert etter 14 lange år med dedikasjon og er en av de mest avanserte MMO-musene som finnes. Denne kablede og ekstremt lette musen er perfekt for alle håndstørrelser og grepstiler. Formen er eksemplarisk og superkomfortabel, men du trenger ikke gå på akkord med ytelsen.

Høydepunktene er som følger:

 • Perfekt raffinert ergonomisk form for å heve spillopplevelsen
 • Ekstremt lett ytre skall med en totalvekt på 66 g
 • Utstyrt med Titan Switch Optical som gir responsivt klikk og taktil presisjon
 • Titan Scroll Wheel Pro kan raskt justere til fingertemperaturene
 • Innebygd Owl-Eye 19K DPI optisk sensor som nøyaktig sporer bevegelsene for å gi en jevn opplevelse

Denne MMO-musen passer som hånd i hanske, og de minimale distraksjonene holder deg fokusert på spillet.

Titan Optical rullebryter gir et responsivt klikk som gjør musen pålitelig og holdbar. Når det gjelder det ytre utseendet, gir AIMO 16,8 millioner fargebelysning i kroppen et veldig ikonisk utseende til denne spillmusen.

Corsair Scimitar RGB Elite

Hvis du er en MMO- eller MOBA-spiller, da Corsair SCIMITAR RGB ELITE er en eksepsjonell mus for deg. Selv om musekroppen er myk plastikk, er den solid og gir deg en førsteklasses følelse. Denne kablede gamingmusen har 12 programmerbare knapper i sidepanelet som du kan flytte for et mer komfortabelt håndgrep. Denne funksjonen gjør Corsair SCIMITAR RGB ELITE tilpasningsdyktig til alle grepstørrelser. For store håndstørrelser er håndflaten mer praktisk. Små hender kan komfortabelt betjene musen med et fingertuppgrep.

Noen av funksjonene er som følger:

 • Den har en tilpasset PixArt PMW3391 innebygd 18 000 DPI optisk sensor, som du kan endre opptil 1 DPI oppløsningstrinn.
 • Sidepanel med 17 programmerbare knapper som du kan justere deretter
 • En flettet kabel for å minimere slitasje under spilling
 • Utstyrt med dynamisk RGB-lyskontroll og full-system-lyssynkronisering på tvers av kompatible CORSAIR-utstyr

Corsair SCIMITAR RGB ELITE har lav klikkforsinkelse som gir den en imponerende responstid. Den har en ubetydelig løfteavstand, og CPI-området er bredt nok og kan enkelt justeres. Denne MMO-spillemusen kommer med tilpassbar programvare for Windows PC og Mac, noe som gjør den brukbar med begge systemene. På grunn av de fire uavhengige RGB-belysningssonene på den ytre kroppen, er den en fryd for øynene.

SteelSeries RIVAL 650 trådløs

Den første trådløse musen i SteelSeries-familien, Rival 650 trådløs, er nok en anstendig mus for profesjonelle spillere. Den ligner sin kablede motpart SteelSeries Rival 600, og er komfortabel for nesten alle typer grep for store og gjennomsnittlige hender. Den er imidlertid ikke ideell for små hender fordi den er lengre enn en vanlig mus.

Denne musen kommer med åtte vekter på 4 gram slik at du alltid kan øke massen når du trenger den. Sensoren er ganske rask på grunn av den lave klikkforsinkelsen og tilbyr et bredt CPI-område nesten uten feil. En eksepsjonell funksjon ved denne musen er dens dybdesensor som kan justere løfteavstanden opp til 0,5 mm.

Høydepunktene til denne RIVAL 650 trådløse musen er som følger:

 • Quantum WirelessTM for forsinkelsesfri 1000Hz (1ms) spilling
 • Den støtter 15 minutters hurtiglading som kan vare i opptil 10+ timer med omfattende spilling
 • Utstyrer en sekundær dybdesensor som er i stand til å oppdage umiddelbar løfting
 • 256 konfigurasjoner for å stille inn tyngdepunktet

Du finner flere programmerbare knapper på den, men sideknappene er bare begrenset til tre. Dens høye avstemningsfrekvens og korte løfteavstand med andre funksjoner gjør den til en eksepsjonell mus for MMO-spill.

SteelSeries AEROX 3 trådløs

Aerox 3 trådløs er et ultralett og utmerket valg for MMO-spillscenarier fra SteelSeries. Den slående honeycomb-designen som strekker seg fra toppen av musen til bunnen reduserer mye vekt fra musen. Den tosidige konstruksjonen gjør den til et utmerket valg når spillingen varer over lengre tid. Det er en ideell spillmus for høyrehendte mennesker uansett håndstørrelse; klo og fingertuppgrep er mulig på denne musen.

  7 beste V Rising Server Hosting for alle

Noen funksjoner i SteelSeries AEROX 3 Wireless er:

 • Superlett med kun 68 gram vekt for å hjelpe til med rask spilling
 • Støtter USB-C hurtiglading med en batterilevetid på opptil 200 timer
 • Tilbyr dobbel tilkobling med spillkvalitet 2,4 GHz og Bluetooth 5.0
 • Den har en TrueMove Air optisk spillsensor for pikselnøyaktig responstid
 • Laget med AquaBarrier-teknologi som gjør den vann- og støvbestandig

Denne musen er et ideelt valg for multi-tasking siden du kan pare den med to enheter samtidig ved hjelp av USB-kabelen og Bluetooth-teknologi. Du får en jevn og forsinkelsesfri spillopplevelse på grunn av høy avstemningsfrekvens og lav klikkforsinkelse. Du vil finne flere sensortilpasningsalternativer på programvaren som kan øke rekkevidden til 100 CPI som kan være en skuffelse for noen spillere.

FIRSTBLOOD AJ339 65G

FIRSTBLOOD AJ339 65G veier bare 65 g og er en av de letteste spillmusene i denne samlingen. Denne ergonomiske musen med et honeycomb-perforert skall kan tilpasse seg forskjellige grepsposisjoner for enhver håndstørrelse. Den sklisikre sideoverflaten gjør den behagelig å bruke over lengre tid, enten det er på kontoret eller under spilling.

Funksjonene er som følger:

 • Superlett med ergonomisk design
 • No-drag flettet kabel for å unngå slitasje.
 • Tilpassbar 200 til 12400 DPI med programvare
 • Seks programmerbare kontroller
 • Over 16,8 millioner farger og moduser for en bedre visuell opplevelse

FIRSTBLOOD AJ339 65G gir deg seks programmerbare knapper som du kan konfigurere etter spillets behov. Programvaren lar deg justere DPI mellom 200 og 12400 og velge en farge etter dine preferanser fra over 16,8 millioner farger for å forbedre den visuelle opplevelsen mens du spiller.

Denne MMO-spillemusen er kompatibel med Windows, Mac og Linux. Du får også ett års 1-års produsentgaranti.

Redragon M908

Redragon M908 er en mektig spillmus som kan oppfylle kravene til profesjonelle spillere. På grunn av sine programmerbare knapper og imponerende ytelse under konkurrerende scenarier, er den en utmerket mus for MMO-spill. Selv om det er en kablet mus, er latensen så lav at du ikke vil merke noen forsinkelse, selv om spillet er høyt tempo.

La oss sjekke ut funksjonene:

 • Fem justerbare DPI-nivåer (500/1000/2000/3000/6200 DPI) for dine forskjellige behov
  16,8 millioner RGB LED-fargealternativer
 • 18 programmerbare knapper
 • 8-delers vektjusteringssett (2,4g x8 for å passe dine spillbehov
 • Kompatibel med alle versjoner av Windows sammen med programvarestøtte og med Mac OS for bruk uten programvare

Bygget av denne musen er stor og høy, så den er egnet for håndflate- og klogrep for gjennomsnittlig håndstørrelse. Hvis du har en liten hånd, vil den være for stor for deg, og ekstra store hender vil overgå hovedknappene. Sidepanelet gir deg tilstrekkelige programmerbare knapper for å øke dine evner og multiplisere kreftene dine.

Oppsummering 🖱️

Her avslutter vi listen over de beste spillmusalternativene. En spillmus er din rustning i den virtuelle spillverdenen, så det er viktig å velge den beste som kan gi deg et konkurransefortrinn i forhold til konkurrentene dine.

Selv om kostnadene er en av de avgjørende faktorene, er det også viktig å se etter jitter, CPI, DPI-akselerasjon, og den viktigste er grepstilen din. For det første bør du bestemme deg for hvilken grepstype du er mest komfortabel med og deretter se etter en mus som passer til håndstørrelsen din for den grepstypen.

Nå som du har sett på noen av de beste spillmusene, kan du også se på noen av de beste spilltastaturene og de beste spillskjermene.

x